Nytt på skogen: Nye evenement

Torsdagsforedrag: Gilbert & George – levende skulpturer

Velkommen til torsdagsforedrag hvor vi vil se nærmere på Gilbert & Georges lange liv sammen som levende skulpturer, i lys av performancebegrepet i kunsthistorien.

Den britiske kunstnerduoen Gilbert & George har i 50 år jobbet med å bryte ned skillet mellom liv og kunst. De møttes på Saint Martin’s School of Art i London i 1967 og har vært uatskillelige siden. I kunsten sin tar de opp temaer som politikk, religion, seksualitet og skjønnhet, og har siden midten av 1970-tallet utviklet et særegent fotografisk uttrykk med sterke farger, surrealistiske og symbolske motiver, alltid plassert i strenge rutenett. Men det var som syngende skulpturer at de først ble kjent. Med hender og ansikter malt i metallisk farge og ikledd sine senere så karakteristiske dresser stilte de seg på podier i gallerier, beveget seg mekanisk og sang til en innspillt 1930-talls sang. I forbindelse med utstillingen GILBERT & GEORGE THE GREAT EXHIBITION inviterer vi til foredrag med Johanna Zwaig. I foredraget vil hun se på Gilbert & Georges prosjekt som levende skulpturer i lys av en lang rekke ulike performancepraksiser og plassere det i en større kunsthistorisk kontekst.

New Alternative Venue

Etter en hyggelig kveld Lørdag 3 August gjør vi oss klare for høsten og hva er vel bedre da enn å ta seg en tur på Gamlehjemmet i Markveien 61
Det er mørkt og grått ute, men varmt og deilig inne.
Gode mennesker, god musikk og noe å forfriske seg med, hva kan gå galt
Jeg vil nok en gang dykke ned i musikkens forvirrende verden og finne nye men også gamle perler.
Indie, Shoegazer, Postpunk, postrock, Metalcore, Alternativ, Synth og Goth er stikkord.

Adressen er Markveien 61 og du må være 20 år

Vel møtt

PAB OPEN 2019

PAB OPEN 2019 – finner sted på Grand Hotel Terminus
5. og 6. Oktober 2019

En unik opplevelse hvor 39 hotellrom vil fylles med performancer av internasjonale og nasjonale kunstnere. Som publikum vil du entre 5. etasje, vandre mellom rommene og oppleve et rikt og variert performance program med performative uttrykk.

Deltakende kunstnere:
David Alræk, Kjartan Andersen, Sara Arenfeldt, Kelvin Atmadibrata, Janne Aass, Sophie Barth/Schouskollektivet, Alexandra Bischoff, Else Karin Tysse Bysheim and Linn Monika Børresen, Samuel Brzeski, Agnes Btffn, Gillian Carson, Dany DeVero, Susanne Irene Fjørtoft, Haruka Fukao/ Yohei Hamada, Amy Guilfoyle, Bianca Hisse, Alexandra Holownia, Kurt Johannessen, Johan F Källman, Nina Bang Larsen, SANGHOON LEE, Tina Mariane Krogh Madsen & Malte Steiner, Vincenzo Fiore Marrese, Ilze Mazpane and Sanita Duka, James McIlwrath, Iivi Meltaus, Elisa Miravalles, Patrick Morarescu, Gisle Nataas og Signe Schineller, Tita Polderman, Lykourgos Porfyris, Eivind Reierstad og Alexandre Guimarãres, Dana Sederowsky, Tanja Silvestrini, Jasemin Telle, Álvaro Terrones, Dick Turner, Sarah Tzara Victoria, Siri Bertling Wiik og Salka Hellbacka.

PAB OPEN ble arrangert for første gang i 2013 og er en av Norges største performancekunstfestivaler og et lavterskeltilbud, som gir rom for utforsking og utprøving av nye performative uttrykk. Gjennom PAB OPEN skaper vi en ny plattform for kunstopplevelser, og legger til rette for møter mellom kunstnere med ulik erfaring og bakgrunn. PAB OPEN er en festival som hyller øyeblikkene, der du selv må være tilstede for å kjenne på atmosfæren og betrakte hendelsene.

Lørdag 5. oktober:
performanceprogram 14:30-18:00
Karbornrefleksjoner seminar & middag 19:00-21:00 (påmelding kr 350)

Søndag 6. oktober:
performanceprogram 11:00-14:00

For mer detaljert program og påmelding middag/seminar se: www.performanceartbergen.no

Gratis inngang

Nybegynnerkurs i stagehand og sceneteknikk

Hva gjør en scenetekniker, og hva burde man vite for å gjøre denne jobben? Dette skal vi se på og praktisk gjennomføre i dette kurset. Du trenger ingen forkunnskaper for å bli med! Kurset er gratis.
Påmelding til erik@subscene.no

For deg som for eksempel:
- Kunne tenke deg å lære om lydteknikk
- Vil jobbe som scenetekniker eller stagehand
- Er musiker og vil lære hva som foregår på scena på en konsert.
- Kunne tenke deg å være scenetekniker (scentek) på Sub

Stort sett hver gang det er konsert på Sub Scene er det en scenetekniker som er med og hjelper lydmannen å få jobben gjort. Sceneteknikeren hjelper til å rigge opp backline og mikrofoner før og under lydsjekk, og hjelper til med å rigge om i mellom konsertene hvis det er flere band/artister på én kveld.

