Nytt på skogen: Nye evenement

Lissie // Røverstaden

Hennes nye album, «Castles» kommer ut 23. mars, så det blir med et rykende ferskt album i bagasjen hun nå legger turen til Norge på nytt. Albumet, som for det meste er skrevet i Lissies nye hjem i nordvest Iowa, representerer en spirituell og musikal utvikling; det er et portrett av en artist som alltid har vært på flyttefot, og som nå endelig har skapt seg et permanent hjem, og en mulighet til å få pusten tilbake og reflektere.

Siden braksuksessen med debutalbumet “Catching A Tiger” i 2010 og oppfølgingsalbumet ”Back to Forever” fra 2013, har det gått slag i slag for den vevre jenta med den store stemmen, og hun har raskt blitt en yndling hos både presse og publikum med sin blanding av syttitallsinspirert country, folk og vestkystrock.

Kristin Asbjørnsen lll Fredag 16.03.18 lll

Kristin Asbjørnsen er en av de mest originale og kritikerroste stemmene i norsk jazz, pop og verdensmusikk. Med seg i bandet har hun Olav Torget (gitar) og Suntou Susso (kora). Kristin har både vunnet Spellemannspriser, Alarmpris, Edvardpris, Kanon-pris (Beste Filmmusikk) og den Franske Mondomix-Babel Med Award for sin musikk. 16.03.18 feirer hun slippet av albumet «Traces of You» hos Røverstaden.
Det er duket for en unik konsertopplevelse med tre sterke utøverstemmer!

Kristin Asbjørnsen
kristinasbjornsen.com
open.spotify.com/artist/5Lr…
listen.tidal.com/artist/17279

Hold deg oppdatert –
@roverstaden
roverstaden.no/klubben.html
www.ticketmaster.no

Rohey + Reggie Got Beats lll Fredag 09.03.18 lll

Bandet ROHEY har dype soul-røtter og et retrofuturistisk sound som skaper et tidløst uttrykk der sjanger-grenser mellom neo-soul, jazz og R&B viskes ut. Musikken har en old-school vibe, men er på samme tid forankret i det 21. århundre med fete synthesizers, pulserende groover og smakfulle detaljer. Sammen er bandet gjennomført underholdende, virtuost, intelligent og på samme tid tilgjengelig for publikum.

Etter utgivelsen av deres debutalbum “A Million Things” på Bugge Wesseltofts Jazzland Recordings, har ROHEY blitt mottatt med strålende anmeldelser i blant annet Dagsavisen, Morgenbladet og Adresseavisen hvor de har blitt utnevnt til Norges nye neo-soul/jazz-håp. De har også blitt løftet fram internasjonalt av Englands største jazzmagasin Jazzwise, og de ikoniske radiovertene Jamie Cullum på BBC Radio2 og Gilles Peterson på BBC Radio6.

Rohey Taalah – Vokal
Ivan Blomqvist – Keys
Kristian Jacobsen – Bass
Henrik Lødøen – Trommer

Rohey
rohey.no
www.youtube.com/watch?v=Ray…
open.spotify.com/artist/0qp…
tidal.com/artist/8136206

Reggie got beats er produsent, DJ og trommeslager Egil Reistadbakk, som produserer disco i alle former, enten det er synthdrevet boogie, streit pop eller skitten house. Siden oppstarten i 2015 har han levert utgivelser på Diskorama Records, NDYD Records og Paper Recordings, samt høstet gode kritikker for tettpakkede konserter med RGB Unit på klubbscener og festivaler som Moldejazz, Trondheim Calling og Pstereo.

Reggie got beats
www.youtube.com/watch?v=msR…
open.spotify.com/artist/23t…

Hold deg oppdatert –
@roverstaden
roverstaden.no/klubben.html
www.ticketmaster.no

Femi Gange lll Lørdag 03.03.18 lll

Reunion! Femi Gange kom som et friskt pust inn i Oslos rockemiljø sommeren 1986, med sin harde og kompromissløs musikk. Ulrik Aas-Torkildsen (sang, gitar) jobbet sogar som dørvakt på Sardines! Bedre anledning finnes vel neppe for å samle sine gamle tropper og levere en forrykende comeback-konsert på velkjente tomter, over 20 år etter at de ble oppløst.

Femi Gange
open.spotify.com/artist/3F3…
tidal.com/artist/3635767

Hold deg oppdatert –
@roverstaden
roverstaden.no/klubben.html
www.ticketmaster.no

Call, Don’t Text ⎮Live: Maleek Berry (UK) 1 årsjubileum!

Call, don’t text har holdt det gående med utsolgte kvelder i 2017! Nå feirer vi 1 år, i samarbeid med Røverstaden og Goldstar!

CDT stiller som alltid opp med de slickeste rytmene innenfor HipHop og R&B – alt tilrettelagt for at du for én kveld skal kunne dra en Stella og get your groove back, og glemme hverdagens iskalde virkelighet.

MALEEK BERRY:

Artisten fra Sør-London ble for ordentlig kjent da han produserte knall hiten The Matter for den nigerianske artisten Wizkid i 2013. Siden da har kurven vært stigende for Maleek Berry med utgivelse av blant annet den svært populære egenproduserte låta “Kontrol” regnet som en av de beste Afrobeats låtene i 2016.

Vi dropper flere spennende nyheter frem mot kvelden.

CDT ☎️🖤

BROEN lll Onsdag 07.02.18 lll Releasefest!

20. oktober slapp Broen sitt nye album ‘I ♥ Art’ via Su Tissue Records i Norge og via Bella Union i resten av verden. I februar feirer de plateslippet med storkonsert i Oslo! Lurer på hvor dette skal foregå?

