Nytt på skogen: Nye evenement

“Kamp – min, din og alle andres”

Velkommen til åpning 1 juni kl.18.00 samtidig med Hausmania festivalen.
Deretter er utstillingen åpen Lø 2.juni, Søn 3.juni 12-16 , Fre 8.juni Lø 9.juni Søn 10 juni kl 12-16

Kunstnere
Hanan Benammar, Amelia Beavis Harrison, Thierry Geoffroy , Christian Hennie, Lars Sandås, Ina Wudtke, Rena Rädle og Vladan Jeremic.

Velkommen til åpning 1 juni kl.18.00 samtidig med Hausmania festivalen. Podium galleri , Hausmanns gate 34
Deretter er utstillingen åpen Lø 2.juni, Søn 3.juni 12-16 , Fre 8.juni Lø 9.juni Søn 10 juni kl 12-16

Kunstnere : Hanan Benammar, Amelia Beavis Harrison, Thierry Geoffroy , Christian Hennie, Lars Sandås, Ina Wudtke, Rena Rädle og Vladan Jeremic.

Tittelen viser til utstillingens fokus på aktivisme i form av kunstprosjekter som tar for seg ulike former av “kamp”. Arbeidene som vises utforsker kampen for tilværelsen i forskjellig form og ulike tidsaldere ; som den pågående kampen i det okkuperte Vest Sahara, eller et historisk folkeopprør i Norge og kamp for bedre livsvilkår og kamp mot økede forskjeller – forøvrig like relevant i dag som i 1851.
Menneskets kamp med seg selv. Sivilkurasje. Klassekamp og kampen for retten til å ha et sted å bo.
Kunstneres kamp for å ha et sted å arbeide, ulike varianter av kamp mot eskalerende markedskrefter, kamp for solidaritet, frihet og fred, og kamp mot fascismens fremmarsj, voksende fremmedfiendtlighet og den økede splittelsen i nåtidens samfunn.
Kunsten inviterer publikum til å stoppe opp og reflektere over hvilke kamper vi tar/ville/burde tatt idag.
Temaet er også tett knyttet til kulturhuset Hausmanias identitet og til samtidens situasjon for kunstnere der gentrifiseringen og markedskrefter gjør at bykjerner verden over tømmes for kultur i takt med at leiepriser stiger og tilgjengelige rommene for fri kunst forsvinner.
Kampene er mange og berører oss alle på en eller annen måte. Kom og la deg inspireres til din egen kamp.
Som parolen fra Red Winter sier : Revolusjonens frø fra fortiden skal spire nå!

( fra “Red Winter”-et av verkene i utstillingen et prosjektinspirert av folkeopprøret på Levanger 1851)

Om kunstnerne
Amelia Beavis Harrison er en Brittisk kunster og kurator som har base i Oslo og Birmingham, Storbrittanien. Hun har sin utdannelse fra Lincoln School of Art og en MFA fra Kunstakademiet i Oslo . ABH jobber primært med performance, installasjon og video. Hennes arbeider starter ofte som en reaksjon på situasjoner hun finner frustrerende, som f,eks diskriminering og statlig svikt som er tema som går igjen i flere av hennes arbeider.I 2015 grunnla hun " Kunst Vardo " en nomadisk kunstplattform som i stor grad jobber mellom Norge og Storbritannia.
www.ameliabeavisharrison.co…

Hanan Benammar er en algerisk/fransk kunstner basert i Oslo, som jobber konseptuelt i feltet mellom geopolitiske, miljømessige og sosiale forhold. Hun organiserer og kuraterer også kunstprosjekter som en del av sin kunstneriske praksis. Benammar er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo (mastergrad) og Dutch Art Institute i Nederland (mastergrad). Hun har utstilt og utført flere steder, sist på Musée de la Camargue (Arles), Gallery RAM (Oslo), Edge of Wrong (Cape Town), Radikal Unsichtbar (Hamburg) og Radiophrenia (Glasgow). www.onewaytoadesert.com/

Thierry Geoffroy er en fransk kunstner med base i København. Thierry Geoffroy har siden 1989 haft en ekstensiv utstillingvirksomhet ved gallerier, institusjoner og biennaler verden rundt. Han deltok ved documenta Athen og Kassel, de siste tre Venezia biennaler ( invitert av forskjellige lands paviljonger) og han stiller også jevnligt ut i København der han bor.
I The Emergency Room Dictionary – et leksikon for akuttkunst ,presenterer Thierry Geoffroy / aka Colonel sine visjoner om å etablere en kunst som går ut fra mer involvering av kunstneren som samfunnsmedborgere, en kunst basert på en annen kunstnerrolle, en struktur der kunstneren kan reagere på politikk og nødsituasjoner her , akkurat nå.
www.emergencyrooms.org

Christian Hennie er en Norsk kunstner med base i Oslo og atelier på Hausmania Kulturhus. Han er utdannet ved Statens kunstakademi Oslo. MFA 2007-2009, Bildkonstakademin Helsinki (2008) Statens kunstakademi Oslo BA (2004-2007) Utstillinger i urval : Theodor Kittelsens hus, Hvitsten ( 2014) GAD , Oslo (2013)7th Berlin Biennale( 2012) Høstutstillingen (2012, 2009) Galleri MK11, London, Kunstbanken i Hamar , Henie Onstad Kunstsenter (2009) www.christianhennie.com

Rena og Vladan er kunstnere hvis kunstneriske praksis består av tegning, tekst, foto og video. Rena og Vladan bor og jobber i Beograd, Serbia. Siden 2002 har de utviklet en felles kunstnerisk praksis som utforsker det overlappende rommet mellom kunst og aktivisme. I sitt kunstneriske arbeid fokuserer de på motsigelsene som eksisterer i samfunnet i dag og forskning med kunstneriske midler frigjøringsmuligheter. Deres prosjekter inkluderer kunstneriske inngrep og engasjement i dagens offentlige debatter og kamp, tverrfaglig samarbeid og formidling gjennom ulike medier. De har samarbeidet med grupper som Chto Delat? (Russland), Perpetuum Mobilε (Finland), SIZ (Kroatia), BLOK (Kroatia), ZIP-gruppe (Russland), prosjektrom LevArt (Norge) og andre kollektiver.
raedle-jeremic.modukit.com

