Nytt på skogen: Nye evenement

LILLE SAL SESSIONS // THE AMGALA TEMPLE (Lars Horntveth/Amund Maarud/Gard Nilssen) i Konserthuset

LILLE SAL SESSIONS // THE AMGALA TEMPLE (Lars Horntveth/Amund Maarud/Gard Nilssen)
NB! Konserten begynner etter Motorpsycho i Storsalen!

Hva får du når du putter Gard Nilssen, Lars Horntveth og Amund Maarud på samme scene med en haug av elektronikk og instrumenter? Det vet de ikke selv engang, og nettopp det er litt av poenget med denne trioen. Deres felles nysgjerrighet og referanserike bakgrunn leder de inn i lange musikalske ekskursjoner som gjør konsertene til en uforutsigbar energieksplosjon.

Amund, Lars og Gard er kjent fra egne band som Jaga Jazzist, The National Bank, The Grand, Morudes, Bushman’s Revenge og Acoustic Unity. I tillegg til dette har de samarbeidet på plate og turné med blant andre Motorpsycho, Jarle Bernhoft, Susanne Sundfør, Stein Torleif Bjella, a-ha, Sivert Høyem, Marit Larsen, Trondheim Jazzorkester, Kimbra, Pat Metheny og Todd Terje.

Lille Sal Sessions er en serie intimkonserter kuratert av radarparet Kari Slaatsveen og Martin Hagfors, der deres norske favorittartister får anledningen til å prøve ut nytt materiale, hente frem musikk de vil gjøre på ny, trekke inn flere musikere eller spille seg gjennom hele album foran et begrenset publikum.

Med vekt på god lyd og salens unike utforming blir konsertene dessuten tatt opp direkte i Konserthusets eget lydstudio. Som publikummer blir man vitne til musikkhistorie mens den lages.

Konferansier: Kari Slaatsveen
Teknikk: Martin Hagfors

JUSTIN TOWNES EARLE

I mai slapp den unge veteranen sitt sjuende album «Kids in the Street», der han tar steget ut av komfortsonen og slutter å se på se på seg selv –
og istedenfor skuer utover og behandler temaer rundt ham. Allerede nå foreligger den sterke singelen «Champagne Corolla», som lover godt for det som skal komme.

Det var aldri snakk om at Justin Townes Earle skulle bli noe annet enn artist. Med en pappa som heter Steve Earle og et navn oppkalt etter legenden Townes Van Zandt, var Justins karrierekurs staket ut tidlig. I 2008 kom debutalbumet «The Good Life», allerede da med uttrykk og en signatur ingen har kunnet etterlikne.

Det blir før-/etterfest med Die With Your Boots On DJs på Kjøkkenet fra kl. 19:00 og ut i de sene nattetimer.

Dører Kjøkkenet: 19:00
Dører John Dee: 20:00

Maksimal LIVE: Joakim Blattmann / Greger Stolt Nilsen

JOAKIM BLATTMANN / RICARDO DEL POZO

Joakim Blattmann og Ricardo del Pozo gjør i 2017 en serie audiovisuelle konserter. Disse tar utgangspunkt i Blattmanns prosesserte feltopptak, elektronikk og baryton-gitar i møte med del Pozos live video-projeksjoner. Prosjektet startet som en oppfølging til Blattmanns innspilling Hunsfos, basert på improvisasjoner gjort i nedlagte Hunsfos Fabrikker.

De to har tidligere gjort konsertsamarbeid ved blant annet Meta.Morf Biennalen og Teaterhuset Avant Garden i Trondheim, og Black Box-scenen under Vaffelføzz-festivalen i Drammen.

soundcloud.com/joakim-blatt…
jblattmann.com
rdpozo.com

Admir Korjenic spiller plater før og etter konserten.
soundcloud.com/admirkorjenic

CC 100,-


Maksimal live er en konsertserie med fokus på alternativ elektronisk musikk fra Norge, i regi av plateselskapet Maksimal. Konsertserien springer ut fra et ønske om å støtte lokale talenter og miljøer og utvikle kompetanse innenfor eksperimentell elektronisk musikk.

maksimallyd.no

Sort Kanal – Morten Abildsnes: Karakalpakisk musikk

Den tradisjonelle musikken i Karakalpakstan, en autonom republikk i Uzbekistan, byr blant annet på episke sanger og den tostrengs fela kobyz. Forvent rikelige doser med Jedige-eposet og spesielt Zjumabai Bazarov:

PILA is PROUD

I anledning Pride har vi på Pila gleden av å invitere til en sommerfest utenom det vanlige på vårt fantastiske uteareale. I kjølevannet av sunt fokus på vogue og ballroom-kulturen, samt en mer konskvent holdning til hvor og hvordan housemusikken faktisk oppstod, disker vi opp med en sommerlig og jovial utendørseskapade blandet med vaskeekte Pride-attitude.

Som en hyllest til House som oppstod i USA på slutten av 70-tallet byr vi på glamorøst dekor, vogue-ready dansegulv og kapable DJs som spiller opp til dans for alle fabulouse freaks, drags og hva nå enn annet som måte krype eller gå,som vil være med på en åpensinnet og fri fest for alle farger, former og fasonger. Musikken blir styrt av ingen ringere enn Danby Choi kjent fra Subjekt og The Villa, og Seth Raknes fra klubb-kollektivet Kids Love Bass.

