THORE HERAMB (1916 - 2014): Aktmalerier

[Bilde]

Kunstneren Thore Heramb gikk bort rett før sommeren, 98 år gammel. Han var fast utstiller i Galleri K fra 1986, frem til hans siste utstilling i 2008. Med ønske om å hedre Thore Herambs minne har Galleri K samlet et tyvetalls aktmalerier, det tidligste fra 1953 og til hans siste aktmaleri i 2007.

Thore Heramb var en usedvanlig malerisk begavelse, en sjelden fin kolorist og en dyktig tegner. Han tilhørte generasjonen kunstnere som utviklet etterkrigstidens grensespengende avantgarde-maleri. Heramb var blant de første norske malere som tok opp den abstrakte kunstformen. Igjennom hele sitt kunstneriske liv fortsatte Thore Heramb å utvikle sitt gjenkjennelige og maleriske uttrykk.

”Det særskilte ved Heramb ligger i hans prangende palett som man i første omgang faktisk forbinder med rammeforretningenes maleri eller interiørdekorasjon av den mer glorete sorten. Men ved å brekke og kombinere slike farger på subtile og uventede måter, maner han frem en koloritt som både er djerv og uhyre finstil, dessuten er han en av de få moderne malere som makter å anvende sort som en egen farge, og ikke bruke den som et tegnet bildeskjelett. Penselføringen er fri og ledig, men på grunn av bildenes stramme komposisjon virker den aldri vilkårlig. Det dannes et avbalansert hele, hvor motivet synes å ta form rett foran øynene på tilskueren.”
- George Morgenstern i Aftenposten, 8.juli 1992

Vi ønsker å takke alle private- og offentlige samlinger for deres generøse utlån av malerier.

Utstillingen varer frem til 12. oktober 2014.
For mer informasjon, kontakt Galleri K på tlf: 22 55 35 88 eller mail: [email protected]

Legg til ekstern kalender…