Nytt på skogen: Nye evenement

Vårens første hagefest i OG35!

Det blir DJs og salg av pizza, fra klokka 16.

Phôenix – påskekonsert i Tomba Emmanuelle: Huse (NO) McCormick (CA) Steffensen (NO) Antalová (SK)

Phôenix #1
Huse (NO) McCormick (CA) Steffensen (NO) Antalová (SK)

Velkommen til aller første konsert i konsertserien Phôenix i Emanuel Vigelands Mausoleum

Musikere fra ulike sjangere møtes og lager ny musikk i Emanuel Vigelands Mausoleum – en av Oslos gjemte perler med 20 sekunders etterklang. Poetisk, vill og vakker – med innslag av overjordiske elementer. Konsertserien Phôenix vil fremover by på musikkmøter der den klassiske stemmen møter musikere fra ulike retninger. Konsertene består av nye verk, improvisasjon og noen ganger bearbeiding av eldre verk.

Konsertserien er kalt opp etter Phôenix. Fuglen Phôenix brant opp, men gjenoppsto fra sin egen aske. Som musikere ønsker vi også å gjenskape og fornye oss selv gjennom uvanlige musikermøter. En stor del av musikken vil bli påvirket av den unike akustikken i rommet. Et rom som både gir uante muligheter med 20 sekunders etterklang. Emanuel Vigelands Mausoleum er besatt med fresker og statuer som kretser rundt temaer som fornyelse, forplantning, himmel og helvete. Phôenix er et symbol for alt dette. Og alle som går inn gjennom den lave døren i Emanuel Vigelands Mausoleum, må bøye seg for ham. Urnen hans er nemlig plassert over døren – men hans livsverk lever fortsatt.

På den første konserten hører du operasangeren Eira Huse i møte med gitarist Audun Aschim Steffensen, perkusjonist Michaela Antalovà og laptopmusiker og gitarist Mike McCormick.

Se trailer fra en tidligere konsert og mer info her: www.facebook.com/events/347…

Underskogstrikkepøbb-påskespesial

Strikkepøbb-påskespesial på Skatten, Tøyen.

Loppemarked på Enerhaugen: Bypåske edition

Velkommen til LOPPEMARKED på Enerhaugens plen!

(Enerhauggata, mellom blokk nr 5 og 7)

Lørdag 20/04
Kl 10:00 – 1600

Diverse lopper selges fra borettslagets beboere: Klær, sko, ting&tang, og andre søte saker – alt for en meget hyggelig penge :)

Vel møtt!

David Dajani + Stacey DeVoe på Mir

David Dajani (PRTLVX, Klubb Kadabra, Club Knulldröm) tar på finstasen og lager esoterisk påskekrim med både Wenche Foss og Cabaret Voltaire som musikalske gjester.

Stacey de Voe tar med seg platebaggen full av USB-sticks fra KHiO og triller påskeegget til oss for å lage collage av ebm//new wave//minimal synth//techno & industrial tunez.

.

OBS: Inngang til Mir er fra Sofienberggata pga byggearbeider.

spilletider:
Stacey ca 18-21
David ca 21-01
+ B2B??

Cc 0,-
ID 20

Fotokred Chris Helberg

Kristiania Operakor – Sommerkonsert

Gamle Raadhus Scene har sitt helt eget kor, Kristiania Operakor. De øver i huset hver mandag og det er Stefan Ibsen Zlatanos som dirigerer. Denne dagen får publikum høre vakre operakor som Slavekoret o.l. og det kan være det blir noen arier også. Baren er åpen!

Medvirkende

Stefan Ibsen Zlatanos, dirigent
Gjøril Songvoll, sopran

m.fl.