Broen har blitt omfavnet av internasjonal kredpresse som The Guardian, Consequence of Sound, Mojo og BBC Radio 6 Music’s Lauren Laverne. Tidligere i år signerte de med legendariske Bella Union (Father John Misty, Beach House, The Flaming Lips) for verden og Su Tissue Records for Norge.

Musikken deres har blitt beskrevet som et nærmest psykedelisk, drømmende univers, der alle sjangerkonvensjoner er kastet på havet. Broen syr gjerne både R&B, rap, jazz, improvisasjon, psykedelia, dub, elektronikk og støy sammen med sin helt egne form for popteft. Musikken er fengende, vakker, rar og spennende, men aldri kjedelig. Dette gjør også at Broen har fått rykte på seg for å være Norges beste liveband. Broen utgav sitt debutalbum ‘Yoga’ på Nabovarsel i 2015 og deres nyeste album “I ♥ Art” så dagens lys 20. oktober 2017.

Broen er Marianna Sangita Angeletaki Røe, Heida Karine Johannesdottir Mobeck, Anja Lauvdal, Lars Ove Stene Fossheim og Hans Hulbækmo. Straks legger bandet ut på en omfattende Europaturné med det islandske bandet Mammút som også er signert på Bella Union. I vår får vi gleden av å oppleve Broen live i Norge igjen!

Broen
open.spotify.com/artist/7kA…
listen.tidal.com/artist/509…
www.youtube.com/watch?v=vST…

Hold deg oppdatert –
@roverstaden
roverstaden.no/klubben.html
www.ticketmaster.no

Sita Abellan + Purpurrpurple lll lørdag 03.02.18 lll

SITA ABELLAN er en ”20-something” spansk modell, dj, kreatør, moteikon og jetsetter basert mellom New York og Milano. De aller fleste kjenner henne igjen som den blåhåra dama med den sjuke stilen som du følger på instagram (@sitaabellan), men muligheten er stor at du kjenner igjen Sita som Rihannas blonde sidekick i den episke musikkvideoen til” Bitch Better Have My Money”: youtu.be/B3eAMGXFw1o

Sita gjør regelmessige techno og tech-housebaserte sets for Jeremy Scott, Moschino og div andre afterpaties, bl.a. Drakes avslutning på Summer Sixteen Tour.

Endelig kommer hun til Norge for første gang for å spille på Klubben på Røverstaden – og hun gjør det med stil. Sammen med den norske produsenten og DJen, Annette Kvithyll aka PURPURRPURPLE, blir dette definitivt en happening du ikke vil gå glipp av.

soundcloud.com/princessitab…
soundcloud.com/purpurrpurple

Hold deg oppdatert –
@roverstaden
www.ticketmaster.no

Bare Egil & Aslags Superpopulære Barneshow lll Søndag 28.01.18

Aslag Guttormsgaard og Egil Hegerberg har spilt sammen i over 20 år i band som Hurra Torpedo og Black Debbath. Aslag er også velkjent fra diverse roller i barne-TV-serier som Hønsemannen, Lesekorpset og Kometkameratene. Egil er kjent fra TV-programmer som Brille og Nytt på nytt og sitt eget Bare Egil Band, som har vist seg å ha stor gjennomslagskraft både blant barn og voksne. Sammen presenterer de et superpopulært barneshow i grenseland mellom konsert og teaterstykke. Passer best fra 6 år og oppover.

Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow
open.spotify.com/artist/3Wg…

Hold deg oppdatert –

roverstaden.no/klubben.html
www.ticketmaster.no

Berglund – Öström – Wesseltoft lll Fredag 26.01.18 lll

Bugge Wesseltoft leder an sin nye pianotrio med den svenske trommeslageren Magnus Öström og bassist Dan Berglund. En organisk trio der musikk oppstår i øyeblikket, en miks av jazz og progrock forankret i skandinaviske røtter, med både akustiske og elektronikk innslag om hverandre. Öström og Berglund er blant annet kjent som rytmeseksjonen i Esbjørn Svensson Trio, og Bugge Wesseltoft stiller som vanlig i en klasse for seg. “Det blei ei magisk stund av dei sjeldne”, var Bergens Tidendes dom over debutkonserten tidligere i år.

open.spotify.com/artist/4p3…
tidal.com/artist/30367

Hold deg oppdatert –

roverstaden.no/klubben.html
www.ticketmaster.no

Ola Kvernberg – Steamdome lll Onsdag 31.01.18 lll

Endelig er Ola Kvernberg tilbake med et nytt storslått og fantasirikt album – Steamdome – som har høstet en rekke gode anmeldelser i Dagens Næringsliv, Dagsavisen, Rix og VG m.fl denne uken. Tittelen på det nyeste prosjektet er ikke tilfeldig valgt – Steamdome er progressivt og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. ”Steamdome er både mer grenseløst og skamløst enn hva jeg har gjort tidligere, men tiden var moden for å plukke opp den breieste penselen og de største følelsene med dette bandet”, sier Kvernberg, som har håndplukket et hardtslående maskineri av musikere til Steamdome.

Til den store slippfesten i Klubben, tar Ola med seg trommisene Erik Nylander, Hans Hulbækmo og Olaf Olsen, bassisten Mattis Kleppen, gitaristen Øyvind Blomstrøm, organisten Daniel Buner Formo, lydtekniker Tor “Torsken” Breivik og lysdesigner Kyrre Heldal Karlsen.

