Nytt på skogen: Nye evenement

Skriveterapi-workshop med Synne Sun Løes

Livsendringen/utfordringen man opplever kan for eksempel være: samlivsbrudd, sykdom, arbeidsløshet, mobbing, relasjonelle utfordringer, ensomhet eller tapsopplevelser. Det vil det være innslag av mindfulness-øvelser i forbindelse med skriveøvelsene.

Om Synne Sun Løes (1975)
Hun er utdannet psykiatrisk sykepleier og har en videreutdannelse i Livsstyrketrening (som bygger på kunnskap hentet fra: mindfulness, gestaltpsykologi og kunst-og uttrykksterapi). Hun har brukt skriveterapi i arbeid med polikliniske pasienter i flere år. Til daglig arbeider hun ved Vinderen VPA, Enhet for rus og psykiatri, som samtaleterapeut. Hun er også forfatter.

Pris: 2100,-

Påmelding og spørsmål:
Jorunn Greiff Solli
jorunn@tekstuniverset.no
+47 97 123 102

Åpen scene sommerspesial

Velkommen til en coronavennlig sommerutgave av Åpen scene med begrenset antall plasser.

Åpen scene en intim kveld full av varierte kunstneriske uttrykk; stand-up, musikk, slampoesi, trylling, klovning, historiefortelling, performancekunst m.m. Sitter du inne med et skjult talent? Send oss en melding på Facebook for påmelding. Vi pleier også å ha noen walk-in-spotter, så møt opp og se om du er heldig.

Showstart kl. 21.00
Cc: Gratis

Stort sommersalg hos Arbeidernes Antikvariat

Lørdag 4. og søndag 5. juli inviterer vi til stort sommersalg i vår butikk på Schous Plass 7A (Rathkes gate), og gir deg 30 % avslag på alt av brukte bøker. Vi fyller hyllene med spennende romaner, lyrikk, sakprosa, politisk teori, biografier – og alt imellom.

I tillegg setter vi fram kassevis med bøker til 40 og 50 kroner stykket. Her kan du gjøre noen virkelige kupp!

Vi holder åpent fra kl 12:00 – 17:00. Velkommen!

Husk også at vår nettbutikk 👉 http://arbant.no 👈 er åpen tjuefire timer i døgnet, sju dager i uka.

Release Party for shitpomfritt

Shitpomfritt.com
Shitpomfritt.com
Shitpomfritt.com
Shitpomfritt.com

Hjemmesiden er et sted på internett det er mulig å glo på fotografier og kunst. Det er en blanding av flere prosjekter som kan både skapes og er nye, og gamle som må arkiveres på nett.

Det blir DJ´s:
ATMA
BURJA
DANZA BASTANT

og det blir elektroniske konserter.

Arrangementet finner sted i Oslo gate 35.
Gamlebyen.

Skogspils summer edition

Kjære Trondheimsskog. Det er på tide å møtes! Sommer, sol, burger & øll, hva er vel bedre enn det?!

Semispontan burger og bøll

Alt for lenge siden sist, kjære Trondheimsskog. Det er på tide med burger og øl. Vi satser på at det er plass til oss på Løkka.

Next Life – Album slippefest

Next Life fra Borgheim startet i 1999 og var det første bandet i verden til å kombinere 8-bits datasynther, såkalte chiptunes, med et metall/hardcore-lydbilde. Resultatet er et hvilesløst metall-uttrykk der vokal er byttet ut med gamle datasynther, og kompleksitet i rytme og melodi er høyst fremtredene. En slags innovasjon av det kaotiske hardcore-lydbildet som utviklet seg mot slutten av 90-tallet gjennom band som The Locust og Converge.

Next Life slipper i August et nytt album, Guru Meditation, som er gruppens fjerde hel-album og den tredje utgivelsen der trommeslager Anders Hangård (NoPlaceToHide, Nidingr) er medvirkene. Albumet ble skrevet av gitarist, video- og lysdesigner Hai Nguyen Dinh, utdannet ved Statens Kunstakademi, i Brest, Frankrike, 2019 og spilt inn av Hans-Petter Lund på Tolvsrød, 2020. Alle musikkvideoer og bilder knyttet til albumet er spilt inn og produsert/tatt på Borgheim på Nøtterøy. Albumet kommer ut på selskapet Fysisk Format den 21. August.

