Nytt på skogen: Nye evenement

Pinsemarked på Hellviktangen Kunstkafé

Det selges kvalitetsprodukter av ymse slag: Keramikk, porselen, skulpturer, økologiske småplanter til hagen, delikatesser, smykker, salver og skjønnhetspleie fra naturens apotek og mye mer.
Kl 12-17 1. og 2. pinsesdag (31 mai, 1 juni).

Hellviktangen har åpen kafe med deilig økologisk mat og drikke, uteservering, iskrem & iskald øl.
Søndag blir det utvidet åpningstid i caféen og DJ Rabbitcloud kjører sitt musikkkonsept Mango Sessions på terrassen til klokken 20:00.

Det er meldt sommerlige temperaturer så muligheten for et friskt sjøbad er absolutt til stede!

Velkommen!

Hilde Frøyland / Fotografi

“For 5 år siden, på en reise til Cuba, oppdaget jeg for alvor en ny måte å se verden på, nemlig gjennom en kameralinse. Kameralinsen får meg til å stoppe opp, der jeg tidligere lot blikket sveipe hastig forbi. Der jeg tidligere hadde følelsen av å oppleve verden passere som gjennom et togvindu, fikk kameraet meg til virkelig å stanse et øyeblikk og betrakte. På samme måte som det er stor forskjell på å høre etter og virkelig lytte, oppdaget jeg nå forskjellen på å se og virkelig betrakte. Når jeg betrakter må jeg på en og samme tid leve meg inn i det jeg betrakter, samtidig som jeg må holde en viss avstand.

Som relativ fersk hobbyfotograf vil jeg stille ut fotografier fra inn- og utland som jeg har jobbet med de siste 5 årene. Et sentralt tema i bildene mine er stemninger. Motivene mine har for meg for det meste skapt en god stemning i meg. Men i denne utstillingen har jeg også tatt med noen bilder som skaper dissonans i meg. Bilder som vekker et visst ubehag og opprør i meg."
Hilde Frøyland.

Velkommen til vernissage onsdag 10. juni fra 18.00 til 20.00
Åpningstider ellers er onsdag til søndag 13.00 til 17.00.
Utstillingen kan oppleves t.o.m. søndag 21. juni.

Chaotic Morphs, Ann-Helen Schjølberg og Alwanzatar i mausoleet

Chaotic Morphs (Øivind Olsen) og Alwanzatar spiller synthesizermusikk i mausoleet. Velkommen til elektroniske klanger av en annen verden! Chaotic Morphs bruker Serge modular og Buchla til å lage musikk hinsides de fleste forventninger. Med seg denne kvelden har han Ann-Helen Schjølberg på vokal. Alwanzatar spiller theremin, modulærsynth og fløyte og lager kosmisk skrekkfilmmusikk.

Chaotic Morphs, Ann-Helen Schjølberg og Alwanzatar i mausoleet

Chaotic Morphs (Øivind Olsen) og Alwanzatar spiller synthesizermusikk i mausoleet. Velkommen til elektroniske klanger av en annen verden! Chaotic Morphs bruker Serge modular og Buchla til å lage musikk hinsides de fleste forventninger. Med seg denne kvelden har han Ann-Helen Schjølberg på vokal. Alwanzatar spiller theremin, modulærsynth og fløyte og lager kosmisk skrekkfilmmusikk.

REDESIGN & OMSØM AV KLÆR med Veronika Svensson Glitsch

Har du klær liggende som ikke har rett fasong, men som har et stoff du liker og som ikke er utslitt enda? Da kan du lære å lage helt nye plagg ut av de brukte klærne eller gjøre endringer på klærne slik at de passer deg bedre. Du får veiledning til å få fram dine egne ideer og ønsker. Vi spretter fra hverandre deler av plaggene og setter delene sammen på en ny måte til det plagget vi ønsker å sy eller tilpasser plagget etter egen kropp og stilønsker. Vi jobber med innprøving på egen kropp. Du får veiledning i sømteknikk slik at du får et proft resultat.
Finn fram brukte klær som har litt ulike stoffkvaliteter, noen tykke, noen tynne, noen vevde, noen strikka (jerseystoff eller tykkere strikkeplagg). Det kan også være kjekt å ha med knapper, glidelåser, strikk og liknende som du kanskje trenger til de nye plaggene. Du kan også velge å kombinere de brukte klærne med metervare, ta i såfall med de stoffene du ønsker å bruke.

