Nytt på skogen: Nye evenement

Ekko festival nr. 14, Nina Kraviz, Laurel Halo, Andy Stott, Islam Chipsy, SØS Gunver Ryberg ++

LØRDAG 28.OKT, DØRENE ÅPNER 20.30

PROGRAM:
1.ETG
21.00 RUDI & ADMIR (live)
00.00 SØS GUNVER RYBERG (live)
00.45 DJ IDA NERBØ
2.ETG
21.30 DJ JULIE SILSET
22.00 LAUREL HALO (live)
23.15 ISLAM CHIPSY (live)
00.30 ANDY STOTT (live)
01.30 NINA KRAVIZ

ALLE TIDSPUNKTER ER VEILEDENDE, ENDRINGER KAN FOREKOMME

NINA KRAVIZ (RUS)
Dj, vokalist og produsent Nina Kraviz kommer opprinnelig fra Ikrutsk i Sibir, hun reiste egentlig til Moskva for å bli tannlege, men stedet for tenner og tannråte ble det tekno for alle pengene og hun ble fort involvert i byens klubbscene, resten er egentlig historie. Nina er et navn som alle som følger med på internasjonal elektronisk dansemusikk kjenner til.

Hun har fasinerende god teft for å kombinere klassikere med nytt materiale i settene sine. Hennes egen musikk er også av meget god kvalitet, litt minimalistisk, intens, og med et tydelig særpreg. I tillegg til en imponerende mengde utgivelser, har Kraviz siden begynnelsen av tiåret vært ekstremt aktiv live og spilt omfattende turneer i hele verden. Boiler Room, Berghain, Dekmantel og Pukkelpop, små klubber og enorme festivaler, og hun har en fanskare som bare vokser og vokser.

LAUREL HALO (US)
Gjennom over ti år med utgivelser har Halo utforsket det eksperimentelle elektroniske musikkfeltet fra flere vinkler, fra post-pop til tekno til elektro-jazz. Arbeidet hennes pusher alltid sjangergrenser og hun fornekter all klassifisering. Halo er født og oppvokst i Michigan i USA, men bor og arbeider i Berlin. Musikken hennes speiler hennes påvirkning fra alt fra Detroit-tekno og sci-fi til Berlinsk-dansemusikk. På debutalbumet «Quarantine» (2012) ligger det alltid et teppe av ambient lyd bak en rå og krisp vokal.

Hennes enkle, ubehandlete stemme i kontrast mot det myke elektroniske lydbildet forsterker en følelse ulike lag. Albumet ble kåret til årets album av The Wire. Med oppfølgeren «Chance of Rain», fjernet hun seg fullstendig fra vokalbruken og laget et album bestående av teksturfylt tekno.

Mellom 2013–16 samarbeidet hun med en rekke artister og produsenter om ulike kunstneriske prosjekter, noe som tydelig har påvirket albumet, «Dust», sluppet tidligere i år. Under Ekko fremfører hun materiale fra sitt siste album sammen med perkusjonist Eli Kreszler.

ANDY STOTT (UK)
Manchester-baserte Andy Stott har i mange år markert seg som en toneangivende produsent og musikkskaper i sjiktet mellom house, tekno, grime og dub. Musikken hans veksler mellom flytende lydlandskaper og dansbare beats, alltid med klinisk presise overganger gjerne ispedd spøkelsesaktig vokal.

Han har sluppet sju album og EP-er, i tillegg til et drøss med singler og kortere utgivelser. Stott har vært tett knyttet opp mot plateselskapet Modern Love i Manchester sammen med blant annet Caro Intelecto og Demdike Stare, og samarbeider tett med selskapets grunnlegger og produsent Shlom Sviri.

«Too Many Voices», hans nyeste plate fra 2016, er både eksperimentell og samtidig noe av det mest tilgjengelige Stott har kommet med. Albumet karakteriseres av elegant bruk av en Triton-synth som har satt tydelige spor i arbeidet, inspirert av blant annet Sylvian og Sakamotos fantastiske «Bamboo Houses» fra 1982.

ISLAM CHIPSY (EGY)
Med ville og fengende rytmer, og voldsomt keyboardspill representerer Islam Chipsy en helt spesiell opplevelse. Musikken hans er en blanding av tradisjonelle egyptiske og vestlige melodier, fremført av ham selv på keyboard med en trommeslager på hver side. Lyden er inspirert av tradisjonell festival- og bryllupsmusikk i Kairo, tilpasset klubb- og konsertscener.

Chipsy er selv trent i tradisjonell egyptisk musikk, men tjueåtteåringen har allerede rukket å utvikle en helt egen stil og teknikk opp mot spillejobber, både solo og med bandet EEK. Youtube har vært hovedkanalen for å nå ut til nye publikummere og har vakt stor oppmerksomhet internasjonalt.

Chipsys band EEK kom nettopp med sin debututgivelse på Nashazphone, et algerisk/egyptisk plateselskap basert i Kairo med fokus på punk, jazz, psych og andre eksperimentelle sjangre. EP-en gir et innblikk i hvilket musikalsk kaos man kan forvente seg av en konsert med denne artisten.

SØS GUNVER RYBERG (DK)
Tidligere arbeidet danske SØS Ryberg mest med lyd som bærende element i sine kunstinstallasjoner, men hennes nyere interesse for mørke, suggererende rytmer, har ført henne til inn på teknoscenen. Musikken hennes høres farlig og kraftfull ut, årvåken, tilkoblet.

Ryberg har lang fartstid innen lyd, og hennes interesse og karriere startet innenfor lydkunst for mange år siden. Hun har utstilt lydverker på de største kunstinstitusjonene i Danmark, på Istanbul Biennalen, gallerier og festivaler i USA og Europa.

I 2016 gav hun ut ep´en AFTRYK på Berlin-labelet Contort og har i de siste par år opptrådt på festivaler for eksperimentell musikk over hele Europa. Samtidig har hun vært travelt opptatt med å lage musikk og lyddesign for dataspill, performance- og teateroppsetninger.
Konserten gjennomføres med støtte fra Nordisk kulturfonds puls-program.

IDA NERBØ
Ida Nerbø spiller tekno av den rene, mørke sorten, og med hint av hypnotiske linjer og acid-elementer. Hun trives med seine, lange sett, og gjerne i undergrunnen. Ida er en av de nye talentene som dukket opp i teknomiljøet for noen år siden.

I år har hun for første gang reist ut i verden på DJ-oppdrag, og har gjestet klubber i Portugal, Hong Kong og Kina.
Nerbø leder DOT-kollektivet, som også ut Bergen Techno Fanzine.

RUDI & ADMIR
Admir Korjenic er en sunnmøring som satte emigrerte til Bergen i 2005, han har sterke røtter i både Østre og Ekko, selv om han nå har flyktet i Oslo. Han deler tiden sin mellom livet som produsent og å drive plateselskapet Maksimal, som gir ut elektronisk musikk fra Bergen.

Platesamlingen hans bærer preg av optimisme og glede, fra spansk wave-inspirert house ala John Talabot til afrikansk stammemusikk og deilig, sensuell disko rett fra 52nd street i NY. Det veksler og svinger mellom blytunge rytmer og luftige melodier, i det siste har han fått spesiell interesser for lange seige droner og ambiente lydlandskap.

Rudi Valdersnes har vært en aktiv artist på den elektroniske musikkscenen i Bergen i en årrekke, og har frekventert byens klubbscener hyppig fra både danse- og scenegulvet. I 2016 gjorde han et bestillingsverk for Ekko, som for alvor viste fram hans evne til å frambringe bilder gjennom rytme og klang.

