Frode Markhus: Drift

[Bilde]

Frode Markhus: Drift

Fredag 19. September åpner andre del av Drift, Galleri TM51s separatutstilling med Frode Markhus, på hovedlokalet til Galleri TM51 i Thorvald Meyers gate 51. Utstillingen består av en rekke nye malerier og papirarbeider i ulike formater og overlappende teknikker. Første del av utstillingen vises både på TM51 Window Gallery og TM51 Infill og åpnet 04. September.

Utstillingene dreier rundt en karakter som er i drift, både i verden og uttrykksmessig, noe som gir seg utslag i scener fra atelieret, romantiske naturprojeksjoner og arbeider på papir med en blanding av tekst, portrett og ren abstraksjon. Historisk betingede kategorier innenfor maleriet som landskap, portrett, akt og interiør er bearbeidet av Markhus i et spenn som veksler mellom naivitet og realisme; resulterende i bilder som følger slike sjangere i gjenkjennelig forstand, så vel som bilder som løses opp i abstraksjon.

Maleriet har for Markhus en kroppslig og rituell karakter som veksler mellom løsning og oppløsning, dissonanser mellom drift og konklusjon, mellom klarhet og konflasjon, mellom det poetiske og det primitive, det forføreriske og det irrasjonelle. Disse egenskapene er i konstant og gjensidig flux i en subjektiv begjærslogikk, en alkymi som frembringer gull av en noe kuriøs karakter.

Frode Markhus (f. 1977 Sandnes) bor og jobber i Oslo. Han er utdannet ved Piet Zwart Instituttet i Rotterdam og Kunstakademiet i Oslo og har de siste årene hatt en rekke separat og gruppeutstillinger i Norge og utlandet. Markhus er også involvert i å drive det kunstnerdrevne visningsstedet Grünerløkka Kunsthall.


Ustillingsperiode:

Galleri TM51, Thorvald Meyers gate 51: 19.09.14 – 12.10.14

Galleri TM51 Infill: 04.09.14 – 12.10.14

TM51 WINDOW GALLERY: 04.09.14 – 01.11.14

Åpningstider:

• Galleri TM51 (Thorvald Meyers gate 51) ons. – søn. fra kl 13.00 – 16.00

• TM51 WINDOW GALLERY (Fridtjof Nansens plass 6) + TM51 INFILL (Parkveien 5): alltid åpent/vindusgallerier.

For mer informasjon, se også vår nettside: www.tm51.no

Legg til ekstern kalender…