Boklansering: Maija Annikki Savolainen

WHEN THE SENSE OF BELONGING IS BOUND TO A SYSTEM OF MOVEMENT

[Bilde]

Boklansering og signering med kunstneren torsdag 30 oktober 2014 kl. 19.00.

Fotogalleriet og Forbundet Frie Fotografer har gleden av å invitere til boklansering av Maija Annikki Savolainen’s When the Sense of Belonging is Bound to a System of Movement, vinner av Nordic Dummy Award 2013.

Vi er glade for å ha inngått et samarbeid med Kehrer Verlag Heidelberg (www.kehrerverlag.com), som i tillegg til åpublisere denne boken, også vil gi ut Nordic Dummy Award de kommende årene (2014 og 2015). Produksjonen av vinnerboken fra årets Nordic Dummy Award 2013 er i tillegg støttet av Henrik Haugan/Snøhetta, Norsk Fotografisk Fond og Kulturrådet.

Link til Facebook event

Om boken:

Det blir sagt at et fotografi kan stoppe tiden. Med kameraets hjelp, kan et øyeblikk fryses fast påen lyssensitiv overflate. Å fange den flyktige adferden til lys er intensjonen til den unge finske kunstneren Maija Annikki Savolainen. When the Sense of Belonging is Bound to a System of Movement forteller en historie om en ti-dagers reise hun foretok for å tolke de mekaniske aspektene ved fotografiet pånytt. Majia Annikki Savolainen definerer boken som en reisedagbok fra en roadtrip gjennom tid.

Boken presenterer et klart konsept og et kompakt prosjekt, hvor faktabasert research om lys som håndtegnede diagrammer kombineres med edruelige fotografier. Fotografiene som viser reisedokumentasjon av forskjellige steder og mennesker, er observasjoner og ideer, og blir i boken presentert som striper av film. Kombinasjonen av disse elementene formidler historien på et poetisk vis, i samspill med bokens layout, som ledsager leseren med en mild humor. I det forfatteren og skaperen av boken reiser og følger solen for å holde dagen nøyaktig like lang, utforsker hun ikke bare spørsmål om eksistens, men fremhever også lyset som er uunnværlige for fotografi.

Maija Annikki Savolainen (f. 1980) bor og jobber i Helsinki. Hun har sin MFA i fotografi fra Aalto University School of Art and Design i Helsinki i 2014, og en BA i biologi fra University of Turku, Finland i 2008. Savolainen har også studert ved Zürcher Hochschule der Künste i Zürich. Hun har hatt flere separatutstillinger, som Between the Flashes of a Lighthouse / maanatai-collective, Gallery Taik Persons, Berlin (2014), N 45°54’–N 29°42’ – Standing Still in Motion, Photographic Gallery Hippolyte, Helsinki (2012) og Escape into the Panopticon, B-gallery, Turku, Finland. Savolainen er medlem av kunstnerkollektivet Maanantai. Maanantai’s første bok, Nine Nameless Mountains, ble publisert i 2013 og mottokGerman Photo Book Award samme år.

Legg til ekstern kalender…