Sent på Teknisk museum

[Bilde]

Torsdag kveld skjer det mye på Teknisk museum. Benytt sjansen til å sjekke ut Teknisk museums nyeste utstilling: TING, teknologi og demokrati.

Velkommen til en museumsopplevelse du sent vil glemme.

PROGRAMMET:

LIVE + DJ-SETT: JOXAREN [se] + LIMONIOUS [se]

Frans Carlqvist a.k.a. Pavan a.k.a. Limonious er uten tvil en av de mest sentrale innen den en gang skandinaviske, nå globale skweee-musikkscenen.

På begynnelsen av 2000-tallet startet han å kombinere stilene digital dancehall/ breakdance-musikk/ electronic og tidlig synthfunk til et lydbilde som ble kjent som Skweee. Siden 2005 har han drevet den innflytelsesrike labelen Flogta Danshall, som har gitt ut utallige Skweee-artister fra hele verden på vinyl og CD.

Joxaren er blant de første svenske Skweee-artistene som dukket opp på midten av 2000-tallet. Han har bakgrunn fra New Wave, industri-, punk- og folkmusikk, og har produsert elektroniske rytmer siden 80-tallet. I de siste årene har Joxaren dykket dypt ned i stiler som romansk Manele, albansk Tallava og Vest-Afrikansk musikk, noe som høres godt live.

I de siste årene har både Limonious og Joxaren gitt ut nye later og remixer på labeler som Harmönia (Finland), Ancient Robot (Canada) og Ausland Schläge (USA).

TING PÅ TING: DEBATT!

Tinget/ debattene, i Teknisk museums spektakulære jubileumsutstilling, innledes av en kort trailer som introduserer teknologien som skal debatteres. Under SENT blir det tre debatter: om DNA-sekvensering, Internett og 3D-printer.

På SENT inviteres du til et avansert multimediabord. hvor du sammen med kjente og ukjente kan være med og diskutere og stemme over problemstillinger knyttet til teknologiene som settes under debatt. Tinget, som vi kaller denne hendelsen modereres av Teknisk museums egne Thomas Fjærtoft. Utstillingen kan utforskes også utenom debatttid, kom og opplev museets storsatsing.

UtstillingenTING: Teknologi og demokrati er helt fersk – åpnet 2. april.

DEBATT: SKAL JEG HA LOV TIL Å GENTESTE DEG?

Litt biologisk materiale – spytt, blod eller hud – er nok til å analysere ditt arvestoff. Trenger vi regler som forbyr privatpersoner å bestille gen- eller slektskapstester av andre å spørre om lov? Bioteknologinemnda inviterer til diskusjon.

WORKSHOP: WIKIPEDIA

Gira på å lære deg å redigere på Wikipedia, eller bruke dine redigeringskunnskaper sammen med andre? Wikimedia Norge inviterer til wikiverksted, hvor du gjennom hele kvelden kan komme innom for å få redigeringsopplæring og tips til hvordan du kan bidra til formidlingen på nett.

WORKSHOP: ANIMASJONSVERKSTED : LAG DIN EGEN STOPMOTION-ANIMASJON!

ved Thanushiga Rajah, Teknisk Museum
www.youtube.com/watch?v=QSW…

WORKSHOP: ÅPEN SONE FOR EKSPERIMENTELL INFORMATIKK

Åpen sone for eksperimentell informatikk er et makerspace og studentlaboratorium ved Institutt for informatikk på Universitetet i Oslo. De holder kurs i Arduino og elektronikk og tar meg seg eksempler på nye og kreative teknologier.
sonen.ifi.uio.no

FREMTIDENS HODER ER HER

Fremtidens Hoder er en hyllest til de som har en urokkelig tro på ny teknologi. De som vil bidra til å skape morgendagens digitale samfunn. I samarbeid med NITH kan vi presentere et av disse hodene, 3D-printet og i full størrelse.

3D-printing omtales av mange som morgendagens teknologi, men allerede nå kan man skrive ut alt fra sjokolade til kunstige organer og ekte hus. Selv har NITH 3D-printet hodene til flere av de som vil studere der. På denne måten rettes fokus på mulighetene som finnes i ny teknologi, og viktigheten av å utvikle kunnskapen om hva som er mulig i fremtiden. Fremtidens Hoder er en hyllest til de som velger en utdanning som handler om å gjøre verden litt bedre ved hjelp av teknologi. Her på Norsk Teknisk Museum er vi stolte av å kunne presentere en av disse personene. Kom innom og ta en nærmere titt på Dan Levi Tømt Hansen, et av Fremtidens Hoder.

PUBQUIZ MED QUIZMASTER CHRISTIAN FLERMOE

Det blir to allmennquiz ved (tre ganger norgesmester i lagquiz) Christian Flermoe

VELKOMMEN!

Legg til ekstern kalender…