Nytt på skogen: Nye evenement

Sort Kanal — DJ Movidar: Under radaren 06

Det blir variert musikk – mye elektronisk – med 23 artister fra 12 forskjellige land. Musikk fra siste halvdel av 2000-tallet som jeg mener fortjener å bli formidlet til Sort Kanal lyttere. For noen blir det kanskje et hyggelig gjenhør også.

Spillelista legges ut på Sort Kanals hjemmeside kort tid etter sending.

Sort Kanal sender hver mandag kveld på Radio Nova (dab) i tidsrommet 2030-2200. Programmet streames under sending fra Radio Nova (øverst på sida), så du behøver ikke oppholde deg i Oslo-området for å høre programmet. Radio Nova er også tilgjengelig på nettradio som for eksempel TuneIn.

Mer om Sort Kanal på Wikipedia.

Dessuten er de siste fem programmene (og vel så det) som er sendt tilgjengelig for lytting fra Sort Kanals side på Radio Nova.

Kultur- og underholdningsquiz MARS

Her melder du deg på quizzen for mars – det er fem plasser på hvert bord, og jeg har meldt på to lag. Påmelding ved å skrive i tråden at man kommer. Alle er velkomne!

Quizstart: 19.30

Femfest 2019

Vi gjentar fjorårets suksess! I anledningen «feminisme er fett» inviterer noen av Oslos feministiske studentorganisasjoner til en ekte feiring og inviterer til dans, drinker, debatt og dødskul musikk fra blant annet Me and the Julios på Chateau Neuf!

Kvinnelig blikk? MARIE ANTOINETTE (2006)

Feministisk Filmklubb har gleden av å invitere til visning av Sofia Coppolas mesterverk MARIE ANTOINETTE (2006) på Vega Scene!

Den unge franske dronningen Marie Antoinette har ofte blitt skildret som en universalt forhatt skikkelse uten kontakt med virkeligheten. I denne filmen foretar Sofia Coppola et tankeeksperiment, og undersøker hvordan livet kanskje kan ha vært for den myteomspunnede kvinnen som endte sine dager i giljotinen, 37 år gammel. Coppolas tredje spillefilm er en storslagen estetisk nytelse: Kirsten Dunst tolker en av historiens mest kontroversielle kvinner til toner av postpunk og indierock, med en fargepalett av pasteller like uimotståelig som kakene ved det franske hoffet. MARIE ANTOINETTE var med på å etablere Coppola som en av de mest spennende auteurene av vår tid.

INNLEDNING
Til å innlede filmen kommer Elisabeth Gripsrud, som har skrevet bacheloroppgaven «Analyse av Sofia Coppolas auteurskap ut ifra et feministisk perspektiv» ved Universitetet i Oslo.

Dette er et arrangement i samarbeid med Vega Filmklubb.

FAKTA OM FILMEN:
Originaltittel: Marie Antoinette
Regi: Sofia Coppola
Produksjonsland: USA/Frankrike/Japan
Lengde: 2 t 3 min
Aldersgrense: 12 år

Det serveres kaffe ved inngangen til salen fra kl. 16:30!

Åpen scene på Sub Scene

Velkommen til åpen scene på Sub Scene, fredag 1. mars!

Ønsker du å vise frem en låt du har laget, et dikt du har skrevet, en sang du har coveret – eller trenger det uoppdagede bandet ditt en scene å stå på? Her har du muligheten! Vi stiller med full backline.

Det er åpent for alle uttrykksformer som hører hjemme på scenen, alt fra slampoesi til shoegaze. For eksempel.

Meld deg på til apenscene@subscene.no innen torsdag 28. februar.

Gratis inngang, fri alder.

Kafeen åpner kl. 18.30
Åpen scene starter kl. 19.30.