Kurset begynner klokken 17.00 og holder på til omtrent klokken 20.00.

Om kursholderen:
Erik Normann Sannes Aanonsen gjør regelmessig lyd på konsertene på SubScene og gudstjenestene i Sub Church. Han har lært det aller meste av livelyd gjennom praksis og utfoldelse på Sub.

Lyngfarer

Lyngfarer er det rolige bandet til Magnus Nymo (Fork, Regn, Tonehjulet Kräftpest) Musikken er inspirert av Allan Edwall, Nick og Molly Drake, Astrid Lindgren og indre Østfold. Se for deg hva Snusmumriken hører på når han stikker for vintern eller hva Tussi har plakat av i kvisthytta si.

På Mir vil Lyngfarer være Håvard Østli (gitar), Jørgen Nilsen (kontrabass) og Magnus Nymo (bratsj, konsertina og synging)

Ash & Thorns RELEASE CONCERT

RELEASE CONCERT
Ash & Thorns slipper albumet “Live at the Bookshop” 13. september. Dette feires selvfølgelig på MIR 12. oktober!

BEHAGELIG OG ETTERTENKSOMT
Disse gutta har blitt sammenlignet med Simon & Garfunkel og The Everly Brothers. Ash & Thorns er et Oslo-basert Americana/Roots band som med to gitarer og mye harmonisering i stemmene viderefører den gamle “Brother Harmony” tradisjonen.

OM ASH & THORNS
Det er de to musikerne Rasmus Dugstad og Rolf Mørck som utgjør gruppa Ash & Thorns. De spiller selvskreven Americana og folk-inspirert musikk, slik den pleide å bli spilt og presentert. Tekstene er tidvis melankolske og sjelegranskende, men gutta byr også på rene gladlåter som i låta Rock ’n’ Roll. Sangene varierer fra det enkle og sarte til svært tekniske låter med raske gitarriff.
Ash & Thorns har lykkes i å finne en samklang man kjenner igjen hos de etablerte gruppene som Simon & Garfunkel og The Louvin Brothers. Referansene til artister som Gillian Welch og The Milk Carton Kids er også tydelige.

spotify.com/artist/2YKWlLZSwShMn2jdGeKTCp?si=KOinYr05QsiVqdxrdClhlw

BILLETTER
CC: kr. 150,-
Konserten starter kl 21:00

Gunnar Halle Releasekonsert

Gunnar Halle Quartet er igjen plateaktuell med Halle’s Planet som er det andre albumet i eget navn fra trompetisten Gunnar Halle. Offisiell release på det tyske Ozella Music er 1. November.

Etter mange år som sideman for ulike Skandinaviske band og artister medvirkende på bortimot 100 album, kom debutalbumet Istanbul Sky ut i 2015. Plata fikk mye oppmerksomhet for sin uvanlige mix av instrumental og vokalmusikk, med referanser fra 70 talls rock såvel som Skandinavisk ettertenksom modaljazz.

Denne gangen byr Halle på helt instrumental musikk, men låtene er komponert og tildels utført som om det er vokalmusikk! Kanskje rett og slett fordi vokalmusikken har vært en så stor del av Halle’s lange karriere med danske, norske og svenske artister som Kirsti Huke, Maria Laurette Friis, Josefine Lindstrand, Mari Boine og mange andre.

Live fremstår musikken som melodiøs og fabulerende, vakker og voldsom, fra et band som beveger seg på tvers av genre, med stor melodisk sans og på evig jakt etter originale uttrykk. Det er stramme komposisjoner, men også plass til luftige improvisasjoner fra hans trofaste følge bestående av danske Stephan Sieben på gitar, norske Knut Finsrud på trommer, og bassist Putte Johander fra Sverige.

I 2015 skrev Tor Hammerø: ’Gunnar Halle har forlatt hoppkanten og befinner seg i et meget spennende svev.’ -Dette svevet har vi langt ifra sett enden på foreløpig, og selv med hjelp fra verdensklasse medmusikanter er det foreløpig uvisst hvor nedslaget vil komme..

En mellomlanding blir det uansett på Mir i Oslo torsdag den 10. Oktober 2019, kl 21:00.
Med forhåndssalg av vinyl!!

Dørene åpner kl 18

Oddpopp

Oddopp spiller en plate de ikke har spillt inn enda.

Oddpopp har øvd og endelig kan de invitere til konsert for å presentere ett helt nytt album.

Gå ikke glipp av denne unike muligheten til å høre Oddpopp sin nyeste plate 4 dager de går i studio for å spille den inn.

Velkommen.

Vegard Skrede Band

I september er Vegard Skrede klar med ny musikk og ny singel! Dette markeres med konsert på MIR lørdag den 28.09, med fullt band og masse energi.

I november i fjor ble rockealbumet “Fortapte Sinn” sluppet, etterfulgt av konserter på Verkstedet, SALT og senest Festival Uten Navn i sommer. Konsertene har vært preget av høyt energinivå og konserten på MIR blir en kveld med all den pompøsiteten man skulle ønske seg en høstkveld.

