Nytt på skogen: Nye evenement

Vinterlys

Torshov Kvinnelige Vokalensemble inviterer til korkonsert i Torshov kirke!

Sort Kanal: Musikk for mørkredde – med utgangspunkt i Berio

Mørketiden er ikke over. Luciano Berio, John Watermann, İlhan Mimaroğlu m.fl.

Kinopremiere Kim Hiorthøys The Rules for Everything

Kim Hiorthøy har en allsidig karriere som kunstner, illustratør, grafisk designer, musiker, danser, forfatter og filmfotograf, og nå har han også laget sin første spillefilm. Den har premiere 27. januar på kinoer over hele landet. På Vika kino vil Kim filmsamtale med Karsten Meinich etter filmen. Velkommen!

Om The Rules for Everything

Storm er ti år. Når faren hennes forvinner, begynner moren å lage instruksjonsfilmer med en østeuropeisk selvhjelps-guru. Overlatt til seg selv må Storm bestemme seg for hvilke regler tilværelsen kan kokes ned til for at verden ikke skal falle helt sammen.
The Rules for Everything er en leken komedie som vakkert og filosofisk tar for seg liv og død og relasjoner. Med en blanding av humor og absurditet er dette en filmopplevelse utenom det vanlige. Dette er Kim Hiorthøys første spillefilm.

Dans for voksne: Origami Arktika + Anla Courtis

DANS FOR VOKSNE:
“Arktika. Smak litt på det ordet, og kjenn hvordan det smelter på tunga.
Plutselig er det ingen ting igjen. Bare avdanka badeender, litt plastsøppel
og et cruiseskip som dupper over polpunktet med full fest…. Kødda. Denne
arktikaen er jo origami. Laga av papir. Kanskje av Svalbardtraktaten? Blir
bare papirgrøt hvis du har det lenge nok innabords. Så det er ikke dét vi
har tenkt å reklamere for her.

Vi skal reklamere for de papirbrettende polfarerne som spiller i bandet
Origami Arktika. Tviler på at de har vært på Nordpolen, forresten. Men de
har helt, helt sikkert vært på det lokale polet. Er det kanskje dét navnet
spiller på? Selv spiller de på…."

ORIGAMI ARKTIKA:
“Kjempebra tekst, kjør på.

vi spiller på ulike strengeinstrumenter, akustiske laptoper, trommer,
sang og tangenter.

Pris: 100,-
Pris med kassett: 150,-
Kl. 21

Facebook: nb-no.facebook.com/Origami-…

Det er slippkonsert for kassett med Anla Courtis + Origami Arktika,
utgitt av Apartment Tapes.

Legger ved bandfoto. Vi kommer også til å lage plakater til konserten.
Si ifra om du treng mer."

DANS FOR VOKSNE:
“Ja, info om Anla!”

Dans for voksne: Jeph Jerman & Tim Barnes + Håvard Skaset

*Hei folkens! Her er tre giganter til dere, med vennlig hilsen Dans for voksne!

To av dem kommer fra statene. De heter Jeph Jerman og Tim Barnes. De spiller på funnede objekter, kanskje perkusjon, og sikkert elektronikk.

En av dem kommer fra den andre sida av gata. Han heter Håvard Skaset, og vi veit ikke hva han har tenkt å spille på ennå. Det er litt av poenget.*

Jerman og Barnes kommer rett fra John Chantlers Festival for other music i Stockholm. De har gitt ut ei plate sammen som kanskje kan fungere som pekepinn for konserten: Lyd uten musikalske veiskilt. Sentrumsløs, kanskje drømmeaktig eller meditiativ, og samtidig tydelig.

Begge har starta som trommiser. Men det blir kanskje ikke spesielt mye tromming på Deichman denne dagen. Heller noen objekter og litt elektronikk. Det har slått oss før at perkusjonister, gjerne gode sådanne, ofte ser ut til å trekkes mot nye, kanskje selvlagde instrumenter – eller bare nye ting å slå på. Bare tenk på Will Guthrie eller Paul Lytton. Hvordan kan det ha seg, tro? Kanskje er det slik at når man lærer seg til å sette sammen musikk med de egentlig veldig begrensede mulighetene et trommesett gir, så ser man andre muligheter enn folk som henger seg opp i det melodiske? Vi bare spekulerer…

*

Jeph Jerman har eksperimentert med lyd i over tredve år.

My recorded work over the past 35-odd years can be viewed as the residue of a life spent learning to listen, and offering chances for others to do the same. Toward that end I have: played music both composed and improvised in a variety of settings alone and with others, spent much time wandering in the desert making recordings of the natural world and it’s interaction with human structures, composed “large scale” works to be played by ensembles utilizing natural objects (stones, feathers, shells) or cooking pot lids, and constructed crude sound-making devices which play on their own. Most recently I have been working with sounds derived from mistakes or malfunctions, focusing on the discarded/unwanted/unused bits of past work.

Han spiller på ting han har funnet. I et intervju med Aram Yardumian, forklarer han bruken av funnede gjenstander i musikken med en interesse for wabi-sabi, en japansk filosofi som blant annet knytter skjønnhet til forgjengelighet og ufullkommenhet. Kongler, tørre blader og dyrebein tar veien inn i innspillingene hans rett og slett fordi han liker dem for hva de er og hvordan de lyder.

