Fortellerkafé på Josefines vertshus

Fortellerkafé på Josefines vertshus
19. mars blir det arrangert en helaftens fortellerkveld på Josefines Verthus. To fortellere vil gjennom sine kunstneriske og muntlige ferdigheter ta med lytterne inn i verdens uransakeligheter.
Først ute er Per Jostein Aarsand med

Dansetimen
Pinlig, morsomt og spennende:
En liten gutt drømmer om å få blomstre på dansegulvet og i livet. En bestefar gir råd som ikke kan glemmes. Den unge mannen må ut på en lang reise. «Dansetimen» er en road-fortelling om sårbarhet og pågangsmot. Det begynner i rekkehuset på Stovner. Den unge gutten, jeg-fortelleren, har foreldre fra Vestlandet og når han ytrer ønske om å få lære å danse som John Travolta, blir han meldt på kurs i folkedans. Han fikser det ikke. Dette er starten på en indre og ytre reise mot det å mestre både dansegulv og livet.

Per Jostein er en varm og våken forteller med blikk for det komiske! Han skaper umiddelbart kontakt med publikum; lytteren blir dratt inn i handlingen og glemmer alt annet. Historiene er morsomme, spennende og tragikomiske. Per Jostein Aarsand vokste opp på Stovner, er medlem av Fortellerhuset og har arbeidet som profesjonell forteller siden 2001. Med forestillingen Østfolk ble han og tre musikere nominert til Den kulturelle skolesekkens «Gullsekken», i 2013.

Etter pause forteller Heidi Dahlsveen programmet

”Hett på tunga #2” – en usladdet forestilling med erotiske folkeeventyr og myter hentet fra den muntlige tradisjonen. Dette er fortellinger som også tilhører den immaterielle kulturarven. Hør myter som forteller om hvordan det fort kan bli pinlig når guder følger sine drifter, troll som lever under bruer av andre grunner enn vi trodde og hvordan sannheten kan lønne seg eller ikke avhengig av hvilken stilling man befinner seg og enda mer. Alt dette fordi fantasi og lyst har alltid vært der. Samtidig vil Heidi fortelle om noe den kulturhistoriske bakgrunnen til disse fortellingene: hvem fortalte dette materialet og hvorfor ble det sensurert?

Heidi Dahlsveen har arbeidet som profesjonell forteller nasjonalt og internasjonalt siden 1996. Hennes hovedfokus som forteller er å samtidsaktualisere tradisjonelle fortellinger. Ved siden av å fortelle, er Heidi ansatt som Høgskolelektor i Fortellerkunst ved Høgskolen I Oslo og Akershus. I 2014 vil hun opptre i land som: Wales, Slovenia, Finland, Nederland og Tsjekkia.

Josefine Vertshus i Homansbyen i Oslo har nå i over 30 år vært et tradisjonsrikt møtested. I denne ærverdige villaen spres musikk og glede, folk kommer sammen enten det er for å lytte til de mange musikalske evenementer, for selskapeligheter eller et måltid, alt i en lun og variert atmosfære, blant gamle og nye besøkende. Josefine er både vertshus og selskapslokale.

Adresse: Josefinesgt. 16. Det er lett å komme dit, enten du tar trikk til Bislett og går derfra, eller du kan ta 21 bussen.

Det hele begynner kl 19.00 og koster 150,-. (NB. Du må betale kontant).
Du kan både spise og drikke på stedet.

For mer info, kontakt Heidi Dahlsveen: [email protected]

Legg til ekstern kalender…