Nytt på skogen: Nye evenement

Jollyboat

Jollyboat har blitt et av de faste innslagene vennene mine og jeg alltid får med oss på Edinburgh Fringe, og nå har vi fått dem til å komme til Norge. De er veldig morsomme, veldig nerdete, og utrolig søte. De synger sanger om ting vi alle liker. Det er mye Dnd, dataspill, Batman og Game of Thrones og mye mye mer.
Forestillingen er på engelsk.

Cathy Mevik / 15. til 28. april 2023

Cathy Mevik sier følgende om seg selv og sitt arbeide: "Arbeidet mitt er sterkt påvirket av fortiden min og hvordan opplevelser i mitt tidlige liv har formet meg.

For meg er kunst det visuelle språket for følelser. Når jeg maler kan jeg være ærlig, fryktløs, personlig og spontan. Jeg er fri fra perfeksjonisme og i min verden av kunst blir feil omfavnet og sett på som viktige elementer som skaper et unikt uttrykk.

Mitt dypeste ønske er at maleriene mine berører på en slik måte at det oppstår en følelsesmessig forbindelse mellom betrakteren og maleriet."

Cathy Mevik (1965) er født i USA. Hun flyttet til Norge i 1976.
Hun er nå bosatt i, og jobber fra, atelier i Drøbak, hvor hun holder helgekurs og malekurs på nett.

Webside: www.cathymevik.no
Instagram/Facebook: @cathymevik

Velkommen til vernissage lørdag 15. april kl. 15:00 til 17:00.
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13:00 til 17:00 t.o.m. fredag 28. april

Sikkerhetspolitikk i Europa i lys av Ukraina-krigen

Europabevegelsen i Oslo har gleden av å invitere til panelsamtalen «Sikkerhetspolitikk i Europa i lys av Ukraina-krigen» onsdag 19. april 2023 kl.18.00 på Litteraturhuset, møterom «Nedjma».

LIVE COMEDY SATURDAY 21:00 @ SNIF23

Welcome to the Short Notice Improv Festival!

Saturday 8. April 21:00 @ Kampen Bydelshus.

From the Americas, we’ve got the masters of improv comedy, Susan Messing and John Lehr, and the world-famous MESSING WITH LEHR. Get ready to laugh your head off!

MARIENETTES, rumored to be Oslo’s most attractive performers, welcomes you into a world where anything can happen and where it usually does!

Read more and get your tickets at www.snif.no!

LIVE COMEDY SATURDAY 19:00 @ SNIF23

Welcome to the Short Notice Improv Festival!

Saturday 8. April 19:00 @ Kampen Bydelshus.

IMPROBOTICS is the science improv theater company that brings together AI, robots and improv! Will it pass the comedy Turing test?

The best movies you never saw with COURT ROPP + PAUL QUINN.

A vague promise of choreography in the feast that is the TOM TOLLENAERE one man solo show!
Read more and get your tickets at www.snif.no!

LIVE COMEDY FRIDAY 21:00 @ SNIF23

Welcome to the Short Notice Improv Festival!

Friday 7. April 21:00 @ Kampen Bydelshus.

Hilarious absurdity from Berlin’s amazing BEAR MILK!

Estonian comedy group IMPROTEATER IMPEERIUM presents the show that crosses all boundaries: it’s all in gibberish!

Read more and get your tickets at www.snif.no!

LIVE COMEDY FRIDAY 19:00 @ SNIF23

Welcome to the Short Notice Improv Festival!

Friday 7. April 19:00 @ Kampen Bydelshus.

An interactive comedy show starrring REBELS IN MY SIGHT from Denmark’s own Copenhagen!

SNIF FORCE TWO comes in for landing, fully packed with international festival performers, handpicked to create a brand new comedy show, tonight only!

Read more and get your tickets at www.snif.no!

BIG DAY OUT @ SNIF23

Welcome to the Short Notice Improv Festival!

Thursday, April 6th

This is the Big Day Out!

No workshops this day!

Instead we go out into the Norwegian woods to light a fire, eat, drink and throw pine cones in the lake!

IT’S FREE!

Please register so we know if you’re attending!

Read more and get your tickets at www.snif.no!