Lars Sandås ( 1984) er en Norsk kunstner som bor og arbeider i Oslo, og har atelier på Hausmania Kulturhus. Han har BA og MA fra Kunsthøgskolen i Oslo / Kunstfag og praktisk Pedagogisk utdanning fra NTNU. Han har vist sine arbeider på bland andre, Høstutstillingen , galleri BOA, Visningsrommet USF Bergen, Spriten Kunsthall og Galleri Norske Grafikere.I 2016 ga han ut boken “Narkoatlas – Oslo”,Stripa Forlag Der han med tekst, håndtegnede kart og tresnitt tar systematisk for seg historien til Oslos åpne rusmiljø, fra Slottsparken på 60-tallet til dagens Brugata.http://kunstnerforbundet.no/kunstnere/857;Lars-Sand-s

Ina Wudtke er en kunstner, kurator, forfatter og DJ med base i Berlin. Hennes forskningsbaserte arbeid stiller spørsmål om hegemoniske politiske og samfunnsmessige diskurser og både vekker og styrker diskusjoner om temaer som arbeid, kjønn og boligmarked.
Siden 2018 er hun kunstnerisk assistent ved dokumenta professoratet på Kunsthochschule Kassel. Hun har deltatt på en rekke med utstillinger internasjonalt både som kunstner i utstillinger som: 2018: Pirate Jenny, Saalbau Neukölln, Berlin (solo); Bild der Rettung | Rettung des Bildes, HAU Hebbel am Ufer, Berlin. 2017: The Fine Art of Living, BAZA, Zagreb (solo). 2016: Eviction, Projektraum Kunstquartier Bethanien, Berlin (solo); Let’s gentrify everything!, Borg Biennale, Antwerpen; I WONT DO WHAT YOU TELL ME- KUNST VARDO på RAM Galleri, Oslo 2015: WER WAR ALBERT NORDEN? Installation i U-Bahnhof Kaulsdorf Nord (U5), Berlin; 2011: Incheon Women Artists’ Biennial (IWAB), Incheon South Korea. www.inawudtke.com/html/bio….

Eksamenskonsert Ingebjørg Loe Bjørnstad

Ingebjørg avsluttar to års masterstudier på Norges musikkhøgskole, avdeling for improvisasjon og jazz, med eksamenskonsert i BUL-salen på Nynorskens hus.
Ho har utforska lydane i stemma si og språket sitt, og grensene mellom tekst, song, musikk og språk.
Publikum vil få høyra noko av dette i ein improvisert setting, solo og akustisk.
Velkomen!

KOK (eller KUK) i juni

Vi leier badstuflåta KOK søndag 17.juni kl. 14.00 – 16.00 og har noen ledige plasser! Om vi blir 10 pers blir det 160,- på hver. Hvem vil bli med?
1. Agneta
2. Marken
3. Marken
4. Frulyng
5. Frulynh
6. Trude-Sofie
7. Trude-Sofie
8. Trude-Sofie
9. Gunhildmarie
10. maren-anne

Venteliste
1.
2.
3.

#Kok, #KUK, #badstu

GAMLA Konsert & Scene lanserer sin nyoppussede konsertsal med bandene DE SELSKAPSSJUKE + 1900-KULLET

Lør 26 Mai KL.20.00 lanserer GAMLA Konsert & Scene
og ikke minst Gamla Beat Bar & Bakhage
sin nye konsertsal og bar med konserten:

De Selskapssjuke speller Jokke og allsangpønkes av 1900-Kullet

Gamla har med nye eiere fra 2018, nå i april og mai fått et realt ansiktsløft innvendig, hvor nær kun scenen med PA-anlegget står igjen fra gamle Gamla.

Kom å se nye Gamlas konsertsal og bar fredag og lørdag fra KL.16.00 eller bakhagen man-lør fra KL.12.00.

DE SELSKAPSSJUKE

Oslo-basert Jokke-tributeband som spiller låter fra hele karrieren til Joachim Nielsen.
Med låter som Øl, To Fulle Menn og Gutta kan man garantere høy allsang- og skålefaktor,
i tillegg dukker det alltid opp noen glemte perler når De Selskapssjuke står på scenen.

Med musikere som har bakgrunn fra rock- og metalmiljøet i Oslo, er soundet til De Selskapssjuke noe tyngre og mer riffbasert enn Jokkes eget.
Men, de holder seg allikevel tett opp til orginalene for å beholde stemningen i universet til en av Norges beste låtskrivertalent.

Bandet består av:
Ashe Draven (Vokal), Andrè Hjørnstad Solberg (Vokal), Christian Lie (Gitar)
Terje Skår (Gitar), Christian Jeremiassen (Bass), Ole Jormungand Teigen (Trommer=
Facebook

1900-KULLET

Unge karer fra Oslo Øst med lokalt brygga, allsangsmelodiøs norskspråklig Punk-Rock på menyen.

De er forholdsvis nye og har ingen musikk av seg ute, men med inspirasjon fra band som Oslo Ess, Blink 182 og Neck Deep,
serveres du til å både synge med på sanger du aldri har hørt før og overraskende cover-låter.

For tiden er de med i verdens største «Battle Of Bands»-konkurranse; Emergenza-festivalen
hvor de har kommet seg gjennom 2 runder og er klare for semifinale 20 april.
FACEBOOK

Susanne Skeide og Ellisif Hals – Til: og Fra:

-

Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til utstillingen ‘Til: og Fra:’ der Susanne Skeide og Ellisif Hals viser installasjoner av utklipte og revne grafikkblader og tegninger på papir, og todimensjonale collager skapt gjennom brevveksling over en lengre periode. Utstillingen åpnes av Steffen Håndlykken.

Samarbeidet til Skeide og Hals startet i 2006 da de gikk ut av Kunsthøgskolen i Oslo. Siden da har de arbeidet med en serie stedsspesifikke utstillinger. I denne utstillingen har de latt seg inspirere av stedets arkitektur og assosiasjoner som blir skapt i møte med rommets egenskaper.

