Anarko-queerpride filmklubb på Blitz: Paris Is Burning + Pay It No Mind: The Life Of Marsha P. Johnson + Homeboy

[Bilde]

Da er det duket for queer-film aften i Blitzkafeen med hele 3 filmer.

kl. 17.00 PARIS IS BURNING
O-P-U-L-E-N-C-E You Own Everything!
Paris Is Burning er en dokumentar laget av Jennie LIvingston. Filmen forteller historien til ball-kulturen i New York City og dens afro-amerikanske , latino, homo og trans comunities involvert.

kl. 18.30 PAY IT NO MIND : THE LIFE OF MARSHA P. JOHNSON
I anledning av at det er 44 år siden Stonewall Riots, et opprør som var starten på queerbevegelsen og motstand mot trakassering fra politiet og et heteronormativt samfunn. En kan si at Marsha var en viktig katalysator for starten av opprøret da hun midt i politirazziaen på Stonewall utestedet kastet et shotglass i veggen og skrek “I got my civil rights!”, en hendelse som har blitt kalt the shotglass that was heard all over the world.
Pay It No Mind tar for seg livet til Marsha i en rekke av intervjuer med Marsha selv og venner og bekjente.

kl. 20.00 HOMEBOY
HOMEBOY er en dokumentar film som følger livene til flere homofile Latino menn som bor i området rundt L.A. som også er tidligere gjengmedlemmer. Filmen utforsker det å være homofil i et machomiljø der det ikke er veldig akseptert å være homofil og også være en outsider i den normative verden da man også er en gjengmedlem.

Underskog har skrevet om lenker/embeds i denne teksten til å bruke TLS/SSL. Det er ikke garantert å fungere. Les mer her.

Legg til ekstern kalender…