Brasiliansk Filmaften: Foreign Eye

Dokumentaren the Foreign Eye (Olhar estrangeiro) er basert i boken O Brasil dos gringos (Gringo’s Brazil) som viser hva slags bilder og forhold utlendinger tradisjonelt assosierer med Brasil. Dokumentaren viser hvordan den internasjonale filmindustrien presenterer Brasil og forsterker de tradisjonelle klisjeer om landet. Sex, frihet, paradis, lykke, fattigdom, natur, etnisk mangfold, afro-brasilianske tradisjoner og vold er begreper som unyansert brukes om Brasil.

Gjennom intervjuer og filmklipper forteller kjente skuespillere som Michael Caine, John Voight og Hope Davis, regissører, manusforfattere og produsenter, om mekanismene som er med på å bygge et unyansert og noen ganger feilaktig av Brasil. Dokumentaren viser hvordan økonomiske interesser, fordommer og uvitenhet er med på å skape den virkeligheten vi blir servert gjennom film. Filmen er regnet som ev av de 10 beste dokumentarer om Brasil.

Gratis inngang
IMDis auditorium ligger sentralt i Tollbugata 20, og har plass til 70 personer. Bygningen har strenge sikkerhetsrutiner og adgangen vil være kontrollert. Arrangementet er gratis, men kun åpent for registrerte lesere og fans (Like) av Heia Brasil! og Preto no Brancos Facebooksider. De som ønsker å være med på visningen kan melde sin interesse via denne lenken. Følg med på Facebook-siden for mer informasjon.

Visningene skjer ved bruk av kun originale DVD’er, og gir ingen økonomisk gevinst til arrangørene.

Heia Brasil vil takke Frode Norstrand Olsen, Bruno Figueiredo og den Brasilianske Ambassaden i Oslo for deres bidrag til årets program!

Brasiliansk Filmaften 3. sesong – 6. visning
Film: The Foreign Eye (Olhar estrangeiro) – portugisisk lydspor, med engelsk tekster
Aldersgrense: 14 år
Spilletid: 70 minutter
Dato: Mandag, 14. april
Tid: 17.30
Adresse: IMDi, Tollbugata 20
Påmelding (ikke påkrevd): Klikk her for å komme til påmeldingen på Facebook, eller send en e-post til [email protected]

Legg til ekstern kalender…
#Film