Next Life har spilt over 200 konserter i Europa og USA siden oppstart, deriblant sammen med Meshuggah, Mayhem, Zeni Geva (J), på Donau Festival, Roskilde Festival og flere ganger på Slottsfjell Festivalen. De er kjente for sitt presise live uttrykk der video, lys og utøvere bokstavelig talt er datasynkronisert. Sylskarpt. Må oppleves!

Support: Alcojulio Iglesias (punkrock, Tønsberg)

Albumet
Liten omtale

Å skrive frem minner med Kristin von Hirsch

”Å skrive frem minner” handler om å utfordre seg selv. Ved hjelp av en rekke morsomme hukommelsesøvelser jobber vi oss inn i alt det vi tror vi ikke husker. Vi jobber i grupper og individuelt, for den kollektive hukommel- sen trigger ofte den personlige, og vi bruker lukt, smak, hørsel, syn og følelse som springbrett. Ved hjelp av enkle skriveøvelser fester vi minnene til papiret før de driver tilbake til glemselen, for når de er oppe i dagen kommer refleksjonene, og med dem nye minner.Kristin von Hirsch er forfatter, fotobasert billedkunstner og grafisk designer. Hun har skrevet flere bøker, blant annet er hun forfatter, fotograf og redaktør av de fire best- selgende bøkene om Barndom på 50-60-70- og 80-tallet. Hun er utdannet bibliotekar og har en master i religion og filosofi. kristinvonhirsch.no

Kristin von Hirsch er forfatter, fotobasert billedkunstner og grafisk designer. Hun har skrevet flere bøker, blant annet er hun forfatter, fotograf og redaktør av de fire best- selgende bøkene om Barndom på 50-60-70- og 80-tallet. Hun er utdannet bibliotekar og har en master i religion og filosofi. kristinvonhirsch.no

I WILL-SIRI HERMANSEN PÅ MRK 22-27.JUNI

Velkommen til galleriet !

Produksjonstipend for prosjektuke nummer 1 er tildelt Siri Hermansen og prosjektet “I WILL”. I perioden 22.-27.juni er kunstneren tilstede i MRKs galleri, der hun vil ha rommet som sitt atelier/base for å starte opp sitt nye prosjekt, og der vi samtidig kommer vise noen av hennes tidligere arbeider.

Siri Hermansens seneste prosjekt I WILL er et kunstnerisk manifest som vil utvikle seg i flere deler; et offentlig flaggprosjekt, en film, en innendørs brodert flagginstallasjon, tresnitt og et dikt. Prosjektet tar utgangspunkt i historiker Timothy Snyder sin bok “Om Tyranni- 20 ting vi kan lære av det 20. Århundre” (2017) hvor forfatteren i tjue punkter diskuterer hvordan han kan motstå / leve under tyranni, og manifestet “I WILL” kan leses som et svar på de udemokratiske prosessene som foregår i den vestlige verden i dag; en politikk der høyreorienterte bevegelser, udemokratiske makter og falske nyheter er på vei opp, får makt, former verdenssamfunnet, samt påvirker internasjonal politikk og diplomati.

Galleriet er åpent 11-16 mandag-lørdag .

Planlegg ditt besøk : kontakte oss på epost post@mrkunst.no eller telefon 94166452
Vi følger rådende forholdsregler fra helsemyndigheten. Det betyr at fra 15.juni kan man samles flere enn 50 personer ( maks 200) , men publikum, må kunne holde minst 1 meters avstand til andre som ikke er i samme husstand.
Prosjektukene en er gjennomført med støtte fra Bildende Kunstneres Hjelpefond og Møre og Romsdal
fylkeskommune. MRK drives med støtte fra fylkeskommunen og Molde Kommune.
Prosjektet I WILL er støttet av KORO /LOK

Krakabøla marked i Gamlebyen

Kom til Krakabøla lørdagsmarked, gjør en hyggelig handel, spis vaffel og drikk Jallabrus. Vinylsnurring, skatebowl og lekeplass – kos for hele familien! Markedet tilbyr et eklektisk utvalg hjemmelaget og second hand. Fjong fasong AKA @divabolica stiller med nydelige egenproduserte handlenett og masker. Undertegnede kommer som Bad Birdie, med litt second hand og vintage klær og smykker, og noe egenprodusert (ringer og ørepynt).


Oslo Streamfest 2020

Oslo Streamfest 25. til 27. juni 2020 er en live/streaming-festival på VIERLIVE.
Festivalen varer i 3 dager. Hver dag har forskjellige sjangere.