LIVE COMEDY WEDNESDAY @ SNIF23

Welcome to the Short Notice Improv Festival!

Wednesday 5. April 19:00 @ Kampen Bydelshus.

Lights! Action! Music! A fully improvised musical comedy show from Denmark’s amazing FALLEN SUNDAYS!

Spontaneous magic with the possibly honest DIE ERLICH BROTHERS!

A delicius eggsperience, eggcelent comedy, and yolking around! Just like an egg can be turned into many different dishes, EGG SQUISH IT! can be turned into a delicious performance!

Read more and get your tickets at www.snif.no!

LIVE COMEDY TUESDAY @ SNIF23

Welcome to the Short Notice Improv Festival!

Tuesday 4. April 19:00 @ Kampen Bydelshus.

Sarah and Julie is TWINPROV, bringing misunderstandings, mayhem…. and matching dresses! A wonderful world of weird, wonderful and gloriously human characters!

SNIF FORCE ONE comes in for landing, fully packed with international festival performers, handpicked to create a brand new comedy show, tonight only!

Heresy, comedy, PSYCHOGRAPHY! The comedy show that rhymes but should not be! They said it could not be done. We don’t know who ‘they’ are but we’re excited to find out!

Read more and get your tickets at www.snif.no!

LIVE COMEDY MONDAY @ SNIF23

Welcome to the Short Notice Improv Festival!

Monday 3. April 19:00 @ Kampen Bydelshus.

The party starts here, welcome to the SNIF opening show!

From the Americas, we’ve got the masters of improv comedy, Susan Messing and John Lehr, and the world-famous MESSING WITH LEHR. Get ready to laugh your head off!

From Greece, storytellers and physical comedians PAN & GIAN, are ready to make each other’s life on stage difficult, for the pure amusement of the audience! That’s you!

From Oslo, Norway, it’s TØYEN 8! Oslo’s most charming comedy group, not to mention the pride of Tøyen Impro! Don’t worry, we will tell you why!

Read more and get your tickets at www.snif.no!

Redd Natur vgs

STØTT ELEVENE I MØTE MED SKOLEBYRÅDEN!

«Politikere og ledere i Oslo kommune kjenner til Natur VGS, skolen som er en ideell stiftelse – uten profitt, men som fordi den går under paraplyen «privatskole» nå er blitt motarbeidet i en ideologikamp. Ofrene for kampen er elevene, fagtilbudet og naturbrukskompetansen i Oslo. Oslo kommune argumenterer med at de tilbyr samme læreplan på Stovner VGS. Men det er ikke det samme verken i faglig eller sosialt skolemiljø rundt naturbruk. Slukkes lysene på Natur VGS, har bystyret slukket lyset på skolen med best trivsel i Oslo.
Vi kan ikke lenger stole på at Utdanningsetaten i Oslo kommune vil det beste for oss – elevene. Utdanningsetaten i Oslo kommune bør se sammenhengen mellom trivsel og fullføring av videregående skole. Vi trodde også at politikerne satset på grønn fremtid og kompetanse – den vi har valgt å gå på her – på Natur vgs.
Styret i Natur VGS har gått inn for virksomhetsoverdragelse til Oslo kommune som en løsning for å sikre vårt faglige tilbud og for å kunne ivareta og videreføre en velfungerende skole og fagmiljøet der. Denne saken er opprettet for å legge vår stemme på vektskålen, for at Oslo kommune skal gå inn for denne overdragelsen.»

Skogspils april/påskepils

Takk for sist! Regner med det kommer minst like mye fine folk denne gangen!

Som vanlig samles vi første fredag i måneden. Denne gang er det selveste langfredag. Altså også en påskepils.

Fint om folk sier ifra tidlig om de (tror at de) kommer så vet vi om det bør bookes bord og eventuelt hvor mange.

På Skogspils presenterer vi oss gjerne ved nick. Dette er ikke først og fremst for å gjøre nerdefaktoren fullkommen, men en praktisk metode for å kunne ha sjans til å vite hvem vi har snakket med når vi går tilbake online. Tungvint å måtte huske to navn!
(Vær forberedt på navnelappepress!)