Tim Barnes har ikke prata så fælt om spillinga si, i hvert fall ikke på trykk. Han har hatt en fot i New Yorks avant-jazz-miljø og samtidig deltatt i litt streitere indie-rock-prosjekter. Han kuraterer Quakebasket Records, og har gitt ut musikk av Henry Flynt, Angus MacLise, Nick Hennies og mange andre, og har enten tilhørt eller spilt med Text of Light, Sonic Youth, Wilco, Jim O’Rourke, Silver Jews, Stereolab, Matmos, Tetuzi Akiyama, SunnO))) og mange, mange fler. Det går sikkert an å finne likheter mellom disse gruppene, men ingen som setter Barnes i bås. Kanskje bortsett fra at han er blitt kjent for en melodisk måte å bruke trommer på.

*

Håvard Skaset lager vi en egen solo-serie med selv om vi ikke har råd. Ikke bare fordi han er så jævlabra på gitar: Han er en rev til å stadig utfordre seg sjøl musikalsk, og hadde vi laga en egen serie med ham, så hadde han fått vist fram det talentet der litt ordentlig.

Han er altså en av landets mest bredspektrede, men også mest turnerende og hardtarbeidende musikere, særlig med bandet Moe, som har spesialisert seg på å gi folk en slags kantete etter-rocken-opplevelser. Da er han mest i Europa og Fjerne Østen, gjerne sammen med Birushanah og Observatory, band du burde sjekke ut! I det Fjerne Vesten, altså stort sett California, handler det også om Oslo/Bay Mirror trio. Mindre spastisk, kan man trygt kalle det. Av folk han har spilt med, kan vi liste opp mange: Ava Mendoza, Fred Frith og Ikue Mori er blant dem. Og Årabrot.

Men nå dreier det seg om det han gjør solo. Vi veit ikke hva det vil bli. Men det blir altså mer, trolig 4. mars. Da spiller også Hankil Ryu og Lo Wie (S-Korea). Den datoen er foreløpig ikke helt i boks.

CAN presenterer Kunstnernes åpne klimamikk 2017

Historisk sett har natur og kultur blitt sett på som motsetninger, naturen skulle temmes og kultiveres. Hvis vi skal ta vår tids naturvitenskapelige forskning på alvor vil det ha konsekvenser for vårt syn på samfunn og kultur.

Naturen, både som fenomen og kulturell fortolkning, er sentrale referansepunkt for mange kunstnere. På ulike vis undersøkes begreper om økologi, utvikling, globalisering, etikk, estetikk.
Hvilke nye fortellinger er i gjære og formes gjennom kunstnerisk utforskning og utveksling?

Vi inviterer deg til å komme, oppleve og delta i møte med kunstnerne! Både performative, intellektuelle, visuelle og lydlige tilnærminger til økologiske og miljø-orienterte problemstillinger kjennetegner de
kunstneriske utrykkene vi her vil få møte.

*Omvisning og samtaler i utstillingen: kl. 13.00 – 14.00

Kunstnerens åpne mikrofon med program: kl. 14.00 -16.00*

Deltagende kunstnere:
Kristin Aarnes, Siri Austeen, Diego Belda, Tuva Hennum, HC Gilje,
Anita Hillestad med Inari Virmakoski , Elisabeth Jarstø, Erland Kiøsterud, Kirsty Kross, Elisabeth Medbøe, Nina Ossavy, Ylva Owren, Marius Presterud,
Svanhild Rohdin, Torild Rødland, Åsmund Seip, Ingrid Solvik, Reidun Solvik,
Juliana Spahr ved Paal Bjelke Andersen, Johan Söderström, Alfred Vaagsvold,
Wolf Wolfsmoon, Calina Pandele Yttredal.

Medarrangør Deichmanske Hovedbibliotek

Et arrangement i ""*Klimafestivalen § 112, 2017*":http://klimafestivalen112.no/

Foto: S. Austeen/ © 2017

Fredagspils: Underskogsrotbløyte i provinsen (Strømmen)

@janelin inviterer til Skogspils på Gulatingpuben på Strømmen. Klart vi kommer!
Jeg opprettet event jeg, så det blir synligere for folk som ikke har deltatt i planleggingssamtalen, og for å få oversikt over hvem som har tenkt seg dit.

Det er altså snakk om dette
Selv tenkte jeg å ta toget fra Oslo S (mot Lillestrøm) 18:56, alle som vil kan henge seg på. Eller komme senere. Eller før. I tillegg til hu mor sjøl, tar @hipgnosis i mot alle tidligkommere, akkurat som på vanlig Skogspils på Gaasa.

Murakami by Murakami

Astrup Fearnley Museet er stolte av å være det første museet i Skandinavia som presenterer en soloutstilling med den verdensberømte japanske kunstneren Takashi Murakami (f. 1962, Tokyo).

I løpet av de siste tjue årene har Murakami vært svært tilstedeværende på den internasjonale kunstscenen. Samtidig har han inntatt en aktiv rolle i den japanske kunstverden, og omdefinert en kunstners posisjon gjennom sin deltakelse på ulike samfunnsarenaer. Utstillingen Murakami by Murakami presenterer fra flere ulike vinkler fenomenet Takashi Murakami. I tillegg til å vise et omfattende utvalg verk fra Murakamis særegne kunstnerskap, belyser utstillingen også hans virksomhet som samler, gallerist, filmskaper, forretningsmann og aktivist.

