LANSERING: Espen Tveit - Samtidsarkeologi 2

[Bilde]

Torsdag 15. mai kl 17:00 blir det lansering av Espen Tveits nye fotobok «Samtidsarkeologi 2» på Tronsmo!

På lanseringen samtaler Espen Tveit med fotografkollega Bjørn Sterri, og Therese Winther spiller stykker av J. S. Bach på fiolin. Tronsmo byr på forfriskninger, og det blir selvsagt mulighet for spørsmål til og samtale med fotografen, samt signering av den vakre fotoboka.
-

Samtidsarkeologi 2 er en oppfølger av Samtidsarkeologi (1997), hvor Espen Tveit undersøker industriarkitektur i naturen. Han kommenterer dualiteten natur/kultur gjennom en stram formal oppbygging, og bildene er enkle, stillferdige og hemmelighetsfulle. Som i sine øvrige prosjekter leker han med tanken på at alle mennesker, arkiv og bilder i fremtiden er borte, og etter noen hundreår finner arkeologer og historikere våre spor i omgivelsene. Blikket er klart, rolig, poetisk og lett undersøkende, og har en tydelig, undrende, humor.
-
Espen Tveit tilhørte kretsen rundt Forbundet Frie Fotografer som fornyet kunstnerisk fotografi på slutten av 1970- tallet. Han var med på den første Fotografiske Vårutstillingen i 1976, og ved Høstutstillingen fra den ble åpen for fotografisk arbeidende kunstnere i 1979. Senere har han hatt flere separatutstillinger og deltatt på en rekke nasjonale og internasjonale utstillinger.
-
Espen Tveit har tidligere gitt ut fire fotobøker;

80-talls runer (1989)
Samtidsarkeologi (1997)
Rite (2001)
Fra siden (2011)
-
Velkommen!

Legg til ekstern kalender…