Frøkedal & Familien på Postkontoret

”I don’t even care anymore”, synger Frøkedal innledningsvis på sitt nye album, men det er uvisst om det er et krigsrop eller ønsketenkning. Selv beskriver hun sitt nye album som en emosjonell berg- og dalbane: ”Jeg tenker på disse låtene som en gjeng med veldig gjenkjennelige raringer – sånn vi blir når sinne, frykt eller lidenskap vinner over logikken.”
Etter å ha høstet høstet strålende omtale og Spellemann-nominasjon for sin solodebut slapp Frøkedal albumet How We Made It 31. august og tok med seg bandet Familien på en lang norgesturné. Deres særpregede lydbilde kombinerer akustiske elementer, som feler og mandola, med elgitar, synth og trommer.
“Noen hører folkrock, psykedelia og prog når vi spiller, andre hører vise- eller folkemusikk. Det er låtskrivingen og soundet som knytter det hele sammen”.
Frøkedal, som også er kjent fra band som Harrys Gym, I Was A King og en rekke samarbeid, blant annet med den britiske kultartisten Robyn Hitchcock, har lenge vært en tydelig skikkelse på den norske indie-scenen. Til tross for sitt musikalske fundament fra rocken og popen, er hennes låtskriving også sterkt farget av arbeidet med – og kjærlighet til – filmmusikk, tradisjonsmusikk, folk og elektronika. Hennes soloprosjekt er omfavnet av musikkpressen her hjemme, så vel som The New Yorker, Pitchfork og The Sunday Times.

16 februar spiller de på Postkontoret.
Billetter 220,- + billavg. 20,-
20 års aldersgrense.

Butoh på Café Hærverk: Vigilanti

Hva blir igjen når noe blir borte? Hva lever i skyggene av oss?

Oslo Butoh-laboratorium inviterer til en sjelden butoh-opplevelse med den mangeårige amerikanske danseren- og koreografen Joan Laage på lørdag! Danser i Oslo Butoh-laboratorium, Margrete Slettebø, skal gjøre en gjesteopptreden sammen med Joan. Dette er en unik mulighet til å oppleve butoh i Oslo.

Performancen tar for seg kroppen som kilde til transformasjon, forsvinning og gjenskapelse som kan puste liv i våre forfedre og eksistensen av utallige vesen. Hva er det som er igjen når noe eller noen blir borte?

Joan er tidligere elev av butoh master Kazuo Ohno og Yoko Ashikawa. Hun er også inspirert av Atsushi Takenouchi, samt hennes bakgrunn som Tai chi-praktiserende og gartner.

Butohdansen som opprinnelig kommer fra Japan, har spredt seg som en bakterie verden over, og omtales ofte som skyggenes dans, det usynliges dans – en “anti-dans” hvor det synlige ofte ikke er det viktigste.

Bergen-midtukeskogspils på Kråken

Jeg kommer til Bergen til uka og da hadde det vært stas å skåle med litt Bergens underskogere igjen! Kråken Bar ble tipset om, så da foreslår jeg det som utgangspunkt. Onsdag kl 19. Håper folk kan og vil! :)

Utstilling: Albue

Albue viser verk av Ingrid Becker, Till Megerle og Camilla Steinum. Med referanser til arbeid, arkitektur og fysisk påvirkning, er Albue en presentasjon av tre særegne kunstneres arbeid, hvor parallelle lesninger oppstår i møtet mellom dem. Albue er en utstilling som kan beskrives som et møtepunkt mellom hånden og hjernen, leddet som gjør bevegelse mulig, eller leddet som fører oss nærmere andre mennesker – noen ganger hardt, som et slag.

↙⤵⤴⤵↗

Ingrid Beckers (f. 1952) albue omfavner objektets form. Den slynger seg yndefullt rundt objektet, siden objektet er laget til kroppens proposjoner. Hennes albue utforsker lagvis beholdere som venter på innhold. Albuen til Ingrid Becker henter sine materialer fra naturen, og gjør et krevende stykke arbeid for å forvandle disse til det som danner grunnlaget for hennes medium. Beckers albue underviser og synliggjør en bevegelse mellom historiske veveteknikker og eksperimentelle måter å bruke disse på i dag.

↙⤵⤴⤵↗

Till Megerles (f. 1979) albue jobber med scenarier og situasjoner. Hvis den ikke jobber med film, konsentrerer Till Megerles albue seg om detaljerte, tidkrevende tegninger. Gjennom blyantens fine strøk og linjer, skapes scenarier hvor kroppsdeler møtes og kastet rundt på. Albuen approprierer og deler subkulturelle sosiale koder og handlinger som av og til krysser grensen til en støtende atmosfære. Till Megerles albue er ikke uten arr og skrubbsår; den vet hvordan en tar imot for et fall, og at albuen er det hardeste beinet i kroppen.

↙⤵⤴⤵↗

Camilla Steinums (f. 1986) albue strekker seg for å klappe en hund i en vennlig og omtenksom gest. I mange av hennes arbeider berører den temaet om kropper i kontakt – enten det er med hensikt eller ikke. Camilla Steinums albue skaper motiver av linjer og ruter som former objekter lignende bitene i et puslespill. Som med albuer, er disse puslespillene solide konstruksjoner, men som kan demonteres til løse deler. Noen ganger bruker albuen hennes et erme.