Påskequiz på Folk

Ingenting er som bypåske i hovedstaden! Men får du nok av skiturer og eggblåsing er Folks pubquiz nøyaktig det du trenger! Bli med på trivelig allmennquiz med spennende spørsmål, godt selskap, og deilige forfriskninger.

Vår faste quizmaster Lars Quizaksen Tveiten er bortreist. Hans vikar og venstre hånd, Christian Sørgjerd, lover helt nye oppgaver og øvelser. Få med deg dine smarteste venner og bli med på påskequiz.

PS: Det ryktes at det ligger en helt spesiell påskepremie i potten denne gangen!


Få med deg kommende quizer og andre arrangementer ved å abonnere på vårt nyhetsbrev! Se folkistorgata.no/nyhetsbrev

Månesideside 2.0

Senterets filmklubb åpner med temaet vold før og nå, torsdag30. april
Vi viser:
A Clockwork Orange (Stanley Kubrick, 1971) og Titane (Julia Docourmao, 2021).
Dørene åpner 18.00.
Første film 19.00, andre ca 21.00
Bar
Suppe
Kaffe
Svensk og norsk vaffel

Quiz på Folk onsdag 29. mars

Folk inviterer til en trivelig allmennquiz med spennende spørsmål, godt selskap, og deilige forfriskninger!

Quizmaster Lars Quizaksen Tveiten har hold quiz i ti år, hovedsakelig i Moss, og har også ødelagt mang en adventstid landet over med sin nokså vriene digitale adventsquiz.

Denne kvelden står spørsmål om musikk, mat, øl, Disney, geografi, idrett, litteratur, film og historie på menyen, så samle et lag av venner og bli med på quizkveld.


Få med deg kommende quizer og andre arrangementer ved å abonnere på vårt nyhetsbrev! Se http://folkistorgata.no/nyhetsbrev

1. mai-fest på Folk

1. mai er arbeidernes kamp- og festdag. Rett etter toget inviterer vi til bakgårdsfest hos Folk i Storgata. Her serverer vi både pølser og pils, og underholdning av ypperste sort.

KL 16:00: TROND GRANLUND
I 2023 har Trond Granlund vært plateartist i 50 år. Likevel er noen av hans beste utgivelser av nyere dato. I 2017 ga han ut albumet «Tanken er fri» med sine egne tolkninger av kjente verk fra arbeiderbevegelsens sangskatt. I 2020 kom plata «Skogsslusken» med tolkninger av Hans Børlis dikt. I fjor kom «Sanger jeg lærte av Jokke» med tolkninger av Joachim «Jokke» Nielsens udødelige klassikere. Her får du høre litt av alt.

Kl 17:30: VILLSKUDD
Som snytt ut av en 68-ers dødsbo kommer Villskudd slentrende og byr opp til dans med rødvinsflekka penskjorter og råkkenroll på menyen. Stilen er en giftig blanding av nostalgi, oppvigleri, kvikksølvsentimentalitet, kjærlighet og forakt. Formidlet gjennom originalkomposisjoner med norske tekster. Kameratene har fulgt med i norsktimen og bladd seg bakover i platekassene.

Bli med på en uforglemmelig 1. mai-feiring i Oslos hyggeligste bakgård!

Fri entré!
-
Få med deg kommende quizer og andre arrangementer ved å abonnere på vårt nyhetsbrev! Se http://folkistorgata.no/nyhetsbrev

Skriveboost med NINNI NYHUS og GRO DAHLE

Det viktigste er at vi skal bade i ordene og ha det moro med språkets mange muligheter. Innhold: Kurset er for alle. Nybegynnere og erfarne skribenter og forfattere.