MÅL: Å lære hvordan man kan bruke gamle klær for å lage nye plagg etter egne ideer. Hvordan modellere på byste kombinert med prøving på egen kropp til plagget begynner å ta form. Hvordan sy plagget med en profesjonell sømteknikk som gir plagget god kvalitet.
Ingen spesielle forkunnskaper kreves. Kurset passer både for nybegynnere og viderekomne innen søm av klær.

INNHOLD: Vi jobber med å sprette fra hverandre brukte plagg hvor vi liker material/farge/mønster og bygge sammen delene på en ny måte slik at et nytt plagg oppstår med den designen vi liker og som passer til egen klesstil. Vi modellerer med stoffene på en byste og/eller nåler direkte på egen kropp. På denne måten blir plaggene målsydd til egen størrelse. For at plaggene skal bli brukervennlige, gjør vi det sømtekniske arbeidet så proft at plaggene blir likeverdige med nye plagg.

UTSTYRSLISTE TIL KURSET:
• Målebånd
• Knappenåler
• Sprettekniv (sånn som du tar opp sømmer med)
• Stoffsaks
• Symaskinnåler både jerseynåler og universal i ulike størrelser, fra 70 til 110.(Symaskinnåler er forbruksvare så det er fint å ha flere av hver type. Hvert stoff trenger en passende nål i passende tykkelse for at sømmene skal bli fine.)
• Sytråd, knapper, glidelås eller lignende som du kan komme til å trenge
• Vliselin til forsterkning av belegg, linninger og lignende
• Brukte klær du vil modellere med, ta med litt av hvert, gjerne i ulike stoffkvaliteter, tykke, tynne, strikkede, vevde (obs. skinnklær trenger man en sterkere symaskin til en husholdningsmodellene)
• Symaskin om du har og kan ta med
• Eventuelt byste hvis du har din egen og vil jobbe på den
Hvis du vil jobbe med snittmønsterdeler kombinert med modellering trenger du også:
• Snittmønster, Rull med mønsterpapir, Papirsaks
• Linjaler, både lang og kort og vinkellinjal, Blyant med spisser
• Teip (kontorteip som det går å skrive med blyant på)

Har du spørsmål? Skriv til: mail@veronikaglitsch.no
Se også: Veronika redesign-kolleksjoner på: www.veronikaglitsch.no

VERONIKA GLITSCH er Klesdesigner, Redesigner & Målsømskredder og har en PhD “Fit step in ready-to-wear clothing Towards a reduction of garment disposal in view of sustainability” www.USN.no Veronika Svensson Glitsch
Gå gjerne inn på facesiden hennes for å se hvor vakre, kule, stilige klær hun designer. Veronika Glitsch

Veronika´s Syskole-blogg med gratis oppskrifter innen redesign, mønsterkonstruksjon og sømteknikk: blogg.veronikaglitsch.no
Veronika Glitsch på Facebook

Ni timer med Guro Moe

Tid som metode.

Det finnes kanskje ikke noe lønnsomhet i tid, men kanskje lønnsomhet ikke er poenget, det er tid? Og snart starter vi tida igjen. Hvor starter vi fra?

Jeg fikk ideen til denne nokså langstrakte konserten etter å ha hatt tid til å reflektert rundt tid. Hva har skjedd ved å, på sett og vis, fått en helt annen tid i over to måneder? Hvor starter vi fra når vi setter i gang igjen?

Det kom samtidig et sterkt ønske om å utfordre meg sjøl, i kjølevannet av reiserestriksjoner og alle avlysningene. Erkjennelsen av at det å våge noe er nærmere én selv enn man tror.

Velkommen til et samspill mellom TID, AVSTAND og nye BEGYNNELSER. Gjennom nye møtepunkter i det skapende med andre musikere, dansere og én poet. Bundet sammen av høytlesning fra et utdrag tekster av Henry David Thoreau, som jeg synes passer inn i denne sammenhengen.