Rudi og Admir deler en felles interesse for minimalistisk dansemusikk, der lyden er strippet ned til de aller minste bestanddelene, men fortsatt er funksjonalistisk, dansbart og gøy. Denne kvelden samles de bak bordet med to trommemaskiner, en haug ambient- og dronemusikk på plate og mikser det hele sammen til en svevende og transenderende cocktail.

JULIE SILSET
Julie Silset har en vedvarende interesse for psykedelisk musikk og innen elektronisk musikk, noe som gjør seg hørbart i hennes dj-sett. Musikken reiser gjennom ulike lydlandskaper der repeterende melodier og beats sammenfaller i atmosfærisk lyd, gjerne med langstrakte drømmende komposisjoner. Alltid til stede er en dyp og omliggende bass som lar det hele flyte sammen, og som bæres av intensiteten. Det blir intim og varmt. Hypnotisk og velgjørende.

18-års aldersgrense, mulighet for vergeordning
Mer info på ekko.no

Ekko festival nr. 14, Kara-Lis Coverdale, Tami T, Moon Relay, Fakethias ++

FREDAG 27.OKTOBER, 20.30 – 03.00, 220,-

PROGRAM:
20.30 DJ JISKA HUIZING
21.15 CARL STONE (live) (US)
22.15 MOON RELAY (HUBRO / N) (live)
23.15 KARA–LIS COVERDALE (CAN) (live)
00.30 TAMI T (S)
01.30 FAKETHIAS (bestillingsverk)

KARA-LIS COVERDALE (CAN)
Med skjøre toner og intens musikalsk tilstedeværelse komponerer Kara-Lis Coverdale stykker i skjæringspunktet mellom det digitale og det menneskelige. Det sakrale utgjør kjernen i hennes utrykk, lyden av pipoeorgel går hånd i hånd med mørke elektroniske droner. Hun har for øvrig også fartstid som kirkeorganist.

Hennes første utgivelse «Triptych» (2012), en EP med tre pianolåter. Året etter kom hun med noe tilsynelatende diametralt motsatt – albumet «A 480», bestående av fem sanger (mellom 2 og 23 min lange) der all lyden er komponert fra digitalt behandlete samples og vokaler – melodilinjene går i loops og gjentakelser som gradvis forskyves gjennom sporene. Men selv om utgivelsene er helt ulike så har de begge en tydelig signatur.

Hun har siden sluppet et album i 2015, «Aftertouches», samarbeidet med LXV på albumet «Sirens» og jobbet med blant annet Tim Hecker, Lee Bannon og How to Dress Well, og funnet tid for en rekke bestillingsverk. Singelen «Grafts» som kom i år, er en meditativ utforskning av det sakrale i symbiose mellom med det digitale.

TAMI T (S)
Med eksplisitt ærlig vokal og catchy undergrunnspop utforsker Tami T et rom i den populærkulturelle sfæren som sjeldent blir frontet så enkelt og åpent. Sex omtales uten eufemismer, og tett på den ofte rå virkeligheten.

«I gave you love and you gave me drugs / you left my chest with a broken heart / you left my pussy with an STD.»

Gjennombruddet kom med låten «I’ve Never Loved This Hard This Fast Before», og har siden sluppet en drøss med singler og videoer på Youtube. Musikken holder seg til et velkjent popmusikkformat, med enkle og ofte sukkersøte eller tropiske melodier som står i kontrast til uventede vågale tekster. Live har hun tidligere spilt på et selvlagd fallisk instrument pyntet med paljetter festet som en strap-on, spilt på med trommestikke.

MOON RELAY (HUBRO / N)
Moon Relay består av Ola Høyer, Daniel Grønvold, Håvard Volden og Christian Næss, som alle er kjente navn fra den eksperimentelle rock- og jazzscenen i Oslo. Medlemmene har spilt med blant annet Syntax TerrOrkester, Jenny Hval og Cortex. I Moon Relay forenes de ulike trådene av 60-talls psykedelika, krautrock, frijazz og elektroakustisk musikk i et tettvevd lydteppe som hypnotiserer publikum med repeterende strofer og insisterende rytmer. Hverken lyden, titlene eller konsertene ligner på noe som helst annet enn seg selv.

Gruppen har spilt sammen i lang tid, og deres første utgivelse, en tolvtommer på Hubro fra 2013, er umulig å oppdrive på bruktmarkedet. De slapp sitt selvtitulerte debutalbum i 2015 på Fysisk Format, et støystykke uten like med uransakelige titler som «////////L» og «^==X``», som gjenspeiler den kompromissløst instrumentale og intense musikken. Andreplaten «Full Stop Etc.» kom ut høsten 2016 også på Hubro, som er kjente for sin satsning på eksperimentell og grensesprengende musikk.

Bandets utvikling har gått mot strammere komposisjoner og mer strukturerte sanger, men fortsatt med et fritt og improvisatorisk uttrykk i bunn.

Konserten gjennomføres med støtte fra Nordisk kulturfonds puls-program.

FAKETHIAS
Ingen festival uten et par nye spesiallagde verk, en av årets mest spennende nye fremførelser er det Mathias Humlen aka Fakethias som står for. Han har tatt på seg oppgaven å dekonstruere sitt egenproduserte materiale, for så å sette det sammen igjen og fremføre alt gjennom et helt spesielt 8-kanalers lydanlegg.

Resultatet er lyd som omslutter dansegulvet i en tredimensjonal opplevelse. Mathias er en av våre mest lovende lokale produsenter (for tiden bor han vel strengt tatt i Oslo), med både teft for god produksjon, tydelig inspirasjon fra artister som Autechre og Apex Twin, og i Ekko sammenheng er jo det så absolutt godkjente referanser.

CARL STONE
Stone masterfully guided his art through the transition period when New Music exited the loft scene of the 1970s for a stab at commercial presence in the 1980s, satisfying both impulses by fusing his compositional ambition with systems of live performance that were simultaneously pop savvy, commercial suicide, and technologically and aesthetically forward thinking.

His live performance practice, documented here in a carefully restored archival recording of “Kuk Il Kwan” at The Kitchen in 1981, has merged seamlessly with today’s computer-driven methods. The earliest works of this collection, “LIM” and “Chao Praya,” realized on the Buchla 200, date to the early 1970s while Stone was a student of James Tenney and Morton Subotnick at CalArts, a rare glimpse of Stone working with purely electronic source material.

JISKA HUIZING
On dutch artist Jiska Huizing’s busy schedule for the rest of 2017 are among other things an exhibition at USF (Torn Tracks, 7/11); the recording and release of her first EP together with Rudi Valdersnes (to be released on Maksimal), and a presentation at the Musikkteknologidagene in Oslo in October.

During EKKO she will play a selection of tracks from a broad spectrum of genres, but obscure club music, influences of world music and African rhythms are always important in her sets. Sunny elements are combined with deep, dark tones that invite your feet to move.

18-års aldersgrense, mulighet for vergeordning
Mer info på ekko.no

Ekko festival nr. 14, Carl Stone Multikanals bestillingsverk

TORSDAG 26.OKT, 19.30 – 21.00
CARL STONE – MULTIKANALSKONSERT
Billetter 120,- på ekko.ticketco.no/e/ekko_fes…

Selv med sin lange fartstid er Carl Stone en ganske ny oppdagelse for oss i Ekko, vi ble først oppmerksom på ham da han i 2016 ga ut albumet «Electronic Music From The Seventies And Eighties», et trippelalbum som løfter frem noe av hans tidlige arbeid. Stones materiale deles opp og settes sammen igjen, repeteres i det uendelige i drømmende sekvenser og forløses tilbake til virkeligheten.

Over en lang karriere har Stone delt tiden sin mellom San Francisco og Japan, der han har hatt en stilling ved informasjons- og mediefakultetet ved Chukyo-universitetet. Med fokus på live elektroakustisk musikk, er det kun en liten andel av hans komposisjoner som er utgitt.

