Henrik Plenge Jakobsen, HEX UBU

[Bilde]

Henrik Plenge Jakobsens nye verk HEX UBU er en karnevalesk forestilling som starter med tallet seks på en sekskantet scene og utfolder seg i et rituelt spill av levende skulpturer. Publikum omringer scenen på alle sider og forestillingen trekker veksler på Alfred Jarry, Samuel Beckett og afrikansk og europeisk folketradisjon. Lydspor er utviklet av Plenge Jakobsen i samarbeid med kunstneren Gæoudjiparl. www.kanonhallen.no

Medvirkende er:

UBUAH: Paulucci Araujo Bakke
Skinny: Henrik Plenge Jakobsen
Echo: Marte Reithaug Sterud
Usnea: Ann-Christin Berg Kongsness
Birdy: Snorre Hvamen
Blondie: Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas
Little: Lila Wilson
Drone: Gæoudjiparl

Henrik Plenge Jakobsen er født i 1967 og bor og arbeider i København. Han er utdannet fra Kunstakademiet i København og Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts i Paris. Fra 2006-2012 var Plenge Jakobsen professor på Kunstakademiet i Oslo.

Hans siste utstillinger er Kapital på Museet for Samtidskunst i Roskilde, A Thing of the Mind på Galerie Patricia Dorfmann, Paris og Tournament d˙Objet på Kunsthal Charlottenborg, København. Han er for tiden aktuell med utstillingen Divorce på Great Poor Farm Experiment VI i Wisconsin, USA.

HEX UBU er en del av Soft City, et tre dagers program med performance, konserter og filmvisninger på forskjellige steder i Oslo by. Noen av dagens mest anerkjente kunstnere på den norske og internasjonale kunstscenen deltar, mange med nye og omfattende verk.

Soft City presenterer arbeider av kunstnere som på ulike måter utfordrer etablerte performance-sjangere og konvensjoner i andre kunstformer, som opera, teater, dans, film, populærmusikk og TV-drama. Både visningssteder og offentlige rom tas i bruk, blant annet Kanonhallen, Black Box Teater, Kunsthall Oslo, Cinemateket, Blitz, Oslo Rådhus og Kuba-parken.

Torsdag 4. september kl. 18 har Kunsthall Oslo gleden av å ønske velkommen til nye lokaler i Bjørvika, i Trelastgata 17, to kvartaler unna våre tidligere lokaler. Her blir det lansering av Soft City-programmet, visning av nyere filmarbeider av den internasjonalt anerkjente kunstneren Keren Cytter og servering. Deretter blir det buss til Kanonhallen på Løren og premiere på et nytt performancearbeid av Henrik Plenge Jakobsen.

Alle arrangementer er gratis.

Programmet er kuratert og produsert av Kunsthall Oslo

Legg til ekstern kalender…