Kurs i roman- og novelleskriving med TRUDE MARSTEIN

Vi vil gå gjennom emner som etablering, perspektiv, dialog, struktur / oppbygging m.m. Det blir gitt spontane skriveoppgaver underveis som knyttes opp mot disse emnene. Hovedvekten vil ligge på gjennomgang av deltakernes tekster. For å bli tatt opp på dette kurset må man sende inn 4 sider tekst til jorunn(at)tekstuniverset.no. Deltagere blir tatt opp forløpende, og man betaler ingenting før man har fått bekreftelse på at man er tatt opp på kurset. Send tekstprøve til jorunn(a)tekstuniverset.no (Ikke betal før du har fått bekreftelse på at du er med på kurset :-) (-: Det kan være lurt å melde seg på når du sender tekstsprøve, men ikke betal før du har fått bekreftelse på at du er med på kurset :-) Kursholder: Trude Marsteinpå har undervist på forfatterstudiet i Bø og i Tromsø, på Skrivekunstakademiet i Bergen, på Nansenskolen på Lillehammer. Hun debuterte i 1998 med prosasamlingen Sterk sult, plutselig kvalme som hun fikk Tarjei Vesaas` debutantpris for. Senere har hun utgitt romaner, essays og en barnebok, og hun har mottatt flere priser for sitt forfatterskap, blant annet Kritikerprisen i 2006 for romanen Gjøre godt. Hennes siste roman “Egne Barn” Har fått mye positiv oppmerksomhet og hun er blant våre aller beste romanforfattere. Målgruppe for kurset: Kurset er for folk som har en del skriveerfaring Lurer du på om du er i målgruppa, send en tekstprøve til jorunn(a)tekstuniverset.no

The World (Jia Zhangke, 2004)

_

_

WWC viser The World av Jia ZhangkeKruttverket

_

Hva skjer når verdens underverker blir en fornøyelsespark i et land som har vanskelig for å se utenfor sine egne landegrenser? Hvordan påvirker urbanisering og globalisering tradisjonell kultur i Kina? Dette er spørsmål en stiller seg på ferden gjennom Beijing World Park i filmen The World, som huser replikaer av Eiffeltårnet i Paris, Pyramidene eller Det skjeve tårn i Pisa. Det er ikke den kinesiske turistens kameralinse, men arbeidernes hverdag i parken vi følger som en flue på veggen – og med dem en voksende desillusjon om fremtiden og verden der ute. Danseren Qun forsøker å få kjærligheten til å vedvare med ektemann og sikkerhetsvakt Taisheng. Dagen går sakte, og en skjønner ikke helt hvordan man skal finne veien hjem fra denne fornøyelsesparken.

_

Jia Zhangke har markert seg som en viktig røst i nyere kinesisk filmkunst, og innflytelse kan tidvis merkes fra regissører som Hou Hsiao-hsien eller Yasujirō Ozu. Filmografien er full av perler som A Touch of Sin (2013), Still Life (2006), Unknown Pleasures (2002) og Platform (2000).

_

Etter visning kan man bli med på en uformell prat om filmen, og baren på Kruttverket er åpen for den som er tørst!

_

_

Weird & Wonderful Cinema er en filmklubb som viser rar og vidunderlig film på Kafé Kruttverket på Kroloftet.

_
_

Kruttverket.com dot internett, fjes-bok-greie , og insta

epost: [email protected]

Abels tårn

Hjerneforsker Per Brodal, kjemiker Ole Swang og primatolog og økolog Anita Eriksen svarer på hva øyemigrene er, om dronningmauren hjernevasker de andre i tua, og hva vi mennesker, om vi hadde hatt føtter til hender og hendene vår var føtter, hadde brukt å gå med? 👀🦟👑🤸

THE STÅHLS TRIO Kafé Hærverk 26.04.2023

ALBUMS:
“Jag skulle bara gå ut” (Moserobie, 2014) “Källtorp Sessions Vol 1“ (Moserobie, 2019), “Källtorp Sessions Vol 2“ (Moserobie, 2021)
" Trioen (…) formelig gnistrer hele plata gjennom. Kombinasjonen av lekenhet og håndverksmuskler som legges for dagen her er en fryd å bevitne (…) Det er sjelden jeg etter å ha hørt bare ti sekunder av en plate er fullstendig solgt, men når det ivrig haltende åpningsnummeret «Elmers» sparkes i gang med florlett vibrafonkromatikk og relativt ubegripelig men fantastisk bass- og trommer-samspill, skjønner man at dette bærer av sted i helt riktig retning. (…) trekløveret håndterer alt med overskudd og en særegen selvfølgelighet som gjør att det kjennes både friskt og hjemmekjært på en gang. (…) Källtorp Sessions Vol. 1 er så tung og lett samtidig at jag bare runder av med et sitat fra platas liner notes: «This is music to love. Complex but easy for a child to understand.» " Jazznytt (NO)
“But I’m even more floored by the new Jag Skulle Bara Gå Ut (Moserobie), a fantastic trio album (…) right from the start there’s something about it that reminds me of the quicksilver energy and spontaneity of Duke Ellington’s classic Money Jungle album with Charles Mingus and Max Roach (…) Few adventurous jazz records I’ve heard this year are this subtle. Or this good.”
Chicago Reader (US)

