Nytt på skogen: Nye evenement

LYSE NETTER 2024

LYSE NETTER 2024, Møllebyen, Moss

BILLETTER PÅ WWW:LYSENETTER.COM

JOYCE MORENO (BR) Spiller fra sin long lost classic 1977 LP «Natureza»

LARAAJI / LATTIMORE (US)

LOU DOILLON (FR)

HUNT SALES & HIS SCARS OF TOMORROW TODAY
(IGGY, BOWIE)
EUROPE EXCLUSIVE!

SONIC BOOM (UK)

SENSATIONS’ FIX / FRANCO FALSINI (IT)

MOZART ESTATE (LAWRENCE OF FELT) (UK)

FAY WILDHAGEN

VALKYRIEN ALLSTARS

ESPEN (EX. «HVÆRSAAGOD») THORESEN

BARE EGILS SPELLEMANNSLAG

DEATH BY UNGA BUNGA

WELD «CROWN IMPERIAL SONG» 30 ÅRLIVE REMIX

SEAN O’HAGAN (HIGH LLAMAS, UK) +
BERTRAND BURGALAT +
CATASTROPHE (FR)

HEIDI ‘CREDO’ BJERKAN

IAN SVENONIUS ESCAPE-ISM (US)

THE CULT OF ONE (ISL)

HAUST

BRANDSDAL/WARLAND

LOST GIRLS

SHILO / SHELLEY / BAJINSKI
(AUS / US / DE)

IVAR EIDEM

FOAMMM

MOON RELAY

IN HONOR OF ROWLAND S.HOWARD

STIAN CARSTENSEN
«LE MYSTÈRE DE L’ACCORDÉON BULGARE»

JOE BOYD: NICK DRAKE MUSICAL OFFERINGS (UK)

DAISY RICKMAN GROUP (UK)

BROR FORSGREN

RYAN VAN KRIEDT (US)

SCARS OF TOMORROW TODAY:
Isaiah Mitchell
(Earthless, ex. The Black Crowes)
Hallberg Daði Hallbergsson
(The Brian Jonestown Massacre)
Markus Berntzen
(Mandalai Lamas)

+

KLUBB / DANSING

Q&A ARTISTSAMTALER

KUNST

MASTERCLASS

FIKSEFEST

BÅT & FESTIVAL CAMP

NATTBUSS / NATTBÅT

&

MYE MER!

Sort Kanal — DJ Movidar: Under radaren 09

Det blir variert musikk – mye elektronisk – med mange artister fra forskjellige land. Musikk fra rundt 2010 som jeg mener fortjener å bli formidlet til Sort Kanal lyttere. For noen blir det kanskje et hyggelig gjenhør også.

Spillelista legges ut på Sort Kanals hjemmeside kort tid etter sending.

Sort Kanal sender hver mandag kveld på Radio Nova (dab) i tidsrommet 2030-2200. Programmet streames under sending fra Radio Nova (øverst på sida), så du behøver ikke oppholde deg i Oslo-området for å høre programmet. Radio Nova er også tilgjengelig på nettradio som for eksempel TuneIn.

Mer om Sort Kanal på Wikipedia

Fast reprise på Sort Kanal etterfølgende søndag kl 2230. Jeg håper reprisearkivet kommer opp igjen slik at programmet er tilgjengelig for lytting fra Sort Kanals side på Radio Nova.

Se også Sort Kanals side på Facebook

Skogspils fredag 7.juni kl 18:00

[Bilde]

Takk for sist

Vi fortsetter vi med skogspils på Folk, og som alltid første fredag i måneden – fredag 7.juni 😊

Jeg har bestilt et bord, merket med underskog, og satser på at det blir plass selv om vi bli mange.

Meld deg på så får vi en ide om hvor mange vi blir – har lyst men usikker på om du får det til – meld deg på likevel! Og ta med en venn eller tre :)

På Skogspils presenterer vi oss gjerne ved nick. Dette er ikke først og fremst for å gjøre nerdefaktoren fullkommen, men en praktisk metode for å kunne ha sjans til å vite hvem vi har snakket med når vi går tilbake online. Tungvint å måtte huske to navn!
Vær forberedt på navnelapp-press!

Hvis du er ny er det er lurt å komme tidlig! Si gjerne fra i tråden om du er der for første gang!

Og til alle veteraner: HUSK Å SI HEI! Spesielt til dem du ikke har sett før

Fotoregler: Vær ålreit og ikke post bilder av personer uten at dette er avklart med personene på bildet. I visse sjeldne tilfeller postes det oversiktsbilder for å vise live oppdatering av stemningen

Nadya Stupina & Sanne Bleka / 25.5 til 7.6 2024

[Bilde]

NADYA STUPINA sier følgende om seg selv og sitt arbeide: "Jeg ble født i byen Orel i Russland i en vanlig familie. Interessen for tegning dukket opp i en tidlig alder. Da jeg var 10 år gammel, sendte foreldrene mine meg på barnekunstskole, da de så interessen min for kunst. Da jeg var i 11-12årsalderen var min drøm å bli kunstner.

Etter barnekunstskolen ( 4 år) kom jeg inn på kunstskolen ( 4 år) og deretter på fakultet for anvendt kunst ved Tekstil Akademiet i Moskva (5 år). Som kunstner og designer jobbet jeg mye som boligstylist. Jeg har erfaring med veggmaling og maling på møbler for private kunder. Jeg laget også kolleksjoner av stoffdesign i samarbeid med amerikanske selskaper. Etter år med å jobbe som designer, bestemte jeg meg for å kun fokusere på maling.