Danby Choi er en meget produktiv fyr med mange jern i ilden. Nyutdannet journalist, redaktør i eget magasin og en av de mer spennende DJene på vei opp i hovedstadens klubbscene. Men det er ikke kun på grunnlag av sistnevnte egenskap at vi har fått med oss Danby på laget for denne anledingen. Mannen er også en høyst kapabel danser, med flere års erfaring fra sine yngre dager. Og han har en dyp innsikt i både House, Vogue og Ballroom-kulturen (en uke i forveien skal Danby kurrere en panelsamtale om Vouging), så vel som at han sitter på en god sans for rytmer som passer å bevege seg i takt til. Med andre ord perfekt for en skikkelig queer dance off på Pila.

Seth Raknes er best kjent som en tredjedel av DJ og klubb-kollektivet Kids Love Bass. De har booket og varmet opp for en haug av kjente navn av hva internasjonale DJs angår, samt at de er mer enn rutinerte bak platespillerene på egen hånd. Seth har en forkjærlighet for dansbar klubbmusikk med mye bass og heftig perkusjon, som ofte stammer fra den nedre middelklassen av byer som New York, London og Johannesburg. Her dreier det seg egentlig mer om tempo og rytmer enn bestemte sjangere. Det skal være litt skittent, ha masse attitude og låte ekstra tøft på bra anlegg.

#pila

Invitasjon til TV 2 sitt nye TV-program “Samme tid neste år”

ITV Studios og TV 2 er i gang med et nytt TV-program som heter “Samme tid neste år”, og vi vil gjerne invitere dere til å være publikum!

I “Samme tid neste år” følger vi vanlige mennesker som har satt seg store mål de skal oppnå i løpet av ett år. Det handler om alt fra å kunne gå igjen etter en alvorlig ulykke, bestige fjell, gå på sin første date i voksen alder, bli god i en totalt ny idrett, få barn eller gå ned i vekt. I fjor spilte vi inn Del 1 av programmet og vi har nå fulgt deltakerne et helt år mot målet. Nå får vi endelig se hvordan det har gått og om de har klart å oppnå målene sine, når vi spiller inn Del 2 i august. Vi får et unikt innblikk i deres spennende og tøffe reise gjennom det siste året. Øyvind Mund, kjent fra blant annet The Voice og Gylne tider leder programmet.

Det er erfaringsmessig en hyggelig opplevelse å gå på TV-show med venner, familie og kollegaer. Så spre budskapet, få med en gjeng og meld dere på. Alle er inviterte og det er førstemann til mølla for å få billetter!

Opptak skjer disse dagene:

Fredag 11. aug:
Opptak 1: kl. 12:40 – 15:45. Oppmøte senest kl. 12:10
Opptak 2: kl. 17:00 – 20:00. Oppmøte senest kl. 16:30

Søndag 13. aug:
Opptak 1: kl. 11:40 – 14:45. Oppmøte senest kl. 11:10
Opptak 2: kl. 16:00 – 19:00. Oppmøte senest kl. 15:30

Fredag 18. aug:
Opptak 1: kl. 12:40 – 15:45. Oppmøte senest kl. 12:10
Opptak 2: kl. 17:00 – 20:00. Oppmøte senest kl. 16:30

Søndag 20. aug:
Opptak 1: kl. 11:40 – 14:45. Oppmøte senest kl. 11:10
Opptak 2: kl. 16:00 – 19:00. Oppmøte senest kl. 15:30

Send navn, telefonnummer, antall billetter og ønsket opptak til: publikum@itvstudios.no

Se prisvinnerne fra Oslo Pix: The Fixer

”The Fixer” vant Oslo Grand Pix for beste fiksjonsfilm på årets Oslo Pix.

Om filmen:Radu jobber i den rumenske avdelingen av et fransk nyhetsbyrå – han er en «fikser», en som tilrettelegger for reportere. Når to rumenske mindreårige prostituerte utvises til Romania fra Frankrike, øyner Radu sjansen til et scoop. “The Fixer” er en film som langsomt og nesten umerkelig trekker oss inn og ender opp med å beskrive komplekse moralske dilemmaer på et tilsynelatende enkelt vis, mye grunnet et solid regiarbeid og dramaturgisk teft. Den viser også hvordan vi i dagens Europa blir stadig tettere knyttet sammen og står moralsk ansvarlige overfor hverandre – ikke ulikt det vi kan se i en film som Min pappa Toni Erdmann.

Trailer:
www.youtube.com/watch?v=4c7…

Vinneren av Oslo Grand Pix for beste dokumentar, Communion av Anna Zamecka, vises kl. 18.

Se prisvinnerne fra Oslo Pix: Communion

”Communion” vant Oslo Grand Pix for beste dokumentar.

Om filmen:
Filmskaper Anna Zamecka har vunnet tilliten til en vanskeligstilt polsk familie. Etter at moren er flyttet ut på grunn av farens drikking, er 14 år gamle Ola familiens overhode, og langt på vei den mest voksne og handlekraftige personen på lerretet. Hun drømmer om at nattverden til hennes autistiske bror Nikodem skal få familien til å forsones. Oslo Pix-juryen mente at ”Communion” var ektefølt, empatisk, men aldri dømmende. En varm og kompromissløs dokumentarfilm med en gjennomført og særegen svart humor.

Trailer:
vimeo.com/184721626

Vinneren av Oslo Pix for beste fiksjon, The Fixer av Adrian Sitaru, vises kl. 20.