Billetter til live stream:
vier.live/c/oslo-streamfest

Billetter til konsertene (kun via Ticketmaster Norge):

TORSDAG | punk & hardcore | www.ticketmaster.no/event/6…
21.00 DØMT
22.30 Exploding Head Syndrome

FREDAG | doom / sludge | www.ticketmaster.no/event/6…
20.00 Jointhugger
21.30 Golden Core
23.00 DWAAL

LØRDAG | black metal / trash metal | www.ticketmaster.no/event/6…
20.00 Fleshmeadow
21.30 WYRUZ
23.00 MORK

www.blaaoslo.no
www.ticketmaster.no
www.vierlive.no
www.graygull.no

July August og The Source

Vakre Wergelandshaugen åpner sine stuer for konsert i koronatider. July August og The Source spiller sammen i stuen og har fått med seg et filmteam og lydtekniker for å lage en god livestream slik at du kan se konserten hjemmefra (om du ikke er en av de 20 for fikk plass i stuen).

Billettprisene tilsvarer lønn til musikere, da korona har gjort mange kunstnere og musikere arbeidsløse.

Betal for kunst-og kulturinnhold for å holde liv i bransjen!

Kom på konsert enten om det er på toppen av badebakken eller i egen stue. Vel møtt!

Becoming Your Own Best Friend

Knowing onself is no easy task. We are often self-conscious and a bit too critical of ourself and may feel the need to imagine a exaggerated sense of ‘being special’ or ‘feeling superior’ to counteract our sense of being inadequate, of not measuring up.

This can create a struggle inside. Gen Kelsang Dragpa will give beautiful wisdom advice and uplifting meditations we can learn to become our own best friend and develop a calm and happy mind.

Nytelse, distraksjon og meditasjon

Ofte i vår raske verden omringet av utallige nytelser og løfter om enklere og bedre liv, er det lett å søke en ting etter en annen, uten å oppleve noe særlig tilfredshet. Buddhistisk meditasjon tilbyr tidløse metoder for å hjelpe deg med å se nytt på nytelser, finne fred og glede i enkle opplevelser og overvinne det konstante og slitsomme tankekjøret som så mange av oss har. Dette blir et inspirerende og praktisk halvdagskurs som gir deg verktøyene du trenger til å oppnå et dypere opplevelser av fred og tilfredshet.

Åpen scene sommerspesial

Velkommen til en coronavennlig sommerutgave av Åpen scene med begrenset antall plasser.

Åpen scene en intim kveld full av varierte kunstneriske uttrykk; stand-up, musikk, slampoesi, trylling, klovning, historiefortelling, performancekunst m.m. Sitter du inne med et skjult talent? Send oss en melding på Facebook for påmelding. Vi pleier også å ha noen walk-in-spotter, så møt opp og se om du er heldig.

Denne uken (29. juni) har vi denne line-upen:

Tryllekunstneren Werner
Peter William Adams (standup)
Robert Myklebusthaug (standup)
- pause -
EnjoyMusicDance med Gabriela
Yngve Homlong (standup)
- pause -
Espen Johansen (standup)
The Whatchamamacallit’s (musikk)

MC: Knut Normann

Showstart kl. 21.00
Cc: Gratis

Startkabler for skrivelystne med Merete Morken Andersen

Skriving kan være en måte å få fast grunn under føttene på, og en hjelp til å stake ut ny kurs. I undervisningen på dette kurset vil det derfor vil bli lagt spesiell vekt på hvordan skriving kan brukes for å finne ny retning i livet, slik mange har behov for etter en krevende tid i forbindelse med koronaepidemien. Mye er blitt snudd om på, og det er ikke sikkert vi vil at alt skal bli som før. Men hvilke muligheter har vi? Når forestillingskraften aktiveres, åpner det seg ofte nye perspektiver og muligheter.

Kurset går over fire dager, og byr på igangsettende øvelser, undervisning om skriveteknikk og skriveprosess, og eksempler fra litteratur, film og kunst på hvordan forfattere og kunstnere har håndtert kriser i livet, og hvordan dette har gitt nedslag i det de skapte.

Du bor i enkeltrom på Sogndalstrand kulturhotell, som er spredt over flere gamle bygninger i et fredet kystkulturmiljø fra seilskutetiden, kalt «kystens Røros». Her i overgangen mellom sørlandsk og vestlandsk landskap er det fine muligheter for tur og opplevelser: Her fins både skjærgård, trehusidyll, og åpning mot havet. Det gir inspirasjon.

Kurset har fullpensjon. Undervisningen legges opp slik at den kan kombineres med enten økter med arbeid med eget skriveprosjekt, eller tur og rekreasjon – eller begge deler.