“…take things into outer space – almost literally during his trio’s wiggy introduction to Sun Ra’s “Satellites are spinning” – and the meter-free middle section of the trio’s rambunctious take on Duke Ellington’s “The Mooche”. Ståhl and his confederates sound equally masterful negotiating orbits closer to a gravitational body. (…) Ståhl establishes his singularity through the clarity of his lines and the precision of his attack. The multifarious talents of the rest of the trio contribute to the album’s success. (…) Rarely are rigor and accessibility so successfully balanced.
4/5 stars
Downbeat Magazine (US)

OBLIVION DIP: EOD / Retape (LIVE) / Impakt / Slurpslurp / Padrè Rosè & Danielle Innocente (LIVE) …

NEW LIVE-SET! (NOT new gear i am sorry).�Soooooo here we go again ladies and gentlemen! Stil standing, giving it all to entertain and give the people a unique and fun experience. �YESS!! We know we now are older and less hip than ever before. BUT you will never ever have another night like this and we promise you at least 87% value of the money spent on this gigg. �We are going to play LIVE so please be quiet before you come inside the establishment. And we are sorry we have to charge you people for this but if you come early it is cheaper!! AND we can hangout more!!! What a deal!

EOD: The Last wavejumper from Aphex Twins own Rephlex label. Explorer of the space continuum under his moniker CN. Several releases on WéMè Records echoes soundwaves scrounching their way from Olderdalen, Trondheim. Musicial wizard and loremaster from the depths of loredom. Professore of all the waveschools in music, the square, triangle and sawtooth. His dj sets are usually packed with his own productions mixed with hidden gems of the zone.�
RETAPE: Musical prodigy and wonderboy from the deep woods of Asker. Multi instrumentalist and a gamer by heart. Complete musical horizon, he can sooth you soul with the tenderest of melodies or make your ears basically bleed. (in a good way). A SURGING release on the classic 030303 label. A ravager of bpm and tracking expect the unexpected LIVE from his own built ravemachine. His bandcamp is brimming with golden nuggets of classics, CHECK OUT!!
�IMPAKT: Wow, okey, IDM-LORD and ELECTRO fanatic, releases on Breakin’ Records and Solar One Music what more is there to say?�A true master and trickster in one form. If music was a dessert he is the truffle in the cheese as we say. A true devotee and cult leader of the old school taste and nerdness.
SLURPSLURP: A TRUE savant of the musical underground scene in Trondheim the last 10 years. Smacking down bookings and being resident DJ at Midnattsmassakeren AND co-founder of the infamous Midnattslauget. The Style of this heavyweighter is dug down deep in the unknown but excellent taste!! His MASSIVE knowledge and experience is Omniscience and can swirl from everywhere but his anchor lays in Hardcore-jungle clogged up between 91-94.
CC: 50,- før 23, 120,- etter.
ID: 20

Olefonken (Snorkel/hubbabubbaklubb) Kafé Hærverk 30.03.2023

Olefonken er en DJ og produsent fra Oslo som var med å starte gruppa hubbabubbaklubb, og er den ene halvdelen bak etiketten Snorkel Records.
De ekstra oppmerksomme kjenner han også kanskje som Sure Sivert, mannen bak den populære miks-serien Sure Oppstøt som har fokus på glemte norske låter og andre bængerz.
soundcloud.com/olefonken
soundcloud.com/sure-sivert/
Gratis inngang!

