”Når lukka er best, skal ein vara seg mest”

Fortellerkveld Josefines 15.10.2014
Kl. 1930
Øystein Vestre forteller:
”Når lukka er best, skal ein vara seg mest”

Å vere lukkeleg er eit mål for mange. Kven drøymer ikkje om rikeleg med pengar på bok og eit liv utan otte, eit liv i sus og dus, der arbeid er noko som alle andre driv med. Men lukka er ulik frå person til person. Den andre si lukke er kan hende ikkje di lukke og vice versa. Til alle tider, og i dei fleste kulturar har menneska drøymt om lukka, dikta om henne, sunge om henne og fortalt om henne. Og aldri har vi heilt komt til vegs ende i spørsmålet om kva lukke er, og kor vi finn henne.

I kveld gjer vi eit lite streif innom forteljingar frå ulike kulturar. Finn vi lukka der, og vert vi klokare?

Øystein Vestre
Øystein har jobbet som forteller siden 2001. Han har en særlig forkjærlighet for de norske folkeeventyrene og for lokale sagntradisjoner, men har også stor interesse for andre kulturers tradisjonsstoff. Når vår hjemlige fortellertradisjon møter fortellinger fra andre kulturer, oppdager man at likhetene er større enn forskjellene.

Han har turnert for Den kulturelle skolesekken, Den kulturelle spaserstokken og for museer og biblioteker rundt om i landet.

Han underviser også i muntlig fortellerkunst og drama ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og har 15 års fartstid som instruktør ved Minken Fosheims barne- og ungdomsteater.

Josefines vertshus befinner seg i Josefinesgate 16 i Oslo og vi begynner presis kl. 1930.
Kun kontant betaling 150,-/100,-

Legg til ekstern kalender…