Spikersuppa Lydgalleri

[Bilde]

Et rom for samtidskunst
I stedet for å vise samtidskunst i en white-cube eller i et museum, skaper Spikersuppa Lydgalleri et rom for sam- tidskunst utenfor de institusjonelle ram- mene. Et format hvor alle kan oppleve og møte kunsten “nede på bakken/ isen”. I mange tilfeller vil det bli et uven- tet og umiddelbart møte hvor det helt naturlig skapes undring og refleksjon.

Ajna
[Bilde]

Ajna er en interaktiv musikkmaskin laget av kunst- og musikkkollektivet ”I sko- gen ibalnd” (Jens Peterson-Berger og Olov Ylinenpää). Fysisk, er Ajna formet av ulike organiske materialer som tre, fjær, trommer og strenger, samt deler
av elektromekaniske enheter og antikke møbler. Resultat er et obskurt, moderne musikalsk skap. Gjennom samhandling og selvstendig bevegelse/tempo i en interaktiv komposisjon, blir en form for menneske-maskin skapt/materialisert. Under Spikersuppa Lydgalleri vil Ajna bli brukt sammen med ensemble Originall- judet.

Originalljudet
Originalljudet, oversatt til orginallyd, er et band bestående av musikere og kun- stnere basert i Stockholm.

Ignas Krunglevicius
Ignas Krunglevicius (b.1979 i Kaunas, Litauen, bor og arbeider i Oslo, Norge) ble uteksaminert med en mastergrad fra Norges Musikkhøyskole i Oslo. Som både kunstner og komponist befinner han seg både i billedkunstens- og den moderne musikkscenen, hvor de to ret- ningene hele tiden påvirker hverandre. Hans hovedinteresser ligger i psykologi rundt makt, og de politiske og eksisten- sielle realiteter som genereres av den globale teknologiske utviklingen.

Legg til ekstern kalender…