Naja Lee Jensen/Karen Tømte (No) - Call me a fool, but I don't wanna die

[Bilde]

Call me a fool, but I don’t wanna die er et tilløp – en satsplanke mellom fortid og framtid. Det er et stykke om frihet, hvor ingenting sees klart og alle muligheter står åpne. Eller gjør de det? Er det noe vi ikke vil miste? Her i frihetens tilsynelatende retningsløse regime henger stykkets personer og dirrer. De famler rundt, mens tiden går og døden står stille.

Karen Tømte og Naja Lee Jensen har skuespillerutdannelse fra Akademi for Scenekunst. I et forsøk på å forstå hva som kunne være vår tids naturalisme, startet arbeidet med denne forestillingen hos Ibsen. På den tid Ibsen skrev sine stykker, fødtes mange av de tenkemåter som i dag er sentrale for vår forståelse av hva det vil si å være menneske. Med call me a fool, but I don’t wanna die trekker Tømte og Lee Jensen linjene tilbake til disse store ideene når de her gir sin versjon av hva det vil si å være menneske i dagens oppjagede, informasjonsmettede og flyktige virkelighet.

Med likestilt dramaturgi og simultane handlinger, utnytter de dagens postdramatiske tradisjon og spinner en kompleks psykologisk fortelling full av realistisk gjenkjennelighet og abstraksjon.

NB! Etter premieren fredag 2. mai arrangeres Møt Kunstneren

Legg til ekstern kalender…