Jeg har deltatt på mange utstillinger både i Russland og i utlandet. Jeg kan være stolt av det faktum at mer enn 60 verk ble solgt på Christie`s-auksjonen i London.

Hva kan du finne i mine verk? I mine arbeider kan du finne meg, min karakter, min lidenskap, min sjel, mitt livssyn, min ide om skjønnhet. Jeg er veldig nær impresjonistenes estetikk. Jeg, som betrakter, oppfatter kunst følelsesmessig.

Jeg brukte mye tid på å finne min egen teknikk og stil som ville uttrykke meg. Dette er et volumetrisk, strukturert, flerlags oljemaleri med en palettkniv. Dette er hovedteknikken min, men parallelt med det jobber jeg i andre retninger. Akryl, oljepastell, blandede medier – for meg er dette et stort felt for eksperimenter. Papir, lerret, papp, hardboard, pleksiglass – det er det jeg jobber med. Jeg har også laget en serie arbeider om denim."

SANNE BLEKA sier følgende om seg selv og sitt arbeide: "Jeg heter Sanne Bleka, født i 1973 og oppvokst i Kazakhstan.

Siden jeg var barn likte jeg å eksperimentere med ulike kunstmedier og gjøre noe morsomt og fantasifullt med verkene mine. Interesse for kunst i alle former og farger ble bare sterkere med årene. Jeg bruker ulike kunstmedier som olje, akryl, akvarell, tusj og pastell. Jeg bruker nå en egen teknikk som gjør bildene originale.

Motivene til mine akvareller skaper jeg ut ifra egen fantasi og opplevelser. Jeg prøver å skape levende figurer av former og linjer. Motivene har ofte symbolisme eller personlig opplevelse som drøm, samtale, uhell, lykke, motstand dvs alt som vi kan oppleve i hverdagen vår.

Jeg bor i Vågå og har mitt atelier hjemme".

Velkommen til vernissage lørdag 25. mai kl. 15:00 til 17:00.
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13:00 til 17:00 t.o.m. fredag 7. juni.

Kolman & Calvert LIVE på MIR 9. juni

Kolman & Calvert er en duo bestående av vokalist Trine Åshildsdatter Kolmannskog og gitarist Susanna Calvert. De er begge medlemmer av Enmesher som i 2022 slapp sitt andre album Tribulator.
Kolman & Calvert har utviklet et format som tar i bruk få, men effektfulle elementer. Gitarkomposisjonene favner alle mulige sjangere og uttrykk, fra syrlig prog og barske riff, til vakre og såre melodier. Tekstene består av melankolsk poesi, bisarre beskrivelser og satiriske fortellinger med en god dose svart humor. Vokaluttrykket beveger seg fra det lavmælte og intime til det høylytte og voldsomme, med referanser til kabaret, opera og punk. Resultatet er et intimt, men likevel dynamisk lydbilde som kan bringe lytteren inn i både kjente, ukjente, utfordrende og behagelige musikalske landskap.

MIR åpner kl 19:30
Konsertstart: 21:00
CC: 150,-
ID: 20

Konsertserien “Up&Coming” er støttet av Oslo Kommune og kulturetaten.

Bakgårdsquiz på Folk i Storgata

[Bilde]

Maria og Linnéa inntar mikrofonene i bakgården på Folk i Storgata fra kl. 19. Det blir 30 spørsmål om alt mellom himmel og jord, god stemning og enda bedre musikk. Gratis å delta (selvsagt!).

Quizen på Folk ruller og går fremover. Når været tillater, er den i bakgården. Ellers er den inne. Samme dag og tid hver uke.

Sort kanal på Radio Nova

Kveldens Sort kanal byr på folk i forskjellige former. Mye norsk, mye rart. Blant annet dette: [Bilde]

Det blir rammeslåtter, beatboksing, banjo og utgammal protostøy. Mikro- og makrotonalitet. En og annen drøy drone.

Programleder er runea53, Ida Brenna er som alltid bunnsolid tekniker.

ASTROBURGER spiller sommer’n inn på på Norges ultimate klubbscene KAFE HÆRVERK

[Bilde]

ASTROBURGER spiller sommer’n inn på på Norges ultimate klubbscene KAFE HÆRVERK. Med et knippe kvikke poplåter, surflike astromentaler og noen svært få gåtefulle trege tilstander av noen låter lover Astroburger å innfri enhver forventning! De er også aktuelle disse dager med det nye rockopereposet «A MOONLIGHT SONATA». Første singel derfra var «MOON». Den neste heter «MOON ROCK». (Disse fantasiløse titlene må forståes i sammenheng med at «A MOONLIGHT SONATA» beskriver en reise til månen og derfor..)" [Bilde]
[Bilde]

Ettermiddagskonsert: Vegard Hertzberg

Vi inviterer til en hyggelig ettermiddagskonsert med visesanger Vegard Hertzberg i bokhandelen!

[Bilde]

Vegard Hertzberg – “ufaglært visesanger” – tar med seg kassegitaren sin og et knippe hverdagspolitiske låter fra Østkanten til bydelens minste scene for en hyggelig minikonsert her i bokhandelen.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Om Vegard Hertzberg:

Om det er noe som heter et Oslo-sound, må det ligge et sted i krysningspunktet mellom pønkrock og visesang, brune puber og grønne parker. Akkurat de stedene du vanligvis finner Vegard Hertzberg.