Utstillingen konsentrerer seg om to perioder i Murakamis kunstneriske utvikling. Den ene delen presenterer hans tidlige arbeid som kretset rundt utflatingen i japansk populærkultur, kjennetegnet av utviklingen av figuren Mr. DOB og konseptet «Superflat». Dette plasserte ham i arven etter popkunsten, formulert i et usedvanlig originalt kunstnerisk språk. En annen del av utstillingen er dedikert verk fra de siste årene, der Murakamis kunstnerskap har tatt en ny retning og utviklet en intelligent personlig dialog med japanske historiske og religiøse malerier. Et program av kunstnerens anime-filmer og TV-serier, inkludert en ukentlig visning av langfilmen Jellyfish Eyes (2013), presenterer Murakamis virke som filmskaper. Utstillingen inkluderer også et rom med antikk japansk kunst og keramikk fra kunstnerens egen samling, samt et rom med verk av andre japanske samtidskunstnerne som Murakami selv har oppdaget og stilt ut gjennom sitt galleri Kaikai Kiki.

Murakamis mangesidige og omfattende kreative virksomhet kan sies å operere etter prinsippet om å bryte ned de tradisjonelle hierarkiene og grensene for ulike kreative uttrykk, hvilket også kommer til syne i hans produksjon av tilgjengelige merkevareprodukter som Murakami, mer enn noen annen kunstner, har utviklet, produsert og inkludert i kunstverdenen.

Kuratorer: Gunnar B. Kvaran og Therese Möllenhoff

CLASSIC ALBUM SUNDAYS presenterer KNUTSEN & LUDVIGSEN – ’Juba Juba’ (Notabene, 1983) med Øystein …

Vår lille lytteklubb er yre og rede for en av de mest elleville og populære platene som er gitt ut her til lands, Knutsen & Ludvigsens Juba Juba fra 1983. Denne gang mater vi vårt fjonge hifi-anlegg med noe så uvanlig som en barneplate, like aktuell for store som for små, og det skal få meske seg med langt mer enn skivas sjøsyke fioliner og pipende lasaronmager.

Her er sanger som nærmest er blitt for nasjonalskatter å regne. Titler og tekster som er blitt omformet til ord og uttrykk i dagligtalen, som i Dum og deilig og Kanskje kommer Kongen, i God morgen Norge og Eg ve te Bergen, for ikke å glemme diskoide Syk – en effektiv oppmuntring og medisin for den pjuske.

KNUTSEN OG BEATLES
Vi får besøk av Knutsen selv, artist og komiker Øystein Dolmen, som forteller historiene rundt platen sammen med det som må være landets største Knutsen & Ludvigsen-entusiast, Jon Erik ”Beatles” Høgvold, mannen som i 2008 samlet et toppet team med norske artister på Sentrum Scene til storstilt feiring av platens 25-årsjubileum.

En drøy time med det glade vanvidd og musikalsk oppfinnsomhet fikk hjerter i alle aldre til å hoppe og hele familier til å stemme i da platen kom ut. Juba Juba har gått sin seiersgang over to generasjoner og ble i Falck Forlags og Morgenbladets Topp 100-kåring i 2011 stemt frem som en av tidenes viktigste norske plater.

Da Universal slapp sin reutgivelse i fjor lyttet vi til den på nytt hos vår lydgarantist i Akersgata – Duet Audio har anlegg som ikke legger skjul på noen av detaljene i musikken. Vi gjenoppdaget de gode melodiene, den tøysete tonen og de rare og hverdagsrelevante historiene vi har latt oss rive med av så mange ganger de siste tredve årene. Sammen med spillegleden til de to lekne instrumentekvilibristene, Øystein Dolmen (Knutsen_) og Gustav Fredrik Lorentzen (_Ludvigsen), fikk et knippe musikere og illustratører utfolde seg med sprell man sjelden får anledning til.

LITT AV NOEN LYDSKRUER
Flere av våre ypperste lydskruere var tilstede i produksjonen, med ulike oppgaver i Nidaros studio. Ved siden av Notabene Records’ egen opphavsmann, produsent Ole Anders Sørli, fant vi Bjørn Nessjø på bass, selv en ikke ukjent produsent, samt sistnevntes kompanjong i Nidaros, Rune Nordal, som var tekniker på platen sammen med Roger Valstad. Erfaringene fra tidligere vellykkede prosjekter med blant annet Åge Aleksandersen & Sambandet, Høst, Bjørn Alterhaug, Junipher Greene og TNT var bare av det gode. Lorentzen selv var utdannet akustiker.

Når man summerer kompetansen som var samlet i Trondheim for å lage lyd og leven sommerhalvåret ’83 er det kanskje ikke så forunderlig at dette har blitt en så veldreid plate. Vi gleder oss til å høre den på nytt, i sin helhet, på et knakandes godt lydanlegg satt opp for anledningen.

KJØREPLAN
18.00 Dørene åpnes. Vi spiller albumrelatert musikk
19.00 Arrangementsstart:
v/Kent Horne med Øystein Dolmen og Jon Erik “Beatles” Høgvold
19.30 Albumlytt: Knutsen & Ludvigsen – ‘Juba Juba’
20.30 Q&A som inkluderer publikum
20.45 Albumrelatert musikk

AUDIO MENY
(Leveres av Duet Audio + Midas Reference)

PLATESPILLER: Torents TD 2035
TONEARM: SME 309
STIFT: Ortofon Cadenza Black
FORFORSTERKER: Soulution 520 med phonotrinn
EFFEKTFORSTERKER: Auralic Merak 2×800W
HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
STRØMFORDELER: Oyaide MTS-6e

Vi lever her

CYAN salong presenterer
Vi lever her
av Iris T. Korsnes

Utstillingen viser en kombinasjon av tegning på fotografi og en video. I kunstnerens lokalmiljø i Gamle Oslo har det forekommet store endringer i form av gentrifisering. Fotografiene representerer noen av forandringene som har skjedd og skjer i bydelen til tross for beboernes protester.
Gjennom rivningen av kulturhuset Borgen mistet mange kunstnere og musikere sine arbeidsplasser til fordel for utbyggingen av Follobanen. Det samme skjedde med plassen i St.Halvardsgate hvor det alternativet samfunnet Brækkers lå. Flere av beboerne i Gamlebyen protesterte på at de skulle fjernes og utrykte et ønske om å la dette bokollektivet få leve.