Velkommen

Bruksanvisning for billettbestilling:

Trykk på den grønne knappen med «kjøp billett» til venstre på denne siden.
Velg antall billetter du ønsker i nedtrekksboksen under «antall» og trykk på «bestill varen».
Du kommer nå til en meget enkel registrering (du trenger IKKE registrere flere navn enn ditt eget).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID f.eks. kodebrikke fra banken.
Du trenger ikke kodebrikke hvis du bestiller via nettbrett eller telefon.
Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende oss en e-post til: info@operatilfolket.no

Operagalla på Gamle Raadhus Scene

Over 30 sangere synger på denne spektakulære operagallaen. Den er avslutningen på en ukes mesterklasse på Hamar i regi av Matthew Marriott og Elizabeth Norberg-Schulz. De har undervist sangere i teknikk og nå skal sangerne presentere det de har lært. Andre lærere på kurset har vært Carlo Allemano, Raymond Hughes og Salvatore Scinaldi. Tore Mortensen og Dorina Komani er akkompgnatører.

Publikum vil få høre vakker musikk av Verdi , Puccini , Donizetti , Bellini , Mozart , Handel , Wagner m.fl.

Bruksanvisning for billettbestilling:

Trykk på den grønne knappen med «kjøp billett» til venstre på denne siden.
Velg antall billetter du ønsker i nedtrekksboksen under «antall» og trykk på «bestill varen».
Du kommer nå til en meget enkel registrering (du trenger IKKE registrere flere navn enn ditt eget).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID f.eks. kodebrikke fra banken.
Du trenger ikke kodebrikke hvis du bestiller via nettbrett eller telefon.
Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende oss en e-post til: info@operatilfolket.no

BRETTON WOODS – Dei syngande cowboyane feirar våren, livet og ny plate.

Dei syngande cowboyane i Bretton Woods feirar våren og livet, og inviterer til vårslepp på sjølvaste Gamla, Oslos gildaste honky-tonk. Med musikalske føter trygt planta i feit, amerikansk matjord, og med lekamen trygt planta i sveitte, asiatiske cowboystøvlettar, slepp bandet nå si sjette utgjeving. Her tøyast grensene for bandets eigen sjanger, Developing Country, mellom anna med bruk av elektriske hjelpemiddel. Det går dessutan rykte om at det kan kome gjestar på scena som blir med på reise ut i verda.

Det blir kjærleik. Vi får høyre den romantiske (og ikkje så reint lite dramatiske) historia om Fannie og Freddie, eit kjærastepar i etableringsfasen som drøymer om eit lite hus ved elva.
Det blir mimring. Vi lar tankane fly attende til dei gode, gamle tidene, før new public management tok over offentleg sektor.
Og det blir dunkelt. Vi får bli med til samfunnets skuggeside, langt sør i på kloden, der gjelda er ubetaleleg og organsal florerar.

Og vi dreg til grizzlybjørnens rike. Djupt inne i villmarka utspelar det seg eit spanande drama mellom tømmerhoggarar, rovdyr og verneinteresser.
Og som om ikkje det var nok, får vi bli med seks fot under molda, der vi får svaret på om det faktisk finst lommer i likskjorta.

Bretton Woods skriver sine egne låter og pakker både inderlige og mer satiriske tekster om aktuelle globale problemstillinger inn i en tradisjonell amerikansk musikkdrakt.

Bandet har eksistert siden 2004 og er i hovedsak et liveband med rundt 100 små og store opptredener bak seg. I tillegg har bandet gitt ut fem studioproduksjoner, “I wanna work for an NGO” (2008), “The White Elephant Album” (2011), “A Fistful of Zim Dollars” (2013), I’ll Cross the Mainstream (2015) og “Where is the Foreign Department?” (2017). Bandet står for øvrig bak teksten til YouTube-hiten ”Radi-Aid – Africa for Norway” som har blitt sett av over tre millioner.