Hertzberg kaller seg en “ufaglært visesanger”, og startet karrieren på åpen mic-kvelder på en kommunistkafé – med lånt gitar. I mars 2022 kom hans først fullengder – “Lediggang” – produsert av Johan Berggren med Christoffer Karlsrud Dahl på bass.

P-Productions / Kun 18. & 19. mai 2024

[Bilde]

Velkommen til vernissage lørdag 18. mai kl. 15:00 til 17:00 med P-Productions !

Billedkunst: Kari Eldnes, Odd Hoff-Petersen, Katarina Huser, Dragana Ilic, Espen Schei, Andreas EE, Magni Lovise EE, Andrea Blek Baklengs, Nerd Oddrum og Kengurumaskinen i samarbeid
med Bodil Ivar.

Fotocollage: Per Ole Knipling, Sure Guri Gerkhen, Blekksprutimitatoren,
Bassert Barth og Moskus Andersen

Attegåran fotobok: Bodil Ivar
Krumspring og hallingkast 2016 – 2024: Sure Guri Gerkhen
TWMPATHAU tekstmasse: Jostein Mallard
TWMPATHAU fotosamling: Espen Schei, Per Ole Knipling, Sure Guri Gerkhen,
Blekksprutimitatoren, Bassert Barth, Moskus Andersen og Jostein Mallard

Åpent også søndag 19.5 fra 13:00 til 17:00.

CHRISTIAN HOLDEN (The Hotelier) + LILLE VENN (solo) + PSYENCE FICTION (solo) // REVOLVER BAKGÅRD

[Bilde]

CHRISTIAN HOLDEN (The Hotelier solo) (USA)
Christian Holden er låtskriver, vokalist og frontfigur i det amerikanske emopoppunkbandet The Hotelier. Det har vært ganske stille fra Holden siden 2017, da han bl.a. spilte en uforglemmelig konsert inne på Revolver’s Goon Bar, men i kjølvannet av en rekke større gjenforeningskonserter med The Hotelier ifm. tiårsjubileumet til deres legendariske andraplate, “Home, Like Noplace Is There”, pakker han endelig backpackersekken og gitaren sin igjen denne sommeren, og spiller en håndfull eksklusive akustiske Hotelier-solokonserter i noen nøye utvalgte europeiske småbyer. Vi er stolte over å ønske Christian Holden velkommen tilbake til Oslo og Revolver!

LILLE VENN (solo)
Helene Brunæs er låtskriver, vokalist og frontfigur i det norskamerikanske emopoppunkbandet Lille Venn. Etter at hun flytta hjem til Norge etter et par tiår ute i den store verden, ga hun ut sin første låt under navnet Lille Venn i 2022. Siden da har hun spilt på stadig større scener i både Norge og USA, og knapt gitt ut en eneste singel som ikke har blitt spillelista på NRK P13. Dette blir en sjelden mulighet til å oppleve Lille Venn-låtene i soloformat!

IAMPSYENCEFICTION (Psyence Fiction solo)
Aleksander Johansen er en låtskriver, vokalist og figur fra Lofoten. How is Annie ble først oppmerksomme på denne lune trubaduren med den dype og stort sett sindige røsten da han med bandet Romp og Kartoffel figurerte i musikkmiljøet i Bodø og omegn på midten av nullnulltallet. Ti år seinere figurerte han i noen år på alt fra bransjefestivalen Bylarms hovedscene til emofestivalen på Sandermosen stasjons soveromsvindusscene med sitt nye bandprosjekt Psyence Fiction, før han brått la gitaren på hylla på ubestemt tid. Men nå er det bestemt: 4. juli spiller han sin første konsert på over seks og et halvt år, i Revolver-bakgården!

Meetup: Pubkor på Carls

[Bilde]

Pubkorkveldene på Carls har blitt populære. Over 300 stykker har møtt opp på de foregående pubkorkveldene, deriblant flere underskogere, og tilbakemeldingene gikk utelukkende på at det var gøy!

Dette er en åpen kveld hvor venner, naboer, kolleger og totalt fremmede samles for å synge i kor sammen. Hver måned synges det en ny låt, og hver kveld er unik. Man begynner fra scratch hver gang, så man trenger ikke forplikte deg til noe. Her er alle velkomne, uansett nivå, bakgrunn eller ferdigheter. Låtene vil som regel hentes fra popmusikken, og vil være kjent for de aller fleste.

Øvelsen ledes av Vetle Gjevestad Agledahl, som er Oslokorets faste dirigent. Han er kjent for å få hvem som helst til å låte bra – uansett utgangspunkt. Og skulle du trenge noen å støtte deg til på øvelsene, så er mange av Oslokorets faste korister med for å synge.

Dette er veldig lavterskel og en fin anledning til en slags nesten-midtukeskogspils-for-sang-og-gauleglade skogsfolk. Kanskje aner vi en ny tradisjon?

Dørene åpner 18.00, og øvelsen starter 19.00, så hva med å møtes 17.00, kanskje for en matbit? Carls har matservering så kan godt møtes der.

