Alexander Lindbäck

[Bilde]

Det sies at det er tøft å være musiker i 2014 og at man må jobbe hardt, lenge og med lav betaling for å lykkes. Dette skal vi forske nærmere på denne førjulslørdagen. På årets antatt travleste handledag har vi nemlig beordret Alexander Lindbäck til å stille på jobb i sjappa, ulønnet. 01. desember gir Lindbäck nemlig ut julesingel titulert “Santa is Real” og siden vi er skeptiske til sånne spekulative juleopplegg her til gards, ønsker vi å stille Lindbäck litt til veggs bokstavelig talt. Vi har beordret hovedpersonen selv til å stå til rette for denne utgivelsen og møte platekjøperne ansikt til ansikt, kun bevæpnet med denne låta, stemmen og en sliten gitar. Og siden julen tross alt handler om å gi, tenkte vi også det kunne være fint av Alex å gi noe tilbake til oss, som tross alt står og selger platene hans her, år ut og år inn. Han får rett og slett ta i et tak i sjappa på denne travle dag.

Han skal skal alfabetisere plater, hjelpe gamle damer over Møllergata, ekspedere desperate kunder på julegavejakt, signere julesingelen “Santa Is Real” og ikke minst, spille låta live for kunder som vil høre låta før de kjøper den.

Lindbäck er til daglig frontfigur i Seven Doors Hotel og har spilt trommer med artister som St. Thomas, The Jayhawks, Mark Olson og Folque. “Santa Is Real” er en hyllest til The Louvin Brothers’ fantastiske plate (og omslag) “Satan Is Real”. Låta er samtidig en tragisk, seig countrysang som tar for seg julens mørkeste sider: Psykiske problemer, pillemisbruk, drap og julenissen.

Singelen gis ut digitalt og på rød 7" vinyl med et forseggjort cover i et begrenset opplag på 300 eksemplarer. Musikerne Lindbäck har med seg på innspillingen kommer fra Seven Doors Hotel-familien inkl. Petter Pogo (Jokke & Valentinerne etc.) på pedalsteel.

Alexander Lindbäck blir da altså å treffe i sjappa mellom 12 og 15 denne lørdag formiddag. Få han gjerne til å servere deg en kaffe og en pepperkake før han fremfører “Santa Is Real” bare for deg. Blir det ikke julestemning av dette så vet sannelig ikke vi!

Legg til ekstern kalender…