Rest and reflect weekend retreat

WEEKEND MEDITATION RETREAT at Nordisk KMC Oslo
also by Livestream – The teaching and meditations are in English.

REST & REFLECT – with Gen Kelsang Dragpa Friday, June 12, 18:00 – Sunday, June 14, 17.45

For more information and booking:https://www.meditasjonioslo.no/arrangementer-meditasjon-oslo/rest-refect

This meditation retreat will provide us with an opportunity to rest and reflect, contemplate and meditate, and take time to get to know our own mind.

Each day, Gen Dragpa will lead a series of meditations that enable us to develop our concentration and familiarity with positive and peaceful states of mind.

In this way, we can enjoy the happiness that inner peace brings, both during meditation and between formal sessions. By learning this during the retreat, we can introduce this skill into our daily lives.

The first introductory session starts on Friday 12. juni: 18:00-19:15

For other session times please chack our website.

Everyone is welcome. Our retreats are suitable for all levels of experience, including complete beginners, and you do not need to be Buddhist to participate.

You can call us at +47 45 05 19 28

we also reply swiftly by e-mail: info@meditateinoslo.org

Livsfortellingskurs med Merete Morken Andersen 13.-16. august 2020

På kurset vil du få undervisning, tips og inspirasjon om det å skrive livsfortellinger: Det kan være fortellingen om ditt eget liv, livet til noen i slekten, eller en annen person eller gruppe som du er nysgjerrig på og vil lære mer om. Du vil lære om research, skriveteknikk og forskjellige måter å strukturere en fortelling på.

Body of Light Meditation

_TORSDAG 11Juni – Body of Light Meditation _ with Gen Dragpa 18 – 19 in English
at Nordisk KMC Oslo, Majorstuveien 26, Oslo

Experience inner peace through this wonderful meditation where we transform our body into light. This relieves tension, and can help in any healing of body and mind.

Teachings and meditations guided in English. Weekly drop-in evening-classes that is perfect for developing and strengthening your meditation practice with resident teacher Gen Kelsang Dragpa.

Attend in person or by live-stream.

Booking https://www.meditasjonioslo.no/ukentlige-meditasjon-kurs-oslosdag

Gratis orgelkonsert

Vi er tilbake med orgelkonsert de tre siste tirsdagene i juni. Konserten er gratis, og kan kombineres med en påfølgende kort tidebønn. Av smittevernhensyn vil dessverre kirkekaffen utgå frem til sommeren, men det blir servert flott musikk og god stemning!

Tøyen Impro Sommerskole

For tredje år på rad har vi gleden av å invitere til improteater sommerskole for deg som er over 18 år!

Vår sommerskole er perfekt for deg som er nysgjerrig på impro, samtidig som du kanskje har litt eller ingen erfaring fra teater fra før av. Hos oss vil du få en veldig god og leken innføring i improteater, innenfor trygge rammer og på en inkluderende måte.

Improteater er kjempemorsomt og noe alle kan lære! I tillegg til lek opplever de fleste som prøver improteater at man blir bedre på kreativitet og spontanitet, tryggere på presentasjoner og kommunikasjon, og generelt tryggere på seg selv og andre.

Early bird-tilbud fram til og med 14. juni: 2490,-

(Vanlig pris etter det: 2790,-)

Hva andre har sagt om sommerskolen:

  • Beste “leiren” jeg har vært på ever! Jeg kommer aldri til å glemme denne uken!
  • Lenge siden jeg har ledd så mye! Et trygt sted å utvikle seg litt på :)
  • Sommerskolen i improteater var fantastisk! Sjeldan har eg lært så mykje og vore så sliten etter ei veke. Kurset var både morosamt, utfordrande, trygt og ikkje minst utruleg gøy. 10/10, meld deg på!
  • Sommerskolen var over all forventning, og et kjempebra sted å prøve impro for første gang. Jeg lærte masse om meg selv denne uka, og er veldig glad for at jeg meldte meg på!

Panel: Kreativitet i koronaens tid @ Kortfilmfestivalen

Viruspandemien våren 2020 skapte krise i film- og kulturbransjen, men inspirerte også norske filmskapere til å dokumentere den rare tiden vi lever i. Et panel av eksperter og filmskapere vil se nærmere på “koronakunsten” og arbeidsprosessene bak. Er sant at kriser utløser kreativitet? Og kan den lære oss noe på lengre sikt enn annen filmkunst kan?

