PrøveRommet på Nobel Bopel

[Bilde]



Vil du vise noe på Prøverommet?

Ta kontakt med Sturla Heggdalsvik på [email protected]


CC: 30,-

KVELDENS PROGRAM:


THERESA WALLEVIK

Masterstudent, blogger og poet Theresa Wallevik har et pågående skriveprosjekt, der utprøving og utforsking av samspillet mellom ord, form og musikalitet står sentralt. Hun er opptatt av å utforske potensiale og prøve ut grensene i språket, både i skriveprosessen og gjennom fremføring. Når man skriver og leser, “handler” man like mye som å skildre en stemning/fortelle en historie, mener hun. Handling er også narrasjon. Stemmen, impuls, assosiasjon, lyd og rytme har derfor en nøkkelrolle. Den tilsynelatende evige “søken” og bevegelsen innenfor et immaterielt og materielt rom eller “sted” preger tekstene hennes. Hun er også opptatt av tematikk som savn, det kroppslige og mentale prosesser.

- – -

MR ORKESTER

Mr Orkester er et omreisende enmannsband av den gamle sorten. Han har med seg skittentøyet sitt inni tromma, som jo er en ryggsekk, og speller banjo, gittar, tamburin, kræsj og kazoo samtidig som han ikke har vaska munnen sin. Når han spiller blir det kanskje trist og leit, men det er ikke svært sannsynlig. Noen virkelig ballade har ingen ennå hørt ham spille, men han fortsetter iherdig å prøve, sier han, men alle andre kan konstatere at det er uten særlig hell. Er han morsom bør ingen bli sinte av den grunn, men hvis han sjøl er sinna, da er det mye mulig det blir morsomt. De eventuelle utfall av raseri bedyrer han at publikum etter beste evne skal skånes for, han får ta det ut på bandet.

Det er her snakk om en fyr som fyller flere sko, og som gladelig tramper med dem i takt mens han brøler i stykker både sine egne nye og andres gamle sanger, og benytter her tillands anledningen til å få hylt fra seg på morsmålet. Han er forøvrig av typen som gjerne blir nektet servering før han har begynt å drikke, og oppfører seg noen ganger så teit at han blir forsøkt kastet ut fra sine egne show. Ser dere altså en fyr med uordentlig bart, dårlig hårsveis, fillete klær og hullete sko krangle med dørvakta, legg inn et godt ord for ham om dere gidder.

Han fortjener en liten tur inn i varmen. Og så ut på gata igjen me`n.

- – -

YUN EINAR ANDERSEN

Yun Einar skriver dikt fordi han er så dårlig i norsk. Hvis han ikke husker akkurat hvordan en sier noe, kan han seife ‘an med et enklere og mer generelt uttrykk, og nyte dobbelgevinsten at alt han sier høres ut som det har flere betydningslag. En dag håper han å bli en 24/7-poet og skrive dikt om hver minste lille ting han treffer på, som Pablo Neruda med sine grunnleggende oder.

Han kunne ikke opptre under forrige Prøverommet fordi han var forferdelig syk.

- – -

ROSS DOWNES

A london based artist. Having always prefered the instrumentals that occasionally cropped up on pop records Downes makes similarly wordless music. Experimenting with processed and effected guitar the music mixes mid-70’s german electo influences with post-rock structuring. Ranging from noise-scapes to melodic ‘tunes’ to sparse tonal fields to motoric beats.

www.trestlerec.com

- – -

PRØVEROMMETS VÅRSESONG 2014:

24. mars – Nobel Bopel
7. april – Landmark
28. april – Østre

- – -

Har du tips eller spørsmål?
Kontakt koordinator Sturla Heggdalsvik:

[email protected] / 55 23 22 35

Prøverommet er støttet av: Norsk kulturråd og Bergen kommune
www.proverommet.no / www.bit-teatergarasjen.no

Legg til ekstern kalender…