Kari Svendsen, Thomas Hylland Eriksen, Sigbjørn Johnsen og daværende utviklingsminister Heikki Holmås har opptrådt som gjesteartister for bandet, og Knut Nærum har uttalt at “Bretton Woods gjør det samme for country and western som Public Enemy og Gatas Parlament har gjort for rap-en.”
Bandet har opptrådt på Oslo-scener som Parkteateret, Herr Nilsen, Cosmopolite, Internasjonalen, Blå, Buckleys og Dattera til Hagen. I tillegg har bandet festivalerfaring fra Eikerapen Roots Festival og rootsscenen på Musikkfest Oslo.

Bandet spiller primært akustiske instrumenter og vektlegger vokal og vokalharmonier. Lydbildet er likevel ofte tett og energisk og står seg bra på livescener. Låtene spenner fra melodiske ballader til smårocka country med inspirasjon fra folk og bluegrass.

Tekstene er på engelsk og handler om både politikk og kjærlighet, eller en kombinasjon av de to, ofte med døden som utfall.

Bandet kaller sin egenutviklede sjanger ”developing country” (engelsk for “utviklingsland”) og har på den måten tiltrukket seg mange fans fra bistandsorganisasjoner og det utviklingspolitiske miljøet.
Musikken finnes på Spotify, iTunes eller der du laster ned eller streamer musikk.

SPOTIFY
FACEBOOK

INGO – Release og lanseringskonsert!

INGO
er en riff-basert indie-rock artist, sanger og låtskriver fra Norge og Island.

Med sitt firemannsband jobber han mot å skape et indierock-opprør og hevde seg blant de beste live-opptredenene i bransjen.
Stilen er fryktløs og energisk, men samtidig reflektert og vakker.
I
NGO gir et nytt preg på hit-rock sjangeren med tidløse tekster, fengende melodier underbygget av en rå, gripende vokal.

Debut singelen “Sir Yes Sir” ble gitt ut 15. Mars 2019, med et fokusert marked i Norge, Island og det tyske markedet.

INGO er allerede booket til Gamla i april og er klar for flere festivalscener i Norge og Island denne sommeren. Musikken er inspirert av legendariske band og artister som Queen, Radiohead, David Bowie, Led Zeppelin og Nirvana.

Ingo på Facebook
Ingo på Instagram
Ingo på Spotify

Magma

Den samme reisen har en trofast fanskare også tatt del i – helt tilbake til klassiske utgivelser som ”Kobaïa”, ”Mëkanïk Dëstruktïẁ Kömmandöh” og ”Köhntarkösz”. Et helt nytt album skal dessuten være på vei, samtidig som bandet legger ut på en omfattende Europaturné.

Magma kommer til Cosmopolite 3. november – en dato som alle norske prog- og kunstrock-fans kan merke seg først som sist. Bandet har sin egen kosmologi, en egenartet visjon om menneskehetens åndelige og økologiske fremtid. – Magma had to be created, if not by me, then by someone else, har Christian Vander uttalt.

Judith Hill

GRAMMY-vinnende multi-instrumentalist Judith Hill ble raskt kjent for sin viktige opptreden i den Oscar-vinnende dokumentaren ’20 Feet from Stardom’ og hennes deltakelse i The Voice. Rolling Stone Magazine roste henne i skyene for sine «stellar powerhouse vocals», og Prince la sin elsk på henne og produserte debuten hennes ‘Back in Time’ i 2015. I tillegg har hun gjort stor karriere av å synge med kjente stjerner som blant annet Stevie Wonder og Michael Jackson.

Line-up

Judith Hill – Artist, Keyboard, Guitar
Michael White – Drums
Gregory Moore (Gmoe) – Guitar
Robert Hill (Pee Wee) – Bass
Michiko Hill – Keyboard

#Soul

Mandagsimpro i mai med Te-Nord!

Te-Nord har gleden av å invitere til et lekent og trygt kurs i improvisert teater hver mandag i mai! Vi har fått tak i en instruktør fra Tøyen Impro som skal holde kurset for oss.