Denne panelsamtalen vil foregå på norsk. Panelet består av moderator Vanja Ødegård og psykolog Jan-Ole Hesselberg, samt filmskaperne Lilja Ingolfsdottir og Inge Wegge, som har bidratt med kortfilmer til programmet.

JAN-OLE HESSELBERG er psykologen fra og bak TV-suksessene “Folkeopplysningen” (NRK1) og “Typisk deg” med Petter Schjerven (TVNorge). Der har han vist oss hvor irrasjonelle vi mennesker kan være. Utenfor kjernetiden er han en aktiv debattant og er programleder i den podcasten Psykologlunsj. På dagtid tar han en doktorgrad i beslutningspsykologi og er programsjef i Stiftelsen Dam, en stiftelse som årlig deler ut nær 300 mill. kr til helseforskning og -prosjekter.

New Wave Pornography @ Kortfilmfestivalen

LIVE STREAMING Thursday June 11 at 19:45 / 7:45 pm CET

How do we battle taboos, reinforcement of negative attitudes and feelings of shame around something as natural as sex? Alternative porn (including feminist, artistic, and/or fair trade) is a movement celebrating the diversity in gender, identity, sexuality, ethnicity, bodies, personal and artistic expressions. The open dialogue between cast and crew creates a safe space, resulting in films with authenticity, positivity and empowerment, with great emphasis on artistic vision and content.

In this panel of filmmakers and experts we will explore themes around accessibility and need, in an open conversation about sex, sexuality and art. With pornography being so universally accessible, how can we change the negative perceptions surrounding something as basic as human sexuality? How specifically might porn be a force for improving our relationship to sexuality, both in the creation of porn and the consumption of porn?

The panel, moderated by Pierre Emö, will be held in English.

JENNIFER LYON BELL is an Amsterdam-based American filmmaker and founder of erotic film production company, Blue Artichoke Films. She has an honors BA in Psychology from Harvard University, and an MA in Film And Television Studies (film theory) from the University of Amsterdam. Her films have screened and won awards at numerous film festivals and museums in USA, Europe, Japan, and South America. Her arty erotic documentary “Headshot,” premiered at the Cannes Short Film Corner, and her virtual reality 3D 360° immersive experience film, “Second Date”, premiered and was nominated for a VR award at the Raindance Film Festival, and recently screened at the EYE Film Museum in Amsterdam. www.blueartichokefilms.com

MICHAEL PORTNOY is a New York-based multimedia artist. He studied English Literature and Creative Writing at Vassar College. His work often incorporates his background in dance and comedy, as well as the concept of Relational Stalinism. His performance-based work employs a variety of media: from film and participatory installations to theater, sculpture, writing, painting, and curation. His work has been exhibited and performed in museums around the world. He is a visiting professor at Malmö Art Academy. www.strangergames.com

SADIE LUNE is an interdisciplinary artist, sex worker, and parent. She has won awards for her short films and performances, appeared in feature films and queer porn, exhibited explicit whore-positive work in squats and the SFMOMA, and shown her cervix internationally. She writes, paints, present workshops, and speaks publicly on topics of sexuality, gender, intimacy, fertility, shame, feminism, kink, queer parenthood and sex work. Sadie is American, but lives in Berlin with her child and baby.
www.sadielune.com

BISHOP BLACK is a British, Berlin-based dancer, sex worker, and actor, one of the most prominent and hard working figures in the Alt Porn industry today. He has won numerous awards at many sex positive festivals, and is a reflective and versatile spokeperson in and beyond the industry. www.sexschoolhub.com/performers/bishop-black/

About the moderator:
Originally from France and now based in Berlin, PIERRE EMÖ is evolving as actor, performer and model, through the fields of film, theater and erotica. After playing the lead in both Call Me a Ghost and The End by erotica director Noel Alejandro, and a role in Bruce LaBruce’s FleaPit, he appeared in Yann Gonzalez’ Knife + Heart, which premiered in Competition at the Cannes Film Festival 2018. Fond of immersive theater, he’s a recurring performer in the productions of Thomas Bo Nilsson & Julian Wolf Eicke of The Berliner Ensemble, including their 2018 adaptation of Giovanni Boccaccio’s The Decameron. He’s also part of the Berlin-based collective Pornceptual and works as a programmer for Oslo/Fusion International Film Festival. He is currently involved in Endless, a film and performance project by Wojciech Puś, and his latest short film, Babtou Fragile, directed by Hakim Mao, is currently in post production.