Susanne Skeide og Ellisif Hals er bosatt i henholdsvis Oslo og Malmø, og med denne avstanden mellom seg har de over flere år produsert collager ved å sende arbeider til og fra hverandre. I denne utstillingen vil de vise et utvalg av arbeidene de har skapt ved å kommunisere gjennom det visuelle. På hver sin kant produserer de papirarbeider der de setter sammen gamle og nye biter til todimensjonale collager. Ved å samarbeide på denne måten skapes en historie om deres kommunikasjon. Balansen mellom improvisasjon, individuelt arbeid og samspillet som oppstår blir til et endelig felles uttrykk i denne utstillingen.

-

Susanne Skeide (f. 1982) og Ellisif Hals (f. 1981) har samarbeidet siden de gikk ut av Kunsthøgskolen i Oslo med bachelor i kunstfag, institutt for grafikk i 2006. De har stilt ut sammen ved bl.a. Kunstsenteret Møre og Romsdal; Oslo Kunstforening; Tegnerforbundet, Oslo; Smedjebacka, Sverige; Market Kunstmesse, Stockholm og Uppsala Konstmuseum, Sverige. I tillegg til samarbeidsprosjektet har de separate kunstnerpraksiser uavhengig av hverandre.

Survival Kit for The Age of Technology

Sted: Bergen offentlige bibliotek, Auditoriet
Tid: Fredag 1. juni 2018 kl. 13:00 – 16:30

Arrangementet vil være på engelsk, og er gratis og åpent for alle. Arrangementet vil streames, følg med på vår hjemmeside og Facebook for oppdateringer.


BEK – Bergen senter for elektronisk kunst har gitt seg selv en umulighetsoppgave – å konstruere en “pakke” for overlevelse i vår teknologiske tid.

Samfunnsborgeren svømmer omkring i begreper, tekniske duppeditter, og nye og gamle kommunikasjonsvaner som er blitt avfødt av den teknologiske utviklingen. Det er kommet så mye nytt på kort tid, at vi ikke har rukket å bli enige om hva det hele betyr i praksis, eller i teori, eller for samhandlingen oss i mellom.

Teknologi i seg selv er ikke nytt for oss; en øks og et par briller er også del av menneskets teknologiske utvikling. Men nå oppleves den så allestedsnærværende og pregende som aldri før. Vi har vel alle kjent – på jobben, i privatlivet – i alle relasjoner vi inngår i, at vår forståelse av denne teknologien ikke strekker til. Hva den betyr for oss og hva den gjør med oss er ikke så lett å få oversikt over når vi står i den til knes. Hva bør vi vite, hva bør vi gjøre og hva må vi mestre? Det kjennes som vi trenger en overlevelsespakke. Nå.

BEK har invitert tre foredragsholdere til å gi sitt bud på hva som bør legges i en overlevelsespakke som ruster oss for deltagelse i teknologialderen. For målet er forståelse – der vi kan møtes i veikrysset til kunnskap, erfaring og tilhørighet.

Vi har invitert Knut Melvær til å hjelpe oss med utfordring nummer 1:
Å operere/handle i teknologialderen – hva må vi mestre?

Vi har invitert Kjetil Rommetveit til å hjelpe oss med utfordring nummer 2:
Å forstå/relatere i teknologialderen – hva må vi vite?

Vi har invitert Jill Walker Rettberg til å hjelpe oss med utfordring nummer 3:
Å samhandle i teknologialderen – hva må vi gjøre?

Det blir også smakebit fra BEKs residency-program Studio Sessions ved Eva Pfitzenmaier og Tom Verbruggen/toktek.

Survival Kit for The Age of Technology er utviklet av Anne Marthe Dyvi/BEK, og arrangeres i samarbeid med Bergen NÅ, Bergen offentlige bibliotek og Future DiverCities.


Jill Walker Rettberg is professor of digital culture at the University of Bergen in Norway. Her main research topic has been storytelling and self-representation in social media, building upon a foundation of digital art, electronic literature and digital humanities. She is an important voice and influencer on human relation to technology. Rettberg is currently focusing on visual technologies and machine vision and our relationship with them, in her project MACHINE VISION: Machine Vision in Everyday Life: Playful Interactions with Visual Technologies in Digital Art, Games, Narratives and Social Media.

Kjetil Rommetveit is Associate Professor at Centre for the Study of the Sciences and Humanities, University of Bergen, and has studied philosophy, law and Science and Technology Studies (STS). His main research interests include the public dimensions and governance of technoscience, in digital innovation fields such as robotics, smart energy, biometrics and the Internet of Things. He focuses on issues relating to privacy, autonomy, and democracy and roles of assessments and interdisciplinarity in governance.

Knut Melvær is currently doing technology consultancy and development for Netlife. He is a PhD Student in the Study of Religions, University of Bergen, working on a thesis on quantitative and digital research methodologies. He is a technology columnist at Sysla and at Bergens Tidende. He gives lectures and perform workshops, and has a broad practical and theoretical knowledge about technology.

Survival Kit for The Age of Technology er en del av programmet BEK utvikler for Future DiverCities (FDC), der vi inviterer vitere til å dele sin kompetanse i nye formater og for nye publikumsgrupper. I FDC jobber vi med publikumsutvikling og å lage nye strukturer for deling av innhold om kunst og teknologi. Future DiverCities er støttet av Kreativt Europa.

Kunst for tryggere ruspolitikk

Forening for Tryggere Ruspolitikk arrangerer en kunstutstilling med auksjon 9-10 juni, på Stampen i Oslo.

Inntektene vil gå til finansiering av FTR sitt ruspolitiske påvirkningsarbeid, rusfrie arrangementer og forebyggende arbeid. Kunne du vært interessert i å bidra med et kunstverk til dette formålet? Send inn kunstverket her: foreningentr.typeform.com/t…

Inntektene vil deles ved at 40% går til kunstner, 10% til Stampen og 45 % til FTR og 5% betales til Bildende Kunstneres Hjelpefond.

Selve auksjonen blir søndag 10 juni, 9. juni vil det være åpent galleri og sosialisering.

Alle kunstnere som bidrar vil bli promotert på sosiale medier i forkant av auksjonen.

ANTI-FREEZE på Spriten


Scroll down for English textANTI-FREEZE er en førvisning av Oslo Apiary & Aviary sitt pågående avlsprogram på plastikkspisende nattsommerfugllarver, samt en artist talk med Marius Presterud (Oslo Apiary & Aviary) og Natalia Korotkova (IIA KO) om det plastiske mennesket og byen. Arrangementet vil finne sted på Spriten Kunsthall, Skien.


