Matgilde Mot Hungersnød

[Bilde]

Den 21. juni arrangerer Framtiden i Våre Hender Trondheim “Matgilde mot Hungersnød” igjen. Et landsomfattende arrangement for å synliggjøre den enorme mengden god mat som blir kastet av både næringsliv og privatpersoner, satt opp mot den store ressurs- og matmangelen store deler av verden lider under.

En milliard mennesker lider i dag av kronisk sult. Samtidig blir 30 prosent av all mat produsert i verden kastet. Gjennom Matgilde mot Hungersnød belyser vi dette paradokset og forsøker å bidra til å løse det.

I uken før arrangementet samler vi inn store mengder brukbar mat som ellers ville ha blitt kastet fra utvalgte butikker. Vi tar IKKE i mot mat utgått på dato. Maten blir fordelt og tilberedt av et nettverk av frivillige kokker. Matrettene vil være en del av en stor buffet i teltet vårt på Torget. Her vil det og bli underholdning og apeller og besøkende vil bli oppfordret til å donere penger til nødhjelp for syriske flyktninger.

VÅRE KRAV

Vi stiller to krav i forbindelse med årets aksjon:

1. Samtlige butikker bør opprette faste restehyller der salgbare matvarer passert “best før”, eller gode varer som av andre årsaker har tapt kvalitet, blir solgt til nedsatt pris.

2. Mattilsynet bør oppklare forvirringen rundt “best før” og “siste forbruksdag” slik at folk forstår hva de to datomerkingene betyr, og ikke forveksler “best før” med “siste forbruksdag”.

Hvilken butikkjede i Norge vil bli den første til ikke å kaste god mat?

Kom og spis verden til et bedre sted!

Legg til ekstern kalender…