Sesongåpning & katalogslipp

Velkommen til katalogslipp

Fredag 25. august åpner vi dørene for en ny sesong her på Black Box teater. Katalogen er rykende fersk fra trykken og det må selvsagt feires. Dørene åpner kl 18.00.

Samira Elagoz: “Cock cock who´s there” kl 19.00, store scene. Les mer og bestill billetter “her”: www.blackbox.no/tittel/cock…

Vi serverer snacks og noe godt i glasset.

I mellomtiden ønsker vi alle en riktig god sommer og velkommen tilbake!

Upolert presenterer: Glutton + Suburban Savages

Glutton er en postprog-kvartett som kombinerer velskrevne tekster og høyt musikalsk nivå i atmosfæriske, utforskende og rikholdige musikkstykker.
Medlemmene har ulike musikalske bakgrunner, og med inspirasjon fra et vidt spekter av stiler, fra 70-tallsprog til jazz, klassisk minimalisme og alternativ rock à la Radiohead, The Mars Volta og Ulver, har de utviklet et særpreget og solid uttrykk. Siden debuten Parts of Animals (2013) har de jobbet iherdig med nytt materiale, som vi har fått høre i form av digitale utgivelser i 2016.

I 2017 signerte Glutton med Bergens-baserte Apollon Records, og vil fremover distribueres i de fleste formater i Norge, Tyskland, Spania og Italia.
Glutton har en stor og bred lytterskare, og har spilt jevnt med oppdrag og konserter hele veien. All musikken skrives i fellesskap.

Bandet består av:
Jonas Eide Hollund, trommer og vokal
Åsmund R. Sæbøe, tangenter
Eirik Ørevik Aadland, gitar og vokal
Ola Mile Bruland, bass


Suburban Savages ligger i krysningspunktet mellom progressiv rock, postpunk, new wave, postrock og krautrock!
Forvirret?
Om det kan hjelpe på, ble forrige skive ble beskrevet som “A sort of mismash between Brian Enos experimental pop music, Gentle Giant’s counterpoint excercises, Happy The Man and Kit Watkins’ joyful progressive rock, Lars Hollmer’s sentimental melodies, Steve Reich’s minimalism and post rock with a twist.” . Anført av trommeslager Trond Gjellum (kjent fra Panzerpappa), har kvintetten akkurat sluppet sitt nyeste album «Kor Wa!» på Apollon Records prog, og har nylig hatt en bejublet spillejobb på progfestivalen Close To The Rain i Bergen.

Suburban Savages er:
Trond Gjellum: trommer, vokal
Anders K. Krabberød: bassgitar og basspedaler
Nina Kaldhol: Moog-gitar
Thomas Meidell: gitar og vokal
Mari Lesteberg: keyboards

Landeskogen Litteraturfest

Landeskogen var det første statsdrevne tuberkulosesanatoriet i Norge, belagt oppe i lia over bygda Grendi i Setesdal. Bygget har også vært “åndssvakeheim” og flyktningemottak, og er i dag et internasjonalt fredssenter. Litteraturen rykket første gang inn på Landeskogen i 2013, og i år har vi gleden av å be folk fra nær og fjern inn til nok en sommerkveld med noe av den mest spennende litteraturen som skrives i dag – samt minikonsert med ingen ringere enn Moddi.

Som vanlig har vi et gratisprogram for barn og voksne på ettermiddagen, i år med Bjørn Arild Ersland. Ersland er kjent som billedbokforfatter i spann med ulike illustratører, og for sine både underholdende og nådeløse faktabøker. I fjor debuterte Ersland som voksenbokforfatter, og han blir derfor også å finne på kveldsprogrammet.

Der har han selskap av blant andre Cathrine Knudsen, en av landets mest særpregede romanforfattere, med et våkent blikk for hvordan teknologien påvirker livene våre og omgangen oss imellom. Kjersti Rorgemoen har med sine to romaner markert seg som en like skarp som vittig observatør av moderne livsstrategier (eller mangelen på slike) blant unge mennesker, mens Erlend Nødtvedt er bergenspoeten som dikter frilynt videre på lokale og nasjonale mytologier og geografier.

Hilde Susan Jægtnes har gitt ut både dikt, “lynprosa” og en “selvfantasi”, og skriver viltert og energisk i alle sjangrer. Poeten Atle Håland skriver både sårt og underfundig om kjærlighet og begjær, mens Gunstein Bakke i sin siste roman har tatt for seg skjebnen til en freak show-attraksjon fra 1800-tallet. Jan Kristoffer Dale har fått en brakdebut med novellesamlingen Arbeidsnever, som innbrakte ham både Tarjei Vesaas’ Debutantpris og Sørlandets Litteraturpris.

De musikalske innslagene er det Moddi og Runar Granheim som står for. Pål Moddi Knutsen er visesangeren fra Senja som har fått et publikum over hele verden med fjorårets Unsongs, der han tolker sanger fra vidt forskjellige steder som har til felles at de en gang er blitt forbudt. Moddi har tidligere gjort seg bemerket blant annet med sine tolkninger av nordnorske poeter. Runar Granheim har på sin side tonsatt tekster av bygdedikteren Ingvald Langemyr fra Grendi, og vil gi oss smakebiter fra
cd-en Før og nå.