Siri Austeen: Det som beveges flytter seg

For English, please scroll down
[Bilde]

Under produksjon av en større lydinstallasjon skjedde det en dramatisk hendelse som endret alt. Refleksjonene rundt hendelsen fremkalte et perspektivskifte som har påvirket Austeens utforskning av lydinstallasjonen som form, til et sted hvor ting kan skje eller har skjedd. I ‘Det som beveges flytter seg’ tar Austeen opp temaer som omhandler våre måter å lytte på, de øyeblikkene der ens eget ståsted som lytter forrykkes, og posisjonen en lytter ifra strekker seg mot omgivelsene på nye måter. Utstillingen inneholder fire prosjekter; en lydinstallasjon, et bilde, en performance og en kassettutgivelse.
Hold av datoen: lørdag 1. juni holdes en performance der Austeen fremfører egne tekster og trakterer installasjonens bassinstrument og saxopet. I forbindelse med performancen, lanseres også Austeens ferske kassettutgivelse ‘Tides and Wanderings’, utgitt på Breton Cassette.tekst

Siri Austeen er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim (1981–85). I sin praksis er hun opptatt av hvordan ulike lyttestrategier påvirker oss. En gjennomgående tematikk er de individuelle, kollektive og økologiske strukturers inngripen i hverandre. Austeens praksis er ofte basert på utforskende feltopptak, som kommer til uttrykk gjennom stedsspesifikke lydinstallasjoner, musikalske performancer og deltakerbaserte prosjekter. Austeen har siden tidlig på 80-tallet vært engasjert i ulike musikalske prosjekt som del av sin kunstneriske praksis.

‘Det som beveges flytter seg’ er støttet av Norsk Kulturfond, Billedkunstnernes Hjelpefond og Billedkunstnernes Vederlagsfond. Foto: Øystein Thorvaldsen. Kuratert av Julie Lillelien Porter og ko-produsert av Lydgalleriet.

-

During the production of a large sound installation, a dramatic event that changed everything occurred, and provoked a shift in perspective for Austeen that influenced her experience of the sound installation as a form, to a site where things can happen or have happened. In ‘Det som beveges flytter seg’ (‘What is moved moves’), Austeen addresses themes concerning our ways of listening, the moments where one’s own listening position is disrupted, and the point from which one listens extends towards the surroundings in new ways. The exhibition contains four projects; a sound installation, a picture, a performance and a cassette release.
Save the date: On Saturday June 1st, a live piece will be performed with Austeen’s own text pieces together with the installation’s bass instrument and saxopet. In relation to the performance, Austeen’s fresh cassette release ‘Tides and Wanderings’ will also be released on Breton Cassette.

Siri Austeen graduated from the Academy of Fine Arts in Trondheim in 1985. In her practice she is concerned with how different listening strategies affect us. A recurring theme is the interplay between individual, collective and ecological structures. Austeen’s practice often revolves around exploratory field recordings, manifested through site-specific sound installations, musical performances, and participatory projects. Since the early 1980s, Austeen has been involved in various musical projects as part of their artistic practice.

‘Det som beveges flytter seg’ is supported by Arts Council Norway, The Visual Artist’s Aid Fund and the Visual Artist’s Remuneration Fund. Photo: Øystein Thorvaldsen. Curated by Julie Lillelien Porter and co-produced by Lydgalleriet.

Visit Vestbredden – Solidaritetsfestival for Palestina

Visit Vestbredden — En kulturell ‘okkupasjon’ av Akerselvas vestbredde og demonstrasjon foran Stortinget! Arrangeres av @palestinakomiteenioslo med flere.
[Bilde]

Solidaritetsfestivalen Visit Vestbredden er også i år arrangert av frivillige, er non-profit, og det vil være mulig å delta hele dagen uten å betale en krone.

Vi vil gjerne kunne fortsette å tilby et nesten utelukkende gratis program, men vi trenger din støtte for å sikre at vi kan fortsette å organisere festivalen i årene som kommer.
Vi setter veldig pris på om du vil støtte Visit Vestbredden enten via Spleis, Vipps, eller bankoverføring.

Spleis: www.spleis.no/project/363625
Vipps: #920950
Bankoverføring: 1520.05.34295

17. mai på Sub!

[Bilde]

Hurra for 17 mai! Tradisjon tro holder Sub Cafe åpent, og du kan kjøpe blant annet varm og kald drikke, is, vafler, pølser og annet godt. Det blir DJs som sørger for fet musikk på anlegget og topp stemning.
Kom innom og feir dagen sammen med oss! Kafeen er åpen fra 11 til 16.

#17. mai, #kafe, #dj

Uncanny – “Shroomsday” releasekonsert (special guests: Grant the Sun)

[Bilde]

Uncanny er en hardtslående, instrumentell trio som skiller seg ut i jungelen av progressiv metall. Våren 2024 kommer de med sin første fullengder «Shroomsday», et dynamisk album med in-your-face-metall som kommer raskt til poenget så vel som sarte, store prog-epos – kjemisk renset for trommesamples og med bøttevis av naturlig rom. Seige og melodiske låter tvinger deg til å headbange rett før hodet ditt rives av, og uendelige riff frakter deg gjennom Uncannys glitchy rike, som et tog uten bremser.
Albumet følger opp deres selvtitulerte EP fra 2016 som høstet gode kritikker i inn- og utland, fra etablerte nettsteder så vel som nisjeblogger. I 2017 ble Uncanny håndplukket av Dillinger Escape Plan til å varme opp for dem på Rockefeller under deres egen avskjedsturné.
FFO: Karnivool, Meshuggah, Extol, Monolithic, Benea Reach, Jaga Jazzist.