Fra et lånt ventilasjonsrom på taket av kunstnernes hus har Oslo Apiary & Aviary de siste fire årene fordypet seg i relasjonene til ting som lever i-, rundt- og på Kunstnernes Hus. De siste to sesongene har fokuset vært plastikkspisende nattsommerfugllarver (voksmøllarver) – en parasittart som fulgte med birøktingen på taket av Kunstnernes Hus. NIGHT BUTTER, er en tenkt skulptur og fungerende inkubator for disse larvene.

Oslo Apiary & Aviary utveksler ideer med kunstner Natalia Korotkova (RU). Natalia Korotkovas tekstilskulpturer tar utgangspunkt i byens formspråk. Hennes plast og tekstilklær presenteres som omgivelser på lik linje med byens arkitektur, i gjensidig utveksling med dens inbyggere.

Prosjektrommet på Spriten kunsthall er et forenværende spritdisteleringsrom fra 1917, på det som da var en spritfabrikk på Klosterøya. Det karakterisitiske bygget er en overlevering fra den industrielle revolusjonen, en periode foreslått som starten på tidsalderen som på folkemunne nå referes til som anthropocenen. En av de karaktiserende trekkene ved vår tid er mengden forsøpling og plast i våre omgivelser.


Med NIGHT BUTTER gjenskapes formspråket fra skulpturen Oslos Geografiske Midtpunkt (Jon Gundersen, 2014), med mennesket i hovedstadens plass. Midt på skulpturen står en inkubator for nattsommerfugllarver. Disse fortærer Polyethylene (PE), en av verdens mest vanlige plasttyper, noe som tillater larvene å produsere sprit i kroppen (frostvæske).

Frostvæsken gjør at larvene å overleve de ugjestmilde vinterforholdene her i nord. Skulpturen og larvene inviterer til refleksjon utypisk for anthropocen tankegang – hvordan menneskets fremtid kan være overgitt andre arters tilpasning til oss. Det gjennomgående temaet, frostvæske, inviterer oss til å avkrystallisere (opptine) vårt syn på oss selv, vår posisjon i den fysiske verden og i relasjon til andre vesener.


ENGANTI-FREEZE is a pre-showing of Oslo Apiary & Aviary’s ongoing work with the plastic-eating nightbutterfly larva. In addition there will be an artist talk with Marius Presterud (Oslo Apiary & Aviary) and Natalia Korotkova (Shum) concerning the city and man’s plasticity. The event is hosted by Spriten Kunsthall.


From an abandoned ventilation room on roof of Kunstnernes Hus, Oslo Apiary & Aviary has immersed themselves in relationships with the things that live on-, in- and around the building.

The last two seasons the practice has mainly focused on the plastic eating night butterfly larvae (the lesser wax moth) – a parasite species that came with the rooftop beekeeping at Kunstnernes Hus. NIGHT BUTTER, is a suggested sculpture and functioning incubator for these larvae.


Oslo Apiary & Aviary have been exchanging ideas with artist Natalia Korotkova. Natalia Korotkova’s textile sculptures take their cue from the city’s form language. Her plastic and textile clothing presents themselves as environments on par with the city architecture, in mutual dependency with its inhabiters.


Spriten Kunstthall’s project room is a former distilling facility, dating back to 1917, when there was a liqueur factory at Klosterøya. The characteristic building is a survivor of the industrial revolution, a period suggested to initiate what is frequently being referred to as the anthropocene. One of the characteristic features of this age is the amount of garbage and plastic in our surroundings.

NIGHT BUTTER borrows the form language from the sculpture ’Oslo’s Geographical Center’ (Jon Gundersen, 2014), replacing the silhouette of Oslo with a human. In the middle of the sculpture sits an incubator for night butterflies (the lesser wax moth). These larvae can consume Polyethylene, one of the worlds most common plastics, with the result that it’s body to produces a spirit (anti-freeze).

The anti-freeze lets the larvae survive the harsh winters of the North. The sculpture and the larvae invites the audience to consider untypical non- anthropological considerations – that perhaps humans continued existence will depend on other creatures adaptations to us, rather than of visa versa. The
common denominator, ‘anti-freeze’, invites us to de-crystalize (defrost) our ideas about ourselves, our position in the world and our relation to other creatures.


Links for more information
www.facebook.com/osloapiary/
shumfahsion.wixsite.com/iia-ko
www.spriten.no/sommeravslut…❂╮

Byllepestfest 2018

Loppis på nydelige Kampen

Under Kampendagene så åpner bakgårdene på Kampen sine porter på søndag. I den forbindelse tenkte jeg å holde loppis i “min” bakgård.
Flytter snart til et sted uten bod, og har derfor ryddet så godt jeg kan i ting jeg ikke bruker, bøker jeg ikke kommer til å lese, og i klær jeg sannsynligvis ikke får slanket meg inn i med det første.

Alt koster fra 5 til 50 kroner, og forfriskning i flytende form for en femmer for å forebygge heteslag. .

Kom, kom til Bøgata 20! :)

Tidspunkt: 13 – 16

Betaling foregår helst på Vipps, men kan se om jeg får ordnet noe veksel i tilfelle :)

Future Library: samtale med Elif Shafak

Den kritikerroste tyrkiske forfatteren og engasjerte politiske kommentatoren Elif Shafak kommer til Deichman Hovedbiblioteket for å delta i en samtale med Rosie Goldsmith.

Elif Şafak / Elif Shafak er den fjerde forfatteren som overrekker en tekst til Framtidsbiblioteket. Første var kanadiske Margaret Atwood (2014), den andre var britiske David Mitchell (2015), deretter fulgte den islandske dikteren og forfatteren Sjón (2016).

Shafak er Tyrkias mest leste kvinnelige forfatter, en engasjert politisk kommentator og foredragsholder. Hun skriver på både tyrkisk og engelsk og har gitt ut 15 bøker, hvorav 10 romaner, inkludert bestselgerne “Ære”, “Bastarden fra Istanbul” og “Kjærlighetens førti bud”. Bøkene hennes er oversatt til hele 47 språk. Hun skriver litteratur som overskrider både fordommer, klisjeer og kulturskiller.