Ola Kvernberg
www.olakvernberg.com
open.spotify.com/artist/6Oa…
tidal.com/album/81550982

FORHÅNDSSALG VIA TICKETMASTER: bit.ly/2B8xoQ0
PRIS: 265 + billettavgift

Hold deg oppdatert –

roverstaden.no/klubben.html
www.ticketmaster.no

Spidergawd + Special Guest: The Cheaters lll Lørdag 27.01.18 lll

Rockekvartetten fra Trondheim fortsetter å overbevise med sin bredbente rock n’roll og ga tidligere i år ut sitt fjerde album iløpet av få år. Spidergawd henter sin inspirasjon i klassisk rock og er et sant fyrverkeri på scenen, med en hyperenergisk besetningen bestående av Per Borten (gitar/vokal), Rolf Martin Snustad (saksofon), Kenneth Kapstad (trommer) og Hallvard Gaardløs (bass).

Spidergawd
open.spotify.com/artist/6Gr…
tidal.com/artist/5112796

Chipahua lll Lørdag 20.01.18 lll OBS! få bill igjen!

CHIPAHUA III LØRDAG 20.01.18 III KLUBBEN I RØVERSTADEN
FORHÅNDSSALG VIA TICKETMASTER: bit.ly/2zsmfYP
PRIS: 345 + billettavgift
Dørene åpner kl 19:00
ID. 20

Legendarisk band i legendariske lokaler: Chipahua er endelig tilbake på hjemmebane, Club 7! Chipahua startet 1979 i krysningen jazzband og «party-band» og etablerte seg snart som et husorkester på Club 7. Bandets energiske konserter har det gått gjetord om siden, og storbandet har en besetning de aller fleste musikkinteresserte vil sperre øynene opp over: Inger Lise Rypdal, Maj Britt Andersen, Freddy Dahl, Torun Eriksen, @morten Halle, Jens Petter Antonsen, Torbjørn Sunde, Ole Henrik Giørtz, Kjell Larsen, Geir Holmsen, Bjørn Jenssen og Finn Sletten. Dette blir den første offisielle konserten i Røverstaden, den 20. januar 2018.

www.youtube.com/watch?v=pHS…
listen.tidal.com/artist/384…

Hold deg oppdatert –

roverstaden.no/klubben.html
www.ticketmaster.no

Trondheim Jazzorkester & Espen Reinertsen + Cikada Piano Trio + Sofia Jernberg & Agnes Hvizdalek

nyMusikk inviterer til en helaften i Kulturkirken Jakob. Cikada Piano Trio åpner med et sammensatt repertoar med stykker av Buene, Crane og Sánchez-Verdú. Deretter følger kjernen i programmet med Trondheim Jazzorkester & Espen Reinertsen, som i et krysningspunkt mellom jazz og samtidsmusikk skaper en form for uvanlig eksperimentell pop. Kvelden avsluttes med improvisasjonsmusikerne Sofia Jernberg og Agnes Hvizdalek som opptrer sammen for første gang.

PROGRAM

Cikada Piano Trio
Eivind Buene: Landscape with Ruins (2007)
Laurence Crane: Trio for Ros and Peter (1989)
José María Sánchez-Verdú: Territorio interior I (Trio N. V) (2014)

Trondheim Jazzorkester & Espen Reinertsen
Musikk med utgangspunkt i albumet Forgaflingspop

Sofia Jernberg & Agnes Hvizdalek

Facebook-event

Boklansering og screening med Carousell

Sted: Atelier Nord ANX, Olaf Ryes plass 2 (inng Sofienberggt.)
Tidspunkt: lørdag 06.01.18, kl. 19 – 21.

Carousell startet i 2012 når de fire videokunstnerne Felice Hapetzeder, Kristina Kvalvik, Marit Lindberg og Henrik Lund Jørgensen snakket om hvor mye materiale de filmet, men aldri fikk brukt i arbeidene sine. En idé om å gjøre noe sammen vokste frem og kunstnerne bestemte seg for å klippe hverandres materiale. Resultatet var en mengde nye verk og sluttføring av sine egne strandede filmer.

De forteller om prosesser, eksperimentering og nye verk kl. 19:15.

Boken om Carousell kan kjøpes til spesialpris under lanseringen.
Grafisk design: Andreas Nordström. Konst och Television Förlag, Göteborg.

2 by bukowski featuring Kid Moxie + support

2 by bukowski
After playing together in various outfits and configurations since their early teens, 2 by bukowski was formed some time in 1997. During their early days the band used to mail record labels MiniDiscs of the songs they wrote and recorded live in founding member Nik’s childhood bedroom, aka The Wire Nightmare. These led to some attention from a few independent record labels, resulting in their first release, the 1999 limited edition split 7″ single with Lazarus Clamp on Jonathon Whiskey, 2 by bukowski’s contribution being the seven minute long David Dark. The single was awarded the Record of the Month title by Record Collector magazine. It was followed by a number of singles and
compilation contributions and, perhaps most notably, the band’s 2000 12″ EP “He Knows That In The Shadows Someone Is Making The Elements Bleed” on Liquefaction Empire. Their share of the “Elements” EPs was allegedly lost in the post and as a consequence most band members still don’t own a copy of that release.

2 by bukowski’s first album “What A Long Strange Journey This Has Been” was released in 2001 and marked the beginning of their fondly remembered collaboration with Thessaloniki’s Poeta Negra and more or less the transition from homemade recordings to recording studios, while 2003’s album “Drink From My Bastard Grail” contained “Chopperfuck”, their first non instrumental composition, featuring vocals by Karine Charff of Amp. 2005′s “Yzordderex” album on Very Friendly was the group’s last release to date.

