BLY + Hanna Gjermundrød fremfører
Therese Birkelund Ulvo: The (Fool's) Game
VILLA STENERSEN, SØNDAG 26. OKTOBER

[Bilde]
Foto: Anders Beer Wilse / Nasjonalmuseet

BLY:
Ingrid Romarheim Haugen, stemme
Helen Louise Solberg, stemme

+ Hanna Gjermundrød, stemme


Therese Birkelund Ulvo (f. 1982) har de siste årene utmerket seg som en sentral stemme blant yngre norske komponister. Hun er særlig kjent for å arbeide i tett dialog med utøverne hun skriver for, og er opptatt av hvordan denne utvekslingen av ideer med musikerne kan utfylle det skrevne partituret. I 2011 komponerte hun The (Fool’s) Game, et halvtimes langt vokalverk, til improvisasjonstrioen BLY. Det er et verk for tre stemmer med mikrofon – på denne konserten vil lyden spres til flere av rommene i villaen.

De fleste lydobjektene som er i bruk i The (Fool’s) Game, kan anses som overskuddslydene oss mennesker imellom. Bi-lyder fra språket, lyder man ikke helt vet hva kan brukes til i all deres hverdagslighet. Noen steder har det lurt seg inn noen polerte, forfinede drypp inspirert av vokalmusikkens arv – men disse er fremmedobjekter”, skriver Ulvo i verkets programkommentar.
Improvisasjonstrioens uttrykk er til dels ivaretatt, og Ulvo har gjort BLYs samspill til en viktig del av komposisjonen.


BLY jobber med improvisert, lydbasert vokalmusikk, og består av Ingrid Romarheim Haugen og Helen Louise Solberg. Sentralt i deres uttrykk står utforskingen av ulike teksturer komponert med stemmen som eneste lydkilde. BLY tar gjerne utgangspunkt i lyder hentet fra dagligdags stemmebruk, med det som mål å nærme seg et elektronisk uttrykk i et akustisk format. I tillegg til konsertvirksomhet i inn- og utland de siste fem årene, har de bidratt i ulike tverrkunstneriske samarbeidsprosjekter med musikk til videokunst og til lyrikk.

Hanna Gjermundrød er en vokalist med spesiell interesse for spontan komponering for stemme og live elektronikk, både i konsertform og fra et fysisk perspektiv i form av forestillinger. Hun har bakgrunn fra jazzlinja NTNU i Trondheim samt Skolen for Samtidsdans i Oslo. Musikken hennes har blitt hørt i Norge, Sverige, USA, Canada, Nederland og Russland. Gjermundrød er for tiden med i diverse musikalske og andre kunstneriske konstellasjoner, bl.a. duoen PETTER O HANNA, babyoperaen KORALL KORAL, samtidsdansforestillingene SHOW-BODY PROJECT, NED I MOSEN MED DEG, MENNESKE og teaterstykket Fjeldfuglen.

The (Fool’s) Game er tidligere fremført i Norge (2011, 2014), i Reykjavik (Island, 2012) og på ISCMs årlige festival, World Music Days (Wrocław, Polen, 2014).

Konserten begynner presis.

Velkommen!

BLY
Therese Birkelund Ulvo
Villa Stenersen – Nasjonalmuseet

Ankomst:
T-bane # 2 (Avløs/Kolsås) eller 5 (Østerås) til Borgen stasjon. Tuengen allé er første/nærmeste vei som krysser Sørkedalsveien. Det tar ca. 10 min. å gå fra stasjonen til villaen.
T-bane # 1 (Frognerseteren) til Vinderen stasjon – ca. 15 min. å gå fra stasjonen til villaen.

Det er dessverre ikke anledning til å kjøre inn eller parkere på eiendommen, så hvis du kommer med bil må du stoppe/parkere i Tuengen allé.

Kart finnes HER.


Konserten er produsert i samarbeid med Nasjonalmuseet, og er støttet av Kulturrådet, Oslo kommune og Norsk jazzforum.

Legg til ekstern kalender…