BRAKK. INGRI HARALDSEN OG PETTER BUHAGEN

[Bilde]

Med Brakk har Petter Buhagen og Ingri Haraldsen undersøkt premissene for billedkommunikasjon ved å bryte ned bilder og materialer til sine elementære former. Et av hovedspørsmålene som har dukket opp i denne prosessen er hvordan vi møter det abstrakte, det ikke-gjenkjennelige, i en tid hvor vi har tilgang til så mange hjelpemidler som gir oss eksakte svar på våre spørsmål?

Arbeidene i utstillingen tar tak i berøringspunkter og overlappende interesseområder i Buhagen og Haraldsens respektive kunstnerskap. Buhagens arbeider, som kretser rundt trykketeknikker og tilsynelatende tilfeldigheter, kan ved første øyekast virke i direkte kontrast til Haraldsens nøysomlige og detaljerte tegninger – en slik fortolkning ville likevel vært en betydelig forenkling, ettersom Haraldsens naturalistiske fremstillinger av bruddstykker av den materielle verden ofte ikke er gjenkjennbare som sådan, og slik sett kan fremstå som minst like oppløst i abstraksjon som Buhagen sine arbeider. Spørsmålet om abstraksjon dukker også opp i Buhagen sine kopiarbeider, hvor samme motiv er gjenstand for gjentatte turer gjennom kopimaskinen, en prosess som resulterer i verk som kan forstås som avtrykk av den maskinelle kopiprosessen i seg selv.

Petter Buhagen (f. 1983) og Ingri Haraldsen (f. 1984) bor og jobber i Oslo. De er aktuelle med utstilling ved Trønderlag Senter for Samtidskunst våren 2015 og ved Norske Grafikere høsten 2015 . Buhagen er for tiden aktuell i Astrup Fearnley Museets gruppeutstilling Europe, Europe.

Utstillingsåpning på Galleri TM51 Thorvald Meyers gate 51 lørdag 25.10.14 kl. 14.00.

Galleri TM51 (Thorvald Meyers gate 51) tors. – sønd. kl. 13.00 – 16.00 og på forespørsel.

TM51 INFILL (Parkveien 5): alltid åpent/vindusgalleri.

Legg til ekstern kalender…