Tid: Hver mandag i mai, kl 19:30-22:00

Sted: Oslo teatersenter

Pris: 400,- for 4 mandager (200,- om du er medlem av Håløyglaget)

Påmelding: på mail til hanne@tosterud.net innen 5.mai

Improvisert teater er teater uten manus som alle kan gjøre og der alt kan skje! Kurset passer for alle fra 14 år og oppover, uansett om du har drevet med teater før eller ikke.

I kurset gjør vi morsomme leker og øvelser sammen eller to og to, men uten at noen behøver å opptre foran de andre deltakerne. Du får en grunnleggende introduksjon til improteater i trygge og inkluderende rammer.

Gjennom øvelsene lærer du å skape morsomme, triste og magiske scener sammen med andre.

Antrekk er helt vanlige, komfortable klær og den som ønsker kan ta med innesko og drikkeflaske

Kurset blir gjennomført som et studietiltak i Studieforbundet Kultur- og tradisjon og
man får et kursbevis.

(Si ifra om du har behov for tilrettelegging og gi beskjed i påmeldingen om du og samtykker til å bli fotografert og at vi kan bruke foto i våre infokanaler.)

Om Te-Nord:

Te-Nord er en åpen teatergruppe for ungdom og voksne. Noen av oss er ferske andre har vært med lenge. Gruppa ble etablert i 1987. Vi ønsker nye medlemmer velkomne til oss!

Vi øver mandager kl. 1930-2130 på Oslo teatersenter. Vil du være med? Send oss en mail!

Repertoar og aktivitet
Vi har 1-2 produksjoner i året. Gruppa bestemmer hva vi skal spille. Det kan være drama, humor, absurde tekster, klassikere og selvskrevne stykker. Gjerne med innslag av dans og musikk. Vi bruker vanligvis intern instruktør og fordeler arbeidet med produksjonene og drift av gruppa på medlemmene.

Les mer om Te-Nord på haloyglaget.no/te-nord-2

Koppen & Jorkjen: The Easter Special

Friends!

If the city holidays brings you down, have no fear. We would like to invite you gather and listen to our freshest audio drama in Akademirommet.

Every day during Easter one chapter will be released as a podcast, starting on Saturday the 13th of April. The Easter Special can be found for free on Soundcloud, iTunes, Spotify, Stitcher and all podcast applications, just search for “Koppen Jorkjen”.

On Maundy Thursday April the 18th we’ll host a listening event in Akademirommet, where all ten episodes will be presented in its entirety. Before each playthrough we will perform/present an informative presentation that will give insight in our artistic research process behind the Easter Special.

Location: Akademirommet (entrance behind Kunstnernes Hus), Wergelandsveien 17 Oslo
Date: Thursday 18.04.19
Time: 15:00 – 21:00

A presentation + playback of the entire audio play starts every second hour

1: 15.00 – 17.00
2: 17.00 – 19.00
3: 19.00 – 21.00

www.instagram.com/koppenjor…

akademirommet.khio.no

soundcloud.com/koppenjorkjen

Koppen & Jorkjen is a Norwegian performance duo consisting of Henrik Koppen and Finn Adrian Jorkjen. They make ritualistic performances and audio plays that become a part of their own, ever growing mythology.

Utstilling: Bøkene som forandret verden

Ny utstilling I Eidsvollsbygningen og Wergelands hus: BØKENE SOM FORANDRET VERDEN

Opplysningstiden på 1700-tallet bar med seg ny og radikal tenkning om natur, menneske og samfunn, og spredningen av boktrykkerkunsten gjorde det mulig å sette ideer og kunnskap i bredt omløp. Med bøker og kunnskap fulgte både ønsker om politisk endring og motet til å handle.

Utstillingen "Bøkene som forandret verden" gir innblikk i bøkene som ga inspirasjon til de store revolusjonære omveltningene som la grunnlaget for våre moderne samfunn, bøker som også ble lest av skaperne av de to eldste grunnlovene som fortsatt er i bruk; USAs fra 1787 og den norske fra 1814.

