Light Fly, Fly High

Light Fly, Fly High – Trailer from Beathe Hofseth on Vimeo.

Filmen handler om den indiske bokseren Thulasi. Som ung og kasteløs kvinne er livet hennes på mange måter forutbestemt. Det forventes at hun skal gifte seg når familien ønsker det og bare akseptere sin plass nederst på rangstigen. Men Thulasi drømmer om et annet liv. Hun vil forsørge seg selv og trer inn i bokseringen for å bokstavelig talt slåss for sin selvstendighet.

Light Fly, Fly High er en David mot Goliat-historie. Over en periode på tre år følger filmen den unge jentas standhaftige kamp mot korrupsjon, diskriminering og seksuell undertrykkelse. Utfordringene er mange, men allikevel nekter Thulasi å gi seg. Hun kaller seg selv en “One Woman Army” og kjemper med alt hun har for å få lov til å leve sitt liv på egne premisser!

Filmen er nominert til Amanda for beste dokumentarfilm og har allerede vunnet flere internasjonale priser. Light Fly, Fly High hadde premiere på prestisjetunge IDFA i Amsterdam i november 2013 hvor den vant Oxfam Global Justice Award, og fikk pris for beste lange dokumentar under Den Norske Dokumentarfilmfestivalen i Volda.

Filmen vises på NRK2 ons 25.06 kl.21:55 og fre 27.06 kl.14:20.
Den vil også være tilgjengelig på NRK nett-TV én måned etter første sendedato.

Regi/Produsent: Susann Østigaard og Beathe Hofseth, Fri Film (www.frifilm.no)
Co-produsent: Helle Faber, Made in Copenhagen

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…