Finisage og performansefeast i Spikersuppa Lydgalleri

[Bilde]

Andreas Hald Oxenvad arrangerer Spikersuppa lydgalleri for tredje gang. Gjennom vintermånedene får man oppleve musikk og lydkunst på isen.
Lørdag 31.januar er det finisage/presentasjon av Januars lydinnslag Secret/Sacret, samt en performace feast bestående av tre andre verk.

Et rom for samtidskunst
I stedet for å vise samtidskunst i en white-cube eller i et museum, skaper Spikersuppa Lydgalleri et rom for samtidskunst utenfor de institusjonelle rammene. Et format hvor alle kan oppleve og møte kunsten “nede på bakken/isen”. I mange tilfeller vil det bli et uventet og umiddelbart møte hvor det helt naturlig skapes undring og refleksjon.

Secret/Sacred
Thomas Bergsten og Kristine Marie Aasvangs stedspesifikke verk har vært spilt en gang i timen gjennom januar måned. Verket består av mediterende toner gjennom pedal steel gitar og vokal som skal fylle kroppen med gult lys.

Shh
Etter 64 interaktive noise radioshow på Radio2000 i København fra 2006 til 2007 gjenoppstod Shh i 2014, og danset med Spikersuppa en kald og klar ettermiddag i starten av februar. Denne gangen vil vi oppleve en mer mørk side av Shh.

Void of sound
I Sigurd Borge Kristoffersens ambient/ droneprosjekt kombineres stemmebruk, gitar, laptop og lydopptak. Siden pros- jektets start i 2009 har han gitt ut tre album, turnert i Europa to ganger og spilt over 50 konserter. Musikken er inspirert av store klanger, hverdagslyder og det mørke.

Songs of ordinary objects
Silje Høgevold bygger opp et lydbilde ved live sampling av egen stemme og lyd fra ordinære objekter.

Legg til ekstern kalender…