With members almost constantly spread between different towns in Greece, France, England and Germany over the years and releases for record labels from Greece, England, Hong Kong and Canada, combined with an introverted and sparse public image, there’s often been confusion regarding who they are and where they are from…

Their new single, “Hot Summer / Beast’s Breath”, was released in May 2017 via Inner Ear Records.

Kid Moxie
is the musical moniker of Greek born Elena Charbila,
bass playing singer and actress based in Los Angeles.

She cut her teeth on Athenian indie electronic scene in 2007 with
her debut Human Stereo but it wasn’t until 2009’s Selector LP that reached early international fame as a signee of Undo
Records.

At the same time, her acting was in demand and by the end of 00’s Kid Moxie had already start getting gigs in film studios in Los Angeles.

Yes, it is her on Bereave (starring Malcom McDowell and Keith
Carradine), Wilde Salome (directed by and starring by Al Pacino) as well as several international TV ads for the likes of Apple
iPhone or McDonalds.

Being immersed in both those worlds since she was a kid, it was kind of inevitable that she would want to merge acting and music somehow. It was around 2013 when Kid Moxie decided to get back into music and start shaping what have now become her signature sound.

A blend of noir pop melodies, haunting soundscapes and powerful beats defined the sound of “1888” including collaborators such as The Gaslamp Killer and Twin Peaks legendary composer Angelo Badalamenti.

Right after, Badalamenti picked Elena to work on a new version of
‘Mysteries Of Love’, from his soundtrack to Blue Velvet,
originally recorded with David Lynch and Julee Cruise.

With most of the tracks and music videos from “1888” scoring
premieres in Entertainment Weekly, Vogue, Stereogum,
and Noisey, a heavy remix package including Clint Mansell
Requiem For A Dream, The Fountain, Black Swan) and Maps (Mute Records) versions secured album’s reputation.

Instead of a follow up tour, Kid Moxie kept herself even more busy with acting.

In 2016 a new collection of tracks came together and it was about time to record her fourth album.

“Perfect Shadow” released on West One Music Group with The
Gaslamp Killer on production credits and Astronautica (of Alpha Pup Records fame) to provide remixed work. There was more connection to John Carpenter’s melodies in there than any other work of Kid Moxie and it was the album that added a cinematic edge to her sound. Publicity and raving reviews kept coming with Noisey and Nylon to getting there first.

Earlier this year while Elena was just adding some coolness to her
live presence by performing alongside cool disco dude Luxxury, phone rang again and she went back to Greece. In a place she now calls home, she is getting ready to combine acting and music in a common effort for the first time ever.
Currently, she is finishing soundtrack composition for the movie
“Unpleasant", a Faliro House co-production where she also
holds one of the main roles.

While in town, she even found time to add more cool collaborations to her bio, as a featuring vocalist for the likes of local pop star Monsieur Minimal on his Greek lyric single Ici or the post electronic don 2 By Bukowski who also goes by the name Achileas Charbilas and is Elena’s cousin.

Future could only look bright for a kid who turned two of her
leisure time activities in daily routines and now divides her time
between acting (from indie Greek films to US national TV commercials for SONY PLAYSTATION, ABSOLUTE VODKA, CHRYSLER or voiceovers for popular video games such as Diablo) and music producing and performing.

Please note that Elena Charbila is also involved with the David Lynch Foundation, where some of her music is currently featured. This is a non-profit label featuring exclusive tracks by leading artists like Moby, Tom Waits, Iggy Pop and Maroon 5 among others. All proceeds from song sales go to raising funds for several non-profit projects initiated by the David Lynch Foundation.

Scorpion Deathlock på Enga

Jula nærmer seg, panikken begynner å feste taket, behovet for øl og hard musikk stiger mens høytiden tvinger seg på. Er du allerede trøtt og lei? Ikke fortvil. Tradisjonen tro spiller Scorpion Deathlock jula inn på Enga pub.

Julegrøt på Søndag, Grünerløkka

Desemberpils i Bergen

Grunnet særdeles dårlig planlegging og fullstendig mangel på timing så aner ikke arrangør hvor arrangementet blir holdt, men holder kanskje en knapp på Tempo Tempo. Hvordan feirer man vel bedre den internasjonale te-dagen enn med pizza og passende drikke?

Beklager sen innkalling. Sånn er livet.

Amadou & Mariam

Det blinde ekteparet Amadou & Mariam var allerede godt etablerte musikere, både i hjemlandet Mali og i Frankrike De siste årene har Amadou og Mariam turnert med Coldplay og U2 og fastklemt med musikalsk helter David Gilmour og Johnny Marr. Paret har opptrådt på Nobels fredspris-konserten til ære for Barack Obama, og spilte på åpningsseremonien av de siste to FIFA World Cup. Nå kommer de til Cosmopolite for å spille fra sin aller siste plate ‘La Confusion’ utgitt i september 2017.

Manu Chao og Damon Albarn har lånt sine produksjon-ferdigheter til sine poster, og de har jobbet med noen av de mest innovative navn innen moderne rock musikk via Albarn s ‘Africa Express “og andre tverrkulturelle prosjekter, for eksempel” L’Afrik C’est Chic".

Line up:

Amadou Bagayoko – vokal
Mariam Doumbia – vokal
Aminata Doumbia – vokal
Charles Frederik Avot – keys
Yao Dembele – bass
Yves Abadi – trommer
Joel Hierrezuelo- perk

Kroke

Kroke feirer 25 år og legger ut på turné.

Opprinnelig kjent for Klezmermusikk, henter Kroke gjennom sine egne improvisasjoner inspirasjon fra etnisk musikk. På denne måten skaper de sin unike stil som flyter på tvers av sjangergrenser, form og tid. Dette er ikke bare blitt oppdaget av publikum, men også artister verden over.

