Brasiliansk Filmaften i Tromsø: Tropicalia (2012)

[Bilde]

Satt opp i den turbulente atmosfæren av 1960-tallet, Tropicalia er en fantastisk dokumentar som utforsker den brasilianske kunstneriske bevegelsen kjent som Tropicalia eller Tropicalismo.

I et diktatur hvor enhver form for revolusjonerende tankegang ble forbudt, viser dokumentaren kampen av artister som Caetano Veloso og Gilberto Gil kjempet for å beskytte sin rett til fritt å uttrykke seg mot den tradisjonelle brasilianske musikk på den tiden.
Tropicalia, har fått knallbra kritikk i alle medier i Brasil, og er uten tvil blitt et obligatorisk dokument for de som vil vite mer om Brasils sjel og brasiliansk kreativitet.

Visningen skjer 4. april, kl. 19.00 på Verdensteatret (Storgata 93 B) i Tromsø. Filmen Tropicalia har engelske tekster og inngangen er gratis for lesere av Heia Brasil.
Les mer på Heia Brasil.

Visningen er en del av prosjektet Brasiliansk Filmaften som har pågått i Oslo siden høsten 2011. Prosjektet er støttet av Brasils Ambassade i Oslo og den brasilianske foreningen i Tromsø og omegn.

Brasiliansk Filmaften i Tromsø

Film: Tropicalia – 89 min. – Portugisisk lydspor, med engelsk tekster
Dato: Fredag , 4. april
Tid: 19.00
Adresse: Storgata 93 B
Påmelding (ikke påkrevd): Klikk her for å komme til påmeldingen på Facebook, eller send en e-post til [email protected].
Sted: Verdensteatret Cinemateket

Legg til ekstern kalender…