Poet: Aasne Linnestå

Steppdanser: Janne Eraker

Dansere: Marianne Kjærsund, Katarina Lisa Skår, Justina Brazaité

Vokalensemblet Oslo 14: Petter Hauglum Bermingrud, Birte Slettevoll, Marika Schultze, Gro- Marthe Dickson, Margrete Skretting Bergset, Hanna Nydal, Åshild Bergill Hagen

Musikere: Elisabeth Nesset, Harald Fetveit, Dario Fariello, Håvard Skaset, Guro Skumsnes Moe

Kamera: Magnar Martinsen, Øyvind Brungot Dahl, Morten Minothi Kristiansen

Lyd: Bjørn Larsen

22.mai
kl.15.00 – 24.00

15.00 Åpning Guro S. Moe
15.30 Guro S. Moe // Justina Brazaité
16.30 Guro S. Moe // Dario Fariello // Justina Brazaité
17.30 Guro S. Moe // Elisabeth Nesset // Marianne Kjærsund
18.30 Guro S. Moe // Janne Eraker // Harald Fetveit
19.30 Guro S Moe // Katarina Lisa Skår
20.30 Guro S Moe // Aasne Linnestå
21.00 Guro S. Moe // Oslo 14 (Petter Hauglum Bermingrud, Birte Slettevoll, Marika Schultze, Gro- Marthe Dickson, Margrete Skretting Bergset, Hanna Nydal, Åshild Bergill Hagen
22.00 MoE
24.00 spell is broken it is over

OSLO KARTWERK

Med et guidet hendelseslandskap på øret og en liten skjerm i hånda, manøvrerer du deg forbi skramlende trikker, i brolagte gater, under trekroner og flakkende opplyste underganger, langs bygårder og butikkfasader, på asfalt og på gress.
Forestillingen varer omtrent 45 minutter og innebærer trapper, spasering, undring og en særegen opplevelse av en spesifikk rute gjennom Oslo.

Manus, tekst, regi og scenografi: Claire de Wangen

Videografi og produksjon: Morten Bendiksen

Produksjonsledelse: Ida Sofie Straume

Musikk/lyd: Dorothea Økland

Tekst: Gaute Askild Næsheim.

Skuespillerne: Per Tykriseth, Lilou og Alva de Wangen, Jonathan Ibsen, Helene Skogland, Cici Henriksen, Fredrik Petrov, Ida Sofie Straume, Andrei Faitas, Nabeel Syed, Gaute Askild Næsheim, Adrian de Wangen og Lea Josephine Tetrick.

Sommerkurs i Helsefremmende skriving med KJERSTI WOLD …

Tre-dagers HELSEFREMMENDE SKRIVING på Hotell Borge

15. til 17. juni 2020

Kontakt:
jorunn@tekstuniverset.no
Tlf: (+47) 97123102
www.tekstuniverset.no

Helse er et sammensatt og på mange måter mysteriøst fenomen, som påvirker de fleste av oss daglig. 30 års forskning på hvordan personlig basert skriving styrker immunforsvaret er godt dokumentert, og dette kurset vil ha fokus på skriveoppgaver og innfallsvinkler som kan bidra til økt selvforståelse, noe som igjen kan virke helsemessig vitaliserende.

På kurset vil det også inngå et eget arbeid knyttet til Livets Tre, som er en metode for å oppnå større verdsettelse av egne erfaringer, egne relasjoner og personlige verdier. Et sentralt tema vil i tillegg være det som kalles maitri, et sanskrit ord for aksept
og stor vennlighet ovenfor en selv.

Kjersti Wold skriver:
«I januar 2016, da jeg lå hårløs, forkommen og nyoperert på Radiumhospitalet hadde jeg en livbøye av en bok. Det het «Når alt faller fra hverandre» og i innledning forteller forfatteren Pema Chödrön at hun i hele sitt virke egentlig har jobbet for at mennesker skal oppnå maitri. At de skal godta og kjenne godhet for seg selv, til tross for sin tilkortkommenhet, sine «feil» og mangler. Ja, tenkte jeg, da jeg leste dette, det er maitri jeg må finne, det er maitri som kan gjøre meg frisk.»

Kurset har til hensikt å inspirere den enkelte til selvivaretakelse og kontakt med så vel maitri som egne kvaliteter.

Kursinnholdet passer for både skrivelystne, behandlere og mennesker som ønsker å utforske hvordan personlig basert skriving kan påvirke helsen og livskvaliteten.

*
Deltagerne får kursbevis.
*

I juni er det gjerne sommerlig og vakkert på Hotell Borge, med muligheter for å bade både i bassenget og i sjøen. For de som ønsker å komme en dag i forkant,
eventuelt bli en dag lenger kan det tilrettelegges.