I forkant av konserten slippes en helt ny låt. "Det er en låt jeg både gruer og gleder meg til å få ut, egentlig. Den klart mest personlige låta som kommer ut, men det er en sånn låt som jeg skjønte da jeg skreiv den at måtte bli spilt inn. Så det blir spennende å dele og å spille den live denne kvelden! Det blir den lengste konserten så langt, med flere nye låter, gamle klassikere og nytt sceneshow. Blir fett og svett.

Dørene åpner 20.00
CC:150

Spotify:
open.spotify.com/artist/5Hk…

Metronomicon Audio Presenterer: Mt.Mélodie og S.L.Y.C.

Metronomicon Audio Presenterer:
Mt.Mélodie og S.L.Y.C.

S.L.Y.C.
S.L.Y.C. bygger videre på sjangere som folk-pop og shoegaze, Dette er noe å rette øret mot for lyttere som liker band som Stereolab, Electrelane, og Cocteau Twins. S.L.Y.C. har gitt ut to album på Metronomicon Audio til god mottakelse i inn- og utland.
Jobber om dagen med sitt tredje album som det nok blir en god del smakebiter fra.
“I had a dream last night, Sandy Denny got stuck in an elevator with Ralf Hütter on the 32nd floor of The Empire State Building.” – Super World Indie Tunes

Mt.Mélodie
Indie/psych/folkrock band
Startet originalt som studioprosjekt for låtskriver/vokalist og Metronomicon Audio veteranen Thomas Meidell (NWGM, Koppen, Samuel Jackson Five, Team Me+) .
Debutalbumet “Are We There Yet?”, kom ut på Metronomicon i våres. Siden utgivelsen har ønsket om å fremføre musikken live dukket opp, så stiller for anledningen med en liten og hendig septett , med flinke folk fra bla Glutton, Trollfest, The Samuel Jackson Five, Jordsjø og Tusmørke

Thomas Meidell: vokal, gitar
Thomas Kaldhol: gitar
Ola Mile Bruland: bass
Jonas Eide Hollund: trommer
Ivar Haugaløkka Stangeby: keys
Dag Stiberg: saxofon
Aleksandra Morozova: kor, perk, synth

Inngang 150 kr

A:G [Blossy]

A:G spiller for første gang på MIR idét vi nylig har lagt bak oss en VARM sommer, og går mot høstligere temperaturer og toner.

Med en platesamling som strekker seg over flere tiår med elektronisk musikk, innenfor techno, electro, breaks, acid, house, uk garage ++, er det å skulle få utfolde seg i fri autonom flyt noe av det som ligger hans hjerte nærmest.

Tett knyttet til Det Gode Selskab, Sunkissed, samt den egne etiketten Blossy som drives med ektefellen Thorgerdur Johanna, har han gjennom årene vært å høre på både mørke klubber og solfylte takterrasser i hovedstaden, og det gledes over å få ta med et helt spesielt utvalg skiver til koselige og intime MIR.

New Alternative venue

Etter en hyggelig kveld Lørdag 3 August gjør vi oss klare for høsten og hva er vel bedre da enn å ta seg en tur på Gamlehjemmet i Markveien 61
Det er mørkt og grått ute, men varmt og deilig inne.
Gode mennesker, god musikk og noe å forfriske seg med, hva kan gå galt
Jeg vil nok en gang dykke ned i musikkens forvirrende verden og finne nye men også gamle perler.
Indie,Shoegazer,Postpunk,postrock,Metalcore,Alternativ,Synth og Goth er stikkordet.

Adressen er Markveien 61 og du må være 20 år

Vel møtt

DJ Mikkel Rev


trance—inducing—dancing—music—-

Kom som du er til romstasjonen i Markveien!

Spiller masse fin elektronisk musikk hele kvelden

Ambient. Techno. Trance +++++++++++

Up Against The Phantom // Påls Butikk Two Albums // One Release Party

Two Albums // One Release Party
Up Against The Phantom // Påls Butikk

Star Bug & Lars-Remy Hansen (Yonakit)

Star Bug spiller lo-fi indie.
Lars_Remy Hansen (Yonakit) også

soundcloud.com/user-8255649…
www.youtube.com/watch?v=Wg0…
www.youtube.com/watch?v=18N…
urort.p3.no/artist/LarsRemy…

Star Bug er et Oslobasert lo-fi indie band som spiller skranglete pop/rock perler i gata Dinosaur jr. The Cure og Minutemen og med litt sporadisk fønk.
Star Bug ga ut en 7"triologi på Etch Wear Records på 2000 tallet, og CD’n A sientific experience på Handmade Records i 2007. Nå er Star Bug tilbake og har fått med seg Madelen Foss på vokal og synth, Aleksander Haugelien på bass og Hunter Bater på trommer, Roy Amundsen spiller gitar og synger.
I den siste tiden har Star Bug spilt på forskjellige festivaler i Oslo og omveien

Lars Remy Hansen spiller rolige indie låter som fanger sjela. Med sine gode komposisjoner fører Lars Remy lytteren inn i en rikt melodisk verden, som befinner seg i samme landskap som rolig Blond Readhead, Enon og Mothorpsyco.
Lars Remy er også låtskriver i bandet Yonakit som er gjennstarta og skal spille på Bryggehuset i Halden 26 Oktober.