Les mer om utstillingen og Eidsvoll 1814 her.

Velkommen.

PS. I Wergelands hus finnes også Standpunkt kafé, med matservering, kaffe, alle rettigheter.

Utstilling: Bøkene som forandret verden

Utstilling i Eidsvollsbygningen og i Wergelands hus ut 2019: BØKENE SOM FORANDRET VERDEN

Opplysningstiden på 1700-tallet bar med seg ny og radikal tenkning om natur, menneske og samfunn, og spredningen av boktrykkerkunsten gjorde det mulig å sette ideer og kunnskap i bredt omløp. Med bøker og kunnskap fulgte både ønsker om politisk endring og motet til å handle.

Utstillingen "Bøkene som forandret verden" gir innblikk i bøkene som ga inspirasjon til de store revolusjonære omveltningene som la grunnlaget for våre moderne samfunn, bøker som også ble lest av skaperne av de to eldste grunnlovene som fortsatt er i bruk; USAs fra 1787 og den norske fra 1814.

Les mer om utstillingen og Eidsvoll 1814 her.

PS. I Wergelands hus finnes også Standpunkt kafé, med matservering, kaffe, alle rettigheter.

I dybden: Mummidalen

Som en flukt fra et krigsrammet Finland skapte Tove Jansson den fantastiske Mummidalen – en i utgangspunktet idyllisk og sommerlig barndomsverden bebodd av de hvite lubne trollene og deres venner. Siden den første boka utkom i 1945 har industrien rundt mummitrollene vokst seg massiv. Den inkluderer i dag fornøyelsesparker, tv-serier, kafeer, filmer og endeløse mengder av mummi-produkter. I havet av kaffekopper og sanger man lett får på hjernen må vi ikke glemme hvordan det hele startet: med ni bøker som gjennom tematiseringen av vennskap og ensomhet, utopi og undergang, hygge og uhygge har blitt stående som udiskutable klassikere innenfor både barne- og voksenlitteraturen.

21. mai inviterer Litteratur på Blå til en dybdesamtale om mummibøkene med Marie Alming og Janina Orlov. Alming er forfatter og radiojournalist, og skrev i 2008 en masteroppgave om mummibøkenes fremstilling av usynlige, uhyggelige og (u-)hjemlige rom. Her diskuterer hun hvorvidt disse rommene bidrar til å skape ulike nivåer i tekstene som appellerer til enten barne- eller voksenlesere. Orlov er oversetter, universitetslektor ved Stockholm universitet og Jansson-ekspert. I artikkelen ”Creating the Eternal Farewell” argumenterer hun for bevegelse som et av mummifortellingenes hovedtrekk – bevegelse mellom lys og mørke, fra barn til voksen, og alltid mot det evige farvel.

Samtalen ledes av Marthe Udnæs, som i sin masteroppgave skriver om mummibøkenes ensomhetstematikk.

«Jag ska berätta om att drömmen är viktigare än verkligheten», skrev Tove Jansson i et arbeidsnotat til den siste mummiboka Sent i november. Sitatet vil fungere som utgangspunkt for samtalen, der vi vil diskutere bøkenes status som barnelitteratur og reise spørsmål rundt hvordan de fremdeles fengsler og fascinerer et voksenpublikum. Hva rører seg i dypet av denne trygge, barnlige sommerverdenen? Og hva skjuler seg bak den lykkelige, harmoniske mummifamilien?

CC: 50,-

Dørene åpner 19:00, og samtalen begynner 19:30.

Vel møtt!

Sesongens siste Audioglimt på Wrap i dag 12 april. Konsertstart kl. 20.00. Dørene åpner kl. 19.00!

