Åpning av «Rameaus nevøer. Sofie Berntsen og Karl Holmqvist» m/ Sofia Jernberg

nyMusikk & Nasjonalmuseet presenterer:

Soloimprovisasjon ved Sofia Jernberg i anledning åpningen av Sofie Berntsen og Karl Holmqvists utstilling «Rameaus nevøer» på Museet for samtidskunst. GRATIS!

[Bilde]
Sofia Jernberg er en svensk sopran, improvisatør og komponist. Hun har studert jazz ved Fridhems folkhögskola og Gotlands tonsättarskola. En av hennes hovedinteresser som en sanger er å utvikle stemmens “instrumentale” muligheter. Etter mange års arbeid i denne retningen, eksperimentering med stemmens rolle i et ensemble, er hun nå fast medlem av flere grupper som bruker stemmen på en slik måte. Jernbergs sangvokabular inkluderer lyder og teknikker som ofte står i motsetning til en naturlig sangstil.

Rameaus nevøer er tittelen på en ny utstillingsserie hvor Nasjonalmuseet presenterer verkene til en yngre norsk kunstner i samspill med en samtalepartner. Sofie Berntsen (f. 1968) og Karl Holmqvist (f. 1964) er første kunstnere ut i serien. De har aldri tidligere samarbeidet, men deler en interesse for språk og litteratur. Frigjort fra konvensjonell grammatikk og fortolkning manipulerer Berntsen og Holmqvist ord og fraser, på lik linje med medier som maleri, video eller skulptur. Språket får en ny dimensjon som en sanselig visuell opplevelse, samtidig som det kan leses helt eller delvis som tekst.

Legg til ekstern kalender…