Konsert fra 20:00 – 23:00
cc:150kr

SORRY!

Få din månedlige dose gromlåter servert av en gnistrende bukett DJs; Espen Holtestaul, Emil Nikolaisen, Espen Friberg og Bendik Kaltenborn.
Drit i shazam, vi mingler rundt og svarer på deres spørsmål underveis og alt såntno.
Vi sees på Mirs Månedlige (ca) Mikkmakk!

Åpen scene på Henriken

Open mic er tilbake på Henriken, med ny vert og samme gode vibber! En intim kveld fullt av varierte kunstneriske uttrykk; stand-up, musikk, slampoesi, trylling, klovning, historiefortelling, performancekunst m.m. Sitter du inne med et skjult talent? Send oss en melding her på Facebook for påmelding. Vi har også noen walk-in-spotter ledige hver uke, førstemann til mølla!

Denne uken har vi denne foreløpige line-upen:

Sandra Grøndal-Hansen (multimedia performance)
Peter William Adams (standup)
Helene Haugsten (musikk)
Christian Toverud (standup)
Erle Slagsvold (historiefortelling)
Linda Longlegs (dragqueen)
Klovnen Limbo
David Tann (klovning)
Espen Johansen (standup)
Marthe Feiring (humor)
Viggo Venn (klovning)
Sarah Fabricius Jul-Rasmussen (musikk)

MC: Knut Normann

Showstart kl. 20.00
Cc: Gratis

www.facebook.com/events/228…

Kultur- og underholdningsquiz OKTOBER

Her melder du deg på quizzen for oktober! – det er fem plasser på hvert bord, og vi har meldt på to lag så vi har totalt ti plasser.

Påmelding ved å skrive i tråden at man kommer. Alle er velkomne!

Quizstart: 19.30

WARNING WARNING: Cinematisk El-Prock med krigføring for fred!

Warning Warning består av 4 unge menn som ønsker å bevisstgjøre de valgene vi tar i hverdagen, hver dag, og i livet. De setter fokus på at tiden renner og endring må til – fort. De har ikke svarene på hvordan, men er sikre på endring må skje, og at det starter med hver og en av oss. Skiftet som vi ser på miljø, teknologi, sosiologi og politikk går fortere og fortere. Det er en farlig retning vi mennesker har tatt.

W A R N I N G
W A R N I N G

slapp singelen Brutus 23.August. Låta handler om å løfte hverandre opp og båndet mellom deg og den du vet ville bæret deg over slagmarken når hele verden står i flammer. Hvem er den personen som løfter deg med sin brutale styrke når du er nede for telling.

Hvem er din Brutus?

Stikkordene for Warning Warning er strykere, synth og tunge rytmer og fokus på paradokset krigføring for fred. Med slagmarken som sin scene, portretterer WARNING WARNING de følelser som oppstår i samfunnet og individet når livet står på spill. Deres hardtslående lydbilde høres ut som en sjelfull krig mellom det såre og det vonde vi mennesker bærer inni oss.

Musikken blander fortid og fremtid i en ny og moderne musikalsk form som er unik for dagens musikk-norge. Vi kaller sjangeren Cinematisk El-Prock!

I en live situasjon er bandet særdeles opptatt av å gjenskape den cinematiske følelsen som er fanget på albumet og lover en live opplevelse utenom det vanlige som vekker følelser. Låter fra albumet ble for første gang spilt live under årets Rockstream Festival og festivalens dagligleder og grunnlegger, Svein Flåteteigen, erklærte at bandets opptreden var blant de beste som noen gang var blitt gjort på hovedscenen siden festivalens oppstart. I etterkant av konserten hadde han følende å si:

«Warning Warning er nå et av mine favorittband. De spilte sin aller første konsert i går på RockStream Festival, og gav meg konstant gåsehud konserten gjennom. I nær framtid kan jeg med stolthet si at de spilte hos oss. Disse kommer til å nå langt..!»

Etter New Canvas sin EP The Rise valgte bandet å gå nye veier musikalsk. Tiden var moden for å eksperimentere. Det resulterte i nytt band og et helt nytt uttrykk. Det resulterte i WARNING WARNING. Mye tid har blitt brukt i studio for å ferdigstille de 12 låtene som skal utgis på et konseptalbum høsten 2019. Albumet er mikset og mastret hos Propeller Music Division (Mike Heartung/Chris Sansom) og musikken bærer en originalitet og kvalitet i toppklasse.

Aman, Willy, Hans og Ståle i Warning Warning har tidligere har spilt i bandet New Canvas. De begynte å spille sammen i en «øvingskontainer» på Romerike i 2005 og var på den tiden sterkt inspirert av tøffe band som Soundgarden, Pearl Jam, Oasis, Audioslave, Depeche Mode, men laget bare eget materiale. I 2014 lanserte Aman og Willy i 2014 EP´en The Rise på sitt eget label. Med singelen I Dream for Two fikk musikkvideoen «Honorable Mention» under Skepto International Film Festival i 2015.