Master Class: A Way Out (of Lockdown)

LIVE STREAMING Thursday June 11 at 13:15 / 1:15 pm CET

KATHLEEN McINNIS is a curator, creative producer, and publicist who assists filmmakers around the world.

How can filmmakers promote themselves to audiences and industry? And how should they tackle restraints put upon cinemas and festivals because of the Covid-19 pandemic?
In this Master class she will talk about creative and business development, the various tools for social media and other platforms, and how to create a marketing language for your film. McInnis will navigate us through questions relevant for emerging filmmakers as well as established industry professionals. Questions and comments are welcome throughout.
Let yourself be inspired by one of the most experienced industry people around!

KATHLEEN McINNIS has programmed for Toronto International Film Festival and been director of Palm Springs INternational Film Festival, which is also an Oscar-qualifying festival. She is the founder and CEO og See-Through Films LLC, a company assisting emerging filmmakers globally in business development. McInnis teaches strategic festival development at the University of California (UCLA) and is a visiting lecturer at the University of South Carolina, Brooklyn College, and New York University. She has also been on the international shorts selection committee for the Norwegian Short Film Festival.


KATHLEEN McINNIS har vært programmerer for Toronto internasjonale filmfestival og festivalsjef ved Palm Springs internasjonale kortfilmfestival, som også er en Oscar-kvalifiserende festival. Hun er daglig leder og stifter av See-Through Films LLC, et selskap som hjelper unge filmskapere verden over med forretningsutvikling. McInnis underviser i strategisk festivalutvikling ved University of California (UCLA), og er gjesteforeleser ved Universitetet i Sør-Carolina, Brooklyn College og New York University.

Panel: Is Digital the New Normal? @ Kortfilmfestivalen

LIVE STREAMING Thursday June 11 at 12:00 / 12:00 pm CET

How will the Covid-19 crisis affect the way short films meet their audience? Will distribution, markets, and festivals migrate more and more online, or return to normal? And what is normal? What is a good digital strategy for short films?

A panel of experienced distributors, festival programmers, and filmmakers will discuss the online landscape for short film. In English.


Hvordan vil Covid-19-krisen påvirke kortfilmens vei ut i verden? Vil distribusjon, markeder og festivaler flytte seg mer til internett eller gå tilbake til normalt? Og hva er normalt? Hva slags digital strategi bør en filmskaper legge for filmen sin?

Et panel av erfarne distributører, festivaler og filmskapere diskuterer det digitale landskapet for kortfilm. Denne samtalen vil foregå på engelsk.


MIKE PLANTE has programmed films for festivals since 1993. He is currently a Senior Programmer with Short Films for the Sundance Film Festival, where he has worked since 2001. He also makes documentaries, including the short film The Polaroid Job (2016, New York Times Op-Docs) and the feature And With Him Came the West (2019, MoMA Doc Fortnight).

WOUTER JANSEN is the founder and CEO of Square Eyes, a film sales and distribution agency. Short films from his line-up have screened and been awarded at major festivals such as Cannes, Locarno, and Toronto. Jansen is a former Head of Programme at the Oscar-nominating Go Short Film Festival.

JEFFREY BOWERS curates Staff Picks and on demand films at Vimeo. He is a former programmer for festivals such as VICE Shorts, Tribeca, Hamptons IFF and Rooftop Films.

GUNHILD ENGER is a Norwegian filmmaker and screenwriter based in Oslo. She studied Film at the Edinburgh College of Art, and Film Directing at the Academy of Art and Design in Gothenburg (now Akademi Valand). Gunhild received a BAFTA nomination for her graduation film, “Bargain”, and has written and directed several short films that have played at big international festivals. She is currently working on the animated feature film “Knutsen og Ludvigsen 2”, released this fall, and has just completed her short film “Play Schengen”.


MIKE PLANTE har programmert kortfilm for festivaler siden 1993. Han er nå hovedprogrammerer for kortfilm for Sundance-festivalen hvor han har jobbet siden 2001. Plante er også dokumentarfilmskaper, og har blant annet laget kortfilmen The Polaroid Job (2016, New York Times Op-Docs) og en helaftens film kalt And With Him Came the West (2019, MoMA Doc Fortnight).

WOUTER JANSEN er grunnlegger og daglig leder av Square Eyes. Kortfilmer fra hans selskap er blitt vist og prisbelønt ved store festivaler som Cannes, Locarno og Toronto. Jansen er tidligere programsjef ved den Oscar-nominerende festivalen Go Short Film.