TIMEPLAN
Mandag 15 juni
Kursstart kl. 11
Lunsj: kl. 11:30
Kaffe og kake rundt ca. kl. 17.00
Middag: kl. 19:30
Tirsdag 16. juni
Frokost: kl. 8:30-9:30
Lunsj: kl. 12:30
Kaffe og kake ca kl. 17:00
Middag: kl. 19:30
Onsdag 17. juni
Frokost kl. 08:30 – 09.30
Lunsj: kl. 12:30
Kursslutt: kl.

Hotell Borge vil følge de nasjonale retningslinjene med hensyn til smittevern.
Det vil derfor ikke lenger være buffet all maten blir servert i porsjoner.
Hvis dere lurer på noe vedrørende Hotellets corona-tiltak, kan dere kontakte
www.borge.no direkte: hotborg@online.no eller 33 38 18 50

Klær på slutten av 1700-tallet

Dette er foredraget for alle som er interessert i 1700-tallsklær, i hva folk faktisk hadde på seg, og hvordan man går frem for å rekonstruere dem i dag.

Camilla Rossing forteller om arbeid med rekonstruksjon av folkelig mote på slutten av 1700-tallet. Hun forteller fra arbeidet med studier av bevarte plagg, og vi får høre om materialene, sammensying, vevbinding og snittform. Mest krevende er arbeidet med å sette de enkelte, bevarte plaggene sammen til en tidsriktig helhet – for hvilke plagg hører sammen?

Camilla Rossing er leder for Norsk Institutt for Bunad og Folkedrakt, som har kontor på Fagernes i Valdres. Instituttet arbeider med dokumentasjon av eldre norsk draktskikk, samt forskning og rådgivning på det bunadfaglige feltet.

Foredraget er i regi av Det Gamle Samfunds Venner, Tidvis og Institutt for bunad og folkedrakt

Foredraget er har valgfri billettpris.

Åpningssalg hos Arbeidernes Antikvariat


Helgen 22. – 24. mai åpner vi endelig Arbeidernes Antikvariat igjen og inviterer til åpningssalg. Vi setter fram antibac og engangshansker og gir deg 30 % avslag på alle brukte bøker.

Butikken bugner av spennende romaner, sakprosa, lyrikk og en hel del rariteter du ikke vil finne andre steder. Her er det mulighet for noen virkelige kupp! I tillegg har vi fylt på med ferske tilskudd i plateavdelingen.

Klarer du ikke vente? Sjekk ut nettbutikken vår: http://arbant.no

The Organ Club: 16.mai fest – Stream

Her kan du benke deg til i stua sammen med dine nærmeste og oppleve Bugge Wesseltoft ta med seg noen av de fremste lokale musikerne vi har.

Dette er en flerkameraproduksjon med flersporsopptak som vil gjøre konsertopplevelsen for dere der hjemme så optimal som overhode mulig! Vi gleder oss

Facebookeventet finner du HER

Line-Up:

Bugge Wesseltoft
Hedvig Mollestad
David Wallumrød
Torun Eriksen
Shannon Mowday
Sidiki Camara
Charles Mena
Audun Erlien
Anders Engen

Maiskogspils på Asylet

Vi følger de retningslinjer de har svart med i hendvendelsen:

Nå er regelen max 20 pers i en gruppe, men med 1 meter avstand mellom
hver person. Vi har til i dag hatt max 5 pers ved hvert bord, så jeg er
ikke helt bombesikker på hvordan vi skal gjøre det nå fremover. Men
uansett, sånn oppsettet vårt er i dag har vi plass til 100 gjester i
bakgården.
Vi har innført spiseplikt fra kl 15-19 for å opprettholde litt kontroll
i denne crazy situasjonen, men vi trenger ikke være super-strenge med
dere fast gjestene. Om du for eksempel oppfordrer gjestene deres til å
spise, slik at de fleste gjør det -går det fint!

Velkommen til oss,
hilsen Pernille // Asylet

Improklangbad i Mausoleumet – Håkon Aase og Audun Steffensen

Håkon Aase – fiolin og strykeinstrumenter
Audun Aschim Steffensen – gitarer

ENDELIG kan du gå på LIVE konsert igjen. Helsedirektoratet har åpnet for mindre konserter med opptil 50 publikummere med minst en meters avstand til hverandre, blir det endelig mulig å arrangere en konsert helt utenom det vanlige i Emanuel Vigelands Mausoleum på Vindern i Oslo. Med sin 18 sekunders lange naturlige klang setter dette rommet et helt spesielt preg på musikken som fremføres i det. Meditativt og transcendentalt.

