Crispin Gurholt: PLEASE KILL ME

Live Photo #27
PLEASE KILL ME
En Live Photo installasjon
Performance / vernissage fredag 22. august 19.00-21.00
22. august – 14. september 2014
 [Bilde]

Galleri K har gleden av å presentere Crispin Gurholts nyeste utstilling.
 
I utstillingen Please Kill Me gir Crispin Gurholt et blottstilt og personlig uttrykk for sin egen betraktning rundt tiden vi lever i. Han peker her på vår tids største utfordring: Markedet og kapitalens dominans i verden. Når økonomisk vekst er den sterkeste og nærmest eneste drivkraften, oppleves stadig økende økonomiske, sosiale, kulturelle og ikke minst enorme miljømessige  utfordringer. Det er ikke lenger mennesket, ideologiske eller religiøse idealer som styrer, men materiell vekst. Kunsten står ikke utenfor dette men midt i det, drevet av de samme kapitalistiske mekanismene:  Immateriell verdi uten øvre økonomisk grense basert på begjær og etterspørsel i øyeblikket. 
 
Dette er kunstnerens oppgjør med seg selv, kunstscenen og en verden gått av hengslene spinnende rundt seg selv, fanget i en evig loop av gjentakelser. Det som tidligere ble omtalt som en krise er heller en konstant tilstand, et mønster det oppleves som umulig å bryte ut av. Utstillingen peker mot stillstand og tomhet. 
 
Please Kill Me er iscenesatt som et tableau vivant der de ulike modellene har fått tildelt de samme rollene som de spiller i den såkalte virkeligheten: I gallerirommet er kunstneren, kuratoren, kritikeren og galleristen frosset i en posisjon hvor de konfronteres med en påstand om kunstens død.
 
Som i Gurholts tidligere arbeider intensiverer han i installasjonen det hverdagslige og realistiske til en hypervirkelighet for å løfte frem komplekse spørsmål knyttet til menneskets rolle, identitet og betydning i forhold til samfunn og maktstrukturer. 
 
Crispin Gurholt (f. 1965 i Oslo) bor og arbeider i Berlin. De seneste årene har han hatt Live Photo separatutstillinger på Stenersenmuseet, Oslo, Lillehammer Kunstmuseum, Lillehammer, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Tønsberg, Nordnorsk Kunstmuseum, Tromsø, Henie Onstad Kunstsenter, Akershus Kunstsenter, Lillestrøm, Galleri 19, Oslo, Hå Gamle Prestegård, Velan Center of Contemporary Art, Torino, Galleri K, Oslo, Torpedo Bookshop, Oslo og med Galleri K på flere internasjonale kunstmesser. Han deltok på den 11. Havanabiennalen i 2012 og på Veneziabiennalen i 2007.

Verk av Gurholt er kjøpt inn av institusjoner som Lillehammer Kunstmuseum, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Nordnorsk Kunstmuseum, Norsk Kulturråd og Statoil.

Utstillingen varer til søndag 14. september. 
For mer informasjon, kontakt Galleri K på 22 55 35 88 eller [email protected]

Legg til ekstern kalender…