Ultimafestivalen: Ensemble Ning - Rikskonsert

[Bilde]

En rikskonsert – en undersøkelse av musikalsk fellesskap i Norge i globaliseringen, selvrealiseringen og kommersialismens tid.

Utfordringer knyttet til nasjonalstat, globalisering og multikulturalisme er i dag sentrale problemstillinger både i Norge og i resten av verden. Musikk markerer identitet, tilhørighet – og avstand. Nettopp derfor er en undersøkelse av musikalsk fellesskap i dagens Norge interessant, potensielt kontroversiell og antakelig dømt til å mislykkes: En alternativ kanon vil måtte stå i spagat mens dilemmaene hagler, og på den måten være en utforsking og manifestering av dagens utfordringer når det gjelder forholdet mellom individ og samfunn, mellom multikulturalisme og nasjonalt fellesskap, og mellom fritt marked og kulturell dannelse.

Rikskonserten er en blanding av talkshow, konsertkåseri og foredrag – med elementer av arkivmateriale og dagsaktuell politikk – men først og fremst selvfølgelig en konsert.

Amund Sjøli Sveen, Erik Dæhlin, Ignas Krunglevicius, Alwynne Pritchard, Kristin Norderval og Trond Reinholdtsen: En Rikskonsert (WP)

Produsert i samarbeid med ensemble NING og Bygdeungdomslaget.

Støttet av Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Det norske komponistfond.

Legg til ekstern kalender…