Warning Warning på Facebook Spotify Instagram Web

Gro Anita Steinheim Tveit & Liv Katrine Steinheim / 12. til 25. oktober 2019

Steinheim & Steinheim – et kunstnerisk samarbeid mellom to søstre.

Gro Anita Steinheim Tveit, f.1969, bor i Sørum

Min utstilling er delt i to:
Den ene delen viser min opplevelse av å få en potensielt dødelig diagnose – brystkreft.
Jula 2017 ble livet snudd på hodet, og alt var ute av kontroll. Dette prosjektet startet som en terapi for meg selv, jeg tegnet og malte for å håndtere alt som var nytt og skremmende. Etterhvert vokste det til denne utstillingen, og mitt håp er at noen kan kjenne seg igjen og føle seg litt mindre ensomme. At pårørende og andre kan få et glimt av hvordan denne sykdommen kan oppleves. Med humor og alvor, i tegninger, malerier og korte tekster, deler jeg hvordan jeg har opplevd mitt møte med helsevesenet, andre menneskers reaksjoner, og min egen berg-og-dalbane av tanker og følelser. Maleriene er figurative, malt med olje på lerret. Tegningene er tusj på papir. Tekstene er litt forskjellig,

Den andre delen av utstillingen er kuene mine, malt med olje på lerret. De er vakre og fascinerende: store, myke, snille og varme- men også stae, raske, 500 kg tunge, og kan bli farlige hvis de blir sinte.

Liv Katrine Steinheim, født 1972, bor i Oslo

Maleriene mine består i hovedsak av portretter av personer som tør å være annerledes, og som ikke skammer seg over hvem, eller hva de er. Min del av utstillingen er en liten bit av mitt tilfluktssted, og jeg inviterer med glede publikum inn til undring, synsing, muligens et hevet øyebryn, nysgjerrighet og gjenkjennelse.

Bildene er malt med olje på lerret.

Velkommen til vernissage lørdag 12. oktober kl. 15.00 til 17.00
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00.
Utstillingen kan oppleves t.o.m. fredag 25. oktober.

Yoga, magi og giftgass -Salaligans teosofiske seriemord

ved forfatter Anders Sundelin

På 1930-tallet ble den svenske landsbygda herjet av en bande som ranet og myrdet med skytevåpen og giftgass. Men bandemedlemmene var ikke bare kriminelle, men innviet i en okkult orden som praktiserte magi. Det høres ut som en pulp-roman, men historien om Salaligan er en av Sveriges mest berømte kriminalsaker

Lederen var Sigvart Nilsson. Utad en lavmælt, velkledd ekspeditør i en herreekvipering men også en mystiker med en dragning mot yoga, teosofi og magi. Rundt seg samlet han en krets som fikk navnet “Den magiska cirkeln”. Snart skiftet Nilsson etternavn til Thurneman; det gikk rykter om at det var et anagram for “Manhunter”.

Ved hjelp av esoteriske teknikker gjorde han medlemmene til lydige undersåtter. Mordene ble angivelig utført på instruks av – i beste stil fra Madame Blavatsky – hemmelige mestere, og rettferdigjort av spekulasjoner om at døden bare var “en annen tilstand”.

Og likene hopet seg opp mens politiet sto rådløse…

Anders Sundelin er en prominent svensk journalist, og forfatter av en lang rekke bøker. Han underviser også i journalistikk, blant annet i Norge. Men denne kvelden skal han snakke med utgangspunkt i sin bok Den magiska cirkeln, som regnes som den kanskje beste innføringen i fenomenet Salaligan.

Vi starter tidsmaskinen til 1930-tallet kl. 19, men vi gjør oppmerksom på at vi har byttet hjemstavn og nå befinner oss på Mir i Markveien 61 på Grünerløkka.

Velkommen!

TNT EX-VOKALISTEN TONY HARNELL´s SAGA på GAMLA KONSERT & SCENE FRE 13 SEP KL.19.00

«The 10.000 Miles To Go Tour», Tony Harnell om sin lange karriere, turnélivet og rocke mytene!

+ MEET & GREET MØTE MED TNT-FANSEN (se info under)

TNT er et av Norges mest ikoniske rockeband gjennom tidene.
I tillegg til Ronnie Le Tekrøs gitarspill ble soundet deres formet av
den amerikanske vokalisten og frontfiguren Tony Harnell.

Han møter i høst den norske fanskaren på en unik story tell-turné,
hvor han deler innblikk i sin lange karriere, turnéliv og rockemytene.

Tony har med seg rockegitaristen Hans Petter Vik Sæther og spiller et bredt utvalg av egne låter,
i tillegg til TNT´s største hits og musikk som har inspirert han.

EKSLUSIVT MEET & GREET MØTE MED EX-TNT´s TONY HARNELL!!
(Aldersgrense 20 år!)

EGEN VIP MEET & GREET-BILLETT, KUN I MERCHBUA PÅ GAMLA FRA KL.19.00.

Meet & Greet (i puljer KL.19.30-20.30)-billett er ikke i forsalg slik som Storytell Show-billetten a Kr.320,- det er lurt å kjøpe i forkant på Universe.com : bit.ly/2kdnshz
og som man må ha for å delta på Meet & Greet.

