Tverrfaglig seminar om berøring

I forbindelse med forestillingen HANDLE WITH CARE arrangerer Karstein Solli Produksjoner og Bærum Kulturhus – Regionalt Kompetansesenter for dans et tverrfaglig seminar om berøring. Seminaret er gratis og åpent for alle.

I forestillingen HANDLE WITH CARE undersøker Karstein Solli berøring, som fysisk fenomen, samt i overført betydning. Forestillingen tematiserer berøring sett i lys av ulike kulturers skikker, sosial bakgrunn, kjønn, seksualitet og alder. Seminaret Kunsten å berøre samler mennesker med ulik bakgrunn til en åpen diskusjon om det å berøre.
Kan et møte mellom kunst, helse og andre profesjoner stimulere til økt forståelse av berøring og påvirke hvordan man jobber med berøring i praksis? (Kan dette styrke kunstproduksjon?) Har berøring i bokstavelig forstand noe med hvordan vi i overført betydning blir ”berørt” av et kunstverk eller ikke? Er berøring noe som kan benyttes som metode innen kunstfagene? Hvorfor? Hvorfor ikke? Og om det praktiseres, hvordan?

BIDRAGSYTERE
Karstein Solli – utøvende kunstner og førstelektor i skuespill, drama og teaterkommunikasjon.
Gunn Engelsrud – professor i helsefagvitenskap og leder for Seksjon for kroppsøving og pedagogikk ved Idrettshøyskolen.
Ann-Hege Lorvik Waterhouse – førstelektor i forming, kunst og håndverk ved institutt for barnehagelærerutdanning, fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
Audun Myskja – Faglig leder for Senter for Livshjelp, overlege og spesialist i allmennmedisin. Fellow i nevrologisk musikkterapi, sertifisert Tomatiskonsulent. Myskja har tretti års erfaring innen integrert medisin og har arbeidet løpende med vanlig medisin, terapeutisk berøring, terapeutisk stemmebruk og musikkterapi. Han har vunnet Den Norske Lægeforenings kvalitetspris for arbeid med musikk i medisinen.

PROGRAM
15.00: Velkommen og innlegg ved Karstein Solli
15.20: Innlegg ved Gunn Engelsrud
15.50: Innlegg ved Ann-Hege Lorvik Waterhouse
16.20: Pause
16.40: Innlegg ved Audun Myskja
17.10 – 18.00: Åpen diskusjon

Seminaret er gratis og åpent for alle. Det er likevel viktig at man melder seg på. Dette gjør man ved å løse ut billett/Kjøp billett.

Spørsmål? Ta kontakt med produsent Marianne Bilger – 938 65 801 – [email protected]

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…