Special guests: Grant The Sun
Grant The Sun er et postmetalband fra Follo, bestående Markus Lillehaug Johnsen, Håvard Sveberg og Martin Rygge. Bandet ønsker med debutalbumet “Voyage” å utvide metalens noe konservative handlingsrom med nye farger og teksturer.
Britiske Metal Hammer skriver at bandet er en «unique twist on multi-layered instrumentality». Også toneangivende Metalsucks var fulle av lovord. “Say… anyone out there dig progressive groove? Oh yeah? How about progressive groove so deep it will swallow your entire record needle whole? That sound appealing? Oh, it does, you say? Well… great! Then you definitely need to have Grant the Sun on your radar! “ – Metalsucks

Sub:Kino – Reservoir Dogs

[Bilde]

Vi fortsetter vårens kinosatsning “Musikk i fokus” med Reservoir Dogs (1992). I Tarantino`s Regidebut møter vi action, gangstere, spenning og ikke minst fantastisk musikk.

17.30: Dørene åpner
18.00: Filmvisningen starter
Etter filmen: Filmdiskusjon, musikklytting og hygge
Kaféen holdes åpen til klokken 20.30

#film

FEMME BRUTAL: No Techno No Poetry (RU) + Siory (PL)

[Bilde]

Femme Brutal gleder oss til å invitere dere til en kveld fylt av queer motstand og radikal omsorg på Boksen med konserter av Siory og No Techno No Poetry.

●・○・●・○・●●・○・●・○・●●・○・●・○・●●・○・

// ENGLISH BELOW //

NO TECHNO NO POETRY (RU)
No Techno No Poetry (Anastasia Veprev, Anton Komandirov, Roman Osminkin, Marin Shamov) er en musikalsk kunstnerisk gruppe
som ble tvunget til å stanse sin virksomhet i Russland etter invasjonen av Ukraina. For å uttrykke sin motstand mot krig, publiserte de et antikrigsmanifest, og som gruppe sto de sammen om å fremme sin avsmak og avvisning av krigen.
Gruppemedlemmene bor for tiden i Wien, Berlin og Leipzig. I fjor i august spilte de den alternative grasrotfestivalen Karlsøya i Troms.
For denne konserten vil gruppen opptre ved Marin Shamov og Anton Komandirov. Gruppen jobber med aktuelle spørsmål som politisk undertrykkelse, migrasjon, skeiv motstand, solidaritet og kroppslighet ved hjelp av ulike formater – konserter, forestillinger og videoproduksjon. Gruppen står for trans*queer*feministiske, antirasistiske, antikoloniale, antiimperialistiske, anarkistiske og miljømessige prinsipper.
SIORY (PL)
Siory (søstre, søsterskap) er et band grunnlagt av multimediakunstneren og musikeren Ola Winnicka i 2019. Musikalsk befinner de seg i rappens fjerne forsteder, med energien til punkmusikk, et snev av ambient, elektronikk, og street, emosjonell prosa av Winnicka og hennes trekkspill. I 2023 ble koreograf og danser Wiktoria Sobota med på laget.
Siory er symbolsk ikke bare stemmen til kvinner, men til det universelle behovet for å skape en ny sosial konstruksjon – fri fra sjåvinisme, sexisme, i en ånd av radikal omsorg. Siory betyr mangfold, tillatelse til å oppleve forskjellige tilstander og moduser. De minner oss på hvor viktig kroppen er, og gjennom å jobbe med den uttrykker de noen ganger vanskelige følelser. Siory-show er fulle av visuelt innhold med stor oppmerksomhet på kostymer og lys.

// ENGLISH //

Femme Brutal are beyond thrilled to invite you for an evening of queer resistance and radical care with performances by Siory and No Techno No Poetry at Boksen.

NO TECHNO NO POETRY (RU)
No Techno No Poetry (Anastasia Veprev, Anton Komandirov, Roman Osminkin, Marin Shamov) is a musical artistic group that suspended their activities in Russia, after the start of the full-scale Russian invasion of Ukraine. In order to express their anti-war stance, they published an anti-war manifesto and made a gesture of renunciation as a group.
Сurrently the group members live in Vienna, Berlin and Leipzig. Last year in august they played the alternative grassroot festival Karlsøya in Troms, Norway. This time the group will perform in the team of Marin Shamov and Anton Komandirov.
The group works with current issues such as political oppression, migration, queer resistance, solidarity, corporeality using different formats – musical concerts, performances and video production. The group stands on trans*queer*feminist, anti-racist, anti-colonial, anti-imperialist, anarchist and environmental principles.
SIORY (PL)
Siory (sister, sistership) is a band founded by multimedia artist and musician Ola Winnicka in 2019. Musically, they are located in the distant suburbs of rap, with the energy of punk music, a touch of ambient, electronics, and street, girlish, emotional prose by Winnicka and her accordion. In 2023, choreographer and dancer -Wiktoria Sobota – joined the team.
Siory raise social issues, sometimes creating anthemic, critical, reactionary stories from the position of a feminist, or rather humanists, as the leader calls herself.
Siory symbolically is the voice not only of women, but of the universal need to create a new social construct – free from chauvinism, sexism, in the spirit of radical care. Siory means diversity, permission to experience different states and modes. They remind us how important the body is and through working with it they express sometimes difficult emotions. Siory shows are full of visual contents with great attention to costumes and light.

●・○・●・○・●●・○・●・○・●●・○・●・○・●●・○・

FEMME BRUTAL DJs spiller før og etter konsertene.
Femme Brutal er et feministisk booking og DJ-kollektiv basert i Oslo og Bergen som organiserer konserter i samarbeid med Konsertforeninga. Med støtte fra Oslo Kommune og Kulturdirektoratet.
Boksen er et konsertsted uten gateadresse som ligger under Hausmania, langs Akerselva.
Dører: 20.00
Billetter:
Ordinær: 230
Medlem / student: 170
Ubemidlet: 100
BYOB. Ta med egen drikke.

