Perfect Sounds Forever #4: Patrick Wolf (UK) + Moonface (CA)

[Bilde]

Patrick Wolf (UK)
«One day the mainstream is going to claim him» proklamerer Drowned in Sound, «but for now he’s still the prince of the misfits and the martyrs, the waifs and the strays…». Han er en smått plaget sjel, kunstneren og artisten Patrick Wolf. Og i den unge alder av 29 har han allerede i lang tid beveget med små innblikk fra sitt liv, fortalt gjennom majestetisk poesi kledd i de dystreste og vakreste toner.

Patrick Wolf er både ukonvensjonell og ukritisk i sin lefling med akustisk og elektronisk musikk. I dette landskapet av indietronica, folktronica og barokk-pop har Wolfs kreasjon satt toner til selv den mest hardbarkedes innerste sjelsliv, og åpnet dører til emosjoner man ikke visste eksisterte. Og hele tiden har han har vært ytterst ærlig. Han traff en nerve med «Lycantrophy» i 2003, og har siden beriket oss med utilslørte bekjennelser gjennom en håndfull album. Nå nærmer han seg 30 – og som seg hør og bør når 20-årene er forbi – tar også han et oppgjør. Og denne gangen i en helt ny drakt. Årets «Sundark and Riverlight» er hans tilbakeblikk på livet og karrieren så langt, kanalisert gjennom beundrede juveler fra ti år som fremragende artist. Låtene er de samme gamle, men nå strippet for elektronika og dyrket frem som akustiske mesterstykker av strykere, ukuleler og Wolfs såre og kraftfulle vokal.

Dette har resultert i en blottet og mer naken Wolf, der han fremstår skjørere, ærligere og mer bevegende en noensinne. Og slike majestetiske kreasjoner fortjener sin plass i det helligste. Når Patrick Wolf 3.september fremfører sin rite akustisk i Bergen vil knapt et øye være tørt og knapt en sjel stå uberørt. Alt i ytterste andektighet.

Moonface (CAN)
Moonface er soloprosjektet til den canadiske multiinstrumentalisten og låtskriveren Spencer Krug.Han har de siste elleve åra vært involvert i sju ulike bandprosjekt innenfor den litt upresise indie-/alternativrocksjangeren med Wolf Parade og Sunset Rubdown som de mest kjente prosjektene. Siden 2010 har han konsentrert seg mest om Moonface. Krug gir ut plater stort sett hvert år, og flere har havnet i årets album-kategorien. «Julia With Blue Jeans On» er Krugs siste bidrag til kritikertopplistene.
Den storslåtte stemmen er kun akkompagnert av et piano, men dette danner likevel et helstøpt lydbilde. De ti låtene varierer i intensitet, de er stort sett harmoniske og har melodiøse parti som iblant dukker opp som uimotståelige overraskelse

Legg til ekstern kalender…