- Mathijs van Geest

Filmatiske Fabian Noir´s 10-mannsbande slipper debutskiva “Men Without Women”!

Fabian Noir´s ambisiøse store debutprosjekt “Men Without Women” har slippkonsert og overøser Gamla med sexy, svett og sydende Blues-Psychedelisk Funk i et groovy hav av eksperimentiell avant garde og klassisk 70´s & 80´s Rock.

Tekstene er skrevet av Fabian Kjeldsberg og Daniel Fosnes Hansen.
Med beundring for store forfattere som Ernest Hemingway (1927) and Haruki Murakami’s (2014) og deres egne noveller også kallt “Men Without Women”, har Fabian Noor dykket ned i kjærlighetens livsmørke fortvilelse og håp.

Dette utbasuneres av 10 musikalske inspirasjons-dråper, rørt sammen på is, helt over et cocktailbær av ambisjon og servert iskaldt i krystall. Resultatet er slående smakfullt med en pirrende sensuell aroma.

Gjennom en rekke applauderte konserter på Østlandet har de gjort seg bemerket som et sterkt liveband som virkelig er verdt å få med seg.

Bandet debuterte på Oslo-festivalen Under The Bridge i juli 2017 arrangerte sammen med MESH, utestedets første rockekonsert i bakgården til nærmest fullt hus. Etter en serie med vellykkede konserter utover høsten og vinteren på bl.a. Ingensteds, Oslo, Verkstedet, Oslo og Artilleriverkstedet, Horten, begynte bandet å skrive sin første offisielle utgivelse.

SPOTIFY
FACEBOOK
INSTA 1
INSTA 2

Chaotic Morphs, Hilde Marie Holsen og Arne Borgan

LilleLyd//Chaotic Morphs m. Gjester

LilleLyd er et månedlig arrangement der forskjellige musikere innen det litt odde området av musikk som utfordrer både ører og hjernen spiller. Både kjente og ukjente navn bli presentert. Vert Øivind Olsen/Chaotic Morphs vil spille en egen liten gig før han presenterer og overlater scenen til gjestene.
Hatten går

De medvirkende;

ØIVIND OLSEN aka CHAOTIC MORPHS
soundcloud.com/chaotic-morphs

Øivind Olsen kommer fra kalde forblåste Kristiansund. Det sedvanlige med coverband fra midten av 70-tallet og noen år for så å kutte ut musikken. Startet opp igjen rundt 2000 med Hammond-orgel for så å peile mer og mer inn på synth som utviklet seg til en lidenskap for eksperimentell musikk med inspirasjon fra de riktig gamle fra 50-tallet og utover. Else Marie Pade, Karlheinz Stockhausen, Arne Nordheim og andre.
Spiller helst på såkalte “west coast” selvbygde synther som Serge modular og Buchla :-)

HILDE MARIE HOLSEN
Hilde Marie Holsen frå Jølster har med trompet og elektronikk funne sin eigen veg i eit skjæringspunkt mellom jazz, drone- og samtidsmusikk. Gjennom lydprosessering av trompeten skapar Holsen eit elektronisk univers, som ho blandar med ein melankolsk tone frå trompeten. Slik lagar Holsen eit originalt lydlandskap, som kan opplevast både vart, skjørt og skakt, men også kraftig og dynamisk.

Våren 2015 slapp Hilde Marie Holsen debutalbumet sitt «Ask» på plateselskapet Hubro, og vekte med dét mykje merksemd i internasjonal musikkpresse – med kritikkar frå mellom anna The Guardian, The Wire og The Quietus. Plata vart óg nemnd som eit av høgdepunkta frå 2015 i NRK P2 sitt program Jazzklubben. I 2018 kom Holsen med oppfølgjaren «Lazuli» på Hubro, eit album som mellom anna vart omtala som «nærast sjokkerande fullkome». I mars 2019 er Holsen igjen plateaktuell, denne gong med duoen Bilayer på plateselskapet Va Fongool.

Hilde Marie Holsen har spelt mellom anna på festivalane Punkt, Ultima, 12Points (Ir/Es), OsloJazz, Rewire (NL) og London Jazz Festival (UK), samt turnert i Europa med konsertar i m.a. Italia, Storbritannia, Luxembourg og Tyskland, både som soloartist og saman med musikarar og grupper som FOOD, Morten Qvenild, Maja S. K. Ratkje og Lynn Cassiers, i tillegg til at ho spelar fast i Silent Fires og Bilayer.

