Supermandag: The Fly (1986)

[Bilde]

”Be afraid. Be very afraid”. Sitatet er hentet fra sci-fi filmen The Fly som portretterer konsekvensene av en eksentrisk vitenskapsmanns feilslåtte forskning.

The Fly (1986), regissert av David Cronenberg, er godt plantet i subsjangeren sci-fi-horror. Cronenberg er kjent for å ha vært sentral i utviklingen av sjangeren «body horror» som portretterer menneskets frykt for kroppslige abnormiteter.

The Fly skildrer konsekvensene av en vitenskapsmanns feilslåtte forskning. Seth Brundle, spilt av Jeff Goldblum, har utviklet en maskin som er i stand til å teleportere livløse objekter. Som et ledd i forskningen ønsker han å kunne teleportere levende objekter. I møte med journalisten Veronica Quaife blir han sikret pressedekning av forskningen sin, noe som gir han blod på tann. Etter en rekke mislykkede forsøk, lykkes endelig Seth Brundle med å teleportere et levende objekt, men dette skal vise seg å få uante konsekvenser som følge av et lite feilskjær i form av en flue.

Filmen portretterer møte mellom menneske og monster, mellom det ”normale” og det ”unormale”, og hva som skjer med mennesket når kroppen ikke lenger er slik vi kjenner den. Brundle står overfor utfordringer han ikke kunne ane eksisterte. Slik som body horror-sjangeren tilsier inneholder The Fly mye blod og gørr. Med andre ord inneholder The Fly en god porsjon av det ekle slaget.

English: The Fly depicts a research project of an eccentric scientist, which goes horribly wrong. Jeff Goldblum portrays Seth Brundle in David Cronenberg’s 1980’s body horror classic.

Originaltittel: The Fly
Regissør: David Cronenberg
Nasjonalitet: USA
Format: dvd/bluray
Lengde: 96 min.

Legg til ekstern kalender…