I år slapp de albumet «Traveller» til strålende kritikk. Slik som navnet indikerer, er albumet en skildring av erfaringene bandmedlemmene har tatt til seg gjennom mer enn to tiår med turnering. Her showcaser de deres multi-kulturelle essens med en miks av polsk folk, balkan, fransk, spansk og moderne jazz.

Det er musikk som treffer en rett i hjertet.

Jerzy Bawoł – accordion
Tomasz Kukurba – viola
Tomasz Lato – double bass
Kroke har tidligere spilt på Cosmopolite med stor suksess. De holder den jødiske klezmertradisjonen ved like, men fremfører den på sin egen måte. Trioen startet sin musikalske karriere på jazzklubber i Kazimerz, det jødiske kvartalet i Krakow, og fikk sitt gjennombrudd da Steven Spielberg kom i kontakt med musikken under innspillingen av filmen ”Schindlers liste”.

Også Peter Gabriel og David Lynch er store beundrerne av Kroke. De har spilt sammen med artister som Nigel Kennedy, Tomasz Stańko, den spanske fiolinisten Diego Galaz og de norske folkemusikerne i Tindra. De har opptrådt på store scener og festivaler over hele verden, og har særlig funnet et begeistret publikum i Tyskland, Spania og her i Norden.

Sjekk Kroke på Facebook

The Blind Boys of Alabama

I de siste syv tiårene siden Blind Boys of Alabama først ble forent, har mye skjedd i verden. Likevel har musikken deres kontinuerlig vært med på å definere lyden av sørstatene i USA.

Fra Alabama Institute for the Negro Blind, hvor originalmedlemmene møttes som barn, og hele veien til Det Hvite Hus – hvor de har fremført for tre forskjellige presidenter – er bandets historie på mange måter amerikansk historie. Og det er akkurat denne historien som skildres i deres følelsesmessige nye album «Almost Home». Albumet vokste også ut fra erkjennelsen om at bandets originalmedlemmer kun er nede i to gjenværende overlevende: langvarig gruppeleder Clarence Fountain og nåværende leder Jimmy Carter.

Blind Boys og Alabama ble først kjent i de segregerte sørstatene med sine spennende vokalharmonier og hårreisende live-show. Debut-singelen «I Can See Everybody’s Mother But Mine» sluppet i 1948, satt fart på deres 70 år lange karriere med 5 GRAMMY-priser, en Lifetime Achievement, Gospel Hall of Fame, og samarbeid med alle fra Mavis Staples og Stevie Wonder til Prince og Loud Reed – på flere verdens mest prestisjefylte scener.

Det er umulig å overdrive Blind Boys’ påvirkningskraft på samtiden og generasjonene etter dem i musikken. The New York Time uttalte “they came to epitomize what is known as jubilee singing, a livelier breed of gospel music, they made it zestier still by adding jazz and blues idioms and turning up the volume, creating a sound…like the rock ‘n’ roll that grew out of it.”

TIME Magazine sa “they’re always hunting for – and finding – the perfect note or harmony that lifts an old tune into the sublime," mens The Washington Post hyllet deres "soul-stirring harmonies and range of cross-genre collaborations”. The New Yorker kalte de simpelthen for “legendary”.

Cosmopolite er stolte og ydmyke over å kunne ønske Blind Boys of Alabama hjertelig velkommen hit denne våren!

Line-up:

Jimmy Carter – vocals
Ben Moore – vocals
Eric “Ricky” McKinnie – drums, percussion, vocals
Joey Williams – lead guitar, vocals
Trae Pierce – bass
Peter Levin – organ
Clarence Fountain – tours with the group as his health allows
Paul Beasley – vocals

Sjekk dem ut på Facebook her.

Stacey Kent

Stacey Kent – vokal
Jim Tomlinson – sax, flutes
Graham Harvey – piano
Jeremy Brown – bass
Josh Morrison – trommer

Grammy-nominerte Stacey Ken har spilt på Cosmopolite tidligere, og ingenting gleder oss mer enn at hun igjen har lyst til å opptre for oss. Kent er en av vår tids største jazzsangere, og skal presentere nytt repertoir fra hennes siste album «I Know I Dream».

“I Know I Dream” er en levende orkestermontering der Staceys musikalske alkymi blir sjangeroverskridende. Albumet går sømløst gjennom Bossa Nova-klassikerne, Chansons, American Standards og originale sanger skrevet av Staceys ektemann, saxofonisten, komponisten og arrangøren Jim Tomlinson, sammen med sin lyricistpartner, den prisbelønte forfatteren, Kazuo Ishiguro, portugisisk dikter Antonio ladeira , og Nashville basert, Cliff Goldmacher.

Stephen Holden fra The New York Times var begeistret over albumet og sa følgende: ‘Ms. Kent embodied the essence of saudade as persuasively as any of her Brazilian idols. As she threw back her head and crooned softly, you had the sense of a woman with nothing to protect, living in the moment and dreaming out loud.’

Stacy Kent er opprinnelig fra USA, men har lenge hatt base i England. Hun har også mange fans i Frankrike, takket være mange fine innspillinger med sanger av Serge Gainsbourg. Også stadig flere nordmenn oppdager hvilket verdensnavn hun er, og vi ser frem til en spektakulær opptreden!

Sjekk henne ut på Facebook her.

Marcus Miller

Legendariske Marcus Miller har gjennom sin karriere spilt sammen med jazzlegender som Miles Davis, Herbie Hancock, Luther Vandross og David Sanborn. Han har også hatt en suksessfull solokarriere hvor han har arrangert og produsert låter for en rekke artister.