JEFFREY BOWERS programmerer film for nettjenesten Vimeo, hvor han kuraterer serien Staff Picks – ukas utvalgte – og film til utleie. Han har tidligere vært programmerer for festivaler som VICE Shorts, Tribeca, Hamptons IFF og Rooftop Films.

GUNHILD ENGER er en norsk regissør og manusforfatter bosatt i Oslo. Hun har studert film ved Edinburgh College of Art, og regi ved Filmhögskolan i Gøteborg (nå Akademi Valand). Gunhild ble nominert til en BAFTA, for sin eksamensfilm “Bargain” og har laget flere prisvinnende kortfilmer som er vist på store internasjonale festivaler. Til høsten er hun aktuell med animasjonsfilmen “Knutsen og Ludvigsen 2” og kortfilmen “Play Schengen”.

Mesterklasse med Amanda Kernell @ Kortfilmfestivalen

LIVE STREAMING Thursday June 11 at 14:30 / 2:30 pm CET

Møt en av Sverige og Nordens fremste filmskapere!

Med spillefilmen Sameblod ble Amanda Kernell internasjonalt anerkjent, og gjorde en hel verden oppmerksom på undertrykkelsen av samisk identitet. I år er hun kinoaktuell med Charter, og fra før har hun laget et knippe imponerende kortfilmer. Amanda Kernell har utviklet en unik visuell fortellemåte og en evne til å skrive fram karakterer som er like sterke og selvstendige som de er sårbare. I denne mesterklassen vil hun fortelle om sin filmskaping: om rollen som regissør, om casting og skriveprosessen, og om hva det kreves å gå hele veien til premiere på store internasjonale festivaler som Sundance og Venezia. Klipp og eksempler fra noen av kortfilmene som vises på årets program blir en viktig del av samtalen.

Mesterklassen ledes av Cato Fossum, programmerer i Kortfilmfestivalen. Den foregår på norsk og svensk, og er rettet mot filmarbeidere. Det blir anledning til å stille spørsmål.

Send påmelding til gjest@kortfilmfestivalen.no dersom du ønsker å delta.


Amanda Kernell Master Class will be held in Norwegian and Swedish.

Fagsnakk: Regissør Anne Sewitsky & caster Yngvill Haga @ Kortfilmfestivalen

LIVE STREAMING Wednesday June 10 at 14:30 / 2:30 pm CET

Director Anne Sewitsky in conversation with casting director Yngvill Haga (in Norwegian).

ANNE SEWITSKY studied directing at the Norwegian Film School. Her feature film debut came in 2010 with the comedy Happy, Happy (Sykt lykkelig), which was awarded the World Cinema Dramatic Jury Prize at the 2011 Sundance Film Festival. She went on to direct Totally True Love (Jørgen + Anne= sant, 2011), and her two following feature films, Homesick (De nærmeste, 2014) and Sonja – The White Swan (Sonja, 2018), both world premiered at Sundance. Most recently she has directed episodes for the tv shows Black Mirror and Castle Rock.

YNGVILL HAGA is a graduate from the Norwegian Film School, working as a journalist and casting director. Since 2008 she has gained extensive experience in casting for both film and television, working for some of Norway’s largest production companies. Her credits include Anne Sewitsky’s Happy Happy (Homesick, 2010), Homesick (2014), and Sonja – The White Swan (2019), Joachim Trier’s Thelma (2017), and Eirik Svensson’s WWII drama Den største forbrytelsen (The Biggest Crime), expected to start shooting in late fall. Among other projects, she is currently casting for Oslo Pictures and Joachim Trier’s Verdens verste menneske, Maipo and Petter Næss’ Lykkeland 2, and Fantefilm and John Andreas Andersen’s Nordsjøen.


Our industry talks is where Norwegian filmmakers and artists meet to talk and share experiences around processes and collaborations across work fields. In this event director Anne Sewitsky sits down with casting agent Yngvill Haga.

This will be held in Norwegian.

