Motmakt 5 år: Rødsvart aktivistbonanza!

[Bilde]

24. mai feirer Motmakt sin femårsdag og inviterer til rødsvart aktivistbonanza på Blitz!

Det blir foredrag og workshops med Jerome Roos fra
ROAR Magazine, den tyske aktivisten Hanna Poddig og Oslo Queer mm.

Det blir servert gratis mat ved Våre venner i Kafé Presens og masse, masse bursdagskaker.

På kvelden får vi rakker av et konsertprogram ved FemmeBrutal:

Matriarkatet

Husker du De Lyckliga Kompisarna? Dia Psalma? Charta 77? Trudde du at den svenske trallpunken var glemt? Det stemmer ikke. Nittitallets elsk/hat-pønk eksisterer i aller høyeste grad. Matriarkatet is in the house. Kvinnesterke levererer de låter som “Äckelgubbe på tunnelbanan”, “Mäns” och “Turbaniseringen”. De spiller på politiske arrangement, store som små – reine som skitne. Dette er dansant pønk for alle som synes feministisk agenda og harrysvensker høres ut som en kul kombinasjon.

Hør på de her:

Korp

Häxkäng fremført av en hekseegjeng fra Malmø. De sampler Astrid Lindgrens vildvittror; Nu ska blodet flyta. Temaet går i det vi liker – åpne grenser, antifascisme, den sorte fanan og søsterskap. Det er rått og det er d-takt. Liker du Nausea, Disclose og band med så krøstete logoer at det nesten ikke går å lese hva som står? Da må du oppleve Korp.

Hør på de her:

Oslo Beikmørke presenterer i tillegg et konsertprogram bestående av Salem’s pot, Hashbreath og Hymn på Blitz, nærmere bestemt i kafeen.

Program
11:00—12:00: Gratis felles frokost ved Kafé Presens
12:00—12:05: Presentasjon av dagens program

12:05—13:00: Hanna Poddig: Direkte aksjon: Hvordan og hvorfor?
Hanna skal gjennom en samtale med Björn Fröhlich fra Motmakt avklare hva direkte aksjon er, hvordan det kan gjøres og hvorfor det bør gjøres. Møtet vil vare en time og vil foregå på engelsk.

13:15—14:45: Oslo Queer: Workshop. Hvordan skape trygge rom?
Samfunnets maktstrukturer forsvinner ikke automatisk når vi trer inn i våre organisasjoner og bevegelser. Også der må kampen mot diskriminering og hets på bakgrunn av etnisitet, religion, legning, kropp og kjønnsidentitet kjempes. Hvordan skaper og opprettholder vi trygge, inkluderende rom i våre egne bevegelser?

15:00—16:30: Jerome Roos: Vold og kontroll—Staten i forandring
Jerome vil snakke om hvilke forandringer vi er vitne til i staten. Den globale finanskrisa har blant annet ført til at staten må vise sitt sanne ansikt som voldsgarantist for kapitalen, både gjennom en rekke antidemokratiske kuttiltak og gjennom overvåking og vold av de som yter motstand. Jerome vil først holde et foredrag om dette temaet. Etter det vil Tori Aarseth fra Motmakt gi en kort introduksjon om de lokale forholdene her til lands før vi åpner salen for diskusjon om hva som skjer og hva vi kan gjøre med det.
Møtet vil foregå på engelsk.

16:30—17:30: Felles middag ved Kafé Presens + Kakebord!
Hva er vel en femårsdag uten festmiddag og kakebord? Det vil også være stands ved bl.a. Antifascistisk Aksjon (AFA), radiOrakel og Subterranean Prints hvor du får mulighet til å kjøpe radikal litteratur og merchandise.

17:30—18:30: Utrygge Oslo: Rettigheter og maktmisbruk
Politiet har aldri vært noe annet enn antagonistiske overfor aktivister. Likevel ser vi en klar forverring i bruk av bøteterror, ulovlig lange opphold på glattcelle, trusler og overvåking. Hva er dine rettigheter, og hva kan vi gjøre sammen for å skape en situasjon der vi står sterkere i møtet med voldsmakten?

18:45—19:45: We’re watching the Watchmen: Motmakts nye initiativ
Motmakt Oslo vil lansere vårt nye initiativ for å gjøre demonstrasjoner og aksjoner tryggere. Med på laget får vi Hanna Poddig som skal være med på en samtale om sosiale solidaritetsstrukturer. Hva trengs for at politisk aktivitet ikke skal være skummelt og avskrekkende? Hvilke initiativ finnes i Poddigs hjemland Tyskland som vi kan lære av her hjemme?
Møtet vil foregå på engelsk.

20:00—01:00: Party for your right to fight! Konserter, appeller, DJs og stands!

Grunnet allergier vil hverken røyking eller hunder være tillatt i rommene vi har møter i. I tillegg er det nulltoleranse for rasisme, sexisme, homofobi og transfobi.

Dagsprogrammet er gratis. (Vi tar gjerne donasjoner.)
Konsertprogrammet koster 50kr.

Legg til ekstern kalender…