Slippfest: Utarm – Crawling Altars (Recordsofthefleshgod)

Records of the Fleshgod inviterer til slippfest for Utarm sitt nye album “Crawling Altars”, som utgis på LP (der de 100 første eksemplarene inkluderer et 14-siders hefte) og digitalt. Først lytter vi på albumet, og deretter fremfører Utarm et minimalistisk dronesett live. Og DJs fra plateselskapet spiller så relevant musikk. Det blir selvsagt mulig å kjøpe det nye albumet og andre utgivelser fra Records of the Fleshgod.
www.recordsofthefleshgod.com

Sommer og Nixon i bakgården

6. juli skal vi være litt USA i Oslo FilmrullKlubb. Vi arrangerer sommerkino med 4. juli-visning på Grønland. Så ta med en Bud, Miller eller Cola og feir USAs nasjonaldag med oss!

Året som så langt har gått, har vært spesielt for mange fra USA, og resten av verden. Så kanskje årets feiring av nasjonaldagen blir ekstra velkommen i USA. Vi skal ikke vise en film om dagens sittende president fra USA, han får gjøre seg ferdig først. Men vi skal vise en ironisk kompilasjonsfilm av en president fra USA, som måtte gi seg før hans andre periode gikk ut, nemlig Richard Milhous Nixon! Denne politiske satiren handler ikke om Watergate, filmen kom ut tre år før skandalen. Filmen tar for seg Nixons vei mot makta, som ung jurist og senator McCarthys medhjelper tidlig på 50-tallet. Filmen skal være veldig morsom og heter “Millhouse – a white comedy”, den kom ut i 1971 og er laget av Emile de Antonio, mannen som inspirerte Andy Warhold til å lage film. Du kan lese mer om kveldens film her: filmklubb.no/filmer/millhou…. Vi viser filmen på 16mm filmrull. Filmen varer i 92 minutter. Den har norske undertekster.

Trøbbel eller full av spørsmål?: Ring Pressetalsmann Joachim Solum på nummeret: 922 63 374

VELKOMMEN SKAL DU VÆRE!

5 days in a row – impronoisation at your favourite library

fredag 23. – 17h00
lørdag 24. – 17h00
søndag 25. – 17h00
mandag 26. – 19h00
tirsdag 27. – 19h00

Kenneth Korstad Langås – bass feedbacker, electronics
Dario Fariello – viola feedbacker, saxophones

Vi har gjort oss selv til en lydinstallasjon og vil bevege oss rundt i biblioteket. Om du ikke ser oss, følg lyden!

5 days in a row – impronoisation at your favourite library

fredag 23. – 17h00
lørdag 24. – 17h00
søndag 25. – 17h00
mandag 26. – 19h00
tirsdag 27. – 19h00

Kenneth Korstad Langås – bass feedbacker, electronics
Dario Fariello – viola feedbacker, saxophones

Vi har gjort oss selv til en lydinstallasjon og vil bevege oss rundt i biblioteket. Om du ikke ser oss, følg lyden!

5 days in a row – impronoisation at your favourite library

fredag 23. – 17h00
lørdag 24. – 17h00
søndag 25. – 17h00
mandag 26. – 19h00
tirsdag 27. – 19h00

Kenneth Korstad Langås – bass feedbacker, electronics
Dario Fariello – viola feedbacker, saxophones

Vi har gjort oss selv til en lydinstallasjon og vil bevege oss rundt i biblioteket. Om du ikke ser oss, følg lyden!

5 days in a row – impronoisation at your favourite library

fredag 23. – 17h00
lørdag 24. – 17h00
søndag 25. – 17h00
mandag 26. – 19h00
tirsdag 27. – 19h00

Kenneth Korstad Langås – bass feedbacker, electronics
Dario Fariello – viola feedbacker, saxophones

Vi har gjort oss selv til en lydinstallasjon og vil bevege oss rundt i biblioteket. Om du ikke ser oss, følg lyden!

Noise from North

Dave Procter:
Han er fra Leeds. Tar for tiden Doktorgrad på støy fra Norge ved Universitet i Leeds.

Spiller solo konsert om svin:-)

Martin Palmer:
Gjennom 10-15 år har Martin vært en ivrig pådriver til å gjøre improvisert/støy musikk kjent. Støy på landet og Klubb kanin er to støyscener som han har arbeidet meget med. Er i tillegg en eminent musikker. Spiller til vanlig i duoen Tarfield.

Spiller solokonsert

KorgiToys:
Øyvind Hellner/Trygve Johansen
Vi møtes i kjelleren på Blitz i 83-84 og hadde noen store jammer sammen der frem mot 1987. Da skiltes våre veier til 2016. Da dannet vi KorgiToys. Vi spiller begge på Korgsynther og spiller ambientdrone.

Kai Kobi:
Kai har holdt på lenge. 80 90 00 10 er fire 10-år som denne mannen har laget ulike musikkuttrykk.
Han fast medlem i bandet Origami Arktika.

Spiller på modulærsynthesizer

Espen Jørgensen:
Espen er en allsidig gitarist fra Drammen.
Har en Bluegrass duo som heter Jørgen og Jørgensen.
Hans soloprosjekt heter Tùn men spiller her som Espen Jørgensen.

Utfører musikken på akustisk gitar.

Fredrik Falk:
En meget dyktig gitarist som med sine bokser kan lage fantastiske uttrykk på sin gitar.

Ijin/Mr Holme
Dette er Christian Blandhoel. Multikunstneren som jeg håper aldri går tom. Han bygger om gitarer så de høres ut som industri støy.

