Tjuvstart Norges beste klubbfestival! 19 - 22 oktober

Tjuvstartfestivalen er tilbake for fjerde år på rad – og sørger nok en gang for et kvalitetsprogram som det ikke er mulig å få til med vanlig konsertvirksomhet i Trondheim.

I år er Tjuvstartfestivalen igjen en tre dagers (nesten) festival med Blæst som selvskreven hovedscene. Men dramatisk nytt er det at i år vil være matinékonserter på Coffee Annnan for de under 20 år og et samarbeid med Samfundet på lørdagen. Tjuvstartfestivalen har alltid hatt som mål å gi Trondheim konserter som ikke er mulig med «vanlig» konsert eller festivalvirksomhet. I år er vi veldig veldig stolte av at dette også betyr at vi kan gi helt eksepsjonelle konsertopplevelser for de under tjue.

Og da har vi enda ikke kommet inn på programmet. Som uten tvil er det beste festivalen har presentert til dags dato. Dermed slutter vi å si at vi er på vei til å bli norges beste klubbfestival. Tjuvstart ER Norges beste klubbfestival!

The School – Torsdag 19. Oktober – Blæst

Det krever sitt band å lage popmusikk i Trondheim.
Men med sine klare post-punk røtter lykkes The School stadig vekk med å få rocketrøndere til å danse til fengende melodier. -Og lykkes du med det. Da er det ingen som kan stoppe deg.
The School har fått anmelderene til trille høyt på terningen enten det er live fra årets Øyafestival eller anmeldelser for den ferske debuten «Espionage».

El Caco – Torsdag 19. Oktober Blæst/Coffee Annan

Ingen matcher Alarmprisvinnernes utsøkte teft for både tung metal og uslåelige melodier. Spørsmålet er bare – skal man danse eller headbange?
At El Caco kommer til å levere både trøkket som får nakken til å rykke og melodiene som får rompa til å svinge – det garanterer vi.
-Og om noen er i tvil om Blæsts intime scene og store lyd passer til El Caco…. ja da er det bare og spørre noen av de heldige som var til stede sist El Caco var her – en helt magisk konsert.

Sci-Fi Skåne – Torsdag 19. Oktober – Blæst

- Är ni publik?
- NEJ!
- Är ni ett dansgolv?
- JA!
- Är ni åskådare?
- NEJ!
- Är det ni som bestämmer?
- JAAA

Sånn høres det ut når bob hunds Thomas Öberg tar med seg Marcus Törncrantz for å spille plater, Jonas Jonasson for å spille trommer og sånt – men han selv synger (og danser – ikke minst danser) over musikken.
-Og da blir det dans da. En opplevelse helt utenom det vanlige. Med et tonn med sjarm som bare «Rock-Thomas» kan levere.

Supervixen –Torsdag 19. Oktober, Coffee Annan– Lørdag 20. Oktober Samfundet

Supervixen er nok det eneste bandet som har TO øya opptredener og oppvarming for Gluecfier på Rocekfeller før de ga ut debutplaten. Hele seks år drøyde Supervixen før de ga ut debutplaten nå i høst. Tilgjengjeld ble det en debut full av energi og ikke minst nerve. En nerve som vokalist Stina Moltu og resten av bandet alltid har levert live.

Dog & Sky – Fredag 20. Oktober – Blæst

Matt Burt er kanskje ikke den første dikteren og kunstneren som har starta band. Men Dog and Sky må være det eneste bandet med et slikt utgangspunkt som breibeint kan servere Mötorheadlåter når anledningen krever det.
Ofte kan det høres ut som Joy Division. Ofte kan det høres ut som beat-poetene. Men mest er det – som en bekjent uttalte det ved en annen anledning «et fryktelig bra band fra Trondheim» Og det blir ikke mindre kunst av at det groover sikkelig.

Johnossi – Fredag 20. Oktober – Blæst/Coffee Annan

Det er litt motvillig vi prøver å sette ord på Johnossi. For samme hva vi skriver så kan vi aldri forbedede dere på at kassegitar og trommer (og ingenting annet) kan høres SÅNN ut.
Med en debut som satte fyr på sverige i 2005 og konserter på Quart og Storås (der det dukket opp en dedikert fanskare på hundre mann) er det klart at også norge er i ferd med å falle for svenskene. Sist de spilte i Trondheim var det kamp om billettene på Credo. Under Tjuvstart blir det litt bedre plass…. men så har ryktet fått spre seg også….

JR. Ewing – Fredag 20. Oktober Blæst/Coffee Annan

JR. Ewing sjokkerte mange av oss da de i vår erklærte at det var på tide å legge inn årene.Med fjorårets «Maelstroem» etablerte de seg som et band av internasjonal klasse. Alt tydet på en lang og profitabel karriære.
Men kanskje burde vi ikke vært så overrasket? Bandet er like kompromissløse i frykten for å bli dårligere som live og på plate Vi takker for alt – og er stolte over at intet mindre enn to av JR. Ewings tre siste konserter er på Tjuvstart. Dette er slutten på et viktig kapittel i norsk rock.

Danko Jones – Lørdag 21. Oktober – Samfundet

Danko Jones har stått på ønskelista til Tjuvstartfestivalen siden tidenes morgen. Mannen (og bandet) som gjør mer enn noen annen for å spre rock. Ærlig og uimotståelig.
At denne fabelaktige misjonæren har valgt å legge ruta utenom Trondheim år etter år skyldes kanskje en overbevsning om at byen er rock nok og at mindre heldig stilte byer i sør har trengt budskapet mer.
Men desto større er gleden over å kunne presentere denne konserten i samarbeid med Samfundet.

Motorpsycho – Lørdag 21. Oktober (etter Danko Jones), Søndag 22. Oktober (fri alder) – Blæst

Motorpsycho har stått øverst på ønskelista til tjuvstart siden vi begynte. At vi i år endelig fikk ja er en stor ære. Hvor mange har ikke drømt om å se Motorpsycho på en så intim og samtidig så teknisk bra scene som Blæst?
I hvert fall mange nok til at konserten ble utsolgt før plakatene var oppe. Men det er fortsatt ledige billetter til konserten med fri aldersgrense på søndagen. Det er jo viktig at også de oppvoksende får møte trønderlags største sønner i sitt rette element.

Tidligere artister på tjuvstart:

Ricochets
We
Silverbullit (S)
Kaada
Backstreet Girls
Palace of Pleasure
The Blue Van (DK)
The Lionheart Brothers
The Beautiful People
Cadillac
Desperado
Torch
Monomen
Cato Salsa Experience/The Thing (Cato Salsa Experience alene i 2003)
Rest of my Life
Tungtvann
Gisli
Tunalaguna
JR. Ewing (spilte også i 2003)
The Mormones
Sissy Wish
Captain Murphy (S)
Baby Woodrose (DK)
Bamboo Kids
Lukas Kasha
The Samuel Jackson 5

Legg til ekstern kalender…