Meet & Greet VIP billett koster Kr.600,-

VIP Meet & Greet-billett =
Møte Tony for en prat på backstage og posere med han på bilde vi tar med din mobiltelefon, signering av dine egne TNT-plater (dvs ikke alle, men dine favoritter) og få Turne T-shirt.

Meet & Greet-delen foregår i puljer mellom KL.19.30 og 20.30, før showtime på scenen ca. KL.21.00.

Togdagen

Ta plass, dørene lukkes! Lørdag 14. september er temaet tog på Stasjonsgaarden i Sande. Det blir vandring i nedlagt jernbanetrasé, konsert med togrockbandet «Signälfeil», historiske jernbaneforedrag, togpoesi og filmvisning. På Stasjonsgaarden blir det pizzadeal: Spis så mye pizza du vil for 100,–.

Arrangementet starter med en historisk vandring på kyststien som er lagt over den nedlagte jernbanestrekningen mellom Holmestrand og Sande. Erlend Garåsen, trommeslager i Signälfeil og mannen bak skinnelangs.no, er turguide og vil fortelle litt historie underveis. Underveis stopper vi på fem nedlagte holdeplasser. Turen er 13 kilometer lang og tar tre timer. Vi tar en kort pause før vi rusler inn i Smørsteintunnelen.

I andre etasje på Stasjonsgaarden blir det foredrag og filmvisning. Først ut er lokalhistoriker Lars Aaserud, som vil fortelle historier fra Jarlsbergbanens åpning og om transporten av jøder, russiske krigsfanger og tyske soldater under andre verdenskrig. Så viser vi dokumentarfilmen «Tønsberg-Eidsfossbanen» av Christian Erik Nordby. Den tar for seg den smalsporede jernbanestrekningen, som var i drift mellom 1901 og 1938. Det blir en kort introduksjon ved Erlend Garåsen.

Foredrag og filmvisning koster 50 kroner per person.

I første etasje blir det jernbanerock og togpoesi. Signälfeil med Vy-konduktør Mariann Tvedt Eråk i front spiller musikk som har med tog å gjøre. Og kun det. Bandet får denne kvelden selskapet på scenen av togpoet Jan Sørensen fra Spikkestad.

PROGRAM
14.30: Oppmøte ved Holmestrand stasjon og felles vandring til Stasjonsgaarden i Sande.

På Stasjonsgaarden i Sande:
19.00: Foredrag av Lars Aaserud om Jarlsbergbanens historie
20.00: Visning av filmen «Tønsberg-Eidsfossbanen»
21.00: Signälfeil spiller første sett
21.40: Jan Sørensen fremfører togpoesi
22.00: Signälfeil spiller andre sett

Foredraget og filmvisningen i andre etasje koster 50 kroner per person. Resten av programmet (inkludert konsert) er gratis og støttet av Sande kommune.

Kundalini yoga and dance in the park

Avlyst i dag!
Blir flere arrangementer igjen neste år

Nav Sangeeta and Sisters of De Light invites you to another pleasurable day in the Kampen park!

It will be kundalini yoga, groove dance and of course a bunch of lovely vegan cakes and a wide selection of yogi Tea ✨😋🍯🍰🧘🏻‍♂️🧘🏼‍♀️💃🏼🕺🏽✨

You are most welcome to share this day with us!

Happiness, ❤️ and (De)Light! 😘

Program

Kl 14.00-15.00 Kundalini yoga with kriya

15.00 -16.00 The Groove Method – Dans!

16.00-17.00 Café hosted by Sisters of DeLight

17.00-18.00 Kundalini yoga

A bit about Nav Sangita and Kundalini yoga:
Kundalini yoga is the yoga of awareness. It is about being present and observant in yourself while you are doing the exercises and meditations. To experience them fully, your eyes are closed.

A Kundalini yoga class consists of a mantra to tune in followed by a set of exercises called kriya. Kundalini yoga has several thousand kriyas for specific purposes, so there is a lot to choose from. After the physical activation, the body gets to rest in shavasana, lying on the ground. Then follows a meditation which can include chanting. At the end, a song and mantra close the practice.

Nav Sangeeta will teach the two classes. She has done her practical Kundalini yoga teacher training in Bali with KRI this year.

The first hour yogaclass will be a kriya which helps strengthen your interconnection and communication.

The classes will be good for beginners and practitioners.

A bit about The Groove Method® dance hosted by Eva Skogman

The Groove Method®:

Groove is a unifying, creative and dynamic interactive group dance experience!

The purpose of this dance practice is to create strong and uplifting experiences, which allows us who participate to get in touch with our own inner wisdom. To feel good in our bodies and explore how it is to move authentically and creatively to music, regardless if we are alone or in a group context.

It can easily be described as a meeting between ecstatic free dance (ex 5 rhythms, biodanza) and traditional fitness groupdance training

The participants in Groove will be guided to join the group with the help of the music’s rhythm and various movements – but will be strongly enc

The Altern80s Club

Lørdag 14. september markerer det fjerde siste kapittelet av The Altern80s Club før nedleggelse i desember, og i den anledning returnerer særdeles drevne utelivs-DJ og uhelbredelig synthentusiast Håkon Onsager bak gjestespakene!