Om utøverne:
Håkon Aase er én av de mest aktive musikerne på den internasjonale jazzscenen av den yngre generasjonen i Norge.
Han er medlem i Mathias Eick kvintett og Time is a Blind Guide, som har gitt ut flere plater med på ECM, samt turnert på flere kontinenter.

Audun Aschim Steffensen er gitarist og komponist. Blant annet skrevet bestillingsverk for Oslo Jazzfestival med Paolo Vinaccia i 2015, og samarbeidet med artister som Nils Petter Molvær, Catharina Chen, Eivind Aarset og Det Norske Solistkor. Hans debutalbum «MYTHOS» kom ut i 2019.

Museet har iverksatt tiltak slik at de nå oppfyller alle offentlige pålegg. Museet har også et nytt og fint toalett så alle kan vaske hender, og antibac vil våre tilgjengelig utenfor inngangen. En vakt vil følge publikum inn, én og én, til faste sitteplasser i korrekt avstand

Mimesis i krise – Det handler ikke om mine tårer

Mimesis i krise
Under forskningsspørsmålet Hvilke utfordringer, betenkeligheter og virkemidler fordrer nærvær av mimesis når muntlig fortellerkunst forflyttes til digitale plattformer?
har prosjektet som mål å lage lydfiler for mediet Podkast, der hensikten er å se på hvilke estetiske verktøy som er nødvendige for å skape en helhetlig kunstnerisk muntlig fortellerkunst opplevelse når lytteren ikke er tilstede i tid og rom. Dette er et kunstnerisk utviklingsarbeid hvor prosessen fra planlegging til implementering utvikles og utforskes gjennom en metodeutviklende praksis rettet mot et digitalt medium. Lydfilene vil bli planlagt og implementert, organisert og formidlet gjennom Podkast der fortellerens estetiske verktøy blir artikulert på nytt og testet gjennom et medium som ikke er fortellerens daglige arbeidsrom.
I prosjektet samarbeider jeg med britiske Paula Crutchlow og den første lydfilen er ute mandag 11. mai under tittelen: Det handler ikke om mine tårer.
Prosjektet støttes av Federation for European storytelling.

Renate Eckstrøm Larsson / Lost in Limbo

Renate Eckstrøm Larsson har gått på Asker og Oslo Kunstskole. Hun er utdannet lærer og har en bachelor i Kunsthistorie. Renate maler ekspresjonistiske malerier i akryl på lerret. De uttrykker ofte kvinnekraft og urkraft. Hun har malt siden 2000, og har en utstilling hvert år.

Utstillingen LOST IN LIMBO handler om ensomhet, og å klare seg selv i en verden som plutselig står stille.

Velkommen til vernissage lørdag 23. mai kl. 15.00 til 17.00.
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00
Utstillingen kan oppleves t.o.m. fredag 5. juni 2020.
Vi følger selvfølgelig myndighetenes restriksjoner i.f.m. koronaviruset.

Hollenbachfestivalen 2020

Velkommen til Hollenbachfestivalen 2020:

Alle gudstjenester og konserter er i opptak. Men det årvisse arrangementet «Arbeidersanger i orgelbrus» strømmes direkte. Det vil si at følger du oss på nett fredag 1. mai kl.19 så er du med på direkten fra Sagene kirke, der du måtte befinne deg. Kirkerommet hvor sendingen streames fra er dessverre fysisk stengt for andre enn oss som medvirker i programmet.

Jeg er særdeles glad for at det ble mulig å avholde Hollenbachfestivalen 2020. Og en stor takk skal rettes til menighetsrådet, orgelkomiteen, staben i kirken og især sjefen min Audhild, sokneprest Knut og trosopplæringsleder og multimediakollega Alf Martin. En takk også til Sturla og Raymond. Uten alle dere hadde det ikke blitt noen Hollebachfestival i år.

Vi håper du «henger med oss» på data´n, nettbrettet eller telefonen din. Om det er hjemme, ute i nærmiløet på Sagene, på hytta eller hvor du måtte befinne deg. Festivalens sendinger vil være tilgjengelig på nett etter hvert som de debuterer og i lang tid framover.

Velkommen til årets festival!

Stein Skøyeneie
kantor

The Phantoms live på 53TV

No.53 sin helt egne TV stasjon 53TV har denne gangen hatt storfint besøk av en av Gamlebyens absolutte favoritter
The Phantoms.
Så denne onsdagen er det bare å rydde plass, ta på danse skoa, for nå blir det SKA.