Hilde Marie Holsen har óg hatt fleire oppdrag som komponist – i 2017 arbeidde ho med to tingingsverk for ulike festivalar; Ultimafestivalen tinga «Prikle» for solotrompet, elektronikk og 24 høgtalarar, medan «Arvesølvet» vart tinga for Førdefestivalen av Fylkesarkivet Sogn og Fjordane. «Arvesølvet» var eit samarbeid med musikarane og komponistane Øyvind Hegg-Lunde, Erlend Apneseth og Linda Gytri. Ho har óg komponert musikken til kunstfilmane «Imperator» og «Expirator» av Grethe Britt Fredriksen og Astrid Findreng. Sistnemnde vart mellom anna vist på Statens Kunstutstilling, Høstutstillingen i 2018. I 2019 er Holsen mellom anna aktuell med eit tingingsverk for GRM i Paris.

ARNE BORGAN
Arne Borgan er en norsk kunstner som jobber med lyd, video, objekter, tegning og installasjoner. Han jobber med analoge modulærsynter, elektro-akustiske lydlandskaper og med feltopptak.
Tidligere har han utgitt musikk i konstellasjonene ARM og Cloudbilder. Han gav ut sin første soloplate kalt Asterion på Tipi Token Records 26 januar i år. Som kunstner jobber han på tvers av mange medier, ofte med komplekse lydinstallasjoner til å komplimentere hans visuelle verker. Denne kompleksiteten bringer han også inn i musikken sin på dette albumet, en 9 spors reise gjennom modulær synthese, bobblende nedsunkne melodier og improviserte ambiente landskap.
Asterion vil være å få kjøpt på Lillelyd denne kvelden.
arneborgan.com
soundcloud.com/arneborgan
CD kan kjøpes fra tipitoken.com/bandcamp/album/asterion

GEIR OPDAL
Geir Opdal aka Untermensch er en bergenser i frivillig Oslo-eksil. Han har sin hovedbakgrunn fra billedkunsten, men for noen år siden la han pensler og lerret på hyllen for ubestemt tid til fordel for den elektroniske musikken.
Det meste av hans musikalske karrirere har han jobbet med software og modularsynth i form av eurorack. I fjor høst kjøpte han seg en Buchla Music Easel, og det var starten på en intens forelskelse. Easelets rå lyd har vist seg å passe Geir sin eksprimentelle dronske ambient musikk særdeles godt. Sammen utforsker de soniske landskap i ukjente verdener fylt av de underligste figurer, som oftest i form av improvisasjoner.
soundcloud.com/untermenschm…

Artist Talk – Constance Tenvik

Velkommen til Artist Talk med Constance Tenvik!

Constance Tenvik er aktuell i utstillingen Sol og vår i januar – Neste generasjon i norsk samtidskunst, der hun er en av seks unge kunstnere. Tenvik arbeider dedikert med medier som tegning, skulptur, kostyme, performance og video, ofte i kombinasjon med hverandre. Kunstverkene hennes tar gjerne utgangspunkt i eksisterende litterære fortellinger eller kulturelle referanser, og hun forholder seg fritt og energisk til både materialer og konsepter.

Torsdagsforedrag: Maria Horvei om Constance Tenvik

Velkommen til foredraget “Romferd: Om det indre og det ytre rom i Constance Tenviks kunstnerskap” med Maria Horvei.

Constance Tenvik er aktuell i utstillingen Sol og vår i januar – Neste generasjon i norsk samtidskunst, der hun er en av seks unge kunstnere. I dette foredraget vil kunsthistoriker Maria Horvei snakke som om hvordan Constance Tenvik tar i bruk et særegent, teatralsk virkemiddelapparat i kunstnerskapet sitt og hvordan denne lekende teatrikaliteten – kanskje noe kontraintuitivt – blir brukt i det inderlige og ekteføltes ærend.

Maria Horvei (f. 1988) er kunst- og litteraturkritikar med mastergrad i kunsthistorie frå Universitetet i Oslo. Ho har dei siste åra skrive essay og kritikk for publikasjonar som Artforum, Klassekampen, Objektiv, Mellom, Norsk kunstårbok og Morgenbladet. Sidan 2018 er ho redaktør for Vinduet, Gyldendals tidsskrift for litteratur.