Thomas Holme er Staverns Store støymaker. En mann Stavernfestivalen ikke har fått øynene opp for.

Håkon Lie/ Kjetil Hanssen:
Håkon Lie er HAN PÅ PLATESPILLERNE.
Han må oppleves, kan ikke beskrives:-)
Han driver også konsertserien Nonfigurativ Musikk i Tønsberg.

Kjetil Hanssen:
Jeg syns jeg har hørt om ham siden jeg kom inn i støyscenen igjen i 2004. Men han er enda ikke 30.
Det fine med Kjetil er at aldri vet hva han spiller på eller med.

Dette blir en spennende duo.

Harald Fetveit/Dario Fariello:

Harald Fetveit startet med støymusikk på tidlig 80-tall. I 83 ble han med i duoen Hellner/Ursin. HUF hadde sin første konsert på Renegat 15.8.85.
Han står bak konsertserien Dans for voksne.
Utfører musikk denne gang med

Dario Fariello:
Dario er fra Napoli Italia. Spiller saksofon.
Har egen evne til å lytte og gjøre alle han spiller med til noe ekstra. Spiller mange konserter i Europa året rundt.

Gled dere til Fariello/Fetveit

A melodyc shivering form:
Dette er et soloprosjekt for Vidar Schifloe.

10 fremføringer denne kvelden så vi starter tidlig.
Dørene åpnet kl. 20:00
Første konsert 20:30

I BEVEGELSE

Linn-Jorun er student ved Einar Granum kunstfagskole. Hun er opptatt av et minimalistisk uttrykk med rene flater hvor hun tar utgangspunkt i geometriske former og en begrenset palett, og lager lys- og skyggevirkninger for å skape en tredimensjonalitet i bildene. Hun er inspirert av blant annet av David Hockney, Are Mokkelbost og arkitekten Louis Kahn. 
Hun jobber i utgangspunktet med akryl hvor lerretet først grunnes med airbrush, og deretter maler hun på frihånd med pensel, uten bruk av teip.  

Dette er Nicolai sin første utstilling. Han er selvlært, og bruker i hovedsak grafitt og kull i sine tegninger. Han har tidligere erfaring med tusj og akryl. 
Nicolai bruker tegningen som et kognitivt verktøy og et utløp for følelser, en type meditasjon. Han har sjeldent en plan med tegningene, og han begynner som oftest med en strek og lar tankene, instinktene og spontanitet styre hånden. Han bruker som regel ikke referanser – og alle motiver er tatt fra sinnet.  
Tegningene i denne utstillingen er laget i en tid i livet hvor det har vært store endringer, med blant annet dødsfall og sykdom i familien.

Move # 4

Vi har gleden av å invitere til den fjerde utgaven av Move. Kort fortalt et halvårlig konsept på Blå som tar for seg ny elektronisk musikk og visuelle utrykk.
Den fjerde utgaven står i sommerens tegn og vi starter ute kl. 18 med dj-set fra hele Oslos Dj Hooker og en relativt ny stemme på scenen, kunstner og dj Sindre Braathen aka Frisyro Bolani.
Festen fortsetter inne fra kl. 22.00 med Dj-set fra Move residents Dj Ost & Jonas Wiik. Kveldens toppes med Dj-set fra amerikanske Laurel Halo og konsert med den finske og aserbajdsjanske elektronika/folk duoen Ya Tosiba.

LAUREL HALO (Hyperdub/US) – Dj-set
Amerikanske Laurel Halo har satt sitt unike preg på den internasjonale elektronika scenen i en årrekke. Hun slo for alvor gjennom med Quarantin, et album som ble kåret til årets plate i The Wire i 2012. Her slo hennes særegne sound ut i full blomst. En slags dekonstruert techno som mange har latt seg inspirere av i ettertiden. Musikken hennes henter inspirasjon fra både Detroit og London og det er kanskje denne forkjærligheten til bass som har ført henne inn i stallen til Kode 9 sitt Hyperdub label. Laurel slapp nok ett fantastisk album i 2017, Dust med bidrag fra Klein, Lafawndah, Michael Salu, Eli Keszler, Craig Clouse ($hit and $hine), Julia Holter, Max D, Michael Beharie and Diamond Terrifier. Skiva viser en lysere side av Laurel Halo, hvor hun bla. dekonstruerer RnB og tropisk house.
www.facebook.com/laurelhalo/
laurelhalo.bandcamp.com

YA TOSIBA (Asphalt Tango/FIN/AZ/NO) – Live
Den finsk, aserbajdsjanske duoen Ya Tosiba er noe av det feteste vi har hørt på lenge! De slapp nettopp albumet ”Love Party” på tyske Asphalt Tango. En fantastisk blanding av aserbajdsjansk gatepoesi tradisjon og skandinavisk Skwee, som høres både nytt og tidløst ut. Norsk- aserbajdsjanske Zuzu Zakaria sin stemningsfulle vokal sklir som hånd i silkehanske inn i Skweee pioner Tatu Metsätähti (aka Mesak) sine vindskeive produksjoner. One for the books!
www.facebook.com/yatosiba/

Martin Sverdrup og Daniel Mahal leverer visuell stimuli gjennom egenprodusert, selvprogrammert og funnet innhold. Grafikk genereres og mikses i sanntid – i samspill med musikken og folket. Forvent fysikk, partikler, maskiner og organer i en lysgrøt du neppe har sett tidligere.
bølgebad.no

Intensivt spanskkurs Nivå 1 (A1)

Du kan snakke spansk raskere enn du forventer. Om 4 uker, første nivået. På nivå 1 klarer du å snakke om deg selv, din familie, din jobb, gå deg vill i byen, finne veien igjen, være i stand til å flørte – og det viktigste: bestille oliven og ost til din “cerveza”.

