Mikkel McAlinden - Average Northern Limit

[Bilde]

Fotografi
Vernissage fredag 17. oktober kl 19:00-21:00

Galleri K har gleden av å ønske velkommen til Mikkel McAlindens nyeste utstilling Average Northern Limit. Dette er hans andre utstilling i prosjektet der han undersøker hva et demokrati består av.

Den første delen av utstillingen på Galleri K er et studium av portretter, sort/hvitt-fotografiet og mistenkeliggjøring der regjerningen 2014 er avbildet. Videre i utstillingen utfordrer McAlinden det fotografiske billedspråket med så vidtfavnende motiver som frølageret på Svalbard, en brannstasjon ved utrykkning, et kart fra 2. verdenskrig og IKEAs testlab. Det globale, det nåtidige, det historiske, og det hjemlige. Det siste bildet er en tolk i EU-Parlamentet. Tidligere het bildet EU-oversetter. Da fikk McAlinden streng beskjed, “Vi er tolker -ikke oversettere!” Således er utstillingen en tolkning av demokratiet.

Mikkel McAlinden (f. 1963) bor og arbeider i Oslo. Han har stilt ut ekstensivt i inn- og utland. Blant annet på Preus Fotomuseum i Horten, Bergen Kunstmuseum, Stenersenmuseet, The National Centre of Photography for the Russian Federation, St. Petersburg og Dutch Photo Museum, Rotterdam.

McAlinden er representert i mange viktige samlinger blant annet Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Bergen Kunstmuseum, Astrup Fearnley Museet, Peter Stuyvesant Collection, Rotterdam og Fond national d’art contemporain, Frankrike.

I anledning av utstillingen er det utgitt en katalog der Kristian Skylstad intervjuer McAlinden.

Utstillingen varer til 9. november.
 
 
For mer informasjon, kontakt Galleri K på telefon 22 55 35 88 eller [email protected]

Legg til ekstern kalender…