Maridalsspillet - "Grip"

Goden Haldis, det tradisjonsrike bondesamfunnets åndelige veileder, blir utfordret av den maktsyke presten Sira Viljam, og hans hensynsløse kamp mot Åsatroen og de gamle skikkene. Han vil fremme sin versjon av den nye religionen som er på innmarsj: Kristendommen. Margaretakirken skal bygges i Maridalen, om det så betyr at betydningsfulle tradisjoner og helligdommer, sentrert rundt offersteinen GRIP, må gå til grunne. Bøndene, ledsaget av storbonden Guttorm fra Tømte, tar til motmæle.

Midt i konflikten står ungdommen. Kristne Halvard forsøker å vinne Ragnhilds hjerte, enda hun er fast bestemt på å aldri gifte seg med en kristen mann, hun mener de ikke akter kvinnene sine. De unge dras mellom lojalitet til slekten og en idealistisk tro på kjærlighet og forsoning.

Regissør Bente Lavik ønsker å spørre oss: Det vi ikke kjenner eller forstår skaper hat, redsel og vold. Finns det noen løsning på konflikten?

Før forestilling blir publikum ledet gjennom en tablåvandring på vei fra parkering på Hønefoten til spillplassen ved kirkeruinene: en reise gjennom Åsgård

Legg til ekstern kalender…