Spanish in only 4 weeks. First level, faster than you imagine.
First level means to speak about you and your next ones, work, if you need, get lost and find the way, flirt correctly and to know what to order next after you say the only phrase most people know: “Una cerveza, por favor.” Bastante guay, no? – Pretty cool, huh?

Classes are twice a week, +/- 2,5 hours/day. Lots of information and talking…because that´s what you´re aiming for…. and c´mon, that´s what we Spanish do better!

Starts on 5th July.

Ministry

Ministry kan igjen oppleves live på Rockefeller, 25 år etter «Psalm 69» og hiten «Jesus Built My Hotrod» som gjorde industrirock til allemannseie.

Sammen med band som Godflesh og Nine Inch Nails var Ministry med på å definere sjangeren. Store navn som Rammstein og Marilyn Manson har mye å takke Al Jourgensen og hans Ministry for. Jourgensen, bandets ubestridte leder, startet sitt musikalske pionérprosjekt allerede i 1981. Han utviklet et hardtslående og politisk band, som fikk sitt store gjennombrudd med den skjellsettende albumet «Psalm 69» i 1992, godt hjulpet av videoen til «Jesus Built My Hotrod» som surret døgnet rundt på MTV.

Ministrys industrielle metal er knallhard, mørk og monoton, og gir publikum en opplevelse som både er åndelig og ikke minst fysisk, noe daværende Aftenposten-anmelder Morten Ståle Nilsen formidlet etter Ministrys besøk på Rockefeller i 2003: «Det forandrer uansett ikke på det faktum at Ministry fremdeles er i stand til å levere en støymassasje som få, om noen, andre … Hatten (blåst) av!»

Å vokse opp på Internett og papir – Jessica Williams

Velkommen til åpning av utstillingen
Å vokse opp på Internett og papir – Jessica Williams

Galleri VIS & Serieteket, Deichmanske bibliotek på Grünerløkka
Lørdag 24. juni kl. 13-16 (NB: MERK tidspunktet!)

Åpningen feires inne i biblioteket og ute i sola PÅ Schous med snacks fra Indre Oslo Matforedling og hjemmelaget brus.
Gratis og åpent for alle.

Deler av utstillingen vil selvfølgelig også bli tilgjengelig digitalt. Se www.jessicawilliams.info/books/ (lanseres også på lørdag)
Se også Facebook-event.

Jessica Williams (f. 1986, Anchorage) er en Oslo-basert kunstner som arbeider innen publisering, fotografering og nye medier. Språkets makt og hverdagens fysikalitet i den stadig mer digitale verden er gjennomgående temaer. Hennes arbeid har vært vist i flere internasjonale publikasjoner og har vært med i mange utstillinger, inkludert soloutstillinger i New York City, Glasgow, Oslo, Malmö, Barcelona og Austin, Texas.

I denne utstillingen i Galleri VIS og Serieteket, stiller Jessica Williams ut hele samlingen av selvproduserte trykksaker fra en periode som strekker seg over 15 år. Da Internett var nytt fantes det en nostalgisk lengsel etter utveksling av fysiske gjenstander. Som en ensom tenåring i en drabantby i Texas, begynte Williams å produsere fanziner av collagene sine for å bytte med likesinnede. Siden da har hun laget trykksaker uten stans. Som en del av utstillingen har alle publikasjoner blitt skannet og vil være tilgjengelig på nettet.

Utstillingen henger fra 24. juni til 5. august.
Se Jessica Williams nettside: www.jessicawilliams.info

Galleri VIS er et visningssted for tegneserier, illustrasjon og typografi, og er et samarbeid mellom Grafill og Deichmanske bibliotek, Grünerløkka.
Serieteket er Deichmans spesialavdeling for tegneserier.


In English:

Welcome to the opening of Jessica Williams’ exhibition
Saturday June 24, 01 pm
Galleri VIS & Serieteket
Grünerløkka branch of Oslo public library
Schous plass 10, Oslo

Jessica Williams (1986, Anchorage) is an artist based in Oslo. Working within the fields of publications, photography and new media, her primary concerns are the power of language and everyday physicality in an increasingly digital world. She has had her work featured in several international publications and has exhibited widely including solo shows in New York City, Glasgow, Oslo, Malmö, Barcelona, and Austin, Texas.

For the show at Galleri VIS, her entire collection of self-produced printed matter spanning over a period of 15 years will be on view. Back in the early days of the Internet, there was a nostalgic longing towards the exchange of physical objects. It was as a lonley teenager in a Texan suburb that Williams began to produce fanzines of her collages to trade online. Since then printed matter has made up a large part of her artistic practice. As a companion to the exhibtion, all the publications have been scanned and will be available to view online.

