Lanseringsfest: Å skrive - Marguerite Duras

Velkommen til lansering av ‘Å skrive’ av Marguerite Duras, oversatt og med etterord av Silje Aa. Fagerlund.

TransFe:r Forlag markerer utgivelsen med å invitere til en samtale om Marguerite Duras med Geir Gulliksen, Edy Poppy og Silje Aa. Fagerlund, ledet av Cathrine Strøm – på Café Månefisken onsdag 18. juni kl. 19.00.

Gratis inngang.
Musikk ved DJ no m.a.s.

Boken blir å få kjøpt for 100 kr.
(Kan også bestilles via Audiatur-bokhandelen eller kjøpes hos Tronsmo, Bislet Bok, Cappelens Forslag eller Norli Universitetsgata.)

[Bilde]

«Å skrive» er tittelteksten i den siste boken Marguerite Duras (1914-1996) utga for egen hånd (Écrire 1993). I denne høyst personlige teksten reflekterer Duras rundt sin egen skriving. Hun forteller blant annet om huset i Neauphle og stranden i Trouville, steder som hadde stor betydning for bøkene hennes. Hun forteller om «visse vaner», om å aldri ha løyet i en bok, og om behovet for å være alene. Det handler i stor grad om ensomhet – en ensomhet som var helt nødvendig for å kunne skrive de bøkene hun ville skrive.

Boken er oversatt og med etterord av Silje Aa. Fagerlund. Design og sats ved Johanne Hjorthol.

Marguerite Duras ville ha fylt 100 år i 2014, og dette markeres med en rekke nyutgivelser og utstillinger i Frankrike. Her i Norge har Cinemateket i Oslo Duras-tema denne måneden og kortfilmfestivalen i Grimstad har eget Duras-program. «Å skrive» (TransFe:r Forlag) er den første utgivelsen av Duras på norsk i år.

*

TransFe:r Forlag er et lite forlag med litterær oversettelse som omdreiningspunkt. Marguerite Duras’ ‘Å skrive’ er forlagets fjerde utgivelse.

Legg til ekstern kalender…