MUSIKKFEST 2024 // FOLK I STORGATA // LOCAL GOBLINS AND GHOULS OF OSLO //

[Bilde]

BESVERGELSER ////////////////////////////////////////
MOSHI MOSHI AND THE MOIST BOYS ///////////////////
QUE LINDO //////////////////////////////////////////
RESEPT /////////////////////////////////////////////
FUZZYCAT ORGAN QUARTET /////////////////////////
NEDGRAVD ////////////////////////////////////////
HIGGS BOSON /////////////////////////////////////
RONNY VER //////////////////////////////////////
DJ CHRIS NUTSON ////////////////////////////////


TIGER // FYSISK FORMAT // FOLK I STORGATA
EPISK LINE-UP // GRATIS INNGANG //////
LØRDAG 1 JUNI // MUSIKKFEST 2024 //

Plakat av Olav Kjartan Rostadmo


[Bilde]

Oslo Vegetarfestival

Oslo Vegetarfestival er et av årets høyepunkt når det kommer til god plantebasert mat, og du kan oppleve:

- Gratis smaksprøver, for eksempel ditt nye favorittpålegg eller ti ulike smaker is 😍
- Matboder med noen av landets beste vegetarkokker, som selger nystekte dumplings, Sri Lankisk street food, belgiske vafler med softis, sjokoladesaus og friske bær og mye mer. 🥟
- Kokkekurs hvor du lærer alt enkle hverdagsretter på under 30 minutter til hvordan bruke jackfruit (din nye favorittingrediens!) og hvordan lage makroner.
- Foredrag om hvordan inspirere andre til å spise grønnere og ta mer bærekraftige valg, alt du trenger å vite om hvordan matsystemet virker, gode tips til hvordan spise mer vegetarisk og mye mer.
- Morsomme aktiviteter som speeddating, speedfriending, styrkekonkurranse, ansiktsmaling for barn, hundefotografering og mye mer 🤩

Dersom du er en av de 200 første inn døren lørdag og/eller søndag, med forhåndskjøpt billett får du Oslo Vegetarfestivals goodiebag som er full av vareprøver på fantastiske produkter.

Kjøp billett til festivalen og gled deg 🙂

Lenke til billett: tikkio.com/tickets/43777-os…

Tid: lørdag 25. og søndag 26. mai 2024
Tidspunkt: 11.00-18.00 begge dager
Sted: Kubaparken ved Maridalsveien 19 (rett over Vulkan)

“Søken” – et Samspill mellom det abstrakte og det figurative gruppeutstilling 14.-16. juni

[Bilde]

MOBE kunstskole er en faglig forankret og prosessorientert skole som jobber både abstrakt og figurativt.
TRINN 2 • gruppeutstilling juni 2024
“Søken – et Samspill mellom det abstrakte og det figurative”
salgsutstilling
14.-16. juni
Vernissage fre 14. juni kl 17.00
Lør-søn 13.00-17.00
Galleri Schaeffers Gate 5 • Grünerløkka, Oslo
schaeffersgate5.no

UTSTILLERE

Alice Ellingsen
Arnfinn Sivertsen
Barbro Thorsen
Eva Karin Slupphaug
Kurt Tverli
Mariann Jensen
Roar Larsen
Sigrun Haug Sandberg
Trude Jensen
Wenche Rydningen

“Big Steps into Art” gruppeutstilling 7.-9. juni

[Bilde]

MOBE kunstskole er en faglig forankret og prosessorientert skole som jobber både abstrakt og figurativt.

TRINN 1 • gruppeutstilling juni 2024
“Big Steps into Art”
salgsutstilling
7.-9. juni
Vernissage fre 7. juni kl 17.00
Lør-søn 13.00-17.00
Galleri Schæffersgate 5 Grünerløkka, Oslo

UTSTILLERE

Camilla G Borgersen
Evelina Runaite
Jannicke Nergaard Berg
Kristin Martinsen
Lill Beate Alderin
Linda Marie Skogstad
Melika H Nordstrøm
Sonja Åsvold
Tove Holstvold Sveen
Ulrika Kornelia Filep

Mer info:
https://www.facebook.com/events/944443194092414

SLIPPFEST trass! #6 syklus

[Bilde]
Hei venner og kjære lesere!
Velkommen til trassig slippfest onsdag 15.mai på MIR!

Etter ett år med hardt arbeid, kommer endelig syklus, den sjette utgaven av trass! og i syklisk ånd valgte vi å gjenta suksessen fra fjorårets slippfest og gjenforenes på MIR i år også!

Nordmenn kaller vel onsdag for lillelørdag, og i dette tilfelle også lille 17. mai? det er jo bare to av mange gode grunner til å ta turen innom!
Det blir live musikk fra Gaspard og Tuula Sharma Vassvik, høytlesning fra det nye nummeret og DJ-sett ut kvelden!
Det blir også mulighet for å ta med deg det nye nummeret og kjøpe trass!
merch <33
Arrangementet er gratis så alle er velkomne!
Dørene åpner 19:00 og velkomst 19:30 (mer info om program kommer snaart!) vi sees!

ELEKTROAKUSTISK FOAJÉ – Isak Anderssen // Andrea Giordano + Asbjørn Bokkum Flø (DJ)

[Bilde]
ELEKTROAKUSTISK FOAJÉ – Onsdag 22 mai 2024:

20:00 : Konsertstart

22:00 : DJ


> 🎶<————————————————————

ISAK ANDERSSEN: Isak Anderssen er en komponist og musiker som siden midten av nittitallet har utforsket en rekke stilarter og sjangere. I tillegg til å utgi musikk under eget navn har han brukt forskjellige aliaser opp gjennom årene – mest kjent er nok Upper Rooms. Denne kvelden spiller han et sett med helt blodfersk musikk. Den tar utgangspunkt i egne lydopptak som spenner fra et jorde i Råde til 7th Avenue i New York

ANDREA GIORDANO
er en italiensk mussiker basert i Oslo.
Hennes instrument er vokal, organetto og elektronisk.