Rosie Goldsmith er en prisvinnende journalist med kunst og aktualitetssaker som sitt felt i Storbritannia og utenlands. Hun jobbet 20 år i BBC hvor hun reiste verden rundt, og i dag kombinerer hun kringkasting og kunst med presentasjon og kuratering av kulturelle arrangementer og festivaler i Storbritannia og utland.

Samme dag er det også morgentur i fremtidsbibliotekskogen, hvor Elif Shafak overrekker sin nyskrevne tekst.
MØT OPP VED ”Sporten” ved FROGNERSETEREN kl. 09.15. Skogsturen sammen med Elif Shafak tar ca. 30 minutter. Mer informasjon om overrekkelsen og seremonien her.

Begge arrangementene er gratis og åpen for alle.

Framtidsbiblioteket er utviklet på oppdrag fra og produseres av Bjørvika Utvikling og blir forvaltet av Stiftelsen Framtidsbiblioteket. Rommet i Deichman Hovedbiblioteket designes av kunstneren og arkitektene Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo. Prosjektet støttes av Oslo kommune ved Kulturetaten og Bymiljøetaten.

Pablo Helgueras Foro del Incomprendido

Tethaus vil inviterer deg til Pablo Helgueras Foro del Incomprendido.

El Foro del Incomprendido er den første delen av Teatro del Incomprendido en utstilling og en performance-serie i to deler. I El Foro del Incomprendido bruker kunstneren Pablo Helguera salongstilen for å invitere til en workshop hvor han ønsker å gi en stemme til de missforståtte. Her vil deltakere kunne gi en kort tale om hvordan de føler seg misforstått.

Emnene kan variere fra å bli misforstått i et emosjonelt forhold på grunn av kjønnsidentitet, etnisk opprinnelse, tro eller politiske tilknytning eller annet.

Ønsker du å delta? Vennligst send en e-post for registrering på forodelincomprendido@tenthaus.no

Utstillingsåpning på Utøya: “Aktivistene” av Iffit Qureshi

Det er en glede for Utøya å stille ut fotograf Iffit Qureshis portrettserie av norske aktivister. Utstillingen er helt i tråd med Utøyas verdier og er også en fin hyllest i anledningen 50-års minnemarkeringen av aktivisten Martin Luther King Jr.

Det vil bli musikalske innslag, fingermat og paneldiskusjon om aktivisme.

OBS: Billett må kjøpes på forhånd (Begrenset antall): billetto.no/en/e/utstilling…

Pris: 50,- (Prisen inkluderer buss tur/retur, utstilling og lett bevertning.)

Det vil bli satt opp busser fra Youngstorget i Oslo for alle med billett. Vær oppmerksom på at det er begrenset antall parkeringsplasser på Utøya.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Hva er prisen for å gå til kamp mot urettferdighet? Møt 32 ildsjeler som har inspirert, mobilisert og brutt ned eksisterende fordommer i Norge.

Fotografen bak Humans of Oslo, Iffit Qureshi har portrettert modige aktivister som har trosset motgang, reist seg og fortsatt kampen. Hva gjemmer seg bak engasjementet deres og hvor finner de motet?

I utstillingen møter du kjente stemmer som Arild Knutsen, Marte Goksøyr, Per Fugelli og andre idealister som kjemper mot omskjæring av kvinner, dødsstraff, sorteringssamfunn og diskriminering av hørselshemmede.

Flere står bak initiativ som har ført til lovendringer, men slike kamper koster. Siri Sunde ble bedt om å si opp sin stilling som prest da hun stod frem som lesbisk, Kim Friele fikk huset sitt nedtagget og Tove Smaadahl har mottatt hatefulle brev.

Aktivistenes historier rører og engasjerer. Med utstillingen setter Iffit Qureshi søkelys på glemte og levende utfordringer ved det norske samfunnet.

Knut Olav Åmås (direktør i Fritt Ord) åpner utstillingen
Farida Bolseth Benounis spiller og synger under åpningen av utstillingen

Når: Søndag 3.juni kl.13
Hva: Utstillingsåpning
Hvor: Utøya, Tyrifjorden

#AKTIVISTENE

MA-prosjektet: Laurie Lax, “Marking a shift”

Hordaland kunstsenter har gleden av å presentere en tekst-basert performance av nylig uteksaminerte Laurie Lax. Arrangementet starter presis.

Til vårens samarbeid med masterprogrammet ved KMD, har Hordaland kunstsenter endret sin tilnærming til konseptet. Fokuset har vært på forslag som spesifikt utfordrer bruken av ukonvensjonelle rom, og som søker dialog med vårt publikum. Juryen valgte Laurie Lax, som i sitt arbeid svarer på denne utfordring med en kraftig, men diskret subversiv handling. Marking a shift kan sees i sammenheng med forandringene som har pågått rundt henne – flyttingen av skolen og lederbytte ved kunstsenteret, men også hennes i egen tilværelse som nyutdannet kunstner.

Arrangementet har gratis inngang og er åpent for alle interesserte. Drikke er for salg i baren.


Laurie Lax (f.1987) bor og arbeider i Bergen og fullførte sin mastergrad fra Fakultet for kunst, musikk og design (UiB) i 2018. Hun har bakgrunn fra tegning og grafikk, og interesserer seg for de to medienes delte egenskaper som kraft og avtrykk, kontroll og uhell. Gjennom masterstudiene, har hennes praksis gjort et gått i retning av stemmebruk og tekst for de rytmiske og affektive kvalitetene.

MA-prosjektet er et samarbeid mellom Hordaland kunstsenter og Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen. To ganger i året inviteres MA-studentene i kunst til å søke om å realisere et prosjekt på Hordaland kunstsenter. En profesjonell jury evaluerer søknadene, og en student blir tilbudt muligheten å vise sitt arbeid.

Get Ready!

Lørdag 2. juni er det Get Ready! i Leiligheten på Rockefeller igjen, og Get Ready!-gutta og våre special guests og gode venner RUDIE SOUNDS står klare for å gi DEG og dine en danseopplevelse av de sjeldne etter Musikkfest!
Så kom og slå deg løs til det beste fra 1960-tallets Jamaica (og noen avstikkere til tidlig 70-tall!) – vi lover et superb utvalg av red hot SKA, cool cool ROCKSTEADY og scorchin’ tidlig REGGAE av ypperste kvalitet for din «dancing pleasure», og DU er invitert til å bli med på moroa! Alt på originale syvtommere selvsagt. Oppsummert – en kveld med fantastisk musikk du ikke får høre noen andre steder, veldig kjekke folk, top vibes og et dansegulv «on fire» – “the hottest sounds around at the hottest spot in town!”