Utstillingen presiserer viktigheten med å ta vare på mangfoldet slik at mulighetene for samhold opprettholdes og ikke forsvinner i passivitet og uengasjement.

På søndag 5. februar er det duket for et åpent møte med lokale kunstnere, interesserte og engasjerte. Iris T. Korsnes snakker om bakgrunnen for utstiilingen. Alto Braveboy snakker om GSF. Wenche Hansen snakker om kunst for barn og ungdom i nærmiljøet. Mer informasjon kommer i neste nyhetsbrev.

Iris T. Korsnes har mange års erfaring med ulike former for performance, installasjoner, video og lyd i kombinasjon med teater. I de seneste årene har hun hatt en glidende overgang til bildende kunst, da primært tegning og video.

Åpningsfest fredag 3. februar kl. 18
Snakkis søndag 5. februar kl. 15-18
Åpent 4.-8. februar kl. 12-18
Stengt mandag, og ellers åpent når det er folk på CYAN kontor

CYAN salong, Jens Bjelkes gate 15, 0562 Oslo

Sacred Harp Singing på Sentralen

En «singing» er en sosial happening der en møtes for å synge sammen uten tanke på perfeksjon eller å øve til en konsert. Sangerne sitter vendt mot hverandre i en firkant og alle som ønsker det kan lede sanger. Musikken som oppstår er rik på harmoni, rytme og nerve.

Oslo Sacred Harp er arrangør og ønsker alle interesserte velkommen til sang og introduksjon.

Arrangementet har ikke noen billetter og er gratis.

Dette er en unik anledning for nybegynnere til å få en innføring i en særegen og vakker sangform.

Alle sanginteresserte er velkomne!

Sted: Sentralen
Når: Kl 19.00

Introduksjon til Sacred Harp Singing:
bittersoutherner.com/sacred…
www.youtube.com/watch?v=YaL…

Mer utfyllende informasjon: fasola.org

Oslo Sacred Harp på Youtube:
www.youtube.com/channel/UCW…

www.sentralen.no/arrangemen…
www.facebook.com/groups/osl…

MEDITATIONS FOR RELAXATION

Enjoy a peaceful and relaxing morning of meditation, and learn three simple meditations with three different teachers. Each meditation helps us to develop inner peace and a more positive and relaxed approach to life. Through sharing their personal experience, these three teachers will provide a diverse and rich introduction to meditation as a positive way of life.

At the conclusion of the course participants can choose one meditation to focus on and train in at home if they wish to experience these benefits for themselves.

CALM DOWN, BE STILL

Although we cannot control what happens to us, we can control our mental response. By learning to relate to uncertainty in a different way, we can come to be an island in the stormy seas of busy modern life.

When negative thoughts and feelings are weighing you down, meditation can help to lift the burden by making the mind calm and still. From that experience of inner peace, we can learn to cultivate an inner strength and stability.

Slippfest!! Appily Ever After – Ava Freddy

Ava Freddy er låtskriver, artist og produsent. Gjennom mange år som liveartist har hun utviklet et særegent musikalsk uttrykk, fundert i singer/songwriter-tradisjonen, med låter på norsk og engelsk. Ava Freddy tar deg med inn i en verden av bilder og forestillinger du både kan nikke gjenkjennende til og forundre deg over, med sine alternative betraktninger rundt kjærligheten og livet. Hun er like gjerne budbringer for tankene til et forgiftet eple, som for et menneske med voksesmerter.

Hun slapp singelen «Appily» rett før nyttår, og fikk med denne internasjonal oppmerksomhet. Musikknettstedet The Line Of Best Fit omtalte sangen; «a rich and dramatic doom-folk tale of love and woe,» og sammenlignet Ava Freddy med artister som Tom Waits, Nick Cave og PJ Harvey.

Uansett tema og fasong på låtene er det imidlertid den karakteristiske stemmen og de alternative perspektivene som er den røde tråden i Ava Freddys musikk. Hun har produsert platen selv, og i tillegg til digitalutgivelse vil det være mulig å kjøpe vinyl eller CD på konserten.

Med seg har hun de dyktige musikerne Julie Falkevik Tungevåg, Espen Fladmoe Wolmer og Ketil Kielland Lund. Kom og feir plateslippen på Hvaskjer!

Support: TBA

Foto: Mira Wickman

www.avafreddy.com
www.facebook.com/avafreddy

Wrestling: NM i Tag

Kong Vinter er igjen over oss, men frykt ikke, for det er igjen tid for å kåre Norges beste tagteam.

Kan Krigsherrene holde unna for 4 sultne utfordrere og igjen bli kåret som norgesmestere?

Deng året inn med Norges Wrestlingforbund! NWF live wrestling show

Wrestling er tidenes mest populære underholdning på TV, men ingenting kan måle seg med atletisk action noen få meter fra ringen mens du klamrer deg til stolkanten. Hvert eneste NWF wrestlingshow er en unik opplevelse som ikke kan oppleves andre steder. Slag, kast og fall utført med presis akrobatikk og innlevelse som lar deg glemme hverdagen til fordel for ren adrenalinfylt action. Enten månedens høydepunkt med hele familien eller som vorspiel sammen med gjengen. Et wrestlingshow er en perfekt opptur som tar for seg hele spekteret av følelser. Spenningen før hver kamp, sinnet når noen forsøker å jukse, engasjementet når kampen er som hetest, og gleden når din favoritt vinner.