Sex Judas feat. Ricky // Dj-set allnighter

Yes, endelig! Sex Judas er griseklar for en helaften bak spakene i Oslo-undergrunnens nye tempel, Kafe Hærværk.

Judas lover jazz, afro, dansbar punk, rar pop og mengder av frika elektronisk musikk.

Sex Judas feat. Ricky er soloprosjektet til Tore Gjedrem aka Ost En, fra elektronika duoen Ost&Kjex.

Artwork – Sindre Goksøyr!

Dead Parrot Society Support: The Deadly Sins + special guest!

Rockebandet, skrangleorkesteret og nesten-punkerne Dead Parrot Society inviterer til releaseparty.

Vi tar endelig steget ut av øvingslokalet og skal blåse liv i låtene våre! Med Kitchen Tapes Vol. 2 ute på digitale plattformer og et bur fylt med kassetter legger vi ut på vår en-konsert lange turne for å levere høylytt rock til folket. Bli med oss og skap en minneverdig kveld!

Med slagere som Give Me Alcohol bør det skingre i glassene med god drikke!

Ta med alle som er glad i å ha det gøy

Support: The Deadly Sins
Special guest: TBA!?!?

Billettsalget starter 20:00. Men Mir har åpent fra 18:00.

SPESIALPRIS PÅ KASSETTEN KUN PÅ RELEASEKONSERTEN!! (Litt mindre spesialpris på preorder)

Dead Parrot Society er:
Håvard Småvik – Vokal og gitar
Kristoffer Johansen – Gitar og skrål
Pål Plahte – Trommer
Herman Strand Lilleng – Bass

Dead Parrot Society startet i 2016. Ga ut sin første tre-spors EP september 2018. 1. mars kommer deres andre EP, Kitchen Tapes Vol. 2.

Hør Kitchen Tapes Vol. 1 her: open.spotify.com/artist/4un…
(Finnes også hos din lokale digitale outlet om det ikke er Spotify)

Dead Parrot Society kommer endelig på kassett! Få med deg releasen av Kitchen Tapes Vol. 1 + 2! Forhåndbestillinger tas på PM eller deadparrotrocks@gmail.com

Schnodig slippefest – Et Rop Om Hjelp

Schnodig har laget plate igjen. Det kan være vondere enn du tror, men når den først er ferdig, kan en Schnodigplate bidra til fælt mye moro. Slippefest, for eksempel. På Mir. Vi er glade i Mir, selv om vi enda ikke vet hvilket Mir det blir. Mir skal flytte i de dagene, men kommunen har ikke avgjort nøyaktig når. Det er godt mulig at vi blir det siste bandet på gamle Mir, eller det første bandet på nye Mir. Det blir fett uansett. Det blir synthesizere, lego, video, halvgamle menn, humor og spretten pop med mørke over og undertoner. Det blir et utrolig trivelig publikum. Vi er bortskjemt med det. Det blir kos. Du trenger kos.

Billett: 100,-
CD: 100
Plate og billett: 150,-

Sørf 15 år! VIAN, Underwing og Lindsjørn – Showcase på by:Larm

Dørene åpner 16:30
Gratis inngang!

VIAN:
VIAN bemerker seg med en særegenhet og distinkt sound som er både nyskapende og gjennomført. Til tross for deres korte fartstid har de høstet mange lovord og fått stor oppmerksomhet. Singelen Hvit Støy ble blant annet Ukas Urørt på NRK P3, og debutalbumet DIAFON fikk strålende omtale i Fædrelandsvennen og av NRK P1, i tillegg til å bli kåret til Ukas Album av NPS Music.

Underwing:
Ved å ta inspirasjon fra genrer som prog, stoner og grunge, så har bandet lagd et unikt musikalsk uttrykk. Kort og godt: Hvis Back Sabbath og Alice in Chains fikk en unge som ble adoptert av Tool, som tilfeldigvis bodde ved siden av Soundgarden og Motorpsycho, så ville resultatet vært Underwing.

Lindsjørn:
Oppvokst med Outkast som soundtrack i bilen, Beyoncé som soundtrack foran speilet og utallige timer med dansing koker LINDSJØRN sammen musikk og show med bred publikumsappell som er vanskelig å beskrive men fantastisk å oppleve.