Event på Facebook: www.facebook.com/events/512506949499012

The Altern80s Club er et månedlig konsept i Oslo som hyller “tiåret som gjorde dystert catchy” – nemlig ’80-tallet! For kjennere av synth og wave, samt jevnlige innslag av retrobaserte artister fra nyere tid innen alt fra postpunk og indietronisk til synthwave og electropop. Kjente fjes bak miksebordet, slippfester med giveaways samt eksklusive konserter kan også forekomme underveis.

Hold deg oppdatert på: www.facebook.com/altern80s

Åpningstid: 22:00-03:00
Inngang: 50.-
Alder: 20

Wardruna

Tekst-til-bilde. Skrivekurs med Gro Dahle

Vi kommer til å prøve ut tittel, bildetekst, korttekst og bildebok, leke med balanse og avstand, se på mellomrommet mellom det visuelle og det verbale, eksperimentere med tekst-bilde-oppslag som scener og se litt på sceneskift i sprangene mellom oppslag. Vi skal la fortellinger springe ut av bilder og bilder lete etter fortellinger. Det fins metoder for humor i bilde-tekst-sammenheng og ladning av bilder gjennom tekst. Vi kommer til å gå nærmere inn på hva en-rutere er, det store spekteret av hva tegneserie kan være, og den vide verden av grafiske romaner – hva som er illustrasjon og hva som er visuell fortelling, prøve ut bilde som illustrasjon og tekst som verbal illustrasjon for bilde og prøve ut tekst-bilde-samarbeid for barn, voksne og for alle aldre og også åpne opp for fanzine-arbeid, artist-books og bilde-tekst-sykluser, tekst som kunst og språklige tekstur som kunstprosjekter. Kurset egner seg for illustratører og kunstnere, filmskapere og fotografer, skribenter av alle slag, amatører og profesjonelle – og hvis noen bare har lyst på et kurs, så kan dette være gøy. Du trenger ingen bakgrunn eller utdannelse for å gå på dette kurset, bare lyst, for dette er en lekeplass!

De som har lyst til å melde seg på kan godt ta med seg ti bilder til den siste oppgaven, den siste dagen: En bilde-tekst-syklus. Hva kan disse bildene være? Hva som helst, tenker jeg. Familiebilder, kunstbilder, bilder av ting i leiligheten, bilder klipt ut fra avisa, bilder av vesker klipt ut av magasiner, bilder av tapeter, fargeprøver fra fargehandelen, stoffbiter, foto av stoler, reisebilder eller feriebilder, postkort fra stedet dere kommer fra eller fra utlandet, servietter, blomster, knapper, gjenstander. Hva som helst visuelt som er noenlunde håndterlig (vanskelig å ta med seg en sykkel eller en bil, en skog eller et helt fjell).

Onsdag 27. november:

NB: Kl 9 – 13 Innledning. Bilde + tekst
Hva er et tekst&bilde-prosjekt?
Jeg viser eksempler og snakker rundt:
Ulike typer bildebøker, tegneserier, grafiske romaner og enrutere.
Tekst-bilde-kunst? Titler til kunstprosjekter eller bilder? Fanzine? Kunstnerbøker.
Kunst-tekst-konsept, tekst som stuktur og tekstur.
Kunst vs bildebok/tekst-bilde-samarbeid
Konsept / idé vs fortelling/stemme/ innhold

Oppgaver:
Få ord, mye bilde
Ord i bilde
tittelleker/bildetekstmetoder
Asker Jorn/Cobra-metoden (Den grimme ælling)
Tom Phillips- / Black-out-metoden
Ord-kollasjer: arbeid med biter og enkelt-ord
Enrutere

Ca 13 – 14 Lunsj

Ca 14 – 15.15: Gjennomgang
pause
Ca 15.30 – 17: Å vri og løfte og vinkle
Ulike metoder for å skape humor
Gjennomgang
Pause
17.15 – 19 Ulike metoder for å skape poetisk løft, dimensjon
Gjennomgang

Ca kl 19: Middag

Kveld: Selvstendig oppgave: enrutere eller ord i bilde

Torsdag 28. november: Bildeboka, tegneserie, grafisk roman
Frokost ca kl 8 – 9
Ca 9 – 13 Bildeboka
Den verbale fortellingen vs den visuelle fortellingen
The drama of the turning of the page
Bildebokas teater
Boka som gjenstand, boka som kunstobjekt
Allalder, bildebokas ytre og indre handling

Metafor, allegori, fabel, besjeling, personifisering, allusjon/referanse, pastisj
Arketypiske barn/roller/fortelling
Fortellende tekst til bilder, linjer som knytter bildene sammen
Stemme, monolog
Karakter, synsvinkel, ståsted, indre vs ytre rom
Det konsekvente barneperspektivet
Oppgaver og gjennomgang

Ca 13 – 14 Lunsj

ca 14.30 – 16 Grafisk roman/tegneserier
Bipersoner/ flere karakterer
Replikker. Snakkebobler/ tankebobler/ indre stemme
Oppgaver og gjennomgang

Pause

Ca 16.15 – 18: helhet og linjer
Motor: Konflikter, hemmeligheter, kontraster
Sykluser, helheter, rammer, konsepter, systemer, premisser, strukturer, teksturer, matriser, lek, paralleller
Ulike metoder for å skape sammenheng mellom bilder
Dramaturgi

Ca 18.30 – 20 Egen oppgave: Lage et bildebok-manus på 12 oppslag
eller en komposisjon av egne bilder + tekst

ca 20 Middag

Kvelden: Egen oppgave fortsetter.

