Room for Squares pres.: Fäbodjazz

[Bilde]

Lars Gullin var Sveriges kuleste jazzsaksofonist. Med svenske folketoner som sin arv og den amerikanske vestkysten som musikalsk ledestjerne tok han svensk jazz fra swing og bebop til Gotlands Cool og Fäbodjazz. Det svenske fjøset var blitt jazzklubb og bonden spilte sax.

Fra trekkspillet via klarinetten og pianoet, fant Gullin fram til barytonsaksofonen som skulle gjøre han til Sveriges uovertrufne jazzikon. Med Låter som Danny’s Dream, Igloo og Brash sto han fram med en særegen musikalsk stemme, og med blandingen av cool jazz og folketoner skapte han nye stemninger og strømninger i den svenske jazzen. Det var jazz på svenska før ‘Jazz på Svenska’.

Som musiker, komponist og gjennom samarbeid med Arne Domnerus, Lee Konitz, Chet Baker og Stan Getz, rangerer Lars Gullin blant de aller største i sin samtid. Hanskriver seg også inn i gullrekken av de aller beste barytonsaksofonistene gjennom tidende i selskap med storheter som Gerry Mulligan, Serge Shaloff og Pepper Adams. Han er likefullt en musiker som fortsattt preger og inspirerer, og som denne kvelden har fått en hel konsert viet sin musikk for at flere skal få oppdage og oppleve dens storhet.

Kristoffer Alberts – saksofoner
Ola Høyer – bass
Øyvind Hegg Lunde – trommer

Legg til ekstern kalender…