Polstjärnan Trio på Gamle Raadhus Scene

POLSTJÄRNAN TRIO

Therése Thylin – Mezzosopran
Ander Winterstam – Piano
Christian Augustin – Elektronik

www.facebook.com/events/369…

Vad händer när en av Hildegard von Bingens medeltida melodier möter elektroniska ljud, programmerade synthar och pianoimprovisation?

Det är en av de frågor som projektet Polstjärnan försöker besvara under sin musikaliska resa 2019.

Med ekonomiskt stöd från Statens Musikverk har vi äntligen fått möjlighet att på allvar försöka sammanföra klassisk sångtradition med den elektroniska musikens uttrycksmedel.

Lyrik från förr får helt ny musik och gamla melodier kläds i färgsprakande neondräkt. I gränslandet mellan komposition och improvisation försöker vi fånga stundens flyktiga känsla, och mest av allt vill vi detta: att skapa något vackert.

Förutsättningslöst utforskar vi ständigt nya klanger. Och nya platser att fylla med vår musik.

LYSSNA HÄR :

https://www.youtube.com/watch?v=TQUGNftNaQE&app=desktop

Therése Thylin är en lyrisk mezzosopran från Skellefteå med bas i Oslo. Hon är verksam som frilansmusiker både som solist och i olika ensembler. Hon har sångexamina från Operahögskolan i Oslo och NTNU i Trondheim. I höst 2019 sjunger hon rollen Mercedes i Operan Carmen med Arctic Philharmonic i Nord-Norge.

Christian Augustin är frilansande musiker och producent från Kåge, Västerbotten, bosatt i Stockholm. Han har musikerexamen med inriktning trummor från Kungliga Musikhögskolan samt Fridhems- och Framnäs folkhögskolor. Christian är flitigt anlitad som musiker band som Ára, Cult of Luna, pg.lost, och rör sig med lätthet mellan elektronisk musik, jazz och hardcorepunk.

Anders Winterstam är pianist och organist bosatt i Umeå, med examen i kyrkomusik från Musikhögskolan i Piteå, och studier i solistiskt orgelspel vid Kungliga konservatoriet i Antwerpen, Belgien. Han har också studerat jazz och är idag verksam både inom kyrkomusik och i en rad konstellationer i olika genrer.

150,- vid dörren & TicketCo

LIK MEG – St. Mariekompaniet

Forestillingen heter “Lik Meg”.
Forestillingen starter 18.30 (dørene åpner 18.00). Den varer i litt under 45 min.
Om oss og forestillingen:
St. Mariekompaniet består av Frida Eriksen, Eira Sture og Ida Bredholt. I sommer kom de til landsmønstringen i UKM i Trondheim med deres egenskrevne stykke Sannhet. Lik Meg er deres andre stykke, og er en forestilling de setter opp i forbindelse med Den Unge Scene. Forestillingen handler om hvordan ungdom prøver å finne sin plass og finne seg selv. Alle vil bli likt og sett, men “viruset” hindrer den viktigste bekreftelsen; bekreftelsen som kommer innenfra. Gjennom forestillingen ser vi hvor lett “viruset” smitter, og hvilke konsekvenser ungdommene får etter at de har blitt påvirket.

Supersofa

‘Supersofa er rett og slett noe vi må anbefale’ – The Wilhelmsens

Supersofa fikk gode kritikker for debut-albumet Bensin i fjor: ‘Rock med hår på ryggen’ og ‘det tar skikkelig fyr’ sa Popklikk om platen mens Bergensmagasinet sa at “på debutplaten deres, har de tatt konseptet et skritt videre ved å lage superhitsene selv”.

På konsert stiller bandet med musikk med stor dynamikk og ørevennlige låter med lure tekster sunget med bergensk utestemme. Det er mye god energi i både musikken og på scenen. ‘Drittøffe låter, og herlige refrenger man bare må synge med på!’ Sånn beskriver Rikard, eieren av Tolv Bord i Kristiansand bandet. Han sier videre; ’Noen ganger hører man ny musikk fra nye band ved en tilfeldighet, og bare vet at man ønsker å høre det igjen! Et sånt band er det i kveld: Supersofa’

Det setter sitt preg på en konsert med Supersofa at trommis Bård Sandnes også synger og setter trommesettet helt på scenekanten. Da blir det høyt, tett og nært.

Når de kommer til Mir denne marskvelden, har det fire mann sterke bandet hatt hele vinteren på seg til å skrive låter til oppfølgeren, Så vi kan regne med låter som ikke er presentert for publikum tidligere.