Time Flies When Slipping Counter-Clockwise

In the exhibition Time Flies When Slipping Counter-Clockwise, Jeannine Han and Dan Riley have transformed Entrée into a sound designer’s studio, which includes hand-woven tapestries, 16mm film, and intuitive sound machinery. The tapestries have a dual function as acoustic panels and sound sources, enmeshed with objects salvaged from the artist’s discontinued studio, a site that also appears on screen. The interwoven detritus absorb sound physically and historically while harnessing the loom’s inherent rhythmic presence, connecting the weaver’s transcendent beat to an unreachable time and place. As de facto guide to this realm, a microphonic shaman spins in the room, performing an algorithm, which extracts the hidden sounds of the tapestries. Tufted with matted sheep locks as dynamic filter, the iron mordants of the weaver’s concoction are effectively wrung out by the spinning machinery and set upon the score.

Entrée is excited to finally bring to Bergen, the New York based artists Dan Riley and Jeannine Han, whom we first encountered during our collaboration part of Performa Biennial in 2013. Their practices overlap in an interdisciplinary examination of how physical properties of sound can be used to infer the existence of a hidden reality. They are concerned with technological advancement’s large influence on our consciousness, where free will competes with increasingly complex algorithms and strategically customized experiences.

Dan Riley is a composer and experimental sound designer. Recently he has scored several films, one of which was the winner of Ann Arbor Film Festival’s Sound Design Award. He has collaborated with Jeannine Han on a number of projects and films including Fantasy Can Invent Nothing New for The Sculpture Center’s In Practice, and the recent Listening Party No. 2 release in collaboration with BodyWorkBodyWork.

Jeannine Han is a visual artist and lecturer of Fashion Design at The New School, Parsons. Her most recent exhibition was Fantasy Can Invent Nothing New at The Sculpture Center’s In Practice, together with Dan Riley. Her work has also been exhibited at Institute of Contemporary Art in London, Performa 13 in New York, and at Salzburg Kunstverein in Austria. Together with Hayley Silverman she is exhibiting at Bodega Gallery in New York this summer.

Festival for alle – fellesskap og respekt

Det har vært en sterk vekst i rasisme og høyreekstremisme som bygger på rasisme i Europa de siste tiårene. Det har særlig vært en økning i hat mot muslimer, noe 22. juli-terroren var et brutalt uttrykk for. Men også jøder, samer, rom, asylsøkere, afrikanere og andre grupper opplever rasisme. Politikere i flere land, også i Norge, spiller på frykt ved for eksempel å hevde at innvandring truer velferdsstaten, eller at muslimer truer såkalt norsk kultur.
Rasisme er farlig fordi det fører til utestengelse, hat og vold, og fordi det splitter og setter oss opp mot hverandre.

First Bitcoin ATM (BTM) in Norway – Launch Party

Come celebrate the launch of Norway’s first BTM with us!

We will host lightning talks, panel discussions and BTM tutorials. There will be music and the bar will be open, perfect way to kick off your Friday eve.
Free entrance, everyone invited 😊

PLEASE GET IN TOUCH IF YOU WOULD LIKE TO PARTICIPATE IN A PANEL DISCUSSION OR HOLD A 10 MINUTE TALK FOCUSED ON DECENTRALISATION THROUGH TECHNOLOGY.

Help us spread the word and we will post the agenda shortly :)

Classic Album Sundays presenterer …

Etter å ha feiret Sgt. Pepper’s 50-årsjubileum tidligere i måneden finner vi det betimelig å rette fokuset mot et annet band som siden midten av 60-tallet har vært med å definere musikkhistorien, en gruppe som etter et halvt århundre med plateutgivelser og tung turnèvirksomhet groover ufortrødent videre uten å roe rockefoten nevneverdig, det er selvfølgelig snakk om Beatles’ britiske bestebrødre The Rolling Stones.

Selv om fansen aldri har sluttet å sette de to opp mot hverandre sender vi en uforbeholden takk til dem begge og vier Exile on Main St. en tilsvarende helaften siste søndag i juni i vår faste lyttestue på Laboratoriet, Kulturhuset.

Lytteklubbvert Kent Horne får denne gang med seg redaktør og musikkjournalist Morten Ståle Nilsen til å introdusere dobbeltalbumet før vi drar opp volumet på godlydanlegget Duet Audio preparerer for oss for anledningen og hører gjennom hele skiva fra begynnelse til slutt.

THE ROLLING STONES MOBILE STUDIO
Til tross for enorm suksess og etterspørsel etter å ha rullet ut den ene råe rockelåten etter den andre og mottatt innertiere fra publikum og presse på løpende bånd, fra de ga ut selvtitulerte The Rolling Stones (1964) til Sticky Fingers (1971), gikk bandet med følelsen av å sige sakte bort fra det som opprinnelig egget dem til kreative krumspring, har de i retrospekt fortalt. De lengtet konstant tilbake til den amerikanske soulvibben de var så glade i.

Da Stones’ finansielle rådgivere anbefalte dem å flytte seg utenfor de britiske skattemyndigheters klamme favntak for en periode besluttet de å kruse sitt legendariske Rolling Stones Mobile Studio ut av landet og rigget seg til i en ikke mindre klam kjeller i det som i løpet av sommeren ’71 skulle bli en beryktet villa i Sør-Frankrike.

EKSIL
I en kaotisk bøtteballett av døgnville jamsessions og et eskalerende forbruk av heroin og brandy med dertil tilfeldig oppmøte til innspillingene, omgitt av en uoversiktlig og broket forsamling av mer eller mindre inviterte musikere, teknikere, lokale skurker og dophuer, var det ikke mye som talte for en ny klassiker fra The Stones.

