Konsert: Kjell Bjørgeengen m/Keith Rowe - Kari Rønnekleiv - Ole Henrik Moe

[Bilde]

Konsert:

Lørdag 14. juni kl. 20:
Kjell Bjørgeengen / Keith Rowe



Søndag 15. juni kl. 19:
Kari Rønnekleiv, Ole Henrik Moe, Kjell Bjørgeengen / Keith Rowe

Gratis!



Kunstneren Kjell Bjørgeengen arbeider i krysningspunktet mellom det musikalske og det visuelle. Lørdag 14. juni og søndag 15. juni inntar han auditoriet på Kunstnernes Hus for å utforske nye musikalske uttrykk med noen av sine nærmeste samarbeidspartnere. Begge kvelder presenteres to live-opptredener, med henholdsvis musikerne Keith Rowe, Kari Rønnekleiv og Ole Henrik Moe.


Om kunstnerne:
Kjell Bjørgeengen (1951) har i sitt kunstneriske virke utforsket videoteknologi for kunstnerisk bruk, og er kjent fra en rekke større større installasjonsarbeider på Kunstnernes Hus, Museet for samtidskunst og Bergen Kunstmuseum. I de siste årene har han konsentrert seg om forestillinger med lyd-generert video. Han har arbeidet med musikere som blant andre Jon Balke, Mural, Lasse Marhaug, Marc Ribot, Toshimaru Nakamura, John Tilbury og i særdeleshet Keith Rowe.


Keith Rowe (1940) er utdannet maler men arbeider i dag med gitaren som sitt kunstneriske uttrykk. Han improviserer fritt med gitaren liggende på bordet, manipulerer strenger og pick-up på utradisjonelle måter. Han er kjent for å bruke objekter som bankkort, viskelær eller binders på gitaren for å frembringe nye lyder. Rowe innlemmer også gjerne live-radio opptak via gitaren.


Kari Rønnekleiv (1972) er fiolinist og utdannet ved Trondheim Musikkonservatorium og Royal College of Music i London. Hun var initiativtaker til kammerorkesteret TrondheimSolistene, der hun spilte i mange år. De siste årene har hun fokusert på arbeid med flere solo-prosjekter, og samarbeider tett med ulike komponister. I 2007 mottok hun Spellemannsprisen for beste album i samtidsmusikk-klassen, der hun fremførte musikk komponert av Ole-Henrik Moe. Siden da har hun gitt solokonserter på festivaler verden over.


Ole-Henrik Moe (1966) er en komponist og musiker av ekstraordinært talent og originalitet, som aldri har virkelig funnet sin plass innenfor de ulike musikkscener i Oslo og Norge. Han har studert fiolin og komposisjon i Oslo, samt komposisjon i Paris, der et år med Iannis Xenakis på Sorbonne var av største betydning for ham. Han mottok Arne Nordheims Komponistpris i 2006 og gav ut den kritikerroste “Vent, Litt, Lenger” med Arditti Quartet i 2008. Han deltar på flere innspillinger med den norske bandet Motorpsycho.


Legg til ekstern kalender…