Opplevelsen av spektakulær og adrenalinfylt action rett foran nesetippen din er rett og slett fantastisk!

NWF presenterer «NM i tagwrestling 2017»

Goldstar Music presenterer: PROMISED LAND SOUND (US) + SILVER LINING (N)

PROMISED LAND SOUND
Det er med stor glede at vi får presentere den første konserten til Promised Land Sound på norsk jord. I 2013 var bandet ikke gamle nok til å drikke, men de var gamle nok til å slippe en selvtitulert debut som sendte tankene i retning de flyvende burrito-brødrene, Gene Clark, Link Wray og The Band.

Da de omsider ble gamle nok til å ta seg en Bud for å slukke tørsten kom oppfølgeren, «For Use and Delight». Her lykkes de enda bedre med å gjenskape på plate hvordan bandet er live. Som et tilbakelent blåskjell åpner og lukker låtene seg samtidig som rytmeseksjonen driver låten fremover på et vis som plasser bandet i krysningspunktet mellom J.J. Cale og Can. Se opp for gitarfenomenet Peter Stringer-Hue.

Dette er et ekte Nashville-band og da er det ikke overraskende at debutsingelen ble gitt ut på Jack Whites label Third Man Records Albumene utgis på Paradise Of Bachelors, hjemmet til fantastiske Hiss Golden Messenger, Steve Gunn og the Weather Station. De har turnert med Angel Olsen, Alabama Shakes og Natalie Prass. De har også turnert med Steve Gunn, som også gjester på «For Use and Delight».

Vel møtt på Gamla i januar. Dette blir en deilig, sløy kveld.
FACEBOOK
SPOTIFY
TIDAL

SILVER LINING
er et ferskt og veldig spennende band på Oslos folk/americana-scene. Bandet har to singler ute, og den 27. januar slippes debut-EP-en på Vestkyst Records (Darling West, Torgeir Waldemar, Janne Hea). Andresingelen “Grey” har på kort tid passert 150,000 strømminger i Spotify.

Silver Lining består av Stine Andreassen og Bjørnar Ekse Brandseth fra The Northern Belle og Live Miranda Solberg og Halvor Falck Johansen fra Rattlers. De fire bandmedlemmene fant tonen i sin felles fascinasjon for Gillian
Welch da de tolket hennes album «Soul Journey» på The Crossroad Clubs «Sunday Classics»-konsept i 2014.
Siden da har de utarbeidet sitt eget lydbilde: Med klangen mellom gitar og vokal i fokus skaper Silver Lining en melodiøs og harmonisk base for sitt melankolske og dramatiske tekstunivers.

Silver Lining ble raskt tatt inn i varmen i Oslo, og har blant annet spilt på Bønder i By’n Festivalen, Nystua Bluegrassfestival, KlubbØya, Pre:Larm, Off:Larm og Camp Indie. I tillegg var bandet sommeren 2016 på en godt mottatt miniturné i USA.

Etter Off:Larm ble en video av låta «Grey» publisert på By:Larm sin hjemmeside. De har i tillegg spilt support for Ryley Walker, The Late Great og Laura Gibson. I mai 2016 slapp bandet singelen og musikkvideoen «Don’t Belong» på Vestkyst Records. Singelen fikk Erik Valebrokk til å kalle bandet for «supergruppe» og bloggen «Dust of Daylight» mente låta hadde «genuin egenart». Singelen, og tre andre låter i samme ånd, slippes på bandets første EP januar 2017.
SPOTIFY
FACEBOOK

Les & del: en drop-in lesesirkel

Har du lyst til å lese og prate om gode tekster med andre?

Les & del er en drop-in lesesirkel som holdes ca annenhver tirsdag på Deichmanske Nydalen, hvor vi samles om korte, gode tekster. Det er ingen påmelding og det trengs ingen forberedelse.

Gruppelederen velger hva som skal leses på hvert møte, og vil hovedsakelig velge fra klassikerne i nordisk litteratur. Alle får utdelt kopier.

Vi starter med en kopp kaffe eller te, og varigheten på møtene er fra en til halvannen time.

Denne måten å dele lesing på er inspirert fra England, der hundrevis av grupper samles hver uke for å lese sammen på denne måten.

Åse Kristine Tveit er gruppeleder i lesegruppen. Hun er utdannet bibliotekar og litteraturviter og jobber nå som førstelektor ved Institutt for arkiv-, bibliotek- og informasjonsfag ved HiOA.

Sjekk vår “facebook-”https://www.facebook.com/deichmanskenydalen/ eller nettside for flere arrangementer.

Pogo Pops, William Hut, Junk Machine, Kiss Kiss Kong Kong, Wholy Martin

Pogo Pops, William Hut, Junk Machine, Kiss Kiss Kong Kong, Wholy Martin skal alle holde konsertar i Berlin 10. februar!

Kodekurs for barn på Deichmanske Nydalen: Scratch

Vil du lære å programmere egne dataspill? Da er et kurs i Scratch et bra sted å starte.

NÅR: Lørdag 4/3, kl 12.00-14.00
HVEM: Passer for aldersgruppen ca 3.-7. klasse
PÅMELDING: E-post til stine.laukvik@kul.oslo.kommune.no
HUSK: Egen laptop

I samarbeid med Lær kidsa koding arrangerer Deichmanske Nydalen kodekurs for barn. Vi begynner fra startblokken, og lærer å programmere med Scratch. Det er ikke nødvendig med noen forkunnskaper. Alt man trenger er nysgjerrighet og en laptop.
Passer for aldersgruppen ca 3.-7. klasse.