Nyt og VIPPS 602560 så vi overlever krisen og alle kan få oppleve The Phantoms live på pubben igjen.

Det hele kan

English:

The Phantoms on 53TV!

The Phantoms – Ska/ Reggae veterans from Oslo will serve you the best from their catalogue! This time through your computerscreen. Grab a beer and imagine your self skanking in the pit with the nicest and sweatiest audience there is. Soon we`ll get there so hang on! Let`s dance and invite all your friends! :)

Det hele kan ses enten på FB eller på 53TV på youtube

Microbandet sin verdsvev-bingo!

Det er duka for coverlåtar, bingostemma til Døsso, gjeve vinstar og intens stille spenning i de påmeldte hjem! Bingobongar kostar 40 kr stk (ein bong har tre firkantar med tal, så me tilrår 1 til 2 pr vaksen, alt etter kor kjapp du føler deg). Og her er alternativa til å skaffa seg godsakene:
1) bestill innan 29. april og få tilsendt i posten
2) kjøp sjølv på Norli Strandgaten innan 5. mai
3) me fiksar bilete av bong om du bur utanfor Bergen og tingar etter 30.april.

Meld deg på ved å senda melding til Døsso eller Brit eller Microbandet, eller legg igjen ein kommentar på Facebook-eventet. Me får det med oss! Du får vipps-info til betaling når du får bongar i hende. Hugs å skriva kor mange bongar du vil ha.

Alle har lov å berre sjå overføringa, men det blir IKKJE høve til å kjøpa bingobongar etter 5. mai, høyrer de?

Me har hyrt inn proff lyd- og strøymehjelp for teknisk gjennomføring, det er også det einaste proffe du kan forventa deg. Microbandet vil alltid vera Microbandet, sjølv om me har tenkt å øva litt sidan me skal framføra litterære hits (og ikkje eit ord om at Vassendgutane ikkje er litterære, takk) – såpass gjer me når me har fått støtte frå Forfattersentrum OG Norli Strandgaten sel bongar for oss.

Del hendinga og den glade bodskap! Snart kan det vera DIN tur til å ropa bingo! Me oppdaterer sikkert på Facebook etterkvart som me kjem på ting me har gløymt å informera om.

Free Drop-in Improv Class with Tøyen Impro

Hi friends and welcome to a free drop-in improv workshop, online!

Strange times calls for fun measures! So lets do some improv together through the tubes of the internetz!

What is it?
It’s an improv workshop, online. And it’s drop-in, so anyone can join, regardless of experience and lack thereof. And it’s in English.

What will we be working on?
Various improv exercises adapted to screens and people staying at home. We will explore and have fun together.

Who is it for?
Anyone! People with no improv experience and people with improv experience. Yes, you can bring a friend!

What’s the expected level of experience?
No expectations at all! I want to keep this thingy as open as possible.

*What time zone is it in? *
Central European Summer Time
Time zone in Oslo: GMT+2/UTC +2
(https://www.timeanddate.no/klokka/tidsforskjell/norge/oslo)
We’ll go for about 90 mins.

What else?
Safety, support and consent is key, as always!
18 years and up.

How much is it?
It’s free for all!

Hot dog! Where do I sign up?
No registration needed, just follow the link that will be posted in the event.

If you’re too late, you’re out, sorry. It’s logistics.

*Questions, comments or concerns?
Please post in the event or contact me directly.

The Mission

The Mission kommer på et sjeldent besøk til Oslo!
[Konserten er flyttet fra John Dee, april 2020]

Frontfigur og låtskriver Wayne Hussey og Craig Adams dannet The Mission etter at de forlot The Sisters of Mercy i 1985. De oppnådde umiddelbar suksess, med stort albumsalg og hits som «Butterfly On A Wheel» og «Wasteland».

The Mission har ikke spilt i Oslo på mange år, så dette blir en ytterst sjelden anledning til å se dem live. De har valgt å kalle turneen The United European Party Tour, men Hussey sier at dette er et statement mer om musikk enn om politikk.

– One thing that unifies people of any and every culture and race is music. Less a political statement but more a statement about how people can be united regardless of where they are born or where they live or their politics. Music is about people, emotions, feelings, togetherness; so let’s get together, have a sing-song, some fun, and let’s celebrate life and being part of the human family, sier han.

Virituell Voomusp over Zoom

Vålerenga og omegn midtukeskogspils.