Fra 1978 – 79 var han fast inventar i bandet på Saturday Night Live. Miller har bidratt på bass på over 500 album og skrevet musikk til en rekke filmer. Han har også vunnet prisen «Most Valuable Player», en pris som gis av NARAS – National Academy of Recording Arts and Science – til anerkjente studiomusikere.

Nå er han klar med sitt nyeste album «Laid Back» på Blue Note i mars 2018, og vi er glade at han nok en gang tar turen innom Cosmopolite. Hans siste konserter hos oss har vært utsolgt, og en bonus denne gangen er at han skal ha med seg en gjestemusiker på scenen – den talentfulle saksofonisten Marius Neset!

Sjekk ut Marcus Miller på Facebook her.

Line-up TBC.

”Det gjer også Marcus Miller, mannen bak Miles Davis’ «Tutu» (som han spelte som ekstranummer), med ein av dei beste konsertane eg har opplevd på Cosmopolite. To timar og ti minutt ståande utan pause var ei beint fram livgjevande oppleving, på konserten som var ein del av turneen for den nye plata «Afrodeezia». Perkusjonisten Mino Cilenu var ekstramann på laget, og dei to spelte saman for første gong sidan dei var i bandet til Miles Davis. På Cosmopolite hadde Miller eit sju mann sterkt lag, der han aldri dominerte med bassen, men skapte rom for alle” – Roald Helgheim

#jazz, #funk, #fusion, #bass

Venus & Mars

The Living Theatre ble etablert I 1947 av julian beck(1925-1985) og Judith Malina. Dette legendariske New York baserte kompaniet ledes i dag av Brad Burgess og Thomas S. Walker.

Da Judith Malina gikk bort i 2015 etterlot hun seg manuskriptet «Venus & Mars» som Grusomhetens Teater uroppfører nå. Forbindelsen mellom de to kompanier har eksistert siden 2011, med utveksling av workshops og kunstneriske strategier.

En gjensidig tillit, som ikke minst skyldes den felles kontakt med tradisjonen fra teaterteoretikeren Antonin Artaud Antonin(1896-1948) har muliggjort denne uroppførelsen. Foruten veteranen Thomas Scott Walker medvirker på scenen 13 skuespillere fra Grusomhetens Teate

Hvordan kan de to kjønn møtes i en genuin forståelse som hinder verden å komme på avveie? I de naturreligiøse samfunn ble den androgyne skikkelse fremhevet og helliggjort.

Maleren Davids berømte bilde «Venus avvæpner Mars» er en sterk visjon. Det er Davids siste verk, hans siste budskap. Mannen som lar seg avvæpne. I bildets motiv synes Venus-skikkelsen å bruke en type sensuell list, men alvoret i foretagendet speiles i hennes ansikt.
Hva som behøves er en baklengsdans for mennesket som skal bli den rette vei fremover.

Regi: Lars Øyno
Co-regi: Thomas Scott Walker

Skuespillere:
Thomas S. Walker
Hanne Dieserud
Miguel Emilio Dobrodenka Steinsland
Odille Annette Heftye Blehr
Henriette Blakstad
Sara Fellman
Gaute Askild Næsheim
Kristiane Nerdrum Bøgwald
Jade Francis Haj
Benedikte Karine Sandberg
Marianne Rødje
Maja Skogstad
Gisle Hass
Ingrid Liavaag

Scenografi: Mariann Rostad
Kostymer: Gjøril Bjercke Sæther
Lys Design: Jan Skomakerstuen
Regiass: Claudia Lucacel
Produsent: Claudia Lucacel

Spilles 14-17 desember klokka 19:00
Lørdag 16/12 Post-Talk Show med Lars Øyno og Thomas Scott Walker fra The Living Theatre
Alle forestillinger på engelsk.

(English)

Grusomhetens Teater
in collaboration with The Living Theatre
presents

Venus and Mars
by Judith Malina

«The beautiful non-violent anarchistic revolution»

The Living Theatre was established by julian beck (1925-1985) and Judith Malina in 1947. This legendary New York based company is now led by the Co-Artistic Directors, Brad Burgess and Thomas S. Walker.

When Judith Malina passed away in 2015 she left behind the unfinished manuscript Venus and Mars, which Grusomhetens Teater is now going to premiere on the 14th December 2017. The bond between the two companies is forged since 2011, through exchanging workshops and artistic strategies. A mutual trust, that was created not least due to the common contact with the tradition of the theatrical theorist Antonin Artaud (1896-1948), has made this staging possible.

How can the two genders meet in a genuine understanding that prevents the world in becoming adrift? In the nature-religious societies the androgynous figure was highlighted and made holy.

The famous picture «Mars disarmed by Venus» by the painter David, is a strong vision. It is David’s last work, his last message. The man who lets himself be disarmed. In the motif of the picture the figure of Venus seems to use a type of sensual cunning, but the seriousness of the situation is mirrored in her face.
What is needed is a form of a backward dance for the humanity, that takes the right path forward.

Director: Lars Øyno
Co-Director: Thomas Scott Walker

Actors:
Thomas Scott Walker
Hanne Dieserud
Miguel Emilio Dobrodenka Steinsland
Odille Annette Heftye Blehr
Henriette Blakstad
Sara Fellman
Gaute Askild Næsheim
Kristiane Nerdrum Bøgwald
Jade Francis Haj
Benedikte Karine Sandberg
Marianne Rødje
Maja Skogstad
Gisle Hass
Ingrid Liavaag

Scenography: Mariann Rostad
Kostume Design: Gjøril Bjercke Sæther
Lighting Design: Jan Skomakerstuen
Assistant Director: Claudia Lucacel
Producer: Claudia Lucacel

Performances: 14 – 17 December at 19:00.
Saturday 16/12 Post-Show Talk with Lars Øyno and Thomas Scott Walker from The Living Theatre
All performances in English.