Som vanlig er vi i Leiligheten på Rockefeller; inngang på baksiden ved konsertscenen og containeren og opp trappen.

“In Oslo where ravers swing, it’s the Get Ready! thing!”

20-års aldersgrense, 50 kroner i døren.

Hausmaniafestivalen 2018

Hausmaniafestivalen 2018

År 2018 etter Kristus: Hele Oslo sentrum er erobret av en allianse mellom næringslivet og de kreative klasser.

Hele? Nei! Et lite kvartal gjør fremdeles motstand. De strie, ukuelige innbyggerne – hausmanitter, selvsagt! – lar seg ikke knekke.

1 og 2. juni inviterer selve slottet i kvartalet, kulturhuset Hausmania, igjen hele byen på den årlige Hausmaniafestivalen. Der byr huset på seg selv og viser fram hele bredden i det vitale miljøet som befolker huset, dets omegn og bakland:

Fra støyperformance til opera, fra barnepunk til fredsrock, fra musikkteater til Grusomhetens Teater, Fra Sonisk faenskap til afrikansk gnawamusikk, fra patriarkatknuserne i Ugly Grrrls! til Hausmaniapatriarkene i Krümpsnylt og Bernard Briis band.

Det blir utstillinger, videosuppe, spontane innslag, og god mat og drikke. Alt innafor de vakre og rølpa rammene til dette stedet som nå lever og overlever på nittende året. Og ikke minst: Det er gratis!*

Lansering av boken “Lei av å være sliten?” på Litteraturhuset i forbindelse med Verdens …

DU ER IKKE ALENE

Slitenhet og utmattelse krever en helhetlig tilnærming, og bør ikke ha et ensidig fokus på medisinering. Bokens forfatter mener vi må se på kosthold, næringsstatus og livsstil, og at man ved å gjøre det kan finne årsaken til slitenheten og stoffskifteproblemer.

Denne kvelden vil Inger lære deg mer om ditt stoffskifte, hvordan man tester for ubalanser og hvordan man kan finne årsaker til problemet. Hun vil presentere modellen «Balanse i stoffskiftet»; 8 trinn som hjelper den enkelte å finne energien tilbake med konkrete verktøy for å bli kvitt slitenheten og trøttheten.

I tillegg vil leder for pasientorganisasjonen Thyroidea Norge med utgangspunkt i boken snakke om aktuell problematikk for stoffskiftepasienter i Norge

Skogspils juni

Skogspils arrangeres på Gaasa hver første fredag i måneden, og er åpen for alle skogens medlemmer!

Takk for sist

På skogspils presenterer vi oss gjerne ved nick. Dette er ikke først og fremst for å gjøre nerdefaktoren fullkommen, men en praktisk metode for å kunne ha sjans til å vite hvem vi har snakket med når vi går tilbake online. Tungvint å måtte huske to navn! Vær forberedt på navnelappepress!

Hvis du er ny er det er lurt å komme tidlig! Si gjerne fra i tråden om du er der for første gang!

Og til alle veteraner: HUSK Å SI HEI! Spesielt til dem du ikke har sett før

Podkastkino Oslo Pix: Elefanten (NRK)

Har du et øyeblikk i livet ditt som gnager, som du alltid vender tilbake til? Dette spørsmålet er sentralt i podkastserien Elefanten, produsert av Kari Hesthamar og Hege Haug-Omre for NRK. Oslo Pix inviterer til førpremiere, hvor du kan sette deg ned i kinomørket og bare lytte.

Lyttingen etterfølges av samtale med Kari Hesthamar og filmskaper Grethe Bøe-Waal. I sine filmer retter hun et spesielt fokus mot å gi barn krefter til å klare vanskelige situasjoner, og i første episode av Elefanten forteller hun sin egen historie for første gang.

Arrangementet varer i cirka 1 time, inkludert introduksjon og ettersnakk. I samarbeid med NRK og Frekvens + Filt. Peter Daatland leder arrangementet.

Inngang med enkeltbillett (80,-), festivalpass eller klippekort. I salg fra fredag 25. mai: oslopix.no/no/billetter-info/
____________________________________________

«Elefanten» (NRK, 2018)
Dokumentarist og produsent: Kari Hesthamar og Hege Haug-Omre
Research: Ellen Wisløff
Lyddesign: Nils Jakob Langvik

Kollisjonprisen 2018 på Oslo Pix

Hvem har laget årets beste musikkvideo? Stem fram din favoritt på Kollisjonsprisen 2018!

13 finalister er plukket ut og det er du som publikummer som til slutt stemmer fram vinneren på filmfestivalen Oslo Pix.

Finalistene offentliggjøres her nærmere festivalen.

Musikkvideoene vil bli vist på STORT lerret med STOR lyd i Saga Kino.

Etter at publikums stemmer er talt opp blir det prisutdeling og fest i festivalgata mellom Saga og Klingenberg kino.

Billetter til visningen legges ut for salg førstkommende fredag, 25. mai.

Spørsmål?
Send en mail til musikkvideo@oslopix.no eller post@mxst.no

OM KOLLISJON
Kollisjonprisen markerer startskuddet for Kollisjon.
Kollisjon er et bransjetreff, en inspirasjonsdag og en minglegryte for musikkvideoentusiaster. Over fire fredager i løpet av 2018/2019, braker film- og musikkmiljøet sammen for å diskutere musikkvideoens framtid, utfordringer og muligheter. KOLLISJON er et samarbeid initiert av Viken filmsenter, Østnorsk filmsenter, MØST og ØKS.

Kriteriene for nominasjon til Kollisjonprisen er at artist, regissør eller video må ha tilknytning til østlandet og videoen må være lansert i perioden 15.mai 2017 – 15.mai 2018. Det ble registrert 191 påmeldte kandidater. Alle påmeldte ble vurdert og 13 kandidater ble nominert av en jury.

OM OSLO PIX
Oslo Pix er hovedstadens nye internasjonale filmFESTival som arrangeres for andre gang 4.-10. juni. Vårt mål er å by et bredt spekter av byens befolkning på fantastiske filmopplevelser.