Siden vi ikke får gått ut og tatt en øl på Galgen eller andre steder, og ikke kan være mer enn 5 personer i parkene, så inviterer jeg herved til Virituell Voomusp på Zoom. Jeg har tilgang til en konto for opptil 100 personer i opptil 24-timers videosamtale.

Alle er velkomne uansett hvor de bor :).

Topic: Virituell Voomusp
Time: Apr 23, 2020 05:00 PM Oslo

Join Zoom Meeting
us02web.zoom.us/j/846033634…

Tøyen Impro’s online drop-in improv workshop in English

Hi friends and welcome to a free drop-in improv workshop, online!

Strange times calls for fun measures! So lets do some improv together through the tubes of the internetz!

What is it?
It’s an improv workshop, online. And it’s drop-in, so anyone can join, regardless of experience and lack thereof. And it’s in English.

What will we be working on?
Various improv exercises adapted to screens and people staying at home. We will explore and have fun together.

Who is it for?
Anyone! People with no improv experience and people with improv experience. Yes, you can bring a friend!

What’s the expected level of experience?
No expectations at all! I want to keep this thingy as open as possible.

What time zone is it in?
Central European Summer Time
Time zone in Oslo: GMT+2/UTC +2
(https://www.timeanddate.no/klokka/tidsforskjell/norge/oslo)
We’ll go for about 90 mins.

What else?
Safety, support and consent is key, as always!
18 years and up.

How much is it?
It’s free for all!

Hot dog! Where do I sign up?
No registration needed, just follow the link that will be posted in the Facebook event.

If you’re too late, you’re out, sorry. It’s logistics.

Questions, comments or concerns?
Please post in the event or contact me directly.

Tøyen Impros online drop-in workshop på Norsk

Hei impro-sveis og vel møtt til en gratis improv-workshop på nett!

Vi lever i interessante tider og da er det bare én ting å gjøre: holde avstand og følge råden fra helsemyndighetene. Og impro på nett!

Hva er greia?
Det er en helt vanlig impro-workshop, bare på nett. Og drop-in, så hvem som helst kan være med, uansett erfaring eller mangel på. Det blir morsom lek, læring og enda mer lek!

Hva skal vi gjøre?
Vi skal gjøre ulike impro-leker som i en vanlig workshop, bare tilpasset skjerm og det at folk sitter hjemme.

Hvem kan delta?
Alle. Det vil si deg som aldri har prøvd impro før og deg som har prøvd impro før. Av praktiske årsaker er dette tilbudet fra 18 år og oppover.

Hva forventes av meg som deltar?
Ingen ting. Workshopen krever ingen forkunnskaper og du slipper å gjøre noe du ikke vil.

Hvor lenge varer en sånn drop-in workshop?
Sånn ca. 90 minutter.

Shut up and take my money!
Niks, dette er helt gratis!

Noe annet?
Sikkerhet og frivillighet først, som alltd.

Varm hund! Hvor går jeg?
Lenke til Zoom vil publiseres i Facebook-eventen.

“Spørsmål eller andre ting?*
Ta kontakt eller post i eventen

Team Me // Live På Karantene Scene

Karantene Scene presenterer:
Team Me
Lørdag 11. april 2020 kl 18:00

I kveld dræger vi på oss boksom og speller konnsert!

🎬 Starter kl 18, varer i ca 1 time. Sjekk Youtube-lenke i event for stream.

😷 Pga smittevernhensyn blir vi 5 på scenen (Marius, Elida, Ofelia, Simen Skari og Uno) mot 8 som normalt. Bjarne, Andreas og Balto holder seg hjemme og skal spise pottitgull og holde dere i publikum med selskap.

Nettåpne museer

Flere norske og utenlandske museer satser nå på nettet som formidlingsarena som følge av pandemien. Kanskje helgeturen bør gå til en museumsnettside?

Hvis du vil sjekke ut museer du ikke har besøkt før, finner du en oversikt over de fleste museene i Norge her: museumsforbundet.no/om-muse…

PS. Eidsvoll 1814 har lagt ut videoomvisninger for barn, unge og voksne på museets nettside. Her finner du også en digital versjon av vårens temporære utstilling og mye annet.

AMBIENT SØNDAG – ONLINE!

AMBIENT SØNDAG – ONLINE!

Med fokus på ambientmusikk tilbyr Kafé Hærverk noe unikt på Oslos klubbscene denne søndagen.