Arrangementet er gratis, men det er et begrenset antall plasser.

For påmelding, send e-post til stine.laukvik@kul.oslo.kommune.no

Vårt mål er å bidra til at barna blir både brukere og skapere av teknologi som verktøy.

Det er fint om en voksen blir med.

Følg oss på vår facebook- eller nettside for oversikt over flere arrangement i biblioteket.

After School Special presents: Awaiting Red Fire Rooster, eat your fruit.

The element for the Chinese year 2017 is RED.
Do not use red in your clothes and accessories. Red colored stones like ruby, garnet and pink topaz too are better avoided. Instead, use colors that will complement the red and fire element. Earth colored items like brown or yellow are most suitable for all the 12 Chinese zodiac signs in 2017. Purple and lavender colors will be lucky. Keep a positive frame of mind. Meditation will help you be calm and serene. Amethyst and topaz will bring you luck and success.

After School Special presents:

Fridtjof
(Concert)
Neskasi
(Performance)
The Avalance Boy
(Performance)
WALK OF SHAME
(Performance)
Lasse Hieronymus Bo
(Installation)
Helle Lindskog
(Screening)
Julie Silseth
(DJ)

Landmark!
doors open: 20.00
performances from: 20:45
entrance: 40kr
nice prices

Curated by the after school special team:
Hedda Grevle Ottesen
David Breida
Johanna Edgren

See you there!

KJEMI av Små Grå og Kim Hiorthøy

“Hva er det vi driver med? Mye er bygget rundt en idé om årsak og virkning, men det er fortsatt vanskelig å få en skikkelig oversikt. Og så møter du de folka. Og så står dere der, mens øynene virker som de skal og alle grunnstoffene driver med sitt.”

Du blir kanskje overrasket, du blir kanskje glad, rørt, eller litt forvirret. Sannsynligvis blir det en opplevelse utenom det vanlige. Små Grå har laget Kjemi sammen med kunstneren, koreografen og filmregissøren Kim Hiorthøy. De fire sangerne Nina, Benedikte, Mai Elise og Ingebjørg byr på hele seg, og vil synge, danse, samtale med og improvisere for publikum.

Kjemi hadde premiere under Ultimafestivalen i fjor. Dette er noen av det publikummerne sa etter forestillingen:

Teaterprodusent Guri Glans:
“….. Assosiasjonsrikt, vakkert og annerledes, virkelig en liten perle av en forestilling.”

Sanger Halvor Festervoll Melien:
“….. Kombinasjonen av dyp forståelse for ulike musikkstiler, virtuos utførelse og slentrende, hverdagslig tilstedeværelse på scenen resulterte i en forestilling som var blant det beste på programmet under årets Ultimafestival.”

Medlemmene i Små Grå er
Benedikte Kruse (Pitsj)
Nina Mortvedt (Band of Gold)
Ingebjørg Loe Bjørnstad (Hæm)
Mai Elise Solberg (Ontz, Hanne Hukkelberg)

Støttet av FFUK og Norsk Kulturråd

Skuespill med Ayaz Hussain

Synes du det er fett med teater og skuespill? Meld deg på dette!

Vi får besøk av Ayaz Hussain også kjent som «Kasim Bæder» fra VGTV-serien med samme navn. Ayaz har mye erfaring som skuespiller, både fra teaterscenen og fra film og tv. Han har spilt i blant annet tv-serien Hotel Cæsar og spillefilmen Izzat, og nå er han igang med å produsere en ny serie hvor han også er skuespiller.

Her på Agenda X skal Ayaz gi oss øvelser i improvisasjon og nyttige tips til dere som vil satse innenfor dette området. Vi skal leke og viktigst av alt; vi skal ha det gøy!

Workshopen er for dere fra 13-26 år og er gratis.

For påmelding send mail til namra@agendax.no

Velkommen skal du være!

The Table Turns

Danseforestillingen The Table Turns av Karen Eide Bøen og Roar Sletteland hadde premiere under Oktoberdans 2016. Den handler om frihet og makt på dansegulvet, formidlet gjennom fire platespillere og en danser. Danseren er utstyrt med bevegelsessensorer som styrer platespillerne, slik at hun skaper musikken i tillegg til å danse til den.

Forestillingen under Oktoberdans var preget av tekniske problemer, noe som blant annet medførte at det ble brukt en annen lyssetting enn den som var utviklet. Bøen & Sletteland ønsker derfor å presentere forestillingen en gang til med en utbedret teknisk infrastruktur, slik at publikum får oppleve forestillingen som den var tenkt.

Sted: Wrap, Møllendalsveien 46
Tid: 28. og 29. januar kl 18.00
gratis adgang

Barnekonsert: Superbarna

SUPERBARNA startet i 2008 som et barneprosjekt da Tone Lise og Knut Bjørnar Asphols egne barn var små. De hoppet rundt omkring i huset med barna og lagde flott ny musikk. Sammen har de laget 5 album med nye barnesanger.

”Hipp Hurra” ble akkurat nominert til Spellemann.

SUPERBARNA er en barnegruppe. I dag er de kjent fra ”Allsang på Grensen”, familiekonserter med Alexander Rybak, TV2 God Morgen Norge og små&store konserter rundt omkring i hele Norge. De har et tett samarbeid med Egmont og ga ut ”Barna synger Alf Prøysen” og ”Barna synger Torbjørn Egner” i deres jubileumsår.