Kjell Braaten & Vibeke Koehler fremfører lydspor og tekst til sjeldent sett filmklipp fra arkivsamlingen “Views of the Ottoman Empire” (tidlig 1900 tallet).
Likheter og kontraster mellom nå og fortiden, øst og vest, utforskes musikalskt og performativt.

Vi åpner dørene klokken 19.00, med konsertstart klokken 20.00. Som alltid serverer vi noe mat, og det er snacks og drikke i baren!
NB: Kun kontanter!

CC: 80/60,-
(Rabatt for studenter, arbeidsledige, kunstnere & asylsøkere).

Om fremføringen “Skygger fra Morgenlandet”:
Filmklipp fra EYE films arkivsamling «Views of the Ottoman Empire» viser glimt av livet og menneskene i det Ottomanske riket på begynnelsen av 1900-tallet. Kjell Braatens lydlandskap skapes i eksperimentelle møter mellom tidligere tiders instrumenter og samtidens teknologi og uttrykk. Vibeke Koehlers tekstlige og visuelle elementer i framføringen er inspirert av skyggeteater fra den Ottomanske perioden og refleksjoner rundt filmens og teaterets beslektede vesen. Sammen utforsker de skyggenes og livets flyktighet og dialektikken mellom fortid og nåtid, ikke-eksistens og eksistens.

Om artistene:
Kjell Braaten er komponist og multiinstrumentalist. Han har røtter som forgrener seg fra avansert tubaspill til 90-tallets eksperimentelle støyscene og utforskende musikkarkeologi. Han fungerer også som produsent og musiker for flere aktuelle prosjekter.
Vibeke Koehler er historieforteller, forfatter, arabist og masterstudent i teatervitenskap. Hun er også initiativtaker og prosjektleder for Arabisk filmfest i Bergen.

Audioglimt inviterer artister fra ulike sjanger og bakgrunn til å spille egne lydspor til en film de velger selv. Konseptets fokus er på kunsten av å lage/spille musikk til film, fremfor å vektlegge en bestemt sjanger. I løpet av tre tidligere sesong har Audioglimt har vist alt fra nye action filmer til høydepunkter fra 80 tallets NRK, med lydspor som spenner fra Andeansk folkemusikk til experimentelle støy improvisasjoner.
Artistene som spiller på Audioglimt er ofte blant de fremste regionale talentene innen vær sitt sjanger.

Filmen er laget i samarbeid med Eye film.
Skygger fra Morgenlandet er støttet av Bergen Kommune og laget i samarbeid med Arabisk filmfest.
Audioglimt er støttet av Bergen Kommune og Norsk Kulturråd.

Current 93

CURRENT 93: THE LIGHT IS LEAVING YOU ALL.


Between your toes, the flowers grow—and on your eyes, the flowers die.

På gjensyn med Rudolf Nilsen – Foredrag og sang

Tirsdag 23. april er det 90 år siden Rudolf Nilsens død og i den anledning kommer Jon Arne Corell til Arbeidernes Antikvariat, holder foredrag og spiller egne melodier til Rudolf Nilsens dikt. Arrangementet er åpent og gratis, men med begrensede plasser.

Rudolf William Nilsen (født 28. februar 1901 i Kristiania, død 23. april 1929 i Paris) er en av våre viktigste og mest avholdte arbeiderdiktere. Til tross for at han døde bare 28 år gammel rakk han å gi ut diktsamlingene På stengrunn (1925) og På gjensyn (1926). Den tredje samlingen Hverdagen (1929) ble utgitt etter forfatterens død.

Rudolf Nilsen er ikke bare kjent for sine røde kampdikt og skildringer av arbeiderklassens kår – han var også en av de første store urbane dikterne i norsk litteratur. Skildringene av livet og menneskene på Oslos østkant og kjærligheten til selve byen er et gjengangstema i hans diktning.

