Norgespremiere LEVIATAN med innledning av Hans-Wilhelm Steinfeld

[Bilde]

Fredag 23. januar er det premiere på Andrey Zvyagintsevs mesterverk LEVIATAN kl. 17:30 på Gimle kino. Visningen innledes av Hans-Wilhelm Steinfeld, som vil sette filmen i et russisk perspektiv, både fra et kunsterisk og et samfunnsmessig ståsted.

Om LEVIATAN

LEVIATAN vant nylig Golden Globe og er Oscar-nominert i kategorien beste utenlandske film. Den har også fått fantastisk mottakelse av anmeldere både her hjemme og internasjonalt. Den forteller smart og opprørende om korrupsjon og maktmisbruk i et av våre nærmeste naboland.

Kolja lever et enkelt og tilbaketrukket liv i en liten by ute ved Barentshavet. Han bor sammen med sin unge kone, som arbeider på fiskefabrikken, og en trassig tenåring fra et tidligere ekteskap. Kolja eier ikke mye, men han har en nydelig villa med flott utsikt over havet. Det er et deilig sted. Det synes også borgermesteren, som har lagt sin elsk på eiendommen til Kolja og forsøker etter hvert med alle midler å få kloa i den. Men Kolja har ikke tenkt å gi seg uten kamp.

Om HANS-WILHELM STEINFELD

Hans-Wilhelm Steinfeld (63) er en av Norges mest fremtredende utenrikskorrespondenter, og har gjennom mange år formidlet verdenshistoriske begivenheter fra øst til det norske folk gjennom radio og fjernsyn. Han var basert i Moskva i 18 år, og har også vært NRKs korrespondent på Balkan med sete i Budapest og Beograd. Han er utdannet lektor i sovjet-russisk og økonomisk historie (Cand.philol) fra Universitetet i Bergen. Steinfeld har skrevet 12 bøker, og har mottatt flere høythengende priser, deriblant Cappelenprisen, Peer Gynt-prisen, Narvesenprisen, Skandinaviska Journalistpriset. Han er også innehaver av Litauens frihetsmedalje.

Legg til ekstern kalender…