Fredag 29. november:

Ca Frokost 8- 9
9 – 13 Gjennomgang av prosjektene.
Mulighet til å ta med et prosjekt som dere ønsker gjennomgang av i stedet.
Oppgaver hvis det blir tid

Ca 13:00 – 14 Lunsj

14 – 16 : Hvis tid: Tekstkunst, konsept og tekstur, fanzine, kunstnerbok

Obs:
Vi går ut ifra 10-12 deltagere disse 20-timers kursene.

Skulle det bli færre eller flere deltagere, forbeholder vi oss muligheten til å endre timeplanen. Ved flere deltagere er det mulig vi slutter senere på onsdag.
Dere får vite om eventuelle endringer forkant av kurset.

APICHAYA WANTHIANG: ”BURN, RAGE, RISE”


Into the night,
bright black postures
fixed, in an attempted escape.

From god’s point of view
crisis abstracted into blots and patches
barely an image.

Quietly arises
a rage, raging
obliterating language.

Burn, rage, rise.

*

Vi tenker ofte på høyoppløselige bilder som rike, og små, komprimerte, flyktige digitale bilder som av dårlig kvalitet. Lavere oppløsning skaper ofte en uskarphet, en brist eller vaghet: dette er elementer som allerede finnes i abstraheringsprosessen. Innenfor malerkunsten resulterer denne mangelen (på oppløsning eller klarhet) i produktive fenomener (som uklarheter, glipp og brister) som oppmuntrer fantasien og til å se ting på nytt.


Wanthiang vil vise en malerisk installasjon som utforsker verdien av det subjektive langsomme blikket i et hektisk samfunn. Installasjonen er basert på et lite utvalg av funnet billedmateriale fra media. Hennes interesse er todelt: For det første hva som skjer når vi fester oss ved et bilde en stund, for eksempel ved å male det igjen og igjen, og for det andre hva som oppstår i prosessen med å abstrahere fra en hendelse i det virkelige liv, til et nyhetsbilde, til en materiell manifestasjon. Med arbeidet undersøker hun hvordan bilder forflytter seg og påvirker vår oppførsel. Mer spesifikt dreier hennes arbeid seg om hvordan vi bruker en begrenset ressurs: nemlig vår evne til å være oppmerksomme.


APICHAYA WANTHIANG: BURN, RAGE, RISE
Åpning: Lørdag, 14. september, kl. 13.00 – 16.00
Utstilling: 15. september – 6. oktober 2019
Åpningstider: Tors: kl. 12.00 – 16.00, lør – søn: kl. 12.00 – 16.00


Utstillingen er støttet av Kulturrådet, Trondheim Kommune og Norske Kunstforeninger.

VOOMUSP september

Vålerenga og omegn midtukeskogspils.
Vi møtes på Galgen!
Alle er velkomne uansett om de bor i nærheten eller ei.

Nordic Black Theatre “Maya Angelou – Black Woman Rising”

Nordic Black Theatre production about the great poet, singer, writer and activist Maya Angelou

We tell the story of her life and work with music, dance and drama.

Maya Angelou var blant annet forfatter, lærer, danser, journalist, manus-forfatter, sanger, skuespiller, poet og aktivist. Hennes liv og arbeid var til stor inspirasjon for mange på 60- og 70 tallet og for de generasjoner som kom etterpå. Hennes bøker står fortsatt på skole-pensumet verden over. Hun var en nær venn av både James Baldwin og Malcolm X. Hun snakket 6 språk, vant uttalige priser og var mentor for mange kunstnere bl. a. Oprah Winfrey. Maya Angeloulevde et utrolig liv som nå blir dramatisert med dans, live musikk og drama på Nordic Black Theatre.

Forestillingen er på engelsk

- – - – - – - – - – - – - – - – - – -

Maya Angelou was, amongst other things, a writer, teacher, dancer, journalist, screenwriter, singer, actor, poet and activist. Her life and work were a great inspiration to many in the 60s and 70s and for the generations that followed. Her books are still on school curriculums worldwide. She was a close friend of both James Baldwin and Malcolm X. She spoke 6 languages, won numerous awards and was a mentor to many artists including Oprah Winfrey. Maya Angelou lived an incredible life that is now being dramatized with dance, live music and drama at Nordic Black Theatre

The performance is in English

- – - – - – - – - – - – - – - – - – -

written by Kagiso Lesego Molope

directed by Cliff A. Moustache

assistant director: Terese Mungai-Foyn

dramaturg: Nelly Winterhalder

choreographer: Bright Wamwanduka

at Nordic Black Theatre & Cafeteatret – Hollendergata 8, Grønland, Oslo

Viser bare de nyeste 400.