Feiring av Samefolkets dag i Oslo

Samisk hus AS sitt program for feiring av Samefolkets dag i Oslo er nå klart.

Nærmere om arrangementene:

KL. 11: OSLO RÅDHUS
Ordfører Fabian Stang inviterer samer i Oslo og Østlandsområdet til frokost på Rådhuset. Det vil det bli flaggheising, Samefolkets sang fra rådhusklokkene, taler av ordfører Fabian Stang og sametingsrepresentant Anita Ravna, sang med barn fra samisk barnehage og Kampen skole og joik med Johan Sara.

Det er begrenset antall plasser og billetter kan hentes på Samisk hus eller via kontaktpersonene Per Inge Østmoen (OSS), Ruth Rasmussen (Ap), Ann Finbog (SaB) og Per Olav Nymo (Samisk hus as). Samisk barnehage og Kampen skole får tildelt egne billetter. Det er også billetter til de som ikke er tilknyttet noen foreninger.


KL. 13.30 FILMENS HUS
Cinemateket, Dronningens gate 16
Kl. 14.00: Før filmvisningen vises forestillingen “Samene og noaidekunsten” med Sarakka Gaup og Ailo Gaup (tromme). Sarakka har vært skuespiller i Beaivváš, og vært med på fortelling både på Ung fortellerscene og i prosjektet «Samiske veivisere/Sámi Ofelaččat».

Kl. 15.00: “Joikefeber”
I år er det inngått et samarbeid med NFI som i anledning Samefolkets dag vil vise Ellen-Astri Lundbys film “Joikefeber” som nettopp har fått en varm mottakelse på Tromsø Internasjonale Filmfestival. Filmen handler om den unge sangeren Ylva i Oslo som lengter å komme nærmere sin samiske kulturarv gjennom å lære seg å joike. Om filmen er det sagt: “På den ene sida er det en humørbombe som skaper smil, latter og gode følelser. På den andre sida er det en stor del sårhet, alvor og dybde der som utvider horisontene for filmen.”

Det blir servert kaffe og kake. Arrangementet er gratis og åpent for alle.


KL. 16.00 SAMISK HUS
Adresse: Schouskvartalet, Trondheimsveien 2 bygg K. Inngang mellom Riksscenen/Popsenteret, Kafé Vanguard og Oslo kulturskole.
Kl. 17.00: Vi starter feiringen på Samisk hus med barneforestillingen “Sámi klasihkárat ja eará luoðit” med Inga Marja Sarre og Aleksander Kostpoulus (perkusjon, Adjagas).

Kl. 18.00: Det blir salg av finnbiff, pølser og forfriskninger, og i år har vi kortterminal.

Kl. 20.00: Kveldens konsert er med Johan Sara, en allsidig og prisbelønt musiker. Han vil ha en solokonsert som inneholder en blanding av trad og moderne joiking kledd inn i en ambient, klangflate og rytmiske eksperimentell atmosfære av stemmer og lyder.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Bures boahtin! Buorre boahtem! Velkommen!

Legg til ekstern kalender…