Lillebjørn Nilsen, Eldar Vågan, Nils Ole Oftebro. 21. juni – 31. august 2014.

FØRSTE GANG – for tre modne herrer. Lillebjørn Nilsen, Eldar Vågan, Nils Ole Oftebro. 21. juni – 31. august 2014.

Tre scenekunstnere stiller ut for første gang tegning og maleri.

[Bilde]

Lillebjørn Nilsen vokste opp i Oslo med mor og far som aktive kunstnere. Hans far startet Oslos første grafiske silketrykkeri og trykket blant annet for kunstneren Kai Fjell.

Lillebjørn «rømte» fra kunsten over i musikken. Han begynte å spille etter å ha funnet en ødelagt gitar på loftet og debuterte som musiker på et skolearrangement som 14-åring.uten navn

Etter hvert kom behovet for å uttrykke seg gjennom bilder sterkere, og på 1990 tallet reiste han til Chicago i USA for å gå på malerskole og ble boende der i noen år.

Lillebjørn er en av Norges mest folkekjære musikere, og har en rekke viser som er blitt en del av den norske folkesjela.

Nils Ole Oftebro fra Sarpsborg hadde det vanskelige valget mellom billedkunst og scenekunst da han som ung student kom inn på både Teaterhøyskolen og Statens håndverks- og kunstindustriskole.

Han valgte teaterstudier, og har opplevd stor suksess som skuespiller; sist med nrk-serien «Mammon», og King Lear på teaterscenen. Selv om valget falt på teateret har han hele tiden fortsatt å tegne, og i noen år jobbet han som tegner i magasinet Farmand. Nils Ole tegner og maler landskap, karikaturer, teaterscener og portretter. Han er figurativ i formspråket og gjennom maleriene utforsker han farger og følelser. Han er for tiden opptatt av å ta ut fargene til det ytterste i sine malerier.

Toten-gutten Eldar Vågan har tegnet hele livet. Kanskje mest for å underholde kameratene sine. Stilen er humoristisk, og streken er sikker og dreven. Som han sier det selv: «Fortellermåten på indre østlandet, er å visualisere historien med små detaljer, – slik je tegner».E.Vågan.2014.pressebilde.

Vågan er kjent som medlem av Vazelina Bilopphøggers, et rockabilly- og underholdningsband som har hatt enorm suksess gjennom flere tiår. Han er tekstforfatter, komponist og produsent og står bak noen av landets største underholdningssuksesser.

Eldar har tegnet cover for Vazelina Bilopphøggers, og han har illustrert en rekke bøker, blant annet for Finn Kalvik, Odd Nordhaug og Øystein Sunde. Noen av disse illustrasjonene vil vi kunne se på utstillingen på Telemarksgalleriet. Til utstillingen presenterer han også helt nye arbeider.

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 21. juni kl. 12.00!

Åpningstale ved Tommy Sørbø. Musikk ved Tuva Livsdatter Syvertsen.
Åpningstider: tirsdag – fredag: 12.00 – 16.00 / lørdag, søndag: 12.00 – 17.00 / mandag: stengt
Telemarksgalleriet – O. H. Holtas gate 27 3678 Notodden / Tlf: 35 01 00 80

Legg til ekstern kalender…