Einar Stenseng Band - Lørdagsgodt i Strøgetpassasjen

[Bilde]


“Det ligger en styrke og en mørk skygge i sangene som er sjeldent gode, og en modenhet i spillet og i stemningene som formelig roper på sitt publikum. Det skal vanskelig gjøres å ikke svare.” – Mode Steinkjer, Dagsavisen

Stenseng blir kalt «en slags norsk Nick Cave eller Lou Reed» og «en artist som har det lille ekstra de fleste andre singer/songwritere i dette landet mangler»

Konserten med Earlybird Stringband forrige lørdag blei en ubetinga suksess og vi følger opp med en av Oslos store sønner i samspill med en av Hamars mange lausunger. Einar og Ståle spiller opp til dans klokka 19.00 så det er bare å tenne en sigg, sette seg til i sola med et glass pilsner og en toer med fernet. Så er det bare å vente på at mørket omslutter deg og tar deg med på et av sommerens store eventyr.

Einar Stenseng reiser for tida rundt og spiller tangenger med Oslo Ess, men når han får seg et par dager fri i Oslo så trives han best på Youngstorget i dyp samtale med blant annet trommeslager Ståle Liavik Solberg. Ståle er kjent navn for de som digger improvisert musikk og det aller nyeste innen jazzsjangern. Samspillet mellom Ståle og Einar skaper et unikt uttrykk der Solbergs frilynte rytmer blander seg med den mørke og humoristiske melankolien til Stenseng.

Einar Stenseng har spilt og skrevet musikk hele livet og da han hørte åpningsakkordene av Velvet Undergrounds “Sweet Jane” i en alder av tretten så sies det at livet hans ble reddet av rock´n´rollen. Selvfølgelig sluttet han på skolen i en alder av sytten for å konsentrere seg om sine musikalske og litterære interesser for fullt.

I 2003 dro Einar til Berlin og ble boende der i over tre år. Mens han nøt den tyske hovedstadens lave husleier og alkoholpriser ble han en velkjent figur i Berlins undergrunns musikkmiljø. Debutalbumet ble utgitt i Norge i 2006 og fikk ekstremt god mottakelse blant kritikerne. Pressa hyllet Einar som et stort låtskrivertalent og sammenlignet han med storheter som John Cale, Nick Cave, Bob Dylan, Lou Reed og Tom Waits. Høsten 2006 turnerte Einar i Norge, Tyskland og Østerrike, delvis i følge med Al DeLoner (Midnight Choir).

Debutalbumet ble innspilt i Berlins Claustrophobia Sound Studio i 2005. Det ble produsert av den britiske rockelegenden Nikki Sudden (Swell Maps, Jacobites) og inneholder bidrag fra musikere som Jochen Arbeit (Einstürzende Neubauten), Darrel Bath (Ian Hunter, Dogs D’Amour) og Chris Hughes (Mick Harvey, Hugo Race)

Inngang: Gratis!

Legg til ekstern kalender…