Supersofa består av:
Bård Sandnes – Trommer/vokal
Tormod Eikill – Gitar
Andreas Hjelle – Gitar
Tore Sværen – Bass

Dørene åpner kl. 18:00 (billettluke fra 20)
Konsertstart kl. 21.00

Dj Jan Mayen + The Ish, Pink Monkeybirds & The Boners

The Ish, Pink Monkeybirds & The Boners er en legering som kommenterer 60-70- talls psych og streit heavy. En herlig blanding av riff og grooves ispedd blåsere og andre godsaker. Konserten starter 21. Før og etter konserten spiller Jan Mayen fra HMD Records skiver i kjent stil, streit men ustreit.

Iris Korsnes, Cicilie Risåsen & Ruta Naujalyte / 2. til 15. mars 2019

Iris Korsnes, Cicilie Risåsen & Ruta Naujalyte

Iris T. Korsnes har bakgrunn blant annet fra scenekunstfeltet. Der begynte hun gradvis å utforske ulike medier som video, lyd, foto og installasjon. Derfra skred det naturlig over til tegning. Korsnes har blant annet en bachelor i estetikk, og en mastergrad i kunsthistorie fra universitetet i Oslo. Hun jobber og bor i Oslo.

Hennes arbeider befinner seg i en grensesone mellom abstraksjon og det figurative, og det er tegningen som står sentralt i hennes kunstneriske virke. For henne representerer tegning øyeblikket eller nuet. Tegnestreken kan planlegges, men også være impulsiv eller intuitiv. Innenfor det abstraherte er hun opptatt av tilfeldigheter som streker og klatter som oppstår underveis (ved et uhell) hvor hun inkorporerer dette i tegningen. Dette skaper nye uplanlagte muligheter. Hun lar seg inspirere av “streker” og former i omgivelsene rundt seg. Hennes arbeider er også ofte ornamentale og repetitive. Jeg jobber oftest i sort og hvitt, noen ganger ispedd med rødt. Tematikker som reflekterer denne utstillingen er den menneskelige fasade, som det skjulte versus det som kan ses/oppfattes, inspirert av subtilitet, rock`n roll, filosofi og politikk.

www.iristheres-korsnes.squarespace.com / instagram.com: @iristkorsnes

Cicilie Risåsen has been photographing, drawing and painting since 1991. The snapshot is essential to this process. None of the photos are arranged. This does not mean they are random. The raw material for the series is observation charged with tension, possibilities and secrets. Background from Strykejernet Art School, University of Oslo, personal guidance by Roar Werner Eriksen & Markus Brendmoe and The mentorshop program at NORD photography in Oslo. She is currently working at Trafo Kunsthall in Asker.

-How much information is enough to make a picture work? I want alchemy – to remove the unnecessary – to get rid of the stories but preserve the power that comes from them.

www.cicilie.com

Ruta Naujalyte: My love I will eat You Alive – it’s all about birds and feather inspired creatures. I am living in a part of the world where capitalism is threatening to commercialize every aspect of our lives not excluding the most intimate ones. My work is a celebration of passionate love – a traumatic contingent encounter as opposed to superficial consumerist attitude which offers us “love without the fall”.

The collection consists of a series of textile jewelry, objects, poetry, prints and film. Together they form one piece of art which is an expression of passionate love.

Link to the Film vimeo.com/217223870

Velkommen til vernissage lørdag 2. mars kl. 15.00 til 17.00 !
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00.
Utstillingen kan oppleves t.o.m. 15. mars 2019

Torsdagsforedrag: Simen Helsvig om Anders Holen

Velkommen til foredraget “Siste oppdateringer fra atelieret” med Simen Helsvig om kunstner Anders Holen.

Anders Holen er aktuell i utstillingen Sol og vår i januar – Neste generasjon i norsk samtidskunst, der han er en av seks unge kunstnere. I dette foredraget vil kunstskribent Simen Helsvig snakke om sin forståelse av Anders Holens arbeider før og etter den ferdige utstillingen, og om hva det betyr å skrive om samtidskunst direkte fra verkstedet. Han vil også snakke litt generelt om sine egne erfaringer med å skrive om kunst, og om hva slags kår kunstskribentene har i prosjekter som dette.

Barokk og minimalisme

Barokk frodighet og asketisk minimalisme med Oslo kammerorkester og den fantastiske fiolinisten Sara Övinge! Vi fremfører musikk av Vivaldi, Corelli, Warlock og den folkekjære moderne komponisten Einaudi, hvor vi også er så heldige å ha fått med oss Natallia Papova på klaver.