Vi ser frem til å presentere atmosfærisk, beroligende og kompromissløs musikk av aller beste sort!

Lineup:
Jens Ole Bjerkan
Jon Ole Flø

www.facebook.com/events/361…

Hva: Ambient søndag – ONLINE!
Hvor: Live fra Kafé Hærverk
Når: Søndag 5. april 20:00-01:00

Vipps: 93858123

Gratis improkurs for familier som sitter hjemme

Tøyen Impro inviterer til improkurs for familier som sitter hjemme!

Hvert kurs har som mål å lære bort 1-2 morsomme impro-leker. Disse kan dere deretter leke så mye dere vil på egenhånd!

Hvem kan delta? Barn og voksne fra barneskolealder og opp. Kan man alfabetet så kan man delta på dette!

Kurset er gratis og krever ingen forkunnskaper eller tidligere erfaring med drama eller teater. Alt man trenger er en skjerm og en liten dæsj internett.

Varighet: 30-45 minutter

Nye kurs settes opp fortløpende, hold deg oppdatert på toyenimpro.no eller vår Facebook-side www.facebook.com/toyenimpro

Vi sees på internett!

Hilsen
Terje Brevik
Tøyen Impro
– for deg som liker å ha det gøy!

Praktisk informasjon:

  • Påmelding er ikke nødvendig, bare følg lenken i Facebook-eventen.
  • Mobile brukere må laste ned Zoom-appen fra App Store eller Google Play.
  • Av hensyn til de andre deltakerne vil “døren til klasserommet” lukkes tre minutter etter kursstart.
  • Deltakelse krever at man registrerer e-post.

Gratis improkurs for familier som sitter hjemme!

Tøyen Impro inviterer til improkurs for familier som sitter hjemme!

Hvert kurs har som mål å lære bort 1-2 morsomme impro-leker. Disse kan dere deretter leke så mye dere vil på egenhånd!

Hvem kan delta? Barn og voksne fra barneskolealder og opp. Kan man alfabetet så kan man delta på dette!

Kurset er gratis og krever ingen forkunnskaper eller tidligere erfaring med drama eller teater. Alt man trenger er en skjerm og en liten dæsj internett.

Varighet: 30-45 minutter

Tidspunkt to første kurs:
Fredag 27. mars kl. 11:00
Fredag 27. mars kl. 14:00

Nye kurs settes opp fortløpende, hold deg oppdatert på vår Facebook-side www.facebook.com/toyenimpro

Vi sees på internett!

Hilsen
Terje Brevik
Tøyen Impro
– for deg som liker å ha det gøy!

Praktisk informasjon:
– Påmelding er ikke nødvendig, bare følg lenken i Facebook-eventen.
– Mobile brukere må laste ned Zoom-appen fra App Store eller Google Play.
– Av hensyn til de andre deltakerne vil “døren til klasserommet” lukkes tre minutter etter kursstart.
– Deltakelse krever at man registrerer e-post.

Rasmus og Verdens Beste Stream!

Skolen og barnehagen er stengt, mamma og pappa er på Netflix,
hva skal vi gjøre??
Jo!

Rasmus og VBB inviterer til livestream-konserter!
Vi starter tirsdag kl 14.00.

Vi skal selvfølgelig spille sangene våre, og i tillegg kommer vi til å finne på RARE ting som dere må være med på!
Vi skal for eksempel lage kanintenner til Josefin-sangen og rytmeorkester til Sila Sand, og underveis kan dere skrive til oss og komme med innspill.

Sort Kanal — DJ Movidar: Under radaren 07

Det blir variert musikk – mye elektronisk – med mange artister fra forskjellige land. Musikk fra siste halvdel av 2000-tallet som jeg mener fortjener å bli formidlet til Sort Kanal lyttere. For noen blir det kanskje et hyggelig gjenhør også.

Spillelista legges ut på Sort Kanals hjemmeside kort tid etter sending.

Sort Kanal sender hver mandag kveld på Radio Nova (dab) i tidsrommet 2030-2200. Programmet streames under sending fra Radio Nova (øverst på sida), så du behøver ikke oppholde deg i Oslo-området for å høre programmet. Radio Nova er også tilgjengelig på nettradio som for eksempel TuneIn.

Mer om Sort Kanal på Wikipedia.

Dessuten er de siste fem programmene (og vel så det) som er sendt tilgjengelig for lytting fra Sort Kanals side på Radio Nova.

Viser bare de nyeste 400.