PrøveRommet på Landmark

Oktoberdans er over, men vi ligger ikke på latsiden av den grunn. Vi har snekret sammen et feiende flott og fyldig program til PrøveRommet på Landmark på mandag:

KVIT SKIT – herlig skitten indie-pop-bluescountry-rock

KVIT KRISTINA SKYBERG – singer/songwriter-sjangeren møter varm jazz, pop, blues og folketoner

MARIA SERINA FRANZDATTER DWORAK “Fragmenter”, monolog

HANS CHRISTIAN VAN NIJKERK “Treningsleiren”, video

ELISABETH FÆRØY LUND, performance

SUPERMANN VS. FALLEN ENGEL scenekunstprosjekt av Stein Ove Tellefsen Øygardslia og Anna Blekastad Watson

DJ: ANETTE BASSO spiller alt fra gammelreggae til svenskpop og danskpønk og en hel del musikk fra de britiske øyer

Mer om programmet:

KVIT SKIT

spiller herlig skitten indie-pop-bluescountry-rock inspirert av gamle dager og nye tanker. Bandet som musikken er dynamisk og organisk, og uttrykket spenner fra akustiske sett med cajun og melodica, til klassisk rock-konstellasjoner med bass og trommer, orgel og flerfoldige gitarer. kvit skit består hovedsakelig av seks medlemmer, men inviterer gjerne med en venn eller fem når det skal swinge litt ekstra.

Medlemmer: Siv Torin Knudsen Petersen, Helene Nilsen, May Frida Øvergaard, Roger Berland, Kjell Arne Kjærgård, Åsgaut Geithus og Ingvild Garford Bennett

KRISTINA SKYBERG

er en 22 år gammel vokalist, gitarist og låtskriver fra Bergen. Musikken hennes utspiller seg i et landskap hvor singer/songwriter-sjangeren møter varm jazz, pop, blues og folketoner. Med seg har hun et band bestående av Magnus Mannes på bass, Linus Nobring på keys, Lisa Skyberg på backingvokal og Aleksander Næs på perkusjon/slagverk. Det siste halvåret har de spilt på noen scener i Bergen, som blant annet Madam Felle, Kvarteret, Garage, Pygmalion Cafe og Krok og Krinkel bokcafe. Karrierens høydepunkt var da de deltok på «Eggstokkfestivalen 2014» i Bergen, hvor de gikk til finalerunden, og hvor Skyberg stakk av med prisen for «beste vokalist».

MARIA SERINA FRANZDATTER DWORAK

“Vi lever dette livet, dagene, årene, hva er essensen for den enkelte, det som gir oss mening? Fragmenter?”

HANS CHRISTIAN VAN NIJKERK

“Treningsleiren” forteller i form av en dokumentar / videodagbok om utfordringene av å ikke passe inn i et homogent treningsmiljø og uttrykker noen eksistensielle tanker som oppstår i treningsleirens forenklede ferielignende tilværelse. Verket består av kunstnerens eget arkivmateriale som fotografier, avisutklipp og amatørvideo.

ELISABETH FÆRØY LUND

Lyttaren

Øyre Høyre Lytte Leike

Lyd er rørsle
Rørsle er lyd

Eit improvisatorisk møte mellom eit uvisst antall deltakarar,
der skillnaden mellom det å høyre og det å lytte blir utforska.

SUPERMANN VS. FALLEN ENGEL

Stein Ove Øygardslia Tellefsen og Anna Blekastad Watson er to teaterfolk som siden 2012 har arbeidet med scenekunstprosjektet Supermann vs. Fallen Engel. I dette prosjektet undersøker de farsrollene i dagens Norge. Hvem er far, og hva og hvem er hans forbilder? Hvorfor er ikke myke menn så populære, men er det alle kvinner (og vissnok også barn!) ”egentlig” vil ha? I kveld viser de noe av det de har jobbet med i forbindelse med deres andre prosjekt – Kunstnere og fedre feirer far: Farsdagsspesial. Første prosjekt (juni-nov. 2014) var Kunstaksjonen: The Social Democratic Tourist Information Service.

DJ: ANETTE BASSO

Anette skal spille plater og digitale filer som låter fint og passe fengende, fra gammelreggae til svenskpop og danskpønk og en hel del musikk fra de britiske øyer.

Legg til ekstern kalender…