”HIPP HURRA” heter den siste plata og handler om bursdagsfeiring, apekatter som spiser for mange bananer, kaninen min, lek og moro. De har også med seg sangen ”Flaskepost”, som er kjent fra NRK serien ”Flaskepost fra Stillehavet”.

Bli med, syng høyt, dans, hopp og sprett. Dette er blir en kjempefin familiekonsert!

Vi gleder oss!

Showet er i 2.etg på Hvaskjer.
Dørene åpner kl.12:00 og showet starter kl.13:00.

Voksen: 80,- + avg.
Student: 60,- + avg.
Barn under 2 år kommer inn gratis!

Barnekonsert: Du og jeg og vi 2-3-4

Vi leker med rytmer og improvisasjon, og i låtene får dere kanskje møte Basse som er litt sjalu, Fru Rosenstrøm som planlegger å rane banken – og Kokodillen som vil være med på biltur!

Elisabeth, Ellen og Julie tar med seg mange store og gøye instrumenter, og tar oss med på en tur inn i et herlig og lekent musikalsk univers.

Vi skal danse masse og klappe masse, og vi skal lære noe
SUPERDUPERDUPERVIKTIG:
Nemlig at det er viktig å fise MASSE :D

Julie Falkevik Tungevåg – sang, piano, keytar, trekkspill, perk
Ellen Brekken – Kontrabass, elbass, tuba, sang og gitar
Elisabeth Mørland Nesset – Trommer, perkusjon og sang (og kanskje litt mandolin hvis vi er heldige)

Besøk jentenes Facebookside her: www.facebook.com/duogjegogv…

Ansiktsmaler Miss Miracle maler morsomme figurer før konserten, så vær tidlig ute!

Konserten er i 2 etg. på Hvaskjer.
Dørene åpner kl. 12:00 og konserten begynner kl. 13:00.
Billett barn/voksen: 80kr + avg.
(Studenter 60kr + avg. og gratis for barn under 2 år)

Utstillingsåpning: AKTIVISTENE

Hva er prisen for å gå til kamp mot urettferdighet? Møt 32 ildsjeler som har inspirert, mobilisert og brutt ned eksisterende fordommer i Norge.

Fotografen bak Humans of Oslo, Iffit Qureshi har portrettert modige aktivister som har trosset motgang, reist seg og fortsatt kampen.
Hva gjemmer seg bak engasjementet deres og hvor finner de motet?

I utstillingen møter du kjente stemmer som Arild Knutsen, Marte Goksøyr, Per Fugelli og andre idealister som kjemper mot omskjæring av kvinner, dødsstraff, sorteringssamfunn og diskriminering av hørselshemmede.

Les mer om arrangementet her

Flere står bak initiativ som har ført til lovendringer, men slike kamper koster. Siri Sunde ble bedt om å si opp sin stilling som prest da hun stod frem som lesbisk, Kim Friele fikk huset sitt nedtagget og Tove Smaadahl har mottatt hatefulle brev.

Meld deg på FB-arrangementet her

Aktivistenes historier rører og engasjerer. Med utstillingen setter Iffit Qureshi søkelys på glemte og levende utfordringer ved det norske samfunnet.

Nora Mehsen har en klar oppfordring ”Vi har alle et ansvar for å være modige!

Knut Olav Åmås (direktør i Fritt Ord) åpner utstillingen
Farida Bolseth Benounis spiller og synger under åpningen av utstillingen

Engelske tekster er tilgjengelig!

Adresse: Tøyenbekken 5.

Kodekurs for barn på Deichmanske Nydalen: Codestudio

Vil du lære koding gjennom spill som Minecraft og Frost, eller lære å lage dine egne dataspill? Da er kodekurs i biblioteket riktig sted å begynne.

NÅR: Lørdag 4/2, kl 12.00
HVEM: Passer for aldersgruppen ca 1.-5. klasse
PÅMELDING: E-post til stine.laukvik@kul.oslo.kommune.no
HUSK: Egen laptop

I samarbeid med Lær kidsa koding arrangerer Deichmanske Nydalen kodekurs for barn. Vi begynner helt fra startblokken, og lærer å programmere med Codestudio. Det er ikke nødvendig med noen forkunnskaper. Alt man trenger er nysgjerrighet og en laptop.

Arrangementet er gratis, men det er et begrenset antall plasser.

For påmelding, send e-post med navn til stine.laukvik@kul.oslo.kommune.no

Vårt mål er å bidra til at barna blir både brukere og skapere av teknologi som verktøy.

Det er fint om en voksen blir med.

Følg oss på vår facebook- eller nettside for en oversikt over våre arrangement.

The Altern80s Club

▶▶ The Altern80s Club er et månedlig konsept i Oslo som hyller “tiåret som gjorde dystert catchy” – nemlig ’80-tallet! For kjennere av synth og wave, samt jevnlige innslag av retrobaserte artister fra nyere tid innen alt fra postpunk og indietronisk til synthwave og electropop. Kjente fjes bak miksebordet, slippfester med giveaways samt eksklusive konserter kan også forekomme underveis.