Under Ekko gjør Carl to forskjellige konserter, en spesiallaget multikanalskonsert på torsdag 26. oktober på en versjon av vårt ambisonics-oppsett og en konsert dagen etter med materiale fra sin lange karriere, bl.a. et nummer fra trippel-albumet: «Electronic Music From The Seventies And Eighties».

Fri aldersgrense. Mer info på ekko.no

Trippel jubileumskonsert: Foreningen Klassisk, Norges Ungdomskor og Norsk Komponistforening

Foreningen Klassisk, Norges Ungdomskor og Norsk Komponistforening feirer henholdsvis 70, 30 og 100 år 2017 og går sammen om en storstilt jubileumskonsert under bransjetreffet Arena:Klassisk. Det blir musikk ved Norges Ungdomskor og Oslo Camerata. I anledning komponistforeningens jubileum vil konserten ha et særskilt fokus på musikk fra norske komponister, skrevet de siste 100 år.

Spesielt for anledningen er urframføringen av Frank Havrøys helt nye verk, “Erinnerung”, med Tora Augestad som solist, sammen med de andre 120 sangerne i jubileumskoret til Norges Ungdomskor.

OM OSLO CAMERATA
Oslo Camerata (OC) har sitt utspring i Barratt Due musikkinstitutt (BD) og er «Orchestra in Residence» ved instituttet. Orkesteret har fra starten i 1998 gjort seg bemerket, ikke minst gjennom hyppige utenlands turneer til anerkjente festivaler og konsertsaler i en rekke land i Europa samt til India og Brasil. I Norge har OC gjestet flere festspill og festivaler, gjort turneer for Rikskonsertene og produksjoner for NRK TV, bl.a. Haydn cellokonsert med Truls Mørk som solist.

OM NORGES UNGDOMSKOR
Helt siden 1987, da med Carl Høgset og Joar Rørmark som dirigenter, har Norges Ungdomskor vært Ung i Kor sitt prosjekt for unge talentfulle sangere i Norge. Hvert år samler koret 40 sangere mellom 16 og 26 år, og har som hovedmål å utvikle talentfulle korsangere fra hele landet ved hjelp av dyktige dirigenter og et inspirerende og utfordrende repertoar.

Norges Ungdomskor feirer 30 år i 2017, og denne jubileumskonserten er det siste, store arrangementet for å markere dette. I løpet av 2017 har koret deltatt på en storstilt ungdomskorfestival i Royal Albert Hall og gjennomført en omfattende norgesturné. Alle de ti dirigentene som har vært involvert i prosjektet er representert under konserten, og med hjelp fra en hel del tidligere kormedlemmer blir det et storkor med til sammen 120 sangere.

Norges Ungdomskor er driftet av Ung i Kor med støtte fra Kulturrådet og Dextra Musica (Sparebankstiftelsen DNB).

OM FORENINGEN KLASSISK
Klassisk er en landsomfattende interesseorganisasjon for konsertarrangører, festivaler og arrangerende ensembler innen den klassiske sjanger. Klassisk arbeider for å bringe levende klassisk musikk ut til hele Norge.

OM NORSK KOMPONISTFORENING
Norsk Komponistforening er en fag- og interesseorganisasjon for profesjonelle, yrkesaktive komponister. Foreningen arbeider for
• å sikre komponistenes kunstfaglige rammebetingelser
• å sikre et forsvarlig utbytte av de åndsverk som skapes og fremføres
• å styrke kunstmusikkens stilling i samfunnet
• å tilby publikum tilgang til og kunnskap om det nyskapte verk

Ekko festival nr. 14, Roar Sletteland «Dubtables», Joakim Blattmann & Ricardo del Pozo

SØNDAG 22. okt, 17.00 – 20.30, GRATIS INNGANG

PROGRAM:
17.00 Utstillingsåpning: Roar Sletteland «Dubtables»
18.30 Konsert: Joakim Blattmann & Ricardo del Pozo

ROAR SLETTELAND «DUBTABLES»
Under hele festivalen vises lydinstallasjonen «Dubtables» av Roar Sletteland. «Dubtables» utforsker vinylmediets mest grunnleggende bestanddeler – den roterende skiven, armen, motoren, stiftens kontakt med rillene, forholdet mellom lyden og bevegelsen i et automatisert, uforutsigbart DJ-sett. Rillene er avtrykk av fortidens lydbølger som stiften omdanner til levende lyd i nåtiden.

I en tid der musikk både i skapelse og avspilling ofte kun er digital, blir installasjonen en påminnelse om lydens fysiske utgangspunkt og dermed også om en kultur der denne materialiteten stod sentralt. Platespilleren og vinylen var grunnleggende i de sosiokulturelle fenomenene som DJ- og klubbkulturen skapte da den oppstod. LP-platen var identitetsmarkør og dansen var etablert som sosial aktivitet.

Prosjektet springer ut av danseforestillingen «The Table Turns» av Roar Sletteland og Karen Eide Bøen, der danserens bevegelser kontrollerer platespillernes oppførsel. Denne gangen er det publikum selv som interagerer med verket. Installasjonen kan oppleves under festivalen på kveldstid og på dagtid. «Dubtables» presenteres i samarbeid med Lydgalleriet.

JOAKIM BLATTMANN & RICARDO DEL POZO
Joakim Blattmann har sin bakgrunn fra Kunstakademiet i Trondheim. Hans verker tar for seg lyd gjennom mange ulike former, der skulpturelle installasjoner med stedsspesifikt utgangspunkt, feltopptak og utforskning av objekters iboende akustiske egenskaper er gjennomgående. Arbeidet hans omfatter også komposisjon, audiovisuelle arbeid og konserter. Han har tidligere stilt ut ved Mago B, Amro, Tomrom v/ Sandefjord Kunstforening, og Supermarket i Stockholm m/RAM Galleri, og på Lydgalleriet ved Østre.

Ricardo del Pozo arbeider med videokunst og er utdannet ved Kunstakademiet i Bergen. Gjennom digitalt sanntidsbaserte prosesser sikter del Pozos arbeider på å adressere de formale aspektene ved innspilt video. Ved å bruke generative prosesser jobber han bevisst med det innspilte materialets formmessige egenskaper og redefinerer dem som visuelle bevegelige malerier.

Blattmann og del Pozo har samarbeidet om både verk og utstillinger i en årrekke, og kuraterer sammen lydperformance-rekken Spaces Speak. Performanceserien fokuserer nettopp på interaksjonen mellom lyd og bilde.

Mer info på ekko.no

Ekko festival nr. 14, Jimi Tenor, Man Duo, Luca Lozano, DJ Fett Burger ++

LØRDAG 21.OKT, 21.00 – 03.00, ÅPNINGSFEST, 180,-+AVGIFT:

PROGRAM
21.15 SÄHKÖ – THE MOVIE (45 min)
22.00 B.L.A.D. «FEED ME» – RELEASE
22.00 DJ TRYM SØVDSNES
22.45 MAN DUO (live)
23.45 JIMI TENOR (live)
00.30 DJ FETTBURGER B2B LUCA LOZANO

JIMI TENOR (FIN)
Den finske musikeren og komponisten Jimi Tenor har aldri forholdt seg til rollen som pop-artist. Han er kjent som en meget produktiv tusenkunstner som med letthet manøvrerer seg rundt og mellom ulike trender og tidsepoker, og musikken hans er alltid like umulig å sjangerfeste, litt afro, litt acid, litt pop og en god dose skamløs glamour.

Han startet sin karriere tilbake i 1986 med bandet Jimi Tenor & His Shamans, som ga ut fire album frem til 1992. Deretter har han stort sett arbeidet som soloartist, men med hyppige samarbeid og gjestearbeider. De ulike prosjektene omfatter blant annet Jimi Tenor & Kabu Kabu, Flat Earth Society. Han har utgitt soloalbum på superkredible Warp Records, og hans største hits som «Sugar Daddy» og «Take Me Baby» er definitive klassikere. Tenor er også produktiv som fotograf, filmskaper og designer. Han står bak musikkdokumentaren «Säkhö» («elektrisk»), som også vises på Ekko.