Start festivalsommeren på Oslo Pix 2018♥

Silvana – Väck mig när ni vaknat + klubbkveld på BLÅ

Sommeren starter med film, med fest, og med filmfestivalen Oslo Pix. Og hva passer vel bedre enn å oppleve musikk på film der musikken hører hjemme?

Oslo Pix, BLÅ og Øyafestivalen presenterer en helaften med filmvisning etterfulgt av klubbkveld 7. juni.

Få med deg den kritikerroste musikkdokumentaren om Silvana Imam, Silvana – Väck mig när ni vaknat, som på få år har blitt en av Skandinavias største rapartister. Les mer om filmen her: bit.ly/2KoNMwB

Program:

 • 20.00: Dørene åpner
 • 20.30: Filmvisning av Silvana – Väck mig när ni vaknat
 • 22.00-00.00: Klubb: Ragna (KUUK)
 • 00.00-03.00: Klubb: Mamdu (Gymmen) b2b Beatriixx

Billettpris for film + klubb: 180 kr. Kjøp her: bit.ly/2rJGHzy
Billettpris klubb: 100 kr. Kjøp her bit.ly/2wHGnXc

Aldersgrense 20 år.

Om filmen:
Silvana Imam har røtter fra Litauen og Syria, er beintøff feminist, åpent lesbisk, og har på få år blitt en av Skandinavias største rapartister. Politiske og kompromissløse tekster har gjort Silvana til en markant stemme både på og utenfor scenen, og hun har blitt kåret til årets artist og årets tekstforfatter i Sverige.

Det er med andre ord Silvanas tid, og en slik suksesshistorie blir det selvsagt film av. I dokumentaren om Silvana får vi følge artisten på nært hold fra tiden som gryende artist til ikon, en reise som inneholder fremgang og motgang.

Regi: Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis
Sverige – 2017 – 95 min
Svensk tale, engelsk tekst

Om Ragna (KUUK)
Ragna, kjent fra rapgruppa KUUK, spiller hip hop i alle sine former og aggresjons-varianter, fra old school til Silvana. KUUK-klubb spiller fast på Revolver og Internasjonalen, og live har de spilt på alt fra de største scenene i Oslo til de minste palle-scenene i landets kriker og kroker. Hos oss stiller hun solo, og tar med seg feit musikk å elske og digge hits å svette til. Det blir fette najs, om hun får si det selv.

Om Mamdu (Gymmen) b2b Beatriixx:
MAMDU er kjent fra DJ-duoen GYMMEN, og har gjennom fem år skapt mang en uforglemmelig klubbkveld. Men hennes evige lidenskap for musikk med tunge rytmer, og hennes øre for hva som beveger et dansegulv, har hun spilt i både Oslo, Trondheim, Tromsø og London.

Gjennom en kombinasjon av god gammeldags RnB, friske pust av Gqom, verdensdominernde hip hop og gripende elektronisk undergrunnsmusikk, har MAMDU jobbet for å bryte ned kjønnsstereotypier og samlet folk fra alle slag. Hun har tidligere gjort klubbkvelder på bl.a. Rockefeller, Pride, Skal og Øyanatt, samt vært DJ og programleder på flere radiokanaler.

Beatriixx beskriver seg selv som en gammel sjel i en ung kropp og det representerer hun gjennom musikken hun spiller. For utenom de gamle, gode, soul-fulle klassikerne lager hun derimot også plass til nye, magiske hiter som er å finne på markedet. Hun har spilt på flere av Oslos utesteder, i Birmingham (UK), Los Angeles (USA), og varmet opp for RnB duoen THEY. Beatriixx er også DJ og co- host på radioshowet Natrional Rap Show som går hver fredag på NRK P3.

Om Oslo Pix:
4.-10. juni 2018 ruller vi ut den røde løperen, og det er duket for filmfest i Oslo. Oslo Pix er en publikumsfestival som skal gi Oslofolk – og andre folk som vil ta turen til byen – det beste innen europeisk og nordamerikansk film, med et særlig fokus på nordisk film.

Film med Ord på Oslo Pix: ELLING

Film med ord returnerer til Oslo Pix! Vanligvis er Deichman Tøyen åstedet for konseptet, men denne gangen flyttes hele moroa til NFkino Saga.

Filmfestivalen Oslo Pix arrangeres 4.-10. juni.

Konseptet «Film med ord» er enkelt, men utfordrende: Uten tid til forberedelser, og helt uten filmtriks, framfører fire skuespillere et velkjent filmmanus for åpen scene.

Billetter i salg fra 25. mai!

Kveldens regissør er Heidi Toini, og manuset som skal fremføres er Elling. Petter Næss’ film basert på Ingvar Ambjørnsens bok Brødre i blodet er en moderne norsk klassiker, hvor radarparet Elling og Kjell-Bjarne fra institusjonen Brøynes flytter sammen i egen leilighet.

Kveldens skuespillere er Rolf Kristian Larsen, Else Kåss Furuseth og Morten Ramm.

Arrangementet er et samarbeid mellom Oslo Pix og Deichmanske bibliotek, Tøyen.

Om Oslo Pix
Oslo Pix er en publikumsfestival som skal gi Oslofolk – og andre folk som vil ta turen til byen – det beste innen europeisk og nordamerikansk film, med et særlig fokus på nordisk film. 4.-10. juni 2018 ruller vi ut den røde løperen, og det er duket for den andre utgaven av Oslo Pix – hovedstadens nye internasjonale filmfestival.

Pix on Location: Utekino i Gamlebyen Skatepark

Med konseptet Pix on Location vil vi invitere folk til å se film i sine naturlige omgivelser. Og hva er vel mer autentisk enn å se en skate-film på en skate-park? Bli med til Gamlebyen Skatepark og se filmen Skate Kitchen under årets Oslo Pix!

Filmfestivalen Oslo Pix arrangeres 4.-10. juni.

Program

 • 21.00: DJ Sofie Castillo Vik spiller old school hip hop med summer vibes
 • 21.30: Team B.Aurora kjører i bowlen
 • 22.20: Intervju med Team B:Aurora. Bl.a. to ganger Europamester Kristina Westad
 • 22.35: Filmvisning
 • 00.15: Filmslutt

Praktisk info:

 • Arrangementet er gratis og åpent for alle.
 • Det er et begrenset antall plasser så husk å møte opp i god tid.
 • Først til mølla!
 • Foodtrucken Pølseriders kommer for å stilne sulten.

