VASHTI BUNYAN + supp.: Moddi

[Bilde]

Akkompagnert av gitaristen Gareth Dickson vil hun spille på noen få nøye utvalgte steder i 2015. Bunyan debuterte i 1965 med singelen «Some Things Just Stick In Your Mind», skrevet Mick Jagger og Keith Richards, uten at den fikk spesielt mye oppmerksomhet. Hun flyttet fra London til en øy på Skottlands vestkyst hvor ikke ukjente Donovan hadde ambisjoner om å etablere en kunstnerkoloni, med hest og vogn, en hund og en kjæreste.

Underveis skrev hun på det som skulle bli debutalbumet «Just Another Diamond Day», produsert av legendariske Joe Boyd og utgitt i 1970. Men den store kommersielle suksessen uteble også denne gang, og Bunyan forlot musikkindustrien og valgte heller å vie tiden sin til familien. Men i 2000 ble Vashti Bunyan for alvor gjenoppdaget etter nyutgivelsen av den 30 år gamle debuten, et album har i dag fått klassikerstempel. Oppmerksomheten inspirerte henne til å lage musikk igjen, og i 2005 kom oppfølgeren «Lookaftering», som fikk massiv oppmerksomhet og flotte kritikker.

Etter dette gjorde hun også sine første turneer. Hun har spilt i Norge én gang før, under Quart i 2006. Fædrelandsvennen skrev: «Særlig i fremste rad i Hallen ble det tåredryppende da den britiske artisten leverte sin unike akustiske folkmusikk. – Jeg var rørt til tårer. Flere gråt under konserten, sier en mann som helst vil være anonym overfor fvn.no.» Her til lands er hun også gjort kjent av Moddi, som fikk en hit med Bunyans kanskje mest kjente sang «Togsang» («Train Song»). I fjor kom Bunyans tredje album «Heartleap», som har blitt skrevet, arrangert og innspilt av henne selv i hjemmestudioet i Edinburgh i løpet av de siste sju årene.

DØRER KL 19 / KONSERTSTART KL 21

Legg til ekstern kalender…