MAN DUO (JAAKKO EINO KALEVI & LONG SAM) (FIN)
Duoen består av Jakko Eino Kalevi og Long-Sam, ekko-venner og samarbeidspartnere gjennom en årrekke, begge fra Helsinki. Allerede i 2012 slo de seg sammen og gav ut albumet «Amateurs de Vérité» – en blanding av psych-pop, krautrock, og typisk finsk rarhet og naivisme.

Etter flere år med fokus på egne soloprosjekter, har de kommet sammen igjen og koker nå sammen mer venstrevridd-dansemusikk, soft-slow disco, gitarsoloer og spenstige vokalpartier. Begge to har gjestet Ekko tidligere i henholdsvis 2015 og 2016. I august gav de ut albumet «Orbits» på London-baserte Kayakaya records.

LUCA LOZANO (KLASSE REC / TY)
Luca er en mann med mange hatter, han gir ut musikk på Klasse Recordings og står bak prosjektet GRAFITI TAPES, er selvklart en dreven dj og har i tillegg en spennende design- og kunstkarriere. Han har også utgivelser på SEX TAGS UFO, Optimo Trax og flere mindre selskap. Lozano har både bakgrunn i og en sterk interesse graffiti, og dette kommer tydelig frem i både han visuelle utrykk og musikk, med en utpreget gjør-det-selv mentalitet.

Som dj blander Lozano harde bassganger og dype, mørkere melodier på en lett og ledig måte, i spennet mellom house, uk-techno, jungle, breakbeat og hva han selv føler for å sette på der og da. Som en del av Sex Tags-familien – som kun favner om det beste av det beste fra the-under-ground, blir det en glede å se ham sammen med Fett Burger på vår åpningskveld. Ride or die…

DJ FETT BURGER (SEX TAGS / N)
I Bergens kunst og klubbmiljø ble vi kjent med DJ Fett Burger på tidlig 2000-tallet. Da dukket han relativt plutselig opp som den ene halvdelen av Sex Tags; et team som også bestod av Herr Burgers bror. På grunnlag av en virksomhet som inkluderte ymse klubbkvelder og opptredener, to plateselskaper, til dels ukonvensjonelle promoteringsmetoder og mye annet rart, ble Sex Tags kjapt et velkjent navn i byen. (sjekk ut vår artikkel om dem i vår forrige fanzine).

Etter endt utdannelse flyttet de to mossingene til Berlin, der Sex Tags-etiketten har vokst seg stor og feit som en trippel cheeseburger. I dag er Fett Burger en særdeles aktiv DJ, produsent og designer, han driver labelet Sex Tags UFO, han står bak den nettbaserte DJ mix serien Trushmix, han jobber med sitt nye eksperimentelle prosjekt Mongo Fett, og han har nylig startet enda et label – Freakout Cult – sammen med kollega Jayda G.
Som DJ er Fett Burger kjent for sine lange sett med en eklektisk blanding av diverse stiler og musikktyper. Ikke bundet av noen sjangre, men med en solid base i house, disko og Hetfield. Fett Burger holder det like undergrunn som alltid, og gjør opplegget sitt med en personlig vri.

B.L.A.D.
B.L.A.D. er et samarbeid mellom Ekkos egen designer Blank Blank og Fett Burger fra Sex Tags, som gir ut små og møysommelige zines med tegninger, tekster og et faktisk blad (som fra naturen) i seg. De lever i sitt eget univers, og har en stil og et språk så gjennomført at man blir helt oppslukt av disse små, finurlige heftene. Med et lite opplag og faste distributører i bl.a. Berlin, Japan og USA, er du heldig om du klarer å få tak på flere av utgavene. I tillegg til bladets egne Petri Henriksson og DJ Fett Burger har de hatt en god gjeng med bidragsytere, blant annet Vilunki 3000, Luca Lozano, Ian Stevenson og Johannes Høie. På EKKO lager de slippfest for sin nyeste utgave, nr. 18, «FEED ME» , i tillegg til musikalske innslag fra DJ Fett Burger, Luca Lozano, Man Duo, Jimi Tenor, og dokumentaren «Sähkö». Noen visuelle overraskelser har de helt sikkert også på lur også.

«Sähkö – The Movie»
Mika Vainio’s death in April 2017 sent shock waves rippling through the electronic music community. The late Finnish musician left an indelible mark on noise thanks to his roles in the ‘90s group Pan Sonic and record label Sähkö Recordings. Over the years, Vainio collaborated with Björk, Suicide’s Alan Vega, drone icon Stephen O’Malley and more.

Now, just months following his passing, Boiler Room has unearthed a mythic film about the Sähkö label. Artfully shot on 16mm by Jimi Tenor in 1995, Sähkö The Movie – a title fans have given the film in the absence of any official one – is a suitably abstract portrayal of the singular label in its prime. Finnish artists featured include Sähkö co-founder Tommi Grönlund, Mono Junk, Hertsi, IFÖ, and, of course, Mika Vainio himself.

The film tracks the Finnish unit at work in the studio making tracks on their trademark custom-built analogue equipment, hand-pressing limited edition vinyl releases and their eardrum rupturing yet delicate live performances.Outside of a few select festival screenings and those who own a rare VHS edition released by Blast First Petite, hardly anyone has seen the 44-minute film but this hasn’t stopped it attaining legendary status.
Essential viewing for anyone with a passing interest in techno, industrial and experimental music underpinned by a restless DIY spirit.

TRYM SØVDSNES
Etter en livslang interesse for rytmer og musikk og mange mange timer på gutterommet dukket Trym Søvdsnes opp i byens klubbscene for noen år siden. Etter å ha spilt på ymse klubbkvelder rundt om i Bergen fikk han sammen med partner-in-crime Sindre Ruud sin egen månedlige klubbkveld på Cafe Opera: Ultra Lyd. Dette har gitt han en utmerket arena til å utforske og eksperimentere og utvikle sin stil bak platespillerne.

Selv om settene hans ofte er bygget rundt house, tekno, disko, elektro og andre klubbfokuserte stiler, prøver han alltid å spille mer med fokus på stemning og energi enn spesifikke sjangre. Med en forkjærlighet for vinyl og graving etter både gammel og ny spennende musikk er det aldri helt sikkert hva man kan forvente seg.

Mer info på ekko.no

Roar Sletteland: Dubtables

Foto: Thor Brødreskift / The Table Turns

Under hele festivalen vises lydinstallasjonen Dubtables av Roar Sletteland. Dubtables utforsker vinylmediets mest grunnleggende bestanddeler – den roterende skiven, armen, motoren, stiftens kontakt med rillene, forholdet mellom lyden og bevegelsen i et automatisert, uforutsigbart DJ-sett. Rillene er avtrykk av fortidens lydbølger som stiften omdanner til levende lyd i nåtiden. I en tid der musikk både i skapelse og avspilling ofte kun er digital, blir installasjonen en påminnelse om lydens fysiske utgangspunkt og dermed også om en kultur der denne materialiteten stod sentralt.

Platespilleren og vinylen var grunnleggende i de sosiokulturelle fenomenene som DJ- og klubbkulturen skapte da den oppstod. LP-platen var identitetsmarkør og dansen var etablert som sosial aktivitet. Prosjektet springer ut av danseforestillingen The Table Turns av Roar Sletteland og Karen Eide Bøen, der danserens bevegelser kontrollerer platespillernes oppførsel. Denne gangen er det publikum selv som interagerer med verket. Installasjonen kan oppleves under festivalen på kveldstid og på dagtid.

