Idiosyncrasy Means Allergy

Unge Kunstneres Samfund har gleden av å presentere utstillingen “Idiosyncrasy Means Allergy” – den største solopresentasjonen av Ivan Galuzins arbeider til nå.

Åpner fredag 21. november kl. 19, står til 30. mars.

Med “Idiosyncrasy…” er både entréen, foajéen, utstillingssalen og mezzaninen på UKS på maksimalistisk vis fylt opp med malerier, film, skulptur og installasjon. Verkene er utført i et bredt spekter av materialer, fra tau funnet på stranden og trestammer fra skogen utenfor atelieret på Romsås, til giftige kjemikalier. Arbeidene på lerret er mange, og vitner om Galuzins interesse for stadig utforskning av maleriets historie – eller, med utstillingstittelens terminologi, hans forsøk på å diagnostisere det.

Blant utstillingens viktigste tematiske tråder finner vi interessen for den materielle menneske­ kroppen og dens prosesser, bestanddeler og avfallsstoffer. Temaet er en gjenganger i kunster­ skapet, men i Idiosyncrasy… blåses det bokstav­ elig talt opp i større skala enn noen gang.

Galuzin er er et kjent navn på den yngre Oslo­ scenen, og var midt på 00-­tallet med å starte notoriske visningsrom som Galleri Galuzin og TAFKAG. Siden har han imidlertid satset mål­ rettet på eget kunstnerskap og blant annet stilt ut på Kunstnerforbundet og Galleri Christian Torp.

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…