PrøveRommet på LandmarkVil du vise noe på Prøverommet?

Ta kontakt med Sturla Heggdalsvik på [email protected]


CC: 30,-

KVELDENS PROGRAM:

UTSTILLING:


Vi er en gruppe kunststudenter fra Kunstakademiet i Bergen og Academie Munchen som jobber sammen i forbindelse med et skulpturprosjekt.

Vi jobber fortrinnsvis med store skulpturelle installasjoner der relasjonen kultur og natur kan sees som et gjennomgående tema.

OM PROSJEKTET:

Utgangspunktet for prosjektet er å bringe naturen inn i gallerirommet ved å ta avstøpninger av flere fjellområder. Installasjonen oppstår i diskusjon mellom deltagere, og viser en negativ form som symbiliserer vårt møte med fjellet, men også en søken etter noe mer.

Gruppen består av: Annabell Lachner, Tonette Eberspacher, Ingeborg Blom Andersskog og Iselin Page.

- – -

NONcompany

KAZAK: kazak er andre del i trilogien om barskogen, taigaen – den biotopen som ligger som et belte rundt den nordlige del av jordkloden. Trilogien er et kunstnerisk utforskende eksperiment om hva de menneskene som bor her har til felles.

For å samle bakgrunnsmateriale til første del, KAZAK: ekspedisjonen, dro NONcompany fra Elverum til Vladivostok sommeren 2011. Materialet ble formidlet etter mottoet «å ikke se skogen for bare trær», og ble en visuelt poetisk fremføring som ble sammenlignet med Verdensteatret i formen, bare mer episk og lettere tilgjengelig. Kazak: intermezzo fra 2012 markerte kompaniets 10års jubileum. I denne konsert-eventen ble bandet Alkotrazz til. Det er dette bandet som reiser til Whitehorse, Canada og avslutter ekspedisjonssirkelen i taigaens motsatte ende med et nytt motto: «som man roper i skogen får man svar.» I forestillingen spiller aktørene seg selv i forhold til en dokumentarfilm fra oppholdet, og utforsker hva tilhørighet handler om, hvordan oppfatninger endres og hvordan flere perspektiver virker inn samtidig.

Kazak betyr raner, en som forstyrrer freden – en eventyrer som ikke ville akseptere det livet skjebnen la frem. Betegnelsen er også brukt på grupperinger som løsrev seg fra sin tilhørighet til kongen og sine likemenn. I den eldre russiske betydningen av ordet er kazak en som hverken eier gods eller gull, som ikke har tilhørighet, men streifer omkring.

Av og med: Lise Risom Olsen, Lena Lundsten Buchacz, Morten Pettersen, Oyvind B. Lyse, Hans Skogen | Film: Tommy Naess og NONcompany | KAZAK: kazak er coprodusert av BIT Teatergarasjen og Teaterhuset Avant Garden. | Støttet av: Bergen Kommune, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere og Norsk Kulturråd.

www.noncompany.no

- – -

TODAY WE KILL, TOMORROW WE DIE

Brage Tørmænen, trommer, elektronikk.
Urframføring av stykket “Ja ja gyngehest”.

- – -

HAMLETMASKINEN

Hamletmaskinen er eit postmoderne, eksperimentelt teaterstykke, skrevi som ei blanding mellom prosa og poesi. Det er hevda at Heiner Müller sin tekst er umogleg å sette opp som teater. Likevel prøvar kunstnarisk leiar Sigrid Fivelstad og regissør Helena Wik seg på eit vilt og vågalt cross over-prosjekt, der grensene mellom performance som visuell kunst, mot performance som teaterutrykk utforskast. På Prøverommet visar skodespelarane eit utsnitt av førestillinga som har premiere 7. mars.

- – -

SCHELTER

Schelter er en trio bestående av Fredrik Bechensten (trommer), Vegard Sandbukt (live electronics/trompet) og Ane Bjerkan (vokal). De møttes på Institutt for Musikkvitenskap i Oslo alle tre og har spilt mye sammen de siste årene.

Schelter ble startet opp høsten 2012 gjennom helt fri improvisasjon på øverommet. I juni var de i studio og spilte inn til sammen 160 minutter med musikk som senere er blitt bearbeidet og mikset. Soundet kan kanskje beskrives som et elektronisk lydlandskap med svevende vokallinjer og groovbaserte trommer, som utvikles gjennom improvisasjon og innimellom brytes opp av helt andre elementer og estetikker.

- – -

PRØVEROMMETS VÅRSESONG 2014:

24. februar – Landmark
10. mars – Bergen Offentlige Bibliotek
24. mars – Nobel Bopel
7. april – Landmark
28. april – Østre

- – -

Har du tips eller spørsmål?
Kontakt koordinator Sturla Heggdalsvik:


[email protected] / 55 23 22 35

Prøverommet er støttet av: Norsk kulturråd og Bergen kommune
www.proverommet.no / www.bit-teatergarasjen.no

Legg til ekstern kalender…