I 1973 gikk Jon Arne Corell, Kari Svendsen, Lars Klevstrand, Carl Morten Iversen, Steinar Ofsdal og Lillebjørn Nilsen sammen om albumet På stengrunn – 16 sanger av Rudolf Nilsen. Plata ble en umiddelbar klassiker og står igjen som en av de største suksessene fra den norske visebølgen på 1970-tallet.

📚http://arbant.no

Marius Luthman på Galleri Malla (Villa Malla)

Raw Rhythm // Skippergata

Raw Rhythm // April 12 // Skippergata 22
Live music: 20.00-03.00

OPEN DRUM CIRCLE
20:00 – Vi begynner kvelden med åpen trommesirkel der alle kan delta.
ELECTRO ACOUSTIC SESSIONS
21:00 – Ingrid Iversen, Peter Estdahl (VOKAL) &
Christopher Næss (CLUB-SET)
22:00 – Hjalmar Hjorte, Luca Bulls (CLUB-SET) &
Julia Wiklund (SAKSOFON)
00:00 – Kjetil Jerve (PIANO) &
Åsmund Skuterud, Joar Renolen, Gabriel Patås, (CLUB-SET)

ID: 20 // CC: 100

Welcome to Skippergata, a nightclub filled with a warm breeze of raw music and deep bass.
Raw Rhythm will host a varied program of live performances with synths, drum machines, electronic sounds, acoustic percussion, piano, vocals, saxophone, improvisation and good vibes.
We’ll start the evening with an open drum circle where every one can participate.

Dugnad på Hærverk

Lineup TBA

Ekslusiv merch

Allnight label party for Dugnad rec, a fresh new voice in Oslo’s underground scene, with interweaving DJ and live acts from 6pm to 3am

Synth Babes Fest – Malmø

Line-up / Sweat Crew (Sparkly Pony) Raudur, Ninoosh – more to be announced.

Synth Babes focus on promoting women, non-binary, queer and trans artists in electronic music.

The day program will consist of a morning meditation, family rave, a GEAR HEAVEN, panels and interactive workshops. The night program will feature local live electronic music artists and the Sweat Crew throwing a big after party.

New Alternative Venue

Da blir det nytt Arrangemang lørdag 20 April og dere er inviterte.
Det var en veldig koselig stemning og atmosfære da vi gjorde det første gangen 9 Februar og lokalet er helt perfekt både i størrelse og gjester.
Postpunk,Elektropop,Indieelectronica,Shoegazer,Postrock,Post blackmetal,Melodiøs trivelig Deathmetal og Alternativt.
Siden vi kjører fra 20-0045 blir det nesten som et langt Vorspiel og derfor er det perfekt å stikke innom ,eller man blir viss man trives ekstra ordinært festlig.
Jeg vil spille både nytt og gammelt og her skal man få en mulighet å både plukke opp nye ting man kanskje ikke har hørt før,eller få høre yndlingslåten sin.
Forrige Playlist sier litt om hvor i musikklandskapet vi ønsker og være.

Dørene åpner der kl 18 men vi er i gang kl 20
Og du må være 20 år

Velkommen

Benjamin Finger/James Plotkin/Mia Zabelka – Meakusma Festival 2019

Grouper/Liz Harris, Roy Montgomery, Kali Malone, Charlemagne Palestine, Felix Kubin, Julia Holter, Tashi Wada Group, Keith Fullerton Whitman, Benjamin Finger/James Plotkin/Mia Zabelka etc…

From September 6 to 8, the Meakusma Festival returns and we are delighted to present you with a first wave of confirmed artists and performers. 2019 marks the fourth edition of the Festival, as always focusing on experimental and club music alike, boasting an intimate atmosphere and a carefully curated lineup. Various venues across the Belgian city of Eupen will for that one weekend be host to the festival, proof of the fact that the Meakusma Festival has become part of the city’s DNA.