ASBJØRN BLOKKUM FLØ (DJ)
spiller plater med droner, feltopptak, og lyd fra den elektroakustiske kanon, med musikk av blant annet Clara Rockmore, Wendy Carlos, Daphne Oram, Delia Derbyshire, Else Marie Pade, Hildegard Westerkamp, Bebe Barron, Maryanne Amacher, Pauline Oliveros, Éliane Radigue, Annea Lockwood, Beatriz Ferreyra, Suzanne Ciani, Laurie Spiegel, og Kaitlyn Aurelia Smith.
Etter konsertene til vi stenger: (ca 22:00 00:45)

ELEKTROAKUSTISK FOAJÉ
er en konsertserie som presenterer særegne, utforskende og rå musikere som har utviklet egne musikalske landskap – landskap vi opplever befinner seg bæng i midten av det den moderne elektroakustiske musikken kan være.

Fordelt på 6 konserter i løpet av 2024 – tre på våren, tre på høsten – skal vi presentere 12 solosett og 6 DJ-er – på den gyldne quest for å hjelpe deg å oppdage musikk du ikke visste du likte.

Konsertserien er kuratert av Natali Abrahamsen Garner og produsert av Mir, med støtte fra Norsk Kulturråd.
Grünerløkka Lufthavn/Mir er støttet av Oslo kommune.

CC: 200,-/150,-
ID: 20

Blast off! The Nevrotix (SWE)

[Bilde]
The Nevrotix, Lørdag 11. Mai 2024.
🚀
Kjøp billett her: bit.ly/3UZzslF
🚀
Med ene foten i psychobilly og den andre i rockabilly satte The Nevrotix sitt første avtrykk for snart ti år siden.
🚀
Fra den dagen har musikken deres, med influenser fra ’80 tallets psycho og neo-billy, fått de til og reise Europa rundt.
🚀
Under pandemien spilte de inn og mikset sitt tredje album, som ble utgitt i juni 2023.
Albumet ble veldig godt mottatt , så hvis du liker gammel psychobilly, neo-rockabilly og country, er dette noe du ikke bør gå glipp av!
🚀
Platesnurrere for kvelden er DJ Razorback og DJ Blue Boy
🚀

IdaM&Venner

[Bilde]
Bli med når IdaM&Venner feirer frigjøringsdagen med åpen dj-workshop og masse bra musikk!
Vil du prøve deg på å spille?
Møt opp tidlig!

DJs;
Miho
Kasper Skattebøl
HNS
Niklas S
AntiChrister
Neontastic
WhoreMore

Vel møtt!

Interplanetarisk 17. mai med DJ Fortell Dem, DJ Sissyfus, Sprængt torsk og Anja Garbørek

[Bilde]
DJ Fortell Dem, DJ Sissyfus, Sprængt torsk og Anja Garbørek har meldt seg helt frivillig til å avholde Mirs interplanetariske 17. mai i år. Komiteen på Mir understreker at det blir flotte vibber, bass og pling-plong, mangefarget materie og en fin-fin holdning til solsystemet vårt denne kvelden.
Hjertelig velkommen etter sekkeløpet!

Antrekk: Sekk, folkedrakt eller hva som helst du har aller mest lyst til å ha på denne dag!

FABELDYR- Up&Coming konsertserie på MIR + DJ Tom Cox

[Bilde]
Det var en prat mot slutten av en studentfest i 2018 som skulle bli starten på historien om Fabeldyr. Siden da har den Oslobaserte kvintetten klart å skape et lydunivers som treffer rett i hjertet. Fabeldyrs låter favner både det relasjonelle og det introspektive, det grublende og det trøstende, og omsluttes av varme, detaljrike komposisjoner. Det er pop, visetradisjon, jazz og folkemusikk på en gang, med ingen trommer.

Bandets debut-EP «Når du kommer hjem» ble sluppet høsten 2022 på Heilo Records. EP nummer to slippes våren 2024, og handler om byen og livet, sett fra en 25-årings perspektiv. Her beveger Fabeldyr seg et steg nærmere melankolien, lengselen og synthesizeren.

Margrete Skretting Bergset – vokal
Emil Horstad – akkordeon
Matias Christoffersen – piano
Herman Wildhagen – gitar
Joachim M. Meyer – kontrabass

SoMe:
www.instagram.com/fabeldyr_…

www.facebook.com/fabeldyrband

Etter konserten spiller DJ Tom Cox. (ca 22.00-01.00)

Konsertserien “Up&Coming” er støttet av Oslo Kommune og kulturetaten.

#jazz, #folk, #pop

NEXT.APE + SHAN @ MIR

[Bilde]

Save the date !

Double bill : NEXT.APE + SHAN !

A musical encounter rich in sound and sensory exploration; an invitation to meditation, followed by a multidirectional journey.
____________

- NORWEGIAN BELOW -

⛰ SHAN • Jazz • France

The music of Shan offers a strong poetic journey.
Water, plants, stone, memory, their music is a common meditation on the theme of the mountain and the relationship between men and the forces of nature.