Klemmestunt Hug for freedom

1 Meter AVSTAND, FRYKT, STERILISERING, MUNNBIND OG HANSKER har blitt hverdag for folk flest. Det setter dype spor i oss alle, og forandrer hverdagen radikalt for alle som har med mennesker å gjøre. De økonomiske konsekvensene er for mange enorme, men det er kanskje det minste problemet.
Selvmord, depresjoner og traumer florerer, og vår kultur og våre samværsformer er blitt deformert til det ugjenkjennelige.
Men kunnskapen om det kyniske og rotne spillet som myndigheter og korporasjoner spiller er økende.
Det er nødvendig med en omfattende helbredelsesprosess og reorganisering av det syke systemet som har gjort selvklemmehilsen og fothilsing hverdagslig. Jeg foreslår at vi som har gått igjennom denne syke perioden uten frykt, og som forstår at et sterkt immunforsvar bygges av blant annet nærhet og hudkontakt og at et naturlig daglig møte med virus og bakterier er bedre enn all verdens munnbind og antibac, begynner en klemme og nærhetskampanje. Vi må spre bevissthet om menneskeheten som en organisme og spre kjærlighet og tilgivelse til de villfarne. Jeg trenger en gjeng som er klare til å bli med i en flashmob/klemmedemonstrasjon mot koronahysteriet. Vi må peke på at vi opplever et drakonisk politisk spill hvor virus, langvarig forgiftning og fearmongering er verktøy for å innføre det totale teknologiske overvåkningssamfunn hvor mennesker blir gjort til roboter.

Nærhet og kjærlighet er det verste psykopatene vet, så som en fredelig og ikkevoldelig aksjon vil det paradoksalt nok ramme herskerpakket så det svir.

AFROBEAT BORTENFOR FELA – SORT KANAL på RADIO NOVA

Kveldens SORT KANAL på RADIO NOVA er viet en av vår tids største musikere, trommeslageren Tony Oladipo Allen, som gikk bort i april. Det blir AFROBEAT over en lav sko, men ikke en eneste låt med Fela Ransome-Kuti. Nesten. En sjelden anledning til å danse seg gjennom et helt program på SORT KANAL. Og programmet kunne fort blitt mange timer langt, det er mengder av godlåter å ta av. 8. juni, kl. 20:30-22:00 på DAB eller radionova.no. Programleder er Rune Flaten, og bak spaker styrer selveste Ida Brenna. Her er en som det ikke ble plass til:

Steinar’s Show

Come see an amazing variety show with live comedy, drag, and pop music! This show is guaranteed fun and features talented performers from the US, UK, and Norway.

The entire show will be performed in English.

Show: 20:00-22:00
Doors open: 18:00
Cc: kr. 150,-
Presale tickets are available here (https://tikkio.com/tickets/17678-steinars-show), and you can also buy tickets at the door.

Age limit: 20 years
Venue closes at midnight

PERFORMERS

LINDA LONGLEGZ (drag queen)
Linda Longlegz is a Norwegian drag persona who loves singing and dancing at various venues in Oslo, including Kulturhuset, Elsker, and Ingensteds. Linda Longlegz also partook in EuroDrag Contest, Europe’s biggest drag competition. OPEN DRAG STAGE describes her as a humoristic, energetic, and joyful performer as well as a “force to be reckoned with”.

THE FACTORY (pop band)
The Factory is a modern pop band influenced by hip hop and R’n’B. They’re not only a fun and danceable live band, their songs have also been played on NRK P3, on various French radio stations, and on MTV France. The Factory consists of Eivind, Håvard, Asle, and Kim André, and you can listen to their first EP here: shorturl.at/anpZ6

KAREN HOUGE (actor, clown, and everything in between)
Karen is an actor, director, and producer. She’s a graduate of Ecolé Philippe Gaulier and has a bachelor in Film and TV from Westerdals Høyskole. She’s also an improviser at Det Andre Teatret and a member of the improv group Lausungene, that plays regularly at Dattera til Hagen. Karen is a co-founder and Norway Producer of the Undercover Theatre Company.

DAVID TANN (actor, clown, and everything in between)
David is an actor, writer, and theater maker from the UK. He’s a member of Schous Kollectivet and a graduate of Fourth Monkey and Ecolé Philippe Gaulier. David is a co-founder as well as the UK and International Producer of the Undercover Theatre Company.

JOHN ALAN (comedian)
John Alan is a stand-up comedian, record-setting powerlifter, singer-songwriter and musician, and the voice of The Comin’ Home Podcast with John Alan. He’s originally from Ohio, USA, and after moving to Norway in 2002, he found a lot to laugh about. On stage, he shares his humorous observations on humanity and society at large. Check out his podcast at johnalanpod.com.

STEINAR DALTVEIT (MC)
Steinar Daltveit is an observational and self-deprecating stand-up comedian. In his past, he’s been a stunt reporter for NRK P3, and he has performed at various venues including Latter in Oslo, Ricks in Bergen, and at a number of showcases in the US.

All performers have been discovered on and booked from Steinars Open Mic.

Viser bare de nyeste 400.