Samtidsmusikkpub #1 – VRANG (Susanne Xin + Nora Klungresæter) På Kafé Hærverk 26.03.2023

VRANG er en duo bestående av pianistene Nora Klungresæter og Susanne Xin. De eksperimenterer med elektronikk og preparert piano. Konserten blir en smakebit på deres prosess med temaet “kontakt”. Med seg til denne konserten har de et tverrkunstnerisk samarbeid med samtidsdanseren Carl Aquilizan og kunstneren Hanna Asefaw.
Velkommen til første utgave av Samtidsmusikkpub på Kafé Hærverk! Vi inviterer til konserter med ny musikk, eksperimentell komposisjon og samtidsmusikk i en uformell og uhøytidelig ramme. Vel møtt!
Billetter: 150 kr, konserten starter kl 19
tikkio.com/…/37556-samtid…
Konserten er støttet av Kulturrådet

PURE ECSTASY #15 Kafé Hærverk 25.03.2023

Dajani & Krass kjører på videre med mer house, techno, breakbeat og acid!

IMPROVERK: Marianna Sangita Angeletaki Røe + Fredrik Ljungkvist/Mattias Risberg Kafé Hærverk …

Marianna Sangita Angeletaki Røe er vokalist/perkusjonist med bakgrunn i mange ulike konstellasjoner og sjangre som Broen, Gurls & Trondheim Jazzorkester, ON, Goylem og sitt eget prosjekte med TJO “Spiti/Hjem”. Denne kvelden skal hun løsrive seg fra velkjente rammer og skape et rom der improvisasjon og tekst kan flettes sammen.
_______________________
Fredrik Ljungkvist – Saxofon og Klarinett
Mattias Risberg – Piano

Fredrik Ljungkvist är en musiker som utöver egna projekt så som Yun Kan 10 har hörts med bland annat Atomic, Per Henrik Wallin, Inland Empire och Trondheim Jazzorkester.
Tillsammans med pianisten Mattias Risberg har duon släppt ett bejublat album vid namn ‘And Now the Queen’ med musik av legenden Carla Bley.
Mattias Risberg har i tillägg sitt eget band Ritualia og spiller i andre konstellasjoner, så som ovannämndas ensemble Yun Kan 10.
_________________________________________________________
IMPROVERK er støttet av Norsk Kulturråd, Oslo Kommune and Norsk Jazzforum. Se mindre

Rizan Said live// DJs Nefertiti & Ramy

Rizan Said
Vi har spilt Rizans plater i baren i seks år. Det er en stor glede å få ham på besøk. Og for å toppe det hele spiller Nefertiti og Ramy plater ut kvelden.

Rizan Said “The King Of Keyboard” has collaborated extensively with Omar Souleyman through two decades – which makes him a central force in making electronic dabke mingling with the techno music scene. Tonight he’s performing solo at Kafé Hærverk.
Rizan Said is a composer, musician and producer, responsible for hundreds of Syrian recording industry productions as well as compositions and themes for television and cinema. His first solo album, “The King of Keyboard (Annihaya Records, 2015) continues to receive critical acclaim internationally. Rizan’s recent solo performances have brought the original dabke dance sounds of Syria to European festivals and concerts, and kept people partying until sunrise. In late 2019 his second solo album will be released on Akuphone Records.
Rizan originally hails from the town of Ras Al Ain, in northeastern Syria, in the region known as the Jazeera. He currently lives between Ras Al Ain and Sweden.
Rizan was a musical prodigy from a young age – a gifted player of percussion and reed instruments before a wealth of synthesizers began flooding Syria in the late 1980s and early 1990s. Steadfast on the Syrian cassette album circuit at the time, Rizan was already sending his signals out from the Jazeera frontier, thanks to a partnership with local Syrian producer Zuhir Maksi.
As a composer in Syria, Rizan’s songs include: Bas Asma Mni (by Sarya Al Suwas), Nadran Aalaya (by Asi El Hellani). As composer & producer for Syrian television, Rizan’s work includes music for the TV drama Al Hosrom Al Shami.
One of the artists he played, toured and recorded with for a long time is Omar Souleyman.
Tour highlights included: Le Guess Who, Beaches Brew, Down the Rabbit Hole, Iceland Airwaves, Amsterdam Dance Event, Dour, Roots&Hybrid, Open Source, Best Kept Secret
(all photos ©Ana Viotti )

Viser bare de nyeste 400.