Veier ut av krisa

Jeg tenkte: Nu er det noget som hender. -
Vår tid er forbi – Europa brenner!
- Arnulf Øverland, Du må ikke sove

Europa gjennomlever sin dypeste krise siden 30-tallet. Det som begynte som en økonomisk krise har for mange slått over i en humanitær og politisk krise. Lønningene kuttes, opparbeidede rettigheter fjernes, arbeidsplasser fjernes, folk settes på gata og offentlig eiendom privatiseres – alt under dekke av å løse krisa. Demokratiet settes til side og motstand og alternativer kriminaliseres. Det er ikke lenger bare en kamp mot krisa, det er også blitt en kamp mot krisepolitikken, for frihet til arbeid, velstand og politisk deltakelse.

Veier ut av krisa handler om alternativer til den krisepolitikken som er satt i verk. Møtet vil bidra til å belyse den motstandskampen som føres i land som Hellas, Spania og Portugal, hvordan den peker fram mot et alternativ, hvilke hindringer den møter og hvordan den kan overvinne disse. Som kreditor kan heller ikke Norges rolle underdrives, vi vil derfor også se nærmere på hvordan vi, som sosiale bevegelser, kan bidra inn i denne kampen – både hjemme og der ute.

Artisten Ingrid Olava kommer og spiller noen sanger for oss på møte.
[Bilde]

INNLEDERE

Ellen Engelstad
Forfatter og redaktør for Manifest Tidsskrift.

Benedikte P. Hansen
Nestleder, Nei til EU
Hansen har vært engasjert i Senterungdommen og Senterpartiet og i Ungdom mot EU. I Senterungdommen har hun blant annet vært internasjonal leder. Hansen var leder for Attac Norge fra mars 2010 til mars 2014. I november 2013 ble hun også valgt inn i Nei til EUs arbeidsutvalg som nestleder.

Felipe Van Keirsbilck
Generalsekretær i CNE (CSC) (Belgia)

Pascoe Sabido
Forsker og aktivist, Corporate Europe Observatory
Forsker og aktivist i organisasjonen Corporate Europe Observatory (CEO). CEO arbeider daglig med å etterforske, avdekke og eksponere storselskapers og finanslobbyens innflytelse i europeisk og internasjonal politikk, med miljøpolitikk som et av deres fokusområder.

Alexis Tsipras
Leder, SYRIZA

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…