Dubtables presenteres i samarbeid med Ekkofestivalen.

Velkommen til åpning 22.oktober kl. 17.00!
Ricardo del Pozo & Joakim Blattmann spiller kl. 18.30!

Vanlige åpningstider under festivalen, samt
Torsdag 26.okt
19.30 – 21.00

Fredag 27.okt
20.30 – 03.00

Lørdag 28.okt
20.30 – 03.00


During this year’s entire Ekkofestival, the sound installation Dubtables by Roar Sletteland will be exhibited. Dubtables explores the vinyl’s most basic components – the rotating disc, the arm, the engine, the pin’s contact with the grooves, the relationship between the sound and the movement in an automated, unpredictable DJ set. The grooves are impressions of sound waves from the past, transformed into present sound. In a time when music, both in creation and playback, is often only digital, Dubtables is a reminder of sound’s physical starting point and thus about a culture where this materiality was central.

The record player and vinyl were fundamental in the socio-cultural phenomena that the DJ- and club culture created when it occurred. The LP record was an identity marker and dance was established as a social activity. The project is a developement from the dance performance The Table Turns by Roar Sletteland and Karen Eide Bøen, where the dancer’s movements controlled the behaviour of the record players. In this installation the audience interacts with the piece itself. The installation can be experienced during the festival in the evenings and during the daytime.
Dubtables_tekst_ is presented in collaboration with the Ekkofestival.

Welcome to the opening 22th October 17.00!
Ricardo del Pozo & Joakim Blattmann perform at 18.30!

Fest for gratis rettshjelp

Omtrent alle frivillige organisasjoner som driver med gratis rettshjelp har fått stygge kutt i regjeringens budsjettforslag for 2018. Jussbuss, Gatejuristen, JURK, Jushjelpa i Midt-Norge, Jussformidlingen i Bergen og Jusshjelpa i Nord-Norge får drastiske kutt. Det samme gjør Norsk organisasjon for asylsøkere og Kontoret for Fri rettshjelp.

Dette skal stoppes. Torsdag 26. Oktober inviterer Jussbuss til en mobiliseringskveld på Frokostkjellern. Du vil få høre ledere i ulike rettshjelpstiltak fortelle om hva kuttene vil innebære for sine respektive tilbud, og hva vi kan gjøre for at forslaget fra regjeringen ikke blir en realitet. Øl og musikk blir det også.

Dette blir både gøy og viktig! Mer detaljer kommer.

Event på Facebook

Charlotte & The Co-Stars single-release og konsert kl.21 PRESIS!

Charlotte & The Co-Stars er igang med å spille inn sitt 3. album og slipper singelen “Stamina” denne kvelden i bakgården på Aye Aye Club.

Charlotte & The Co-Stars leverer rå, sensuell rock, med en dæsj av 60- og 70- tallet som toppes av vokalist og låtskriver Charlotte Jacobsens sterke og dynamiske stemme.

“Charlotte & The Co-Stars er melankolsk uten at det blir håpløst, skittent uten at det blir møkkete og mørkt uten at det blir svart” har de bl.a blitt omtalt som.

Bandet har siden 2003 opparbeidet seg et knallsterkt rykte og en voksende fanskare, ikke minst takket være sine kritikerroste album Win Love Win (2007) produsert av Alex Kloster Jensen (Ricochets, My Midnight Creeps) og Frode Jacobsen (Madrugada) og albumet No-Tell Motel (2011) produsert av Cato Thomassen (Cato Salsa Experience, Madrugada) som også inneholdt en perle av en duett med Ebbot Lundberg (The Soundtrack Of Our Lives).

Nå har bandet fått nye medlemmer og består nå av Thomas Borge (gitar) Per Simon Aarbostad (bass) Joar Rasmussen (tangenter) og Erik Lillehagen (trommer) Soundet er blitt litt røffere i kantene, men har beholdt særpreget.

Gisle Harr & Burning Horse

Bandet består av Gisle Harr, banjo/ gitar/ sang
Stine Mikkelsen, sang/ ukulele, Bjørnar Stavenes, sang/gitar, Ketil Stoknes, perkusjon, Nils Olav Bøe, el gitar, Helge Waaler, bass

Konserten er i forlengelsen av Gisle Harrs utstilling på galleri 69 tidligere i høst På konserten fremføres egenproduseerte låter med stikkord som dagligliv, melankoli, stress, årstider, følelser, teknologi

Bergen Art Book Fair 2017

THURSDAY 19.10

16:00–19:00
FESTIVAL OPENING!
Official opening by chamber choir GNEIS

UPSTAIRS
Exhibition opening with posters by KMD students and readings by poets from Forsvinningspunkt

GALLERIES No.2/No.3 + MOTTO
Sales fair

19:00–01:00
LANDMARK
Opening ceremony with musical guest Slim Kerk
Mini-talks by
Trippelpunkt (NO)
Nordic Letterpress Collaboration (NO/SE)
Tamas Horvath (HU)
Askeland Bok & Papir (NO)
Nomadic Reading Room (NL)
Vilunki 3000 (FI)

FRIDAY 20.10

12:00–17:00
GALLERIES No.2/No.3 + MOTTO
Sales fair

12:00-13:00
UPSTAIRS
Book lunch with Kurt Johannessen

09:30–12.00
FORMIDLINGSROMMET
Paper marbeling workshop with Apen Apen

12:30–15.00
FORMIDLINGSROMMET
Paper marbeling workshop with Apen Apen

15:00–17:00
UPSTAIRS
Panel discussion:
Publishing in times of alternative art and design education

18:00–21:00
LANDMARK
Seminar/talks
AAPIE
Corners
Space Poetry

21:15–
BABF-BUS TO UBÅT
Exhibition vernissage and opening of Ubåt Press with BLAD and Vilunki3000! A bus will leave from outside Landmark to Laksevåg at 21:15

SATURDAY 21.10

12:00–17:00
GALLERIES No.2/No.3 + MOTTO
Sales fair

12:00–13:00
UPSTAIRS
Book lunch with Jessica Williams

12:00–13:00
UPSTAIRS
Book launches with
HABITAT
BLOKK FORLAG
BILLEDKUNST
RAT TRAP RADIO

12:00–17:00
FORMIDLINGSROMMET
Fanzine workshop with Narves1biblioteket

18:00–20:30
LANDMARK
Seminar/talks
Johanna Lettmayer
Steven Claydon
Edições Tijuana

SUNDAY 22.10

11:30
Members Tour for Bergen Kunsthalls members

12:00–17:00
GALLERIES No.2/No.3 + MOTTO
Sales fair

12:00–13:00
UPSTAIRS
Book lunch with Liunyingchieh Books

12:00–16:00
UPSTAIRS
Book launches with
KAY ARNE KIRKEBØ
PERFORMANCE ART BERGEN
GUNVOR RASMUSSEN
XIONG LIANG

No stig vår song – en hyllest til norske komponister!

Bli med på vår hyllest til norske komponister! Uten dem hadde vi ikke hatt noe annet enn oppvarmingsøvelser å synge på!

Med Pitsj, Quattro Stagioni, Oslo Domkirkes Guttekor, Consortium Vocale Oslo og Fauna Vokalkvintett på podiet har Grex Vocalis gleden av å ønske velkommen til en norsk vokalaften i Universitetes aula søndag den 22. oktober kl 19:00, der vi vil feire 100-årsjubilanten.

Dirigenter: Carl Høgset og Mick Aspen Melby
Pianist og konferansier: Sara Aimée Smiseth
Lydtekninker Pitsj: Håvard Hiller

Konsertens repertoar er musikk skrevet av norske komponister, flere av dem lys levende og høyst produktive. Grex Vocalis har bestilt et verk av Andrew Smith til denne konserten: “Til Foraaret”, som er skrevet til Henrik Wergelands dikt med samme tittel. Verket urfremføres ved konserten.

