Sceneskift Thereses gate: Idéverksted

[Bilde]

Gateparkeringen er fjernet i Thereses gate for å gi økt fremkommelighet for trikken. Oslo vokser som aldri før, og mer plasseffektive reisemåter er den eneste løsningen på økt transportbehov. Stortinget har gjennom klimaforliket bestemt at all vekst i persontransporten skal tas med kollektivtransport, sykkel og gange i de største byene. Fjerningen av parkeringsplasser gir endrede rammevilkår for nærmiljøet. Samtidig gir det nye gatebildet muligheter å utvikle gaten til en spennende bolig- og handlegate. Flesteparten av de handlende ankommer gata til fots, med sykkel eller kollektivtransport. Ved å gjøre gata mer tilpasset disse gruppene kan gata utvikle seg i en enda mer attraktiv retning i årene som kommer.

Sceneskift Thereses gate:
Hva er dine idéer for Thereses gate? Bymøbler i form av blomsterkasser, sykkelparkering, benker eller uteservering kan gradvis fylle gata og byrommene. Ønsker du bedre tilrettelegging for sykkel? Og hvordan vil kunst og opplevelser påvirke bruken av gata? Hvilken utforming og bruk er den beste for å opprettholde og videreutvikle gata som en attraktiv bolig- og handlegate? Hvordan kan de ledige plassene og byrommene kan benyttes 2014?

VELKOMMEN TIL IDÉVERKSTED!

Har du spørsmål om praktiske forhold i gata knyttet til utrykningskjøretøy, renovasjonsbiler, varetransport osv? Vil du vite mer om bakgrunnen for prosjektet? Les mer på Bymiljøetatens nettsider: www.kraftpakke.no og www.sceneskift.no.

Legg til ekstern kalender…