TABLAU VIVANT Pushwagner presenterer: Cecilie Lind Åpning fredag 22. august kl. 18.00 – 20.00

Pushwagner presenterer: Cecilie Lind
Åpning fredag 22. august kl. 18.00 – 20.00

Pushwagner Galleri har gleden av å invitere til ny utstilling i visningsstedet Window Box. I Window Box presenteres utstillinger med yngre samtidskunstnere kuratert av Thale Fastvold. Galleri Pushwagner har eksistert siden våren 2010, og Pushwagner ønsker med dette prosjektet å støtte kunstkretsløpet og den unge kunstscenen.

Cecilie Lind: Jeg jobber med skulptur, objekt og installasjon. Inspirasjonskildene til prosjektene er hovedsaklig politiske og samtidsrelaterte temaer, og arbeidene har ofte en tydlig agenda. Målet er å kommentere og skape en refleksjon, snarere enn å gi entydige svar og klare løsninger. Prosjektene presenteres ofte i en dystopisk kontekst for å sette konseptet på spissen og gi arbeidene slagkraft og intensitet.
En sentral del av praksisen min er å utforske og kombinere ulike materialer og medier; keramikk, readymades, pleksiglass, billakk, tekstiler, foto osv, for å gi arbeidene preg av å være maskinlagd og masseprodusert, samt å etterligne kommersielle estetiske utrykk.

[Bilde]

TABLAU VIVANT
Arbeidet består av ett sett tableau med barbiedukker som har fått hodet byttet ut med porselenshoder påmalt evil clown-ansikter, og et annet med litt mindre dukker med hvitmalte ansikter og kryss til øyne. Tematikken harselerer med hvordan ungdommer fremstiller seg selv i sosiale media, og om hvilke idaeler de ønsker å identifisere seg med. Til syvende og sist ser alle helt like ut. Mange vil påstå at de lyshårede, solariumsbrune, radmagre bloggerjentene, med silikon i lepper og bryst, linger mest på klovner. Sosial porno, i samsvar med tittelens opprinnelse; en gruppe passelig utkledde skuespillere eller akt-modeller, nøye posert og ofte teatralsk lyssatt.
Den første delen visualiseres vakkert og ideallisert, som i de glossy bladene og på TV. Den mindre delen er mørk og dyster, som når dopet ikke virker lenger, og en oppdager at en ikke ble lykkeligere av den siste nese-jobben.

Cecilie Lind har MA fra Kunstakademiet i Oslo, og har blant annet stilt ut ved SALT (Saltarelli Salong), Høstutstillingen 2013 og åpner i desember separatutstilling på BOA – Billedkunstnerne i Oslo og Akershus.

For mer info, kontakt Galleri Pushwagner Adr. Tjuvholmen allé 10, tlf. 22 83 16 18
Thale@pushwagner.com www.pushwagner.com www.cecilielind.no

Legg til ekstern kalender…