Billetter:
Voksne kr 350,-
Honnør/Student/barn kr 275,-

Konserten er støttet av Norsk Komponistforening, Det norske komponistfond, Norsk kulturråd og Norges Korforbund.

Her er fullstendig program

Klubb Vriompeis: Jessica Moss (CA/A Silver Mr. Zion) + Silje Huleboer

BLÅ | MANDAG 16. OKTOBER | KL. 20:00 | CC: 160,- | ID: 20

JESSICA MOSS (A Silver Mt. Zion/CA)

SILJE HULEBOER

Etter å ha vært involvert i band som The Silver Mt. Zion Memorial Orchestra, har Jessica Moss satt seg selv på pidestallen og har begynt å ta sine først skritt som soloartist. Hun slapp nettopp debutalbumet sitt – Pools Of Light – på herlige Constellation Records.

Hun har spilt mange konserter den siste tiden og mottatt svært gode kritikker:

“Nothing mattered as she opened things up, drew the curtain back and revealed the stars arranged against the black of infinite space. She was using loops, pedals, effects, she was entirely blowing me away. Well, I’m a sucker for a good drone. I don’t know what-all she was doing, there were sounds floating around in the mix that didn’t sound anything like a fiddle. Needless to say, it wasn’t long before the audience had doubled, and was pressed up to the stage, rapt. Jessica Moss solo is a force of nature – if you missed this show, you’ve got another chance to see her in the Pop Montreal festival.” (Vince Tinguely, CKUT)

“Moss knows how to strike a mood, and she did so consistently, carving out spare, haunting narratives on her instrument, which she put through an array of loops and effects, evocatively layering but never overwhelming. She ended, far too soon, on a mournful note, plaintively and patiently lapping notes over a looped bed of scratchy noodling. We would have taken another hour of this, gladly. (T’Cha Dunlevy, Montreal Gazett

Jessica Moss:
open.spotify.com/artist/0mX…
www.facebook.com/jessicamos…

SILJE HULEBOER
Silje Huleboer er bedre kjent fra pop-duoen Ole & Silje Huleboer. Soloprosjektet hennes er noe ganske annet og befinner seg i et filmatisk lydlandskap bestående av vakker koralvokal, ambience og kaotisk støy. Kun ved hjelp av stemme bygger hun opp vegger av lyd hvor harmonier oppstår og forsvinner. Komposisjonen ender til slutt i et kakofonisk teppe av stemmer som noen ganger brekker opp i aggressive støypartier.

Popup loppis og lørdagsmarked på Aetat / Vulkan

Denne lørdagen blir det mulig å kjøpe klær, skor, vesker, leker, håndverk og mye annet. Vi er en stor gjeng som har gått gjennom loft- og kjellerboder, garderober og skap og selger ting vi ikke lenger trenger. Det er også håndlagde smykker, håndverk og annet.

Vi holder til i lokalene til Aetat, inngang Maridalsveien. Ta en kaffe hos Hendrix Ibsen Junior og kom innom!

Kultur- og underholdningsquiz november

Venner, kompiser, ukjente quizzere med et hjerte for trivia, lydspor og Nobelprisvinnere!

Vi har holdt av to bord på quizzen på Litteraturhuset. Det er plass til fem på hvert lag. Blir vi færre enn fem, må vi melde av et bord, slik at lag på venteliste får plass.

Man melder seg på ved å skrive i tråden at man gjør det, slik at vi ser når folk meldte seg på.

Reglene er som alltid – ikke lov å jukse (å jukse i quiz er som å jukse i kabal) og for de seiershungrige kan det være lurt å lese seg litt opp på Nobelprisvinnere, kommunesammenslåinger, bestselgere fra de siste seks månedene og høre på litt gammal musikk. Eller ikke. (Jeg velger ikke.) Vi er ikke der for å vinne, men for å quizze!

Vi fordeler lagene så likt som mulig med tanke på medlemmer, altså: blir vi 6, så blir lagene 3 + 3. Blir vi bare fem, så sier vi fra oss et bord og fyller ett av de to påmeldte. Og sånn går det. Det blir stas!

Quizstart er først 19:30, men vi pleier å møte opp 19:00 for å kjøpe noe å drikke og finne plassene våre nede i kjelleren. Men fortvil ei om du ikke rekker å være der før halv, altså – da kan vi holde av plass til deg.

JEG GLEDER MEG!

Nei til kutt i folkehøgskolen!

Regjeringens forslag til Statsbudsjett for 2018 innebærer kutt på 45 millioner til folkehøgskolene. Dette er dramatisk! Kuttet vil få store konsekvenser for enkeltskolene og elever, og rammer svært usolidarisk i en tid der folkehøgskolene opplever en rekordstor tilstrømning til våre skoler. Aldri har folkehøgskolen vært mer populær og relevant enn nå. Vi gir slitne og prestasjonspressede elever læringsgleden og motivasjonen tilbake. Folkehøgskolen er en investering i framtiden!

Igjen må vi finne fram trommer og bannere!
Igjen skal vi mønstre et høyt antall demonstranter – og vise vår kjærlighet til folkehøgskolen ♥
Igjen skal vi vise politikerne at folkehøgskolen må de satse på – ikke kutte i!

LIK & DEL! – og det viktigste; MØT OPP!

Festkonsert: Oslo kammerorkester 60 år!

Oslo kammerorkester fyller 60 år, og vi feirer med dirigent Tabita Berglund fra Norges musikkhøgskole, og de fantastiske fiolinistene Øyvind Bjorå og Bjarne Magnus Jensen som solister.

Medvirkende:
Dirigent: Tabita Berglund
Solister (fiolin): Øyvind Bjorå og Bjarne Magnus Jensen
Konsertmester: Bodil Skumsrud

Program:
Carl Nielsen. Lille suite for strykere
Johann S. Bach: dobbeltkonsert
Steve Reich: Duett for 2 fioliner og strykeorkester
Grażyna Bacewicz: Konsert for orkester
… samt noen overraskelser

Underskogstrikkepøbb november

På tide med en strikkepøbb igjen!
De vanlige underskogsstrikkepubanbefalingene gjelder: ikke for intrikat mønster pga. mulig promille og ikke for mørkt garn pga. romantisk belysning. Eller lev farlig. Det skåles uansett hver gang noen må rekke opp.
Hekling, makramé, nupereller, broderi, knipling, brikkevev og lignende er også lov å drive med. Anbefaler imidlertid ikke å ta med rokken eller ambolten.
Vi sitter i andre etasje, se etter en gjeng som strikker. Eller rekker opp.

Bakgårdssalg på Rodeløkka

En liten vennegjeng har ryddet i skuffer og skap, og selger dermed klær (dame/herre/barn), smykker, elektronikk, småmøbler, sykkel og nips til en fin pris. Det blir også vafler, kaffe og saft. Overskuddet går til Unicef :)

Du finner oss i bakgården i Langgata 44 fra kl. 12 – 15.

LAMIA ABI AZAR/ZOUKAK COMPANY – FSS WORKSHOP SERIES

BOOK here: www.eventbrite.com/e/lamia-…

About Lamia Abi Azar:

Lebanese performer and drama-therapist, based in Beirut.