Shan gathers three aerial and striking voices coming from the french jazz scene.
Their music explores sound textures, materials and a somewhat
previously unheard work on rhythm and beat.

In this trio, Pascal Charrier, composer and guitarist, uses a modified folk guitar, which emphasizes the natural timbre and resonances of the instrument. The harmonic reflexes are disturbed, playing comes back from long gone memory or instinct, as in a primitive relationship to sound.

For Julien Pontvianne, saxophonist and clarinetist, music is made of silence, resonances, non-tempered chords, continuous materials, molten timbres. He masters the art of opening up spaces and times where we find a shelter.

Ariel Tessier plays the drums. He is another revelation and active musician of the french scene. His very airy cymbal playing, combining extreme fluidity and precision, makes him a great force, transcending any rhythm.

”Shan is a cocktail of sound textures that encourage introspection.“ (Jazz à Babord)

“Poetry of notes, sounds, and their textures, the music of this trio (with none seeking to occupy the center stage) is woven with improvisations on the theme of the mountain.“ (Radio Nova)

Pascal Charrier – guitar
Julien Pontvianne – saxophone, clarinet
Ariel Tessier – drums

🚀 NEXT.APE • Experimental alternative pop • Belgium

Next.Ape is the unclassifiable project of Belgian drummer Antoine Pierre (Urbex, VAAGUE, Taxi Wars).

“An experimental and fusion spirit reminiscent of international heavyweights like Thundercat or Flying Lotus.“ (Larsen, BE)

“Organic jazz rhythms, electro arrangements ranging from classy trip-hop to adventurous pop.“ (Moustique, BE)

The solid tone of the bass drum and the deep bass of the Moog embody the heartbeat of Next.Ape. Above, a magnetic voice bewitches the audience. The sound of the keyboards draw the imaginary body of this amazing animal in motion, which changes shapes and contours throughout the tracks. Energetic, unclassifiable and surprising : the songs of this “made in Europe” band speak to your guts.

The heterogeneous musical universe of Next.Ape takes us far away and in a multitude of directions, to better return to ourselves recharged, after this continuously ascending trip.
An unforgettable live band, a must-see !

fb.watch/rwIeTihaAk/

Antoine Pierre – drums, compositions
Julie Rens – vocals, lyrics
Lorenzo Di Maio – guitar
Jérôme Klein – keyboards, moog
Cédric Raymond – keyboards, effects
____________

⛰ SHAN • Jazz • France

Shan skaper musikk som en poetisk reise.Vann, vegetasjon, stein, jord, minne om alle sanser… Musikken her er en vanlig meditasjon over temaet fjellet og forholdet mellom mennesker og naturkreftene.
Shan samler tre slående stemmer som kommer fra den franske jazzscenen.
Musikken deres utforsker lydteksturer, materialer og noe tidligere uhørt arbeid med rytme og beat.
I denne trioen bruker Pascal Charrier en modifisert folkegitar, som understreker den naturlige klangen og resonansen til instrumentet. De harmoniske refleksene blir forstyrret, spilling kommer tilbake fra lenge borte hukommelse eller instinkt, som i et primitivt forhold til lyd.
For Julien Pontvianne, saksofonist og klarinettist, er musikk laget av stillhet, resonanser, ikke-tempererte akkorder, kontinuerlige materialer og smeltede klangfarger. Han mestrer kunsten å åpne opp rom og tider.
Ariel Tessier spiller trommer. Han er en aktiv musiker fra den franske scenen. Hans veldig luftige cymbalspill, som kombinerer ekstrem flyt og presisjon, gjør ham til en stor kraft som overskrider enhver rytme.

“Shan er en cocktail av lydteksturer som oppmuntrer til introspeksjon.” (Jazz à Babord)

“Poesi av noter, lyder og deres teksturer, musikken til denne trioen er vevd med improvisasjoner over temaet fjellet.” (Radio Nova)

Line up :

Pascal Charrier – gitar, komposisjoner
Julien Pontvianne – saksofon, klarinett
Ariel Tessier – trommer

🚀 NEXT.APE • Experimental alternative pop • Belgium

Next.Ape er det uklassifiserbare prosjektet til den belgiske trommeslageren Antoine Pierre (Urbex, VAAGUE, Taxi Wars). Den solide tonen til basstrommen og de dype Moog-basslinjene er hjerterytmen til Next.Ape. Dette bandet er et fantastisk dyr som endrer former og konturer gjennom sporene. Energisk og overraskende, sangene til dette europeiske bandet skal snakke til magen din. Det heterogene musikalske verden av Next.Ape tar oss langt bort og i en mengde retninger, så vi kommer tilbake til oss selv oppladet. Et uforglemmelig liveband, et must-see!

“En eksperimentell og fusjonsånd som minner om internasjonale tungvektere som Thundercat eller Flying Lotus.” (Larsen, BE)

“Økologiske jazzrytmer, elektroarrangementer som spenner fra stilig trip-hop til eventyrlig pop.” (Moustique, BE)

Line up

Antoine Pierre – trommer, komposisjoner
Julie Rens – vokal
Lorenzo Di Maio – gitar
Jérôme Klein – tastaturer, moog
Cédric Raymond – tastaturer, elektronisk effekter.

Sort Kanal – Verden rundt med Bandcamp

Programleder Morten Abildsnes serverer varierte toneganger fra flere verdenshjørner. All musikk i dagens utgave av Sort Kanal finnes på Bandcamp. Turen starter i Mongolia:

[Bilde]

Spilleliste blir etter hvert lagt ut på Sort Kanal-siden

Viser bare de nyeste 400.