Om Skate Kitchen:
Kanskje verdens første spillefilm basert på en Instagram-feed! Camille bor i forstedene til NYC med skatebrettet som sin eneste venn. Livet tar en vending når hun møter en jentegjeng på Manhattan: Her finner hun likesinnede og et sårt trengt fotfeste i det nære samholdet dem imellom. Regissør Moselle har en unik evne til å skildre en amerikansk subkultur. Nærmest dokumentarisk i formen følger kameraet tett på Camille, og skildrer uanstrengt og underholdende hennes gripende overgang til voksenlivet.

Om Oslo Pix:
Oslo Pix er en publikumsfestival som skal gi Oslofolk – og andre folk som vil ta turen til byen – det beste innen europeisk og nordamerikansk film, med et særlig fokus på nordisk film. 4.-10. juni 2018 ruller vi ut den røde løperen, og det er duket for den andre utgaven av Oslo Pix – hovedstadens nye internasjonale filmfestival.

Close to the Rain – Bergen progfestival

Close To The Rain- Bergen Prog Festival is an annual festival celebrating it’s second year . It takes place once again at Garage,Bergen over three days in June. It starts on Thurs 7/6 with: Det Skandaløse Orkester, Kabaret Makaber & Major Parkinson ( all from Bergen) & on Friday 8/6 it continues with Alwanzatar, Jordsjø,Saluki & Tusmørke ( all from Oslo) before ending on Saturday 9/6 with Anekdoten ( Sweden) , Arabs In Aspic ( Trondheim), Ring Van Moebius ( Kopervik, Haugelandet, Norway) and ( opening on saturday) Pixie Ninja ( from Rognan, Nordland, Norway in that order .We look forward to see you all there !

Billetter finner du her

No. 13s vinylmarked på No. 53


Søndag 27. mai er det klart for nytt vinyl-marked på trivelige No. 53 i Schweigaardsgate.

Vi har masse nytt i salgskassene fra pønk og new wave til jazz og country, og som vanlig byr vi på masse klassikere innen progg og visesang. Vi har også noen vanskelige samleobjekter i kassene.

Alle inntektene fra platesalget går uavkorta til driften av Plateselskapet No. 13. Vi tar cash og vipps. Her har du altså sjansen til å skaffe deg noen fete skiver, samtidig som du bidrar direkte til utgivelsen av nye fete skiver.

No. 53, Schweigaardsgate 53 kl 13:00-16:00.


Følg No. 13 på Facebook og Instagram!

Oslo Apiary & Aviary – Økovensjoner på taket av Kunstnernes Hus, et retrospektiv

På verdens miljødag, den 5 juni, arrangerer Oslo Apiary & Aviary en retrospektiv salong i Atelier Felix. Der møter de publikum, deler historier og gir et tilbakeblikk på sin intervenerende kunstpraksis så langt.

Oslo Apiary & Aviary er et kunstnerskap som utøves i overlappet mellom kunst og urbant dyrehushold, med et spesielt fokus på økovensjoner og performance.De siste fire årene har kunstnerskapet i god parasitisk-symbiotisk ånd jobbet fra et ubrukt ventilasjonsrom på taket av kunstnernes hus og fordypet seg i relasjonene til ting som lever i-, rundt- og på Kunstnernes Hus. De har dokumentert husets plante- og dyreliv, samt innført økt biodiversitet på byggets ubrukte næringsareale. De har drevet birøkting, lagd kompost, sanket frø fra vind og fuglemøkk, grodd trær med besøkende barn, servert restaurant og ansatte honningprodukter, samt laget stedsdokumenterende arbeidsutstyr.

Marius Presterud og Mikkel Dagestad som driver kunstpraksisen, har basert virksomheten på samarbeid med kunstnergrupper og institusjoner, fremfor tradisjonelle utstillingsopplegg. I tillegg til takgårder på Kunstnernes Hus, Henie Onstad kunstsenter og ROM for Kunst og Arkitektur, har de hatt naturkuber i forgården til Galleri F15. Deres opprinnelige bigård med dueslag har gått opp i Green Space-prosjektet Losæter, etter invitasjon fra kunstnerkollektivet Futurefarmers.

Velkommen!

Organic Creatives vårmarked på Kulturhuset

Velkommen til Organic Creatives vårmarked på Kulturhuset i boksen og drivhuset, 2. etg.
-————————-
Dato: Søndag 27. mai
Tid: 12:00 – 17:00
-————————-

Kunst, smykker, naturlig kosmetikk, mat og mer!
-————————

Wallstories
RUE
Blend by Eli
Neven Body Care
Positiv Pupp / Positits
Stratosferik Photography
Gjone Design
Essensiell
Maricanfly
MoR -Myk og Rar
Hippieme Jewelry
Ingrid K.
Birgitte Lebesby
Alice Ciccone Art
+flere

Vi ses på markedet.

VR Oslo – Women in VR, Forskningsparken onsdag 23.5. kl. 12

VR Oslo inviterer alle interesserte til arrangementet Women in VR på Forskningsparken onsdag 23. mai. Vi ønsker å rette søkelys på kvinners roller innen virtuell virkelighet (VR), teknologiutvikling og entreprenørskap, og alle innleggsholderne er kvinner som jobber innen disse feltene.

Velkommen til Gaustadalleen 21 onsdag 23. mai kl. 12 (åpent fra kl. 11).

Bongotorsdag med Bosses Bongoband

Bli med å dans inn i tropenatten til eksotiske rytmer og eggende riff.

Bosses Bongoband er sannsynligvis Oslos beste instrumentale verdensmusikkdanseorkester og spiller nesten hver måned opp til dans på Kulturhuset. Med deres miks av highlife, afrobeat, reggae, latin, funk og jazz er umulig å holde å holde hoftene i ro. Bli med på festen!

Cc: gratis, Bongotorsdag er alltid gratis.

DADA av Teater Leikhus

Et pent dekket bord med dadaismens barnlige og tilfeldige uttrykk. På menyen står dadaismens opprør mot tradisjonelle konvensjoner og krigens brutaliteter. Kunst og kaos. Velbekomme.

Viser bare de nyeste 400.