Born in 1978, Lamia Abi Azar acquired a degree in Clinical Psychology at the St. Joseph University (USJ), Beirut, in 1999 and a degree in “History & Practice of Arts, Music and Performance”, with an emphasis on theater at the Universita Degli Studi Dell’Aquila, Italy, in 2004. Performer and drama-therapist, since 2001 Lamia developed a personal approach of drama therapy through continuous experimentation and practice, based on two separate schools: experimental theater and clinical psychology, applying theater and art as a tools of alternative expression, personal investigation and self affirmation. Since 2005, Lamia is conducting a drama therapy laboratory with children with multiple psycho-physical handicaps at “Ghassan Kanafani rehabilitation pre-school”, Mar-Elias Palestinian camp, Beirut, she has also led different workshops and training sessions in theater and drama therapy with children, adults and persons with special needs in diverse contexts. From 2008 till 2012 she led a laboratory of drama therapy with incarcerated youth at Roumieh jail, Lebanon. She was a drama instructor of Corporal Expression at the Institute de Psychomotricity, Saint Joseph University, Beirut from 2008 till 2011, and in 2008-2009 she worked as a technical advisor for Handicap International on a psychosocial project in Palestinian camps in Lebanon.She is a founding member of Zoukak.

About Zoukak:

“We created Zoukak in 2006 from a need to develop a professional continuity for our theater practice, a belief in this practice as a political and social involvement and a faith in collectivity as a position against marginalizing systems. The way we position ourselves outside the dominating political and social discourses in our context defines our political involvement as artists. An involvement that we strive to push beyond discourse through practical action within communities. 2006 also witnessed the Israeli war in Lebanon and the displacement of two million Lebanese from the south, and in 2007 all of the Naher el Bared Camp population moved to Beddawi Camp, and in both cases we found ourselves in these locations making psycho-social theater interventions through a special approach to drama therapy. Since then we tested and developed theatrical interventions in emergency situations and beyond, working with incarcerated youth, children with multiple disabilities, women subjected to domestic violence and other marginalized fractions of our society, while continuing to work with people affected directly and indirectly by the war. We broadened the frame of our interventions towards villages, schools and refugee camps across Lebanon seeking thereby to break the exclusivity of the cultural life in the city of Beirut, and confronting people in their areas, finding ways to connect our social interventions with our artistic investigations.”

Lamia Abi Azar, Omar Abi Azar, Hashem Adnan, Danya Hammoud, Junaid Sarieddeen, Maya Zbib

Drapene i Baneheia: Hvorfor ikke bare la det ligge?

Bjørn Olav Jahr, journalist, forfatter og forlagsredaktør bestemte seg for å skrive bok om Baneheia-saken. Han har tidligere skrevet blant annet “Hvem drepte Birgitte Tengs? En kriminaldokumentar om Birgitte-saken”. 10. oktober kom boken som nylig skapte store overskrifter i media: “Drapene i Baneheia. To historier. En sannhet.”
Hvorfor valgte Jahr å skrive om en sak som for mange av oss ikke bare er et vondt minne, men også et avsluttet kapittel? Hva ville konsekvensen vært av å la saken ligge?

Thomas Bye, teatersjef ved Teater Ibsen, brukte i 2011 et halvt år på å sette seg inn i Baneheia-saken i den hensikt å skrive bok. Han valgte å ikke gjøre det. Hvorfor? Thomas Bye er utdannet skuespiller og har tidligere jobbet ved blant annet Det Norske Teateret. Han har skrevet og spilt i forestillingen 0+0=4 som omhandler rettssikkerhetsspørsmål og gjør et dypdykk i saker som Torgersen-saken, Liland-saken og Fritz Moen-saken.

Møt Bjørn Olav Jahr og Thomas Bye i samtale om “Drapene i Baneheia” og hva en faktisk kan skrive bok om. Velkommen til Deichmanske hovedbibliotek mandag 23. oktober kl. 17.00. Arrangementet er gratis.

CORTEXNOTATET

“Cortexnotatet” er en forestilling som folder seg ut på et bord hvor 12 mennesker er samlet.

På bordet utspilles brokker av hendelser, minner, fortellinger, oppspinn og sannhet. Bevisstheten er en ustabil størrelse i vår samtidskultur. Man forholder seg ofte til flere dimensjoner og tankene opererer på flere plan, mellom drømmer, informasjon og minner. Cortex (hjernebarken) er involvert i alle de komplekse hjernefunksjoner, som hukommelse, oppmerksomhet, sensoriske prosesser, tenkning, språk og bevissthet. Cortexnotatet er et glimt inn i en besynderlig bevissthetstopografi.
Fra storskala stedsspesifikke produksjoner, beveger vi oss denne gang mot en nær og tett publikumsopplevelse.

Fountain of Youth – på kino fra 13. oktober

Ordinære kinovisninger av Paul Tunges nye spillefilm «Fountain of Youth» på Nordisk Film Kino Saga – fra i dag, 13. oktober.

«Paul Tunges Fountain of Youth er en upolert film. Med et budsjett på skarve 100.000 kroner er den full av skjønnhetsflekker og skarpe kanter, men til gjengjeld besitter den en rå nerve og en evne til å kanalisere tidsånden som man ytterst sjelden ser i norske spillefilmer. Den er med andre ord selve definisjonen av den typen lavbudsjettsfilmer vi trenger flere av her til lands.»

Dette skrev Aksel Kielland i sin anmeldelse av Fountain of Youth i Dagbladet i går. Fra og med i dag, 13. oktober, får «Fountain of Youth» ordinære kinovisninger på Saga Kino.

For billetter trykk her: www.filmweb.no/film/article…
For event trykk her: www.facebook.com/events/164…

Om filmen:
«Filmens portrett er først og fremst av en mann som er sin egen verste fiende, og som ikke kan løsrive seg fra en kjærlighetsløs barndom med en brutal farsskikkelse. Når han selv er blitt far til et barn som han ikke får lov til å møte, spinner den destruktive spiralen med desto større tyngdekraft, uten at han virker i stand til å rikke seg ut av den», skriver Maria Moseng i Morgenbladet.

Anmeldelse i Dagbladet her: www.dagbladet.no/kultur/en-…
I Morgenbladet her: morgenbladet.no/kultur/2017…
Og dette skrev Rushprint om filmen: rushprint.no/2017/09/det-uf…

«Fountain of Youth» vil gå på Saga Kino fra i dag 13.10.

Medvirkende: Jørgen Hausberg Nilsen, Maria Grazia Di Meo, Dagny Backer Johnsen, Mattis Herman Nyquist, Frode Winther og Petronella Barker.

Merk: Filmen vises med engelske subtitles.

Improteater for nybegynnere, helgekurs

Improteater er kjempemorsomt og noe alle kan lære!

Kurset passer for alle, uansett alder eller erfaring. Man trenger ikke ha drevet med teater for å kunne delta på dette kurset.

Gjennom morsomme øvelser og leker vil du få en innføring i grunnleggende improvisasjonsteknikker og begreper som tilbud, aksept, status og spontanitet. Disse vil gjøre deg bedre på samarbeid, lytting og kreativitet.

Målet med kurset er å gi en grunnleggende innføring i impro innenfor trygge rammer og på en inkluderende måte! Det vil blant annet si at ingen tvinges opp på en scene for å “prestere” foran de andre deltakerne.

Tidspunkt:
Lørdag 11. november 12:00 – 17:00
Søndag 12. november 13:00 – 18:00

Kurset går over to dager og koster kr. 800, eller 600,- for medlemmer av Det norske Studentersamfund . For å sikre god oppfølging til alle deltakere er antall kursplasser begrenset. Kurset er åpent for alle over 18 år.

Påmelding eller spørsmål sendes til improfornybegynnere@gmail.com.

Kurset ledes av Terje Brevik fra Impro Neuf. Terje er utdannet dramapedagog, spiller regelmessig improteater i Oslo og har lært impro av Keith Johnstone, hos Loose Moose Theater i Calgary, iO Theatre og The Annoyance i Chicago, og Det Andre Teatret i Oslo.

Avmeldingsfrist er 14 dager før kurset.!

KALFAR + FIERCE JUSTICE + FARGO WELLS gir full gazz med fuzz uten jazz…!