I sitt doble eksil i Villa Nellcôte, fra seg selv og Labourregjeringens strenge skattepolitikk, for ikke å snakke om fra hverandre, grodde det likevel frem et viltvoksende materiale av rock & roll, blues, soul, gospel og country som etter en runde med mer edruelige innspillinger og redigeringer i Sunset Sound studios i LA noen måneder senere ble til dobbeltalbumet mange i retrospekt har omtalt som The Rolling Stones’ ”selvdefinerende øyeblikk” og hyllet som en av tidenes viktigste utgivelser.

I boken According to the Rolling Stones (Chronicle Books, 2003), redigert av Dora Loewenstein, gjør Keith Richards seg noen tilbakeskuende betraktninger rundt platen:

’Exile’ was a double album. And because it’s a double album you’re going to be hitting different areas, including ‘D for Down’, and the Stones really felt like exiles. We didn’t start off intending to make a double album; we just went down to the south of France to make an album and by the time we’d finished we said, ‘We want to put it all out.’

The point is that the Stones had reached a point where we no longer had to do what we were told to do. Around the time Andrew Oldham [deres tidligere manager] left us, we’d done our time, things were changing and I was no longer interested in hitting Number One in the charts every time. What I want to do is good shit—if it’s good they’ll get it some time down the road.”

Vi har vært med et godt stykke ned den veien nå, blir gjerne med et stykke til og setter opp et lydanlegg som kan gi dette glimrende albumet det rammeverket det fortjener, demper lyset og skrur opp volumet for Exile on Main St. i sin helhet, fra Rocks Off til Soul Survivor.

AUDIOMENY
- PLATESPILLER: Dr. Feickert Blackbird
- TONEARM: Jelko 12”
- PICKUP: Ortofon Cadenza Black
- FORFORSTERKER: Ayon Auris
- EFFEKTFORSTERKER: 4 x Auralic Merak mono blocks (2×800 Watt)
- HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
- SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
- HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
- STRØMFORDELER: Isol-8

Før og etter presentasjonen spiller vi musikk som relaterer seg til kveldens album, musikk bandet selv har vært inspirert av, skiver som kom ut på samme tid eller som har fulgt i kjølvannet i årene frem til i dag. Bli med og varm opp ørene fra dørene åpnes klokken 18, og sikre deg en god plass i sweetspot’en!

KJØREPLAN
18.00 dørene åpnes – vi spiller albumrelatert musikk!
19.00 albumpresentasjon
19.30 albumlytt
20.35 albumprat inkl. publikum
21.00 Avslutning

Tip The DJ: Agaton

Hver torsdag på Taxi Takeaway har RadiOrakel konseptet Tip The Dj med radioens egne djs. Liker du hva dj-en spiller sleng tipsen i den rød kassa i baren så støøter du RadiOrakel med $$ til dopapir og penner og lyspæerer så vi kan fortsette å gi deg det beste av radio på FM 99,3.

Denne ukens DJ er Agaton som spiller krautrock og post-punk.

På Taxi gjelder følgende:
20 år leg
Gratis inngang
Siste servering 00:30

Fotosalg – Weston fundraiser

Kanskje det blir en solfylt sommerhelg eller en regntung start på ferien.
Uansett kan du muntre deg selv opp med et trivelig atelierbesøk og bildeutsalg på CYAN studio denne helgen!

Jeg-Stig Marlon Weston skal på kunstneropphold i august og vil reise ut med inspirasjon til å lage masse nytt vel vitende at mange av de gamle fotografiene mine har fått et nytt og trivelig hjem! Du kan være med på å støtte videre kunstnerisk arbeid ved å prute til deg originale verk. Samtidig får du både pyntet opp hjemme eller på kontoret og utvidet kunstsamlingen din før prisene på fotokunsten min skyter i været til neste år.
Jeg har hatt altfor mange prosjekter og utstillinger de siste 20 åra og lover en eklektisk blanding av stort og smått, montert og håndlagd, seriøs kunst og fotomorro, billig og til spottpris; for her skal det ryddes!

Det blir satt opp auksjonsrunder med 0,- i utropspris på CYAN studio sin Instagramkonto fra 1.juli til 8.juli, så følg med på @studiocyan der for å legge inn skambud, eller titt innom websiden for å se noen frempeik og legg inn bestilling før ting henges på veggen!

Og om vårens batch med hylleblomst brygg er klar i tide blir det velkomstdrikke til alle besøkende i tillegg!

Åpent lørdag 8.juli til søndag 9. juli kl 12 – 18 begge dagene.
CYAN studio
Jens Bjelkes gate 13

After School Special presents: Alternativmesse

Velkommen til alternativmesse og after school specials sesongavslutning. Denne gangen på en fredag med dansing til langt på natt.

Med:
Martin Espeland
Veronica Bruce &
Sive Hamilton
Sarah Francesca Brænne
Eli Mai Huang Nesse
Øystein Larssen
Ragna Sverresdotter Haugstad
Per Ellef Eltvedt
Anna Liljekrantz
Thomas Thomsen
Christian Bergholt Dupont
Eva Bull
Åsmund K. Hårklau
Olav Mathisen
House Of killing feat Esben Holk
Ingeborg Wie Henriksen

Djs:
Elisabeth BrkInd
Simon Alejandro

Landmark
Dørene åpner 21.00
Inngang: 40kr
Nice Prices

Curated by Hedda Grevle Ottesen and Sara Kollstrøm Heilevang

After School Special is kindly supported by Arts Council Norway and Bergen Municipality.

Viser bare de nyeste 400.