Victoria Durnak: Mørkedans

[Bilde]

I fjor høst forsvant en av Victoria Durnaks venner, Filip, etter å ha sendt henne en kryptisk e-post. Han la ved et bilde av John Baldessaris manifest What Thinks Me Now, med strek under setningen «I want to express myself in archetypical imagery.» Han la også ved en coverlåt. Ledetråder!

På UKS forteller Durnak om sine tiltak for å finne Filip. Blant annet møtte hun en dansegruppe med et særegent forhold til det å kopiere.

Mørkedans er nummer to i en serie performancer om venner som forsvinner. Den første, Arkitektur i Helsinki, ble holdt på utstillingen Odd Bird på Kuva/Tila i Helsinki, august 2014. Begge arbeidene bruker et personlig narrativ for å kunne snakke om kunst. Durnak spør: Hvorfor blir noen kopier bedre enn originalen?

Performancen finner sted i UKS’ lokaler på Tullinløkka i Oslo, men prosjektet vil også innta institusjonens nettsider, hvor en serie forfilmer vil publiseres i forkant av 13. februar. Se dem her: uks.no#picks

Victoria Durnak (f. 1989, bor og arbeider Oslo), gikk ut av Kunstakademiet i Oslo i 2014. Hun har også publisert to diktsamlinger og en roman. Hennes andre roman «Torget» gis ut på Flamme Forlag våren 2015.

Legg til ekstern kalender…