Ledere og solister
Musikalsk ledelse og solist (fiolin)
Sara Övinge begynte å spille fiolin som 4-åring og er den yngste som noensinne har tatt sin diplomeksamen ved Norges musikkhøgskole. Hun har vunnet utallige priser og utmerkelser, og er en av Skandinavias mest talentfulle unge musikere. Övinge har en energi og tilstedeværelse som få andre musikere, og vi kan love en opplevelse utenom det vanlige!

Solist (klaver)
Natallia Papova har turnért og spilt konserter både som solist- og kammermusiker i en rekke land, og har vunnet en rekke priser. Siden 2007 har hun også vært ansatt som akkompagnatør ved Barratt Due musikkinstitutt.

Program
Peter Warlock: Pavane (fra Capriol Suite)
Ludovico Einaudi: Divenire og I Giorni
Antonio Vivaldi: Fiolinkonsert i D-dur RV234 («L’Inquietudine»)
Arcangelo Corelli: Fra Concerto grosso op. 6 no. 8
+ overraskelser

Customize Olafiagangen!

Join the upcycling painting workshop lead by the artist Dariusz Wojdyga!

The workshop is open to all children between 5 and 99 years old and is organised as part of Karnevalet: en interkulturell protest!

Together with Dariusz, you are all invited for a fun experience painting outdoor on the pillars under the bridge at Olafiagangen. Let’s bring colours to this place!

Upcycling is the process of transforming by-products, waste materials, useless, or unwanted products into new materials or products of better quality or for better environmental value.

Dariusz Wojdyga (b. 1975, Trzebnica) works with the concept of A.T.R.O., a short for “Aesthetically Trash Recycling Objects”. By mixing techniques such as assemblage, collage, relief, painting and prints, Dariusz creates vivid compositions constructed of unnecessary objects saved from the flames of the power plant – fragments of paper, textiles, plastic objects, sand, hair, metal, coffee or strings. He paints on old fiber boards, plywood, table tops and used canvases (often damaged) found in the garbage dump or bought at flea markets: “A new life has been given”.

Åpen mikrofon. En kveld med fokus på formødre og -fedre.

En kveld der vi skal zoome inn på våre besteforeldre, oldeforeldre og tippoldeforeldre, og gjerne enda lengre tilbake.

Les fra en tale, et dikt, et brev, ja, hva med en ode, eller en skillingsvise, en limerick, eller et nidskrift til dine formødre og forfedre.

Tekstuniverset stiller med scene, mikrofon og et vennligsinna publikum.

Baren er åpen, og arrangementet er gratis.
Dørene åpnes 18.00
Opplesninga starer ca. halv sju.
Påmelding til jorunn@tekstuniverset.no

Ønsker du å bli med?
Kontakt:
Jorunn Greiff Solli
jorunn@tekstuniverset.no
Tlf: 97 123 102

Det er satt av maks 5 minutter pr innslag, og det er fint om dere selv passer tiden.

Et vennligsinnet publikum og talentspeidere er hjertelig velkomne.
Her kan kontakter knyttes og gode ting skje.

VELKOMMEN!

The Electric Buffet

The Electric Buffet presents a smorgasbord of fresh new electronic music from four Oslo-based electronic artists – all performing new material LIIIIIIIIIVE!!! The show starts at 21.00 sharp so come early to get the best seats and catch it all ;P

Trio Katastrofa

Wild Balkan and heavy polskas! With improvisation as the base Trio Katastrofa cook up melodies from Bulgaria and the Nordics.
The trio consists of the accordionist/pupeteer Matija Solce from Slovenia, violinist virtuoso Sofia Högstadius from Sweden and the multi genre Swedish-Chilean drummer Stefan Hedborg.
Supporting Dj: TBA!

Kompressorkanonen

Kompressor’n kjører ny elektronisk musikk-soirée på Mir. Sjappa ligger fortsatt i Toftes gate og det er fortsatt helt gratis å komme inn. Vel møtt :)

Heart Asks Pleasure First : DJ Tante Gerd + Are Fuzz

I en retrofuturistisk samtid der alt, inkludert livet selv, foregår etter innfallsmetoden, spiller Tante Gerd og Are Fuzz opp til dans for Mir-folket.
I/you/they wave

21-01
CC: gratis,-

#Djs
Viser bare de nyeste 400.