Artist talk og flameworking demo

[Bilde]

Kunstnersamtale og Flameworking demo
Med Julia Chamberlain
Lørdag 13. Desember kl 14:00

Julia Chamberlain har vært gjestekunstner hos S12 siden midten av november og ser nå frem til å presentere sitt arbeid for det bergenske publikum. Chamberlain studerer både kunst og ingeniørfag, og var i 2014 den høgst ranka stipendmottakeren ved Pilchuck Glass School i Seattle. En del av stipendet består av et gjestekunstneropphold hos S12.

Julia har den siste tiden arbeidet med temaet berøring. Hun har en interesse for hvordan vi bruker og samhandler med datasystemer, og spesielt hvordan berøringsskjermer gjør det mulig for oss å se eller spore vår bruk av en telefon eller iPad, gjennom å følge mønstrene av fingeravtrykk på overflaten. Det er nettopp disse fingeravtrykkene vi etterlater på vår smarttelefon Julia forsøker å fange i glass.

Hennes tilnærming til dette prosjektet har vært relativt forsøksrettet, omhyggelig har hun observert og notert hvordan avtrykk og farger reagerer på ulike temperaturer i ovnen. Hun har jobbet time etter time i kaldtverkstedet med å slipe og pusse glasset for å oppnå det perfekte uttrykket –den perfekte overflaten. Dette har resultert i arbeider som kan minne om vakre «futuristiske» iphoner der delikate fingeravtrykk i akkurat den rette nyansen og teksturen preger skjermen

I tillegg til å eksperimentere med fingeravtrykk har Julia foreviget det bergenske regnet i glass.

I 2014 mottok Chamberlain den prestisjefulle prisen “Outstanding Student Achievement in Contemporary Sculpture” fra the International Sculpture Center, USA. Chamberlain er student ved Universitetet i Washington, hvor hun i 2015 vil være ferdig med en bachelor både i 3D4M Sculpture (Three-Dimensional Forum) og Human Centered Design & Engineering.

Kunstnersamtalen blir etterfulgt av en introduksjon til teknikken Flameworking, hvor Julia vil vise ulike måter å arbeide med varmskulpturert glass.

Legg til ekstern kalender…