Anarko Pride: riot-grrl movie nite på Maksi!

[Bilde]

Du kan vente deg en filmkveld med masse grrrrrl-POWER på Maksi Taksi under pride uka. Dørene åpner 21.00 og vi begynner å vise første film rundt samme tid. Det blir popcorn, og billig øl , for å ikke glemme at det er GT-onsdag!

Vi viser først en diy film spontant laget av Lucy Thane da Bikini Kill dro på turne til Englandog inspirerte mange unge grrrls til å bli riot-grrls og plukke opp instrumenter og starte band eller ta til pennen å lage ziner.

Bikini Kill in the U.K. 1993 from Lucy Thane on Vimeo.

The Punk Singer.
Etter en suksessfull crowd-funding fikk Sini Andersson resuresene til å lage en film om Kathleen Hanna; feminist-aktivist,vokalist i Bikini Kill, og en tredjedel av feminist elektropunk bandet Le Tigre. Filmen handler om de tidlige dagene i Bikini Kill og som en sentral figur i riot-grrl bevegelsen, hennes ekteskap med Adam Horowitz fra Beastie Boys, hennes aktivisme, tiden i Le Tigre og i soloprosjektet Julie Ruin til hennes kamp mot Lhyme´s desease. Jeg er ikke alltid like glad i dokufilmer om enkelt personer som glorifiserer rockestjerner men om det er noen som fortjenner annerkjennelse og en egen film om seg selv så er det Kathleen Hanna.

Og til slutt viser vi den fantastiske filmen om wrestlerene i 80-talls serien G.L.O.W.
: The Gorgeous Ladies Of Wrestling.

Legg til ekstern kalender…