"ITMOI (in the mind of Igor)" - Akram Khan Company (UK)

Akram Khan Company er kjent for å vise tankevekkende, provoserende og ambisiøs dans for et internasjonalt publikum. Akram Khan tar menneskelige problemstillinger og løfter dem inn i nye og uventede sammenhenger i samarbeid med andre kunstnere. I denne prosessen inkluderes andre kunstformer og kulturer.

«iTMOi» er Akram Khans oppfølger til den mektige «Vertical Roads». Denne feiringen av Igor Stravinskijs legendariske «Vårofferet» er en danserisk forskning i komponistens transformasjon av den klassiske musikktradisjonen. Stravinskijs evne til å vekke følelser gjennom å skape musikalske mønstre for så å ødelegge dem, er et utgangspunkt for forestillingen.

Khan sier selv om verket:
- Jeg ønsker å forske på nytt i denne angrepsvinkelen, ikke bare i ulike mønstre slik Stravinskij gjorde, men også gjennom en undersøkelse av menneskelige forhold. Et innfall i menneskets hjerne, sterk motstand mot konvensjoner, et dødsfall i kroppen, sjelens fødsel – alt dette minner oss på at vår bevissthet og fantasi er utemmet og selvoppholdende.
«iTMOi» viser noe av Khans fasinasjon for menneskets evne til å snu alt til et paradoks – fornuft snus til absurditeter, rettferdighet til urettferdighet, frihet til tvang.
- I tillegg gir det at vi har brukt tre forskjellige komponister i dette verket oss en mulighet til å oppdage flere forskjellige klangverdener, med Stravinskij som nøkkelen, guiden, kartet, forteller Khan.

Med nyskrevet originalmusikk av komponistene Nitin Sawhney, Jocelyn Pook og Ben Frost og 11 internasjonale dansere er «iTMOi» et nytt kunstnerisk samarbeidsprosjekt fra Khans hånd. Hans begavede team skaper en verden hvor skjønnhet og heslighet støter sammen for å avdekke hvor nært de begge er knyttet til hverandre.

Varighet: ca. 65 minutter
Urpremiere MC2, Grenoble 14. mai 2013.

Torsdag 20. mars inviterer Dansens Hus til After Dance Party, med DJ og fest. Litt drikke og noe å bite i blir det også, så er du klar for en fest, kjøp billett til Akram Khan Company’s «iTMOi» denne dagen.

Kunstnerisk leder og koreograf: Akram Khan
Komponister: Nitin Sawhney, Jocelyn Pook og Ben Frost
Producer: Farooq Chaudhry
Utviklet i samarbeid med og fremført av: Kristina Alleyne, Sadé Alleyne, Ching-Ying Chien, Denis ‘Kooné’ Kuhnert, Yen-Ching Lin, TJ Lowe, Christine Joy Ritter, Catherine Schaub Abkarian, Nicola Monaco, Blenard Azizaj og Cheng-An Wu
Kostymedesign: Kimie Nakano
Lysdesign: Fabiana Piccioli
Scenografi: Matt Deely
Dramaturg: Ruth Little
Researcher: Joel Jenkins
Koreografiassistent: Andrej Petrovič og Jose Agudo
Bygging av scenografi og konstruksjon: Sander Loonen og Firma Smits
Lyddesign: Nicolas Faure
Assosiert produsent: Bia Oliveira
Prosjekt manager: Céline Gaubert
Foto: Jean-Louis Fernandez

Turnerende teknisk team:

Teknisk koordinator og lys: Richard Fagan
Lyd og kulisser: Peter Swikker
Kostymer og rekvisitter: Anne-Marie Bigby
Tekniker: Marek Pomocki
Rehearsal Director: Mavin Khoo
Tour Manager: Lies Doms

Legg til ekstern kalender…