Fotoutstilling: STEPHEN GILL - TALKING TO ANTS

@ Stephen Gill / Shoot Gallery

STEPEHN GILL – TALKING TO ANTS
21.FEBRUAR – 3.MAI

Att vara sig själv.
Att uttrycka sig så att det stämmer med den egna tanken.
Att våga utgå från sitt eget hjärta.
Att våga lita på att det du har att säga är viktigt.
Det är svårt.
Det är också förbaskat svårt att vara konstnär.
Stephen Gill – han är sig själv, han uttrycker sig helt från sin egen utgångspunkt. Stephen Gill använder sin kamera som en arkeolog sin spade.
Han utforskar idéer som fångar honom med en otrolig känslig blick.
Han är noga.
Det blir till kloka små diskreta detaljer om hur vi lever idag.
Eller som kärleksfulla brev till en vän.
Stephen Gill vågar vara Stephen Gill och vi är hans vänner.

Kurator, Greger Ulf Nilson


I stedet for å bruke kameraet kun som et beskrivende opptaksinstrument har Stephen Gill utviklet en teknikk hvor han putter avfall fra stedet han fotograferer inn i kameraet. Resultatet er en hybrid mellom et fotogram og et fotografi, hvor forståelsen av stedet blir festet til film fra både for- og baksiden av objektivet samtidig. Gill har puttet alt fra levende maur, plastkorker, blomster, øredobber, falske øyevipper, glasskår og til og med en liten fisk inn i sitt spesialbygde kamera.

Serien Talking to Ants ble tatt i Øst-London, og Outside-In ble tatt på oppdrag fra Martin Parr i Brighton. I begge seriene håper Gill at han ”gjennom denne tilnærmingen kan oppmuntre stedets ånd til å komme inn og bli innkapslet i filmens emulsjon, som gjenstander krystallisert i rav”. På denne måten skildrer han følelsen av stedet samtidig som han beskriver det visuelle inntrykket. Bildene er tatt med et low-fi kamera, og ingen av de er datamanipulert i ettertid.

Serien A series of Disappointments dokumenterer små biter av kunst håp, lotto kuponger som har blitt kastet rundt omkring i Hackney, London. Det er en enkel og virkningsfull idé, laget som en kommentar på hvordan det økende antall betting shops i området påvirker innbyggerne i negativ forstand. Manifestert i papirets form skildrer de poetiske fotografiene sinnsstemningen til sin forhenværende innehaver. Gill samlet sammen disse lappene av papir, tok de med seg hjem og skøyt de mot en mørk, nøytral bakgrunn. Deretter ble de sammenpressede lappene forsiktig dissekert for å avdekke informasjonen skjult i foldene. Opplysningene utgjør tittelen som akkompagnerer det enkelte fotografiet.


I tillegg til fotografiene vil et utvalg av Stephen Gill’s vakre fotobøker være til salgs.

Shoot Gallery
Åpningstider:
Onsdag – fredag 12-17
Lørdag 12-16

Velkommen til Uranienborgveien 5!

Legg til ekstern kalender…