Hold deg oppdatert på: www.facebook.com/altern80s

Sted: Leiligheten (Rockefeller Music Hall)
Åpningstid: 22:00-03:00 | Inngang: 50.- | Alder: 20

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ◄◼► ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Klubbkvelder for 2017:
(Meld deg på allerede i dag)

Lørdag 20. januar:
www.facebook.com/events/1821386681418524

Lørdag 18. februar:
www.facebook.com/events/197348120737336

Lørdag 18. mars:
www.facebook.com/events/351439845226931

Lørdag 8. april:
www.facebook.com/events/1819412698300129

Lørdag 27. mai:
www.facebook.com/events/130789824088172

Lørdag 17. juni:
www.facebook.com/events/1614061612236121

Lørdag 22. juli:
www.facebook.com/events/1812807932300575

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ◄◼► ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

▶▶ HISTORIKK:
Konseptet ble etter to års planlegging etablert på Skuret Bar & Scene i Oslo i 2009, og har vokst seg til å bli en populær, liten nisjeklubb på både John DEE og Rockefeller Music Hall med til tider ett og annet kjent ansikt som gjeste-DJ bak spakene. Blant disse: Larry Mullins (Toby Dammit / Iggy Pop And The Stooges / Nick Cave / Swans / The Residents), Alex Møklebust (Seigmen / Zeromancer), stand-up-komiker Christer Torjussen, skuespiller / regissør / forfatter / produsent Thomas Robsahm, popdronningene Karin Park, Sandra Kolstad og Lucy Swann, Geir Bratland (Dimmu Borgir, eks-Apoptygma Berzerk, Godseed, Morten Abel m.fl.), Ole Martin Vilberg (DJ Omar / HS Records / FullPupp), britiske komiker og radiovert Paul B. Edwards (PunkyRadio.com), Leif (And The Future) Haaland, Isak Rypdal (Electro Spectre / Freeloader / Doctor No), suksessfotograf og musiker Tarjei Krogh (Anstalt / Oslo Synth Band), Årabrot-musiker Kjetil Nernes, Kristian Rangnes (Monomen / Weideborg II / Faxmaskin / Serena Maneesh), Hanne Kristine Haugsand (Melodi Grand Prix / Eurovision Song Contest / Psykosister / Pust), Eve «Eveghost» Desianto (Christ vs. Warhol), Per Aksel Lundgreen (eks-Apoptygma Berzerk, Shatoo, Chinese Detectives, Rossetti’s Compass, Angst Pop og Cronos Titan), Hommage Records-gründer Øystein Moe, Bjørn Brem (Gothminister / An(D)ThemX / eks-Discojudas), Stein Halvorsen fra 1980-tallets radiorollespillprogram Midnight Magic, Innova Topp 20 Maxi Import-legende og radiotekniker Christian Gogstad, Magic Beat-programvert Pål Hverven, Roy Julian Digre (Technomancer, Zone Tripper) og fryktelig mange flere.

I 2011 feiret legendariske Trans-X (”Living On Video”) og belgiske Absolute Body Control (Dirk Ivens / The Klinik / Sonar / Dive / Monolith / Insekt) 30 år med sine aller første konserter på norsk grunn i The Altern80s Clubs regi, og i 2013 gjorde kanadiske Psyche (Darrin C. Huss) det samme med et eksklusivt comeback fra Oslo-baserte The Oscillators (etter to års mas om gjenforening). Utover dette har konseptet (i samarbeid med Mute, EMI Music og Playground Music) også stått for slippfester for Kraftwerk, Depeche Mode, Pet Shop Boys, Erasure og John Carpenter, fungert som DJ-support for Recoil (forhenværende fjerde Depeche Mode-medlem Alan Wilder), samt arrangert konsert-etterfester for Depeche Mode og Nitzer Ebb i Bergen, i tillegg til New Order under Slottsfjellfestivalen i Tønsberg og Human League i Oslo.

Vil du være med å lage show?

Antirasistisk Senter og Agenda X inviterer alle mellom 13 og 26 år til audition til årets sommerrevy.

Er du glad i å danse, synge, slamme eller rappe? Ønsker du å lære mer om å stå på en scene? Vil du bli skuespiller, komiker eller liker du helst å holde deg bak kulissene fordi du vil regissere, ta bilder, filme, lage sketsjer eller skrive manus?

Mulighetene er mange, det blir uansett gøy!

Kunstnerisk ansvarlig er tidligere Norgesmester i slampoesi, Taro Vestøl Cooper som har bred erfaring fra scenen som skuespiller, MC, rapper og instruktør.

Om dette er noe for deg eller noen du kjenner, så meld interesse ved å sende en e-post til namra@agendax.no. Legg igjen navn, alder og telefon nr.

Første auditionrunde er 31. januar kl. 17:00-19:00 og andre auditionrunde er 2. februar kl. 17:00-19:00.

Slampoesi-workshop med Taro Cooper Vestøl

Er du fra 13-26 år og glad i å skrive? Eller har du lyst til å bli flinkere til å uttrykke deg selv? Da bør du melde deg opp til gratis workshop hvor du kan lære å skrive din egen slampoesi.

Slampoesi ligger i krysningspunktet mellom rap, stand up og klassisk litteratur. Tanken er at poeten skal fremføre teksten sin som en «performance», med mere energi og med den dybden og nyansene teksten trenger for å nå sitt fulle potensiale som et scenisk uttrykk.

Workshopholder er tidligere Norgesmester i slampoesi Taro Cooper Vestøl som også er utdannet skuespiller med masse erfaring fra både teaterscenen og SLAM! Poesi-scenen i Oslo. Han er også tidligere skandinavisk og svensk mester i slampoesi, så dette kommer til å bli bra!

Det er gratis å delta og alle nysgjerrige fra 13-26 år er velkomne.

Vi begynner med å spise litt så det er viktig at du melder deg på slik at vi vet hvor mange vi skal ha mat til. Send mail til namra@agendax.no for påmelding eller spørsmål. Vi holer på til kl. 20:00.

Viser bare de nyeste 400.