Barnas søndag: «Askeladden som kappåt med trollet»

De fleste har vel hørt eventyret om Askeladden. Det handler om den yngste i en søskenflokk som ingen har så stor tru på, men som likevel, mot alle odds, lurer det slemme trollet og redder familien sin.
Eller handler det om Askeladden som må ta konsekvensene av å ha eldre søsken som egentlig burde ha lært å stå opp for seg selv for lenge sida?
Eller handler det om et uskyldig gammelt troll som opplever å få hagen sin invadert av fremmede? Snakker vi egentlig grove brudd på eiendomsretten her?

Vi får se. Campingkompaniets “Askeladden som kappet med trollet” er en familieforestilling beregnet på barn fra 4 år og opp. Den er full av farger, fjær og fjas, og varer ca 30 min.

Teaterforestilling som er gøy for hele familien “Askeladden som kappåt med trollet”.

Regi: Erik Bauck Bårdstu

dørene åpner kl. 13:00
forestilling begynner kl. 14:00

gratis for alle

Åpen scene på Sub Scene

Velkommen til åpen scene på Sub Scene 10. mai!

Vil du vise frem en låt du har laget, et dikt du har skrevet, en sang du har coveret – eller trenger det uoppdagede bandet ditt en scene å stå på?

Det er åpent for alle uttrykksformer som hører hjemme på scenen, alt fra K-pop til deathmetal.
Vi stiller med full backline.

Påmelding innen torsdag 9. mai til apenscene@subscene.no

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Morgenforedrag: Hold magiske presentasjoner!

Hva skal til for at publikum holder pusten? På 60 minutter gjør foredragsholder Antje et dypdykk i hva god formidling egentlig er og avslører samtidig flest mulig av sine egne triks – fra forberedelser til jerntepper. Egnet både for deg som for enhver pris unngår å snakke foran andre og deg som bare vil bli enda bedre.

Billetter koster 210 kr. Åpent for alle, men begrenset antall plasser.

«…beste kurset i løpet av en ukes samling», « utradisjonelle og effektive tips » , «Helt topp!!». Les mer her: antje.no

Antje Bomann-Larsen har en master i idéhistorie og har jobbet med formidling hele sitt voksne liv, blant annet for Nationaltheateret, Museene i Akershus og Holocaustsenteret. I dag lever hun av å holde foredrag om det å holde foredrag og er gjesteforeleser ved Universitetet i Oslo.

Kom til 657 OSLO – kåret til Best Coworking Space 2018 i Norge, for å oppleve det beste fra vårt Creative Collaborative Community. Antje Bomann-Larsen er vår hus-ekspert i presentasjonsteknikk og coworker siden 2016.

Dørene åpner 08.15, foredraget starter 08.30. Velkommen!

Foto: Fotograf @00nadia00

Næmmen, heisann! ‘19

Det er nå to år siden det grensesprengende festivalkonseptet “Næmmen, heisann!” satte Nedre Dælenga på kartet. Innsamlede midler har nå gjort det mulig å stable nok en festival på beina.
Kveldens verter er som sist, “The New The Idlers”. TNTI har brukt de siste to åra på tunge investeringer i instrumentparken og det blir nå spennende å se om dette kan kompensere for manglende øvingstid.
“Næmenn, heisann!” er det meste fra den beste festen om igjen; de gode vennene kommer, musikken er enda litt bedre og ølen kaldere.

Bookingansvarlig for “Næmmen, heisann!” har jobba hardt og det blir et kjærkomment gjensyn med visepoptrien «Vafler». I år med originalbesetningen fra 2005, i tillegg til (trio)vedhenget fra sist festival. I tillegg skal vi ikke se bort i fra at det dukker opp flere overraskelser i løpet av kvelden.

Skal du få med deg en eneste musikalsk helaften på Nedre Dælenenga i 2019, må det bli “Næmmen, heisann!”.

Dørene åpner kl. 18.
Første band begynner å spille ca. 19:30.

Viser bare de nyeste 400.