KALFAR
er et hardt-slående norsk-britisk band med energiske riff og fengende låter . Med en mix av 80-talls inspirert Hard-Rock og 90-talls Grunge er musikken blitt en favoritt for de som trenger festutblåsinger uten sikkerhetsbelte og altfor høy musikk.
FACEBOOK
SPOTIFY

FIERCE JUSTICE
har latt seg fange av den tunge energien til de legendariske rock- og metal bandene fra 70- og 80-tallet. Vi snakker om den tunge bluesen til Black Sabbath, Led Zeppelin og AC/DC, de raske og aggressive riffene til Metallica og Pantera.
FACEBOOK
SPOTIFY

FARGO WELLS
er et tøft rockeband fra Oslo som lager og spiller musikk som de selv liker og derfor blir musikken såpass variert innen rockesjangeren at de lett er innom streit rock, ballerock, kånntri, surferock osv, men ALDRI jazz!
FACEBOOK

Public Service Broadcasting // Ingensteds – 22. november // 18ÅR

Goldstar presenterer:
PUBLIC SERVICE BROADCASTING (UK)
Ingensteds
Onsdag 22. november

Billetter i salg via Ticketco: bit.ly/2xdwviO

Etter to år i stratosfæren med den enormt sukksessrike “The Race for Space”, kommer Public Service Broadcasting endelig tilbake til jorden. Bandets ene halvdel J. Willgoose, Esq. har fått etablert et rykte for sin evne til å trylle rettskriminell historisk forskning om til stemningsfull historiefortelling, men denne gang tar han oss med på en reise ned til minesjakterne i sør-Wales og bruker historien om kullminedrift til å sette fokus på fratakelsen av stemmerett.

Bandets nye album “Every Valley” undersøker historien om kullminnedrift I sør-Wales.

Det er et album om samfunnnet, og hva som skjer med ett område når dets livsessens blir revet ut av det, og mest av alt er det en metafor for en meget større global og sosial utilpasshet.

“Every Valley” ble gitt ut 7. juli og er bandets 3 album på 4 år. Debutalbumet fra 2013, “Inform – Educate – Entertain”, ble nominert til Best Independent Album på AIM Awards og inkludert i BBC 6 Musics Top 10 Albums of the Year.

Gled deg til å oppleve Public Service Broadcasting!

www.publicservicebroadcasti…

ID: 18
CC: 220,-

Die With Your Boots On: GIRLS GUNS & GLORY (US) + SILVER LINING

GIRLS GUNS AND GLORY:
Bostons finest er tilbake, denne gangen med flere guns, færre girls og mere glory, samt drevet av et tidsmessig dårlig humør on account of the zeitgeist. Sist vi hadde gutta på besøk satte de godt fyr på både Revolverkjeller’n og salige Buckleys, og ryktene sier at de er passe fired up for å komme tilbake.

Gutta har etterhvert dratt på seg en røslig katalog, med sisteplaten “Love and Protest” (2016) som et foreløpig karrierehøydepunkt. Vi er sjukt happy med å gjengen tilbake, og satser på vintage låvebrenning og stinn brakke i merchboden også denne gang.

SILVER LINING:
Silver Lining bør ikke trenge noen introduksjon for DWYBO-publikummet, men den fremadstormende folk/americanakvartetten har ikke ligget på latsiden siden siste de opptrådte på klubben vår. Debut-EPen I’ll Be Waiting for You (In the Grey) ble sluppet i januar og singelen “Grey” har i skrivende stund passert 700 000 streams i Spotify.

I februar, mars og april var bandet på en landsdekkende releaseturné som tok dem innom Oslo, Drammen, Halden, Bergen, Voss, Tromsø og Stavanger. I sommer spilte de blant annet på Audunbakkenfestivalen og Norwegian Wood.

Barnas Verdensdager Oslo

Bli med til Vest Afrika og lær å spille på Ngoni. Eller kanskje å danse flamenco fra Spania er noe for deg? Om du er mer interessert i Rap så ta turen til Rythm And Poetry, der vi tilbyr workshop i beatboxing og Rap med Sarah og Beatur. Vi får besøk av dyktige musikere, fra både Syria og Irak, som kan lære deg og vennene dine å spille arabiske trommer. Er du en aspirerende kokk så kan du reise hele veien til Thailand og lære deg å lage vårruller. For de allerminste er det musikalsk reise i regnskogen med Celio og i Peru for de minste kan dere møte Edgar.

Barnas verdensdager er en familiefestival der hele familien kan reise verden rundt, helt gratis. Alle får utdelt sitt eget verdenspass der man kan stemple seg gjennom så mange land og verdensdeler som man klarer. I den travle bazaaren er det liv og røre, med mange aktiviteter, ting å kikke på og mat fra ulike verdensdeler. Klovnene tumler rundt med store smil og varme hjerter og plutselig popper det opp en konsert, midt i en trapp eller i en kø. Hva gjemmer seg inne i det store eventyrslottet vårt, hvem bor i campingvognen og klarer du finne veien til midtøsten? Kom, så får du se!

Åpning av fotoutstillingen WALLonWALL

Velkommen til åpningen av fotoutstillingen WALLonWALL på Fredsveggen utenfor Nobels Fredssenter!

Fotografen Kai Wiedenhöfer har reist verden rundt og tatt bilder av murer som er satt opp ulike steder i verden for å skille land og folkegrupper. Utstillingen har blitt vist en rekke steder i Europa og USA, inkludert på restene av Berlin-muren. Mer informasjon om prosjektet kan du finne her: www.wallonwall.org

Åpningsprogram:
Kl. 20.00: Offisiell åpning ved Ambassador Dr. Thomas Götz
Kunstnersamtale med fotograf Kai Wiedenhöfer og utstillingssjef Liv Astrid Sverdrup.
Musikk ved Einar Stray Orchestra.

Det vil bli mulighet for kjøp av mat og drikke.
Programmet foregår på engelsk.
Utstillingen er støttet av Institusjonen Fritt Ord.


Welcome to the opening of the photo-exhibition WALLonWALL, on the Peace Wall outside the Nobel Peace Center!

The photographer, Kai Wiedenhöfer, has travelled around the world and taken photos of walls that have been put up in different places around the world, to separate land and groups of people. Click here for more information about the project: www.wallonwall.org

Opening program:
20.00: Official opening by Embassador Dr. Thomas Götz
Artist talk with photographer Kai Wiedenhöfer and Exhibition Director Liv Astrid Sverdrup.
Music by Einar Stray Orchestra

It will be possible to buy food and drinks
The program will take place in English
The exhibition is supported by the Institution Fritt Ord.

Nordic Fest 2017

Vær på SubScene Oslo den 27. og 28. oktober, og opplev 10 episke band, møt nye og gamle venner, spis kake og bli med på vedledighets-lotteri!
Festivalsbilletter er allerede ute, så sørg for å kjøpe, da Sub er et intimt venue
Husk, dette arrangementet er All Age, så alle er velkommen.


Billetter! https://www.nordicmission.net/categories/konsert-billetter
2-dager: 625kr.
1.dag: TBA
Overnatting: 170kr
Vi er svært stolte av å få presentere Flesh Killer i liveformat for første gang. Ole Børud og hans bandbrødre er klare for flere konserter i Europa de påfølgende ukene, men velger å starte hele historien hos oss. Vi håper det bli en uforglemmelig debutkonsert!

The ever SO sweet program for Nordic Fest 2017 is here for you feast your eyes on!
Friday:
Skald in Veum
Grøde
Coffee break, cakes & charity raffle
Death Therapy
Fleshkiller

Saturday:
Flukt
Eleos
Freakings
Project 86
Innerwish
Crimson Moonlight

Day tickets, their prices and the exact times for this enormous mountain of epic awesomeness is right around the corner!

Viser bare de nyeste 400.