Reservations:
billetter@grusomhetensteater.no/ 22203095 & at the entrance. 200/150,- kr.

Vernissage “Nedetid” Anna Ihle

I utstillingen Nedetid viser Anna Ihle to nye installasjoner: Power nap og Downtime. Arbeidet med Nedetid har stort sett foregått mellom frokost og middag på virkedager. I arbeidstiden har Ihle forhandla mellom en protestantisk vestlandsk arbeidsmoral og en start-up-vibe, begge inspirert av Ihles hjemby: oljehovedstaden Stavanger.

Anna Ihle (f.1984, Stavanger) har de siste fem årene jobbet med verk som undersøker arbeidets betydning idag. I sitt kunstneriske arbeid har hun blant annet hugget i stein, skjært i tre, vasket gull og invitert til samtaler i arbeidsprosessen. Samtalene inneholder gjerne spørsmål som Når er arbeidsdagen din over? Hva regnes som jobb? Hei, hva tenker du på når du jobber? Når er timene etter jobb rekreasjon og ikke bare rehabilitering?

I Stavanger er hun aktiv i styret til visningsrommet Studio17. Ihle har studert på Konstfack, Stockholm og National Institute of Design, Ahmedabad, og har tidligere vist arbeider på blant annet Konsthall C, Uppsala Konstmuseum, Art Lab Gnesta (Sverige) NYLO, Reykjavik og i Norge har hun stilt ut blant annet på Spriten Kunsthall, Telemark Kunstsenter, Kunstmuseet i Nord- Trøndelag, Kunstgarasjen og Fotogalleriet, Oslo.

Produksjonen av Nedetid er støttet av Stavanger Kommune, Rogaland Fylkeskommune, Kulturrådets Utstillingstøtte for kunstnere i etableringsfasen og Billedkunstnernes Vederlagsfond.
RAM galleris program er støttet av Kulturetaten Oslo og Kulturrådet.

Utstillingen står til 21.januar 2018.

Swing Noir på Skippergata med The Local Boys!

Balboa klubben Swing Noir flytter til superkoselige Skippergata 22 denne lørdagen!

Prøvetime i Balboa 19.00 – 20.00 (gratis) med instruktører fra Bårdar Swing Club. Du trenger ikke partner eller tidligere danseerfaring, men ta med innesko, helst med litt glatt såle.

Dans og konsert med “The Local Boys” – 20.00 – 23.00 (86kr Vipps )

The Local Boys byr på stringswing med høy temperatur, drastiske gitargrep og grønne akkordskifter. Bandet består av Tor Ezaki (Oslo Swingers Club) og Lars Emil Dalin (Club Roulotte). De bruker kun kortreiste, bærekraftige bassister. Det blir også salg av bandets merch, ikke t-skjorter og buttons, men surdeigstarter av lokal kultur!

Det er ikke helt gratis å ha live-band på Swing Noir så for dere som blir igjen for å danse etter prøvetimen er det fint om dere vippser over prisen av en halvliter (86,- kr) betalt til Bårdar Swing Club! #11845

PRAKSIS// Jeremy Bailey – Socks – Online live performance

Behind with your Christmas shopping? Famous New Media Artist Jeremy Bailey has the answer: artworks doubling as the world’s most giveable gift, Socks.

Live on PRAKSIS internet projects from 17.00–19.00, this Saturday 16th December, Bailey will use his Lean Artist Pro gestural painting software, to craft each sock in real-time in direct response to your feedback. Modelled on the fail fast, succeed sooner mantras of successful startups, Bailey’s project will show how artists can deploy user-centred iterative methods to create works of cultural power, economic value and undeniable usefulness.

View the project at: www.praksisoslo.org/internet-projects/2017/12/jeremy-bailey

ABOUT JEREMY BAILEY //

Self-styled “Famous New Media Artist” Jeremy Bailey’s inventive and endearingly self-deflating performance practice collides the vulnerabilites and embarrassments of physical embodiment with the tricks of internet marketing and digital imaging’s sleek pictographics. His work has featured in an international roster of venues and festivals, including the Museum of Contemporary Art, Chicago, the Stedelijk Museum, Amsterdam; Tate Liverpool; Whitechapel Gallery, London; Transmediale, Berlin; Museums Quartier, Vienna; and the New Museum, New York.

Bailey developed and led PRAKSIS’s sixth residency, The Artist Entrepreneur, held in collaboration with The Moving Museum and UKS in Summer 2017.

Klubb Pix: Førpremiere HAPPY END

På årets siste Klubb Pix gir vi deg et av årets filmhøydepunkter når vi viser mesterregissøren Michael Hanekes Happy End: en iskald satire om den franske overklassen.

Østerrikske Haneke er en av filmindustriens mest kjente regissører, og har laget filmer som Bennys Video, Funny Games, Skjult og Pianolærerinnen. Han har vunnet en rekke priser, blant annet Gullpalmen i Cannes med filmene Det hvite båndet fra 2009 og Amour fra 2012. Sistnevnte vant også Oscar for beste fremmedspråklige film.

Denne gangen er Haneke tilbake med en iskald satire om den franske overklassen og menneskene som tjener den! Happy End deltok i årets hovedkonkurranse i Cannes, men måtte se seg slått av The Square regissert av Ruben Östlund som har Haneke som ett av sine aller største forbilder.

Klubb Pix er filmvisninger i regi av filmfestivalen Oslo Pix. Festivalen skal gi Oslofolk – og andre folk som vil ta turen til byen – det beste innen europeisk og nordamerikansk film, og datoene for neste års festival er 4-10 juni.

OM FILMEN

Happy End er en spennende og skremmende historie om den dysfunksjonelle familien Laurent som desperat forsøker å opprettholde fasaden når verden rundt dem ramler sammen. Det er både morsomt og trist å være flue på veggen i familiens herskapelige hus i Calais, med den europeiske flyktningkrisen som tematisk bakteppe.

I filmen møter vi noen av Frankrikes aller fremste skuespillere – Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant og Mathieu Kassovitz. Filmen er en kald og gripende satire om den franske overklassen og menneskene som tjener den. Filmen var i hovedkonkurransen i Cannes.

#film, #kino

AVLYST Ringringrings hjemmemarked vol. 2

AVLYST, TID MÅ AVTALES PR. PM
Kom på besøk hjem til meg og få deg en ny kjole til julefesten eller noe fint du kan gi bort! Jeg selger brukte og nye klær, sko og bøker, noen møbler, ting og tang. Ja, det vil bli flere plagg i velour! Få deg en kopp kaffe mens du kikker.

Det meste jeg selger er lite og pent brukt, noe er nytt. De fleste klærne er str. 38-40, men noe er større eller mindre på grunn av bomkjøp… Sko vil være ca. 39/40. Grunnen til at jeg selger så mye er at jeg stort sett i går i arbeidsklær og gummistøvler, pluss at det har samlet seg opp bøker fra min tid i bokhandel og som grafisk designer. Og jeg skal ikke stikke under en stol at det ikke er såååå fett å være gartner så jeg trenger rett og slett litt penger til å kjøpe blomster!

Prisene vil være fastsatte, men det er absolutt rom for pruting og kvantumsrabatt.

Her er noen eksempler på ting jeg selger:
Saueskinnsjakka er ca. str 50 (herre), men passer også til dame og da er den ca. str. 40/42. 500,-


Vintage Levi’s for girls i meget bra stand, str M. 300,-
Curtis Roads

Komponist, forfatter og dataprogrammerer Curtis Roads har vært en av de ledende skikkelsene innen computermusikk siden syttitallet. Han er ekspert på granulær- og pulsarsyntese og har skrevet flere standardverk om lyd og komposisjon. Denne kvelden fremfører Curtis Roads egen musikk på Lydgalleriet.

Curtis Roads er professor i mediekunst og teknologi og er også assisterende direktør ved Senter for forskning innen elektronisk kunstteknologi (CREATE) ved Universitetet i California, Santa Barbara (UCSB). Han var med på å grunnlegge International Computer Music Association i 1980 og var redaktør av Computer Music Journal fra 1978-2000. Han har laget programvarer som f. eks PulsarGenerator og Creatovox. Siden 2004 har han forsket på en ny metode for lydanalyse som han kaller «atomic decompositions» – med behandling av lyd som partikler på atomnivå.

Han studerte komposisjon og programmering i California og Paris. Mellom 1980 og ’86 var han ansatt som forsker hos MIT. Han har forelest, holdt mesterklasser, organisert verksteder og sittet i juryer verden over, for eksempel på Harvard, CCMIX, Oberlin og Ars Electronica. Han har blant annet skrevet bøkene Foundations of Computer Music, Composers and the Computer, The Music Machine, Representations of Musical Signals, Musical Signal Processing og Microsound.

Boken The Computer Music Tutorial (1996, The MIT Press) er den mestselgende boka om emnet. Den nyeste boka hans er Composing Electronic Music: A New Aesthetic (2015, Oxford University Press – PDF her) og en revidert utgave av The Computer Music Tutorial er også på trappene.

Konserten er et samarbeid mellom Lydgalleriet, BEK, Notam, Pnek og nyMusikk. Velkommen!


Composer, author and computer programmer Curtis Roads has been one of the leading figures in computer music since the seventies. He is an expert in granular synthesis and has written several standard works on sound and composition. This evening he performs his own work at Lydgalleriet.

Curtis Roads is Professor of Media Arts and Technology and also Associate Director of the Center for Research in Electronic Art Technology (CREATE) at UCSB. He is a composer, writer and programmer. He is a composer and performer of elecronic and electro acoustic music, His research is focused on microsound synthesis (granular, pulsar, and related techniques), pluriphonic spatialization, notation and visualization of sound, and the history and aesthetics of electronic music composition.

He was a co-founder of International Computer Music Association in 1980 and editor of Computer Music Journal 1978-2000. He has made softwares, like PulsarGenerator and Creatovox. Since 2004 he has been researching a new way of doing sound analysis, namely atomic decompositions.

He studied composition and programming in California and Paris. Between 1980 and ’86 he researched electronic music at MIT. He has been teaching, holding master classes, doing workshops and sitting in jurys all over the world, e.g Harvard, CCMIX, Oberlin and Ars Electronica.
He has written Foundations of Computer Music, Composers and the Computer, The Music Machine, Representations of Musical Signals, Musical Signal Processing and Microsound amongst others.

The Computer Music Tutorial (1996, The MIT Press) is the best selling book in the field. His latest book is Composing Electronic Music: A New Aesthetic (2015, Oxford University Press – PDF here) and a revised edition of The Computer Music Tutorial is on its way.

The concert is a collaboration between Lydgalleriet, BEK